Postoje masine koje prosto nece da boot-uju sa fleske kako treba, koju god verziju windowsa ili programa za pravljenje fleski da koristis, a probao sam ih gotovo sve (poznate obicnim smrtnicima). Nekada je usb cd/dvd drive jedino resenje...
Za sada sam skinuo 4 verzije Windowsa i sa svakom se desilo isto - nije uspela instalacija... Na prozoru `Installing Windows...` su cekirane sve opcije kao zavrsene osim poslednje.. Dakle
Copying Windows files, cekirano Expanding Windows files, cekirano Installing features, cekirano Installing updates, cekirano Completing installation..., ovo nije i iskoci prozor gde pise:
`Windows Setup could not configure Windows to run on this computers`s hardware.`
nabudzio sam boot preko yummia, sada cu krenuti preko drugog programa...
HELP?
:: Windows 7 Ultimate SP1 Activated x86 x64 MultiBrand MultiEditio :: :: http://h33t.com/details.php?id=e57c939dc74b345035af5a57fc269247f6a0ca84&hl=%2Bactiv :: ili koji vec torrent pod gore pomenutim nazivom izbaci googl :: :: ima na sebi napakovan i 32 i 64 verziju i automatski se aktivira sa :: :: za pakovanje fleske :: :: 1. izbo :: http://www.pendrivelinux.com/downloads/YUMI/YUMI-0.1.0.4.ex :: do sada se najbolje pokazao, a uvek mozes da stavis jos po nesto na flesku tipa hiren`s boot cd-a, za servis i sl :: :: 2. izbo :: FlashBoot za tvrdoglavije racunar :: http://uploaded.net/file/n7wqwqf :: :: Ne tako lepa vest :: :: Postoje masine koje prosto nece da boot-uju sa fleske kako treba, koju god verziju windowsa ili programa za pravljenje fleski da koristis, a probao sam ih gotovo sve (poznate obicnim smrtnicima) :: Nekada je usb cd/dvd drive jedino resenje.. ::
Ma daj... dao si 60.000 za racunar, ali nisi 1.500 din za DVD-ROM. Kao, ne treba ti. Toliko ti ne treba da ne mozes cak ni da pocnes da kosistis taj racunar. Sve i da prodje instalacija kako mislis da napravis system repair disc? Kupi ili barem pozajmi, i postedi i sebe i nas.
Probati pre svega: BIOS: 1. Zameni „ahci i ide“ mod, i obratno. vidi kako se ponaša 2. Ako imaš u biosu „hard disk“ priority postavi da je flash-ka prva, a hard drugi
label Directly Bootable ISOs menu label Directly Bootable ISOs -> MENU INDENT 1 KERNEL /multiboot/grub.exe APPEND - config-file=/multiboot/menu/menu.lst
2. Prekopirati fajlove „SpinRite.img“ i „QTP580.ima“ u „g:\multiboot\ISOS\“
3. Podešavnja u fajlu „g:\multiboot\menu\menu.lst“ (kreira se kada dodaš neki iso fajl npr. `try unlisted iso` opcija), dodati linije:
# Modify the following entry if it does not boot title SpinRite6 map (hd0,0)/multiboot/ISOS/SpinRite.img (fd0) map - hook chainloader (fd0)+1 rootnoverify (fd0) map - floppies=1
# Modify the following entry if it does not boot title Quicktec Pro v5.80 Diagnostic Software map (hd0,0)/multiboot/ISOS/QTP580.ima (fd0) map - hook chainloader (fd0)+1 rootnoverify (fd0) map - floppies=1
TESTIRANJE:
1. Napakovan hirens boot cd preko yumia – pustiti „memetest“ da radi bar 2h 2. Pustiti „spinrite“ da testira hard disk ( zna da traje 1 – 2 dana u zavisnosti od velicine harda) 3. Pustiti „Quicktec Pro v5.80“ da testira celu masinu ( ima 2 prolaza )
ZAKLJUČAK:
Sa ovim ćeš bar biti siguran da ti problem nije do hardvera, javi šta si odradio pa da se igramo dalje…
Evo ovo je bilo resenje.. Jednostavno mi Yumi nije radio nesto kako treba... Preko FlashBoota sredio Win, i odradio iz prve.. Evo sada bas koristim taj komp...
Imam jos samo jedno pitanjce kad sam vec `tu` :)
Kako da znam da li mom windowsu treba onaj Loader?
Hvala majstore! :) Jeste aktiviran.. Sad sam na konju.. :)
:: 1. Windows dugm :: :: 2. Computer desni klik, propertie :: :: 3. Windows Activation pri dnu ekrana, ako pise `Windows is activated` onda ti ne treba loade :: :: ::
covece, sad si me iznervirao, nisi rec procitao sta sam ti napisao, Novicorp wintoflash, to je proverena alatka za pravljenje windows-usb
:: Hvala majstore! :) Jeste aktiviran.. Sad sam na konju.. : :: :: :: :: 1. Windows dugm :: :: :: :: 2. Computer desni klik, propertie :: :: :: :: 3. Windows Activation pri dnu ekrana, ako pise `Windows is activated` onda ti ne treba loade :: :: :: :: :: ::
Procitao sam ja svaki post pazljivo, ali verovatno sam u totalnom emotivnom rasulu prevideo.. :) Izvini! 3 dana sa novim kompom ali bez windowsa, mozes da zamislis kako mi je bilo.. :)
:: covece, sad si me iznervirao, nisi rec procitao sta sam ti napisao, Novicorp wintoflash, to je proverena alatka za pravljenje windows-us :: :: :: :: Hvala majstore! :) Jeste aktiviran.. Sad sam na konju.. : :: :: :: :: :: :: :: 1. Windows dugm :: :: :: :: :: :: 2. Computer desni klik, propertie :: :: :: :: :: :: 3. Windows Activation pri dnu ekrana, ako pise `Windows is activated` onda ti ne treba loade :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Uz svo dužno poštovanje WinToFlash je alatka za početnike:
1. nemogućnost nikakve nadogradnje ili dual boot opcija 2. windows xp instaliranje prolaza na svkoj III mašini 3. da ne pominjem činjenicu da mu treba večnost da napravi usb flash 4. razlog popularnosti - najviše se reklamira na `googlu`
:: covece, sad si me iznervirao, nisi rec procitao sta sam ti napisao, Novicorp wintoflash, to je proverena alatka za pravljenje windows-us :: :: :: :: Hvala majstore! :) Jeste aktiviran.. Sad sam na konju.. : :: :: :: :: :: :: :: 1. Windows dugm :: :: :: :: :: :: 2. Computer desni klik, propertie :: :: :: :: :: :: 3. Windows Activation pri dnu ekrana, ako pise `Windows is activated` onda ti ne treba loade :: :: :: :: :: :: :: :: ::
da, ali se najjednostavnije pravi boot, zato sam i preporucio, u ovom slucaju nije potreban dualboot uopste.. nebitno da li prolazi na starim masinama, opet ovde se to ne trazi, a reklamiranje je takodje nebitno, zar ne? .. nema veze sto je neprofesionalan kad zavrsava posao, mislim sta ima da tu bude za pocetnike, da li ce ga kreirati linux ili windows ili novell, zar je bitno.. volim ja da radim sa yumi i ostalim linuxovim genijalnim resenjima, ali nije bas svacija omiljena alatka..
:: Uz svo dužno poštovanje WinToFlash je alatka za početnike :: :: 1. nemogućnost nikakve nadogradnje ili dual boot opcij :: 2. windows xp instaliranje prolaza na svkoj III mašin :: 3. da ne pominjem činjenicu da mu treba večnost da napravi usb flas :: 4. razlog popularnosti - najviše se reklamira na `googlu :: :: :: covece, sad si me iznervirao, nisi rec procitao sta sam ti napisao, Novicorp wintoflash, to je proverena alatka za pravljenje windows-us :: :: :: :: :: :: :: Hvala majstore! :) Jeste aktiviran.. Sad sam na konju.. : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 1. Windows dugm :: :: :: :: :: :: :: :: 2. Computer desni klik, propertie :: :: :: :: :: :: :: :: 3. Windows Activation pri dnu ekrana, ako pise `Windows is activated` onda ti ne treba loade :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Na duge staze je uvek bolje uputiti ljude na mutifunkcionalne stvari, a ne cisto klot varijanta i flasku vise ne mozes da koristis ni zasta drugo sem da instaliras windows...
njega koristim za pravljenje dosa za ghost i ostalo i prilicno je dobar.. slazem se, ali ponekad su dobre i klot varijante kad nekom zatreba hitno nesto da uradi. Shvatam tvoju poentu, i ja se slazem i koristim sve te sotfvere jer sve je to jako korisno i meni zanimljivo i nikad se ne zna kad moze da zatreba, sad dalje palamudimo..
:: Ako ćemo već da se igramo sa jednostavnosti :: :: Rufu :: http://rufus.akeo.ie :: :: nema instalacije, skines pokrenes, napravi :: :: Na duge staze je uvek bolje uputiti ljude na mutifunkcionalne stvari, a ne cisto klot varijanta i flasku vise ne mozes da koristis ni zasta drugo sem da instaliras windows.. ::
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.