Da. Koristim već nekoliko dana. Prešao tj upgrade-ovao se sa izlečene 8.1 preko Media Creation Tool sa njihovog sajta. Sve je proteklo glatko, svi programi koje sam imao i sve na C particiji je ostalo gde je i bilo, takodje sve radi najnormalnije, drajvere je sve sam instalirao.
Najviše mi se dopada novi interfejs i bogati multitasking koga je prosto zadovoljstvo koristiti! :-)
hehe, pazi ovo, sto je najgore provozao sam ga i vozio sam se u njemu nebrojano puta, ML 320, naravno ide kao zmaj, ima 200 konja. ALI, brate unutra je nakindjuren, meni se to ne svidja, ja volim klasican izgled, a ne svemirski brod, nervira me toliko elektronike koja nicemu ne sluzi, plus provozao sam i Toyta Land Cruzer, i to treci model unazad, to je auto san snova u odnosu na ML, udobniji, manje-vise da li je brzi, mocniji, za to me zabole, meni je bitno da je auto udoban pre svega, a ovaj je kao ladja, amortizovanost do besvesti. Uz to, duplo je jeftiniji. Bolje i jeftinije, naravno vlasnici mecke ubijaju za ovako neki komentar. ML je tvrd, sto nije cudo, Nemci su poznati po tome, nebitno da li je Porshe, Mercedes ili BMW, Nemci jednostavno nisu udobni, koliko god se trudili. Japanci i Francuzi, slazem se u potpunosti sa misljenjem gore, iako je malo subjektivno.
:: :: @imarkovic ne volim ni ja nesto mecku kao brend na stranu svi kvaliteti..ali brate ml je ne auto nego svemirski brod...Dok ga ne provozas jednom I ne vidis da sve ostalo jednostavno ne moze da se poredi...Sam onaj osecaj u voznji.
Za sada ne jos, sacekati malko bice to odlican OS.
Ne znam ljudi cudim se malo, zasto vi tako lose govorite o WIN 8?
Razumem za metro ni ja ga ne volim, ali lepo instalirate http://www.classicshell.net i dobijete izgled kao XP ili Win 7. Mislim da je glupo ocenjivati neki OS kako izgleda jer je sve podlozno promeni. A to da win8 radi gore kao sistem od win7 je jako neozbiljno jer jednostavno nije tako!
Win8 je bolji kao sistem samo izgleda tako kako izgleda, cak sta vise bio sam prijatno iznenadjen pre godinu i vise kada sam ga instalirao, e sad izgled instalirate ono gore i lici na win7 to nije problem...
Medjutim problem su driveri.Konkretno recimo Cyberlink Powerdirector ne daje GPU ubrzanje ,As konverter ,Brorsoft Video Converter isto ne vide AMD media decoder ,encoder.Sistem vidi samo Microsoft encoder koji je dosta sporiji i podrzava samo h264.Znaci problem su programi koji su izasli pre Win10 i koji nemaju jos uvek podrsku za novi OS.Treba sacekati neko vreme dok se to sve ne sredi.
Kontam sve ali ne govorim o estetici..Kako kazu `beauty is in the eye of the beholder` jelte :) ..Sad koliko ima dugmica unutra I kakav je spolja manje vise stvar ukusa...Ja pricam o kvalitetu I onom sto dobijas za te pare . Uvek sam pricao sta koji djavo ima da bacas 100.000 na kola kao da ima neke bitne razlike...ali brate kad udjes vidis od samom kvaliteta koze I svakog dela mehanike da je to neka sasvim klasa iznad.
A za udobnost zavisi koji model si vozio, npr ja sam cepao sa vazdusnim oslanjanjem. Mozda je I taj model koji si vozio imao to ali nisi ukljucio . Imas super sportski mod gde je bas bas tvrd kao sto kazes ali zato nema sanse da ljulja u nekoj krivini..kao limuzinu da vozis. A onda iskljucis sport I stavis komfor I kao da si na jastucima :).
Opet kazem nisam neki ljubitelj mecke ali sad mogu da razumem drasticnu razliku u ceni zvezde..samo to nista vise nisam hteo reci.
:: hehe, pazi ovo, sto je najgore provozao sam ga i vozio sam se u njemu nebrojano puta, ML 320, naravno ide kao zmaj, ima 200 konja. ALI, brate unutra je nakindjuren, meni se to ne svidja, ja volim klasican izgled, a ne svemirski brod, nervira me toliko elektronike koja nicemu ne sluzi, plus provozao sam i Toyta Land Cruzer, i to treci model unazad, to je auto san snova u odnosu na ML, udobniji, manje-vise da li je brzi, mocniji, za to me zabole, meni je bitno da je auto udoban pre svega, a ovaj je kao ladja, amortizovanost do besvesti. Uz to, duplo je jeftiniji. Bolje i jeftinije, naravno vlasnici mecke ubijaju za ovako neki komentar :: ML je tvrd, sto nije cudo, Nemci su poznati po tome, nebitno da li je Porshe, Mercedes ili BMW, Nemci jednostavno nisu udobni, koliko god se trudili. Japanci i Francuzi, slazem se u potpunosti sa misljenjem gore, iako je malo subjektivno :: :: :: :: :: @imarkovic ne volim ni ja nesto mecku kao brend na stranu svi kvaliteti..ali brate ml je ne auto nego svemirski brod...Dok ga ne provozas jednom I ne vidis da sve ostalo jednostavno ne moze da se poredi...Sam onaj osecaj u voznji.
Sto se tice Win10 kod mene radi super, nisam imao problema sa driverima, jer je Win sve pokupio sa starog sistema, ali bez obzira na to, skinuo sam za grafu novi driver (iako je stari radio).
Sve u svemu, Win10 radi OK, sto se tice mojih potreba.
Preporucujem ako planiras da obnovis ili nanovop da instaliras sistem...
Pozz...
zanima me ovo podesavanje oko privatnosti jel ima neki tut na netu ili sajt ,nalepite zz
Iskreno ne znam nikoga (normalnog) koji ne vrši naknadna podešavanja sistema što performanse što grafičko okruženje. Kako kod Linuxa tako i kod bilo kojeg Windowsa uključujući ovog novog. I ja koristim 3rd party Start meni. Default UI nikome nikad ne prija.
Performanse i stabilnost su uglavnom bolji od svih prethodnih Windowsa. Ima svoje bubice, ali ne toliko da čekaš Service pack.
Ukoliko planiraš da oboriš sistem u skorije vreme, pređi na W10.
:: Ko od vas koristi 10? Koliko sam cuo trebalo bi da je funkcionalna kombinacija Win7 + Win8 :: :: Iskreno sa Win8 nisam nesto bio zadovoljan, mada ni sa Win7 ali OK, bolji je od ista sistema. E sad, ko aktiwno koristi 10-ku i kako se pokazala :: :: <..i>..<..b>..`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` <../i>..<../b>.. - Eric Hoffer
Nidje veze sa 8.1 osim kad se stisne start .Da je preslikan ne bi ga instalirao sigurno
Ovo je Win 7 redizajn po meni
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Upravo instalirah, ovo je preslikan win 8 sa start dugmetom i bez pocetnog ekrana sa plocicama.. Jedino mi se spartan svidja. :: :: :: :: fx6300 @ 4.6gh :: 990fxa-ud3 rev 4.0 :: Samsung 850 EVO 250GB :: 4Gb @ 1866 :: GTX 460 Hawk :: Seasonic X-series 650KM :: Genesys XXXL mousepa :: Zowie FK :: :: dead silent pc :: ::
Ja ne znam kakve veze ovo ima sa win 7.. Win 8 bez onog glupog pocetnog ekrana za tablete, plus start button menu... Animacije, live tiles, context menu, sve je isto. Ocekivao sam mnogo vise iskreno..
Ne znam jeli preslikano ili ne , ali meni je baš grdan sistem.Sve je nekako zbrčkano,task ružan za medalju.I 7-ca i 8-ca mi mnogo lepše i preglednije izgedaju.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Sve neki kritičari lepih umetnosti i kolekcionari klasičnih slikara pa znaju sve o lepoti. Okačite nekog Sezana na zid pa gledajte do mile volje, OS (Operativni System za one koji su zaboravili šta to znači) ) treba da radi svoj posao i to je to. I 10ka kao i ostali windows ima praktično nesaglediv broj tema, ikona, desktop pozadina itd. i može da se dobro kastomizuje. Imam 10ku od kako se zvala 9ka i čak tako u početku je dobro radila sa manjim štucanjima ovde-onde, ponajviše zbog drajvera za egzotiku. Sada je sasvim zrela za ozbiljan rad a za igranje obećava još više ponajviše zbog dobrog rada sa memorijom i diskovima (SSD specijalno) a naročito zbog Dx12 kada se proizvođači video karti smiluju da naprave dobre drajvere a izdavači igara naprave nešto dobro i prestanu da portujju sranja sa XBox-a koji će uzgred budi rečeno da radi na i sa 10kom. Pceri koji neznaju ništa da nameste kako treba i kako žele mogu da nastave sa DOS-om ili da se igraju sa svojim preskupim telefončićima koji su pametniji od njih. Znači, 10ka ko svaki drugi novi windows, malo bolja po negde ali sa boljom budućnosti (a budućnost jeste ma koliko sa neko koprcao), bolje početi sa njom dok je još rano i onako smo zaglavili sa njom narednih 10ak godina. Evo nešto malo o tome kako je propremana i kako će se razvijati u buduće: http://venturebeat.com/2015/08/13/how-microsoft-built-and-is-still-building-windows-10/ Uzdravlje i good luck (trebaće nam). P.S. Besplatna je
Razumeli smo se, a zapravo ne u potpunosti, ja ti to i kazem (dobijeno za te pare), svima je poznato da je Mecka izuzetno precenjen auto, pogotovo `danas`, definitivno ne dobijas ono sto platis, vec mnogo manje.. mislim, naravno svaki auto je skuplji, ali kad kazu `Mercedes je Mercedes`, to ime, zna se, mora da bude skup, a u tom slucaju nije najbolji jer je najskuplji. Btw, najkvalitetnija serija, da ne kazem jedina koja vredi je G, konkretno G500.
:: Kontam sve ali ne govorim o estetici..Kako kazu `beauty is in the eye of the beholder` jelte :) ..Sad koliko ima dugmica unutra I kakav je spolja manje vise stvar ukusa...Ja pricam o kvalitetu I onom sto dobijas za te pare . Uvek sam pricao sta koji djavo ima da bacas 100.000 na kola kao da ima neke bitne razlike...ali brate kad udjes vidis od samom kvaliteta koze I svakog dela mehanike da je to neka sasvim klasa iznad :: :: A za udobnost zavisi koji model si vozio, npr ja sam cepao sa vazdusnim oslanjanjem. Mozda je I taj model koji si vozio imao to ali nisi ukljucio . Imas super sportski mod gde je bas bas tvrd kao sto kazes ali zato nema sanse da ljulja u nekoj krivini..kao limuzinu da vozis. A onda iskljucis sport I stavis komfor I kao da si na jastucima :) :: :: Opet kazem nisam neki ljubitelj mecke ali sad mogu da razumem drasticnu razliku u ceni zvezde..samo to nista vise nisam hteo reci. :: :: :: hehe, pazi ovo, sto je najgore provozao sam ga i vozio sam se u njemu nebrojano puta, ML 320, naravno ide kao zmaj, ima 200 konja. ALI, brate unutra je nakindjuren, meni se to ne svidja, ja volim klasican izgled, a ne svemirski brod, nervira me toliko elektronike koja nicemu ne sluzi, plus provozao sam i Toyta Land Cruzer, i to treci model unazad, to je auto san snova u odnosu na ML, udobniji, manje-vise da li je brzi, mocniji, za to me zabole, meni je bitno da je auto udoban pre svega, a ovaj je kao ladja, amortizovanost do besvesti. Uz to, duplo je jeftiniji. Bolje i jeftinije, naravno vlasnici mecke ubijaju za ovako neki komentar :: :: ML je tvrd, sto nije cudo, Nemci su poznati po tome, nebitno da li je Porshe, Mercedes ili BMW, Nemci jednostavno nisu udobni, koliko god se trudili. Japanci i Francuzi, slazem se u potpunosti sa misljenjem gore, iako je malo subjektivno :: :: :: :: :: :: :: :: @imarkovic ne volim ni ja nesto mecku kao brend na stranu svi kvaliteti..ali brate ml je ne auto nego svemirski brod...Dok ga ne provozas jednom I ne vidis da sve ostalo jednostavno ne moze da se poredi...Sam onaj osecaj u voznji.
MOžda mi se čini da je za nijansu sporiji od 8.1 verzije ali zanemarljivo. Sve ostalo radi kao i pre. Dopadaju mi se i dodatni programi kojih ranije nije bilo u okviru Win OS_a, ..recimo primera radi merenje potrošnje podataka, veličine aplikacija, informaciona traka desno je korisna kada se nešto instalira ili sl. ... i td. - - vrše posao, dopadaju mi se lepo rešen pregled pokrenutih programa na traci zadataka gde ispod svakog stoji lepa plava linija koja pokazuje da je program pokrenut, ... radne površine nisam probao, ne trebaju mi trenutno ... start meni je odličan iako se dosta toga opet mora obaviti desnim klikom na isti ,,, mape su izvrsne za pregled .. ono glasovno navodjenje `Kortana` i ovako ne radi u našem podneblju, samim tim, kada već nije u funkciji i ne može se komentarisati. Neke nove sitnice pridodate, ali baš te SITNICE - OS znače. U svakom slučaju, neću se vraćati na prethodne verzije. Eh da, pojavio mi se problem sa bežičnim Logitech mišem gde su drajveri malkice pobrljaveli pa obavljaju skrolovanje točkićem po 6 redova, no opet sam podesio vrednosti i sada radi. Neke boljke sa drajverima i hardverom ima, ali to je zanemarljivo ...
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.