Već sam napisao: - U kombinaciji moj računar - moj hard disk WD 500 GB, jedino u toj kombinaciji javlja grešku da na HDD-u ne može da se instalira Windows. Posle kreiranja C particije ne kreira mi automatski system reserved particiju od 100 MB. Kada se pozicioniram na C particiju, piše poruka da proverim HDD kontroler ili podešavanja BIOS-a, a polje NEXT mi je zasivljeno. Ipak HDD se uredno vidi, samo što Windows ne može da ga podesi da bude sistemski (butabilan). Kada stavim dva druga HDD-a (WD 80 GB ili Seagate 120 GB sa 15 repapiranih bed sektora), bez ikakvih promena u podešavanju BIOS-a, instalacija uredno prođe !? Dakle, nije baš da nije do hard diska, ali, sa druge strane to mi nije dokaz da je moj HDD neispravan i da ga mogu reklamirati u garantnom roku, što je i najveći problem. U garanciji je još par meseci i ako mi danas pravi ovaj `mali` problem, ko zna šta će biti kad izađe iz garancije.
Na žalost u pravu si verovatno 99,99%. Ali nisam 100% siguran (nego `samo` 99,99%) da mi je hard disk potpuno ispravan a još dva meseca do isteka garancije. Inače poznato mi je iz više izvora (ali na svu sreću na i na ličnom primeru, makar ne do sada)da su i ATA i SATA diskovi WD Blue od 160, 320 i 500 GB bili `dno dna` po kvalitetu i reklamacijama, pa rekoh da i ovaj moj (koji me je, istina, besprekorno služio godinu i 10 meseci nije na izdisaju).
Nije mi mnogo stalo do para za polovan HDD, ali hoću ovo da ispitam do kraja. To mi je drugi računar u domaćinstvu i nemam na njemu važnih podataka, pa mogu da se igram. U ponedeljak donosim i DVD uređaj i napajanje i RAM memoriju sa računara kod koga instalacija ovog Win 7 64-bit prolazi na mom hard disku.
Evo stigao je i ponedeljak i danas sam menjao hardverske komopnente, jednu po jednu, da vidim da možda u njima nije problem. I tako, kad sam zamenio moj stari dobri DVD rezač PIONER 109 (mislim da ga imam desetak godina, nikada nije ni zastao a kamoli da nije nešto uspeo da počita ...) nekim žutaćem (ne znam mu ni marku, instalacije je krenula iz prve.
Ne shvatam, ali tako je. Valjda ja taj pionir bio najbolji u svoje vreme a siguran sam da je i danas pouzdaniji od mnogih novih, ali eto ima neko neslaganje sa modifikovanim Win 7 -64 bit. Ipak ostaviću ga u kućištu kao jedinu optiku, ipak je to Pioneer 109, pšrilazi instalacija čiste 7-ce 64-bit, a ovo sa modifikovanom ko zna šta je ...
Hvala svima na saradnji po ovom pitanju i veliki pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.