Ehhh taj windows 10 i sva sranja koja idu uz njega....
STRANA 2 OD 2
MegaTon
Re: malo sam to laicki objasnio :)
02.11.2016. 10:10
status: user broj poruka: 200
Ajd još jednom: Sve na jednom mestu svi update-ovi bez spyware/adware-a, command line switchevi, moguće direktno integrisanje u instalacioni `install.wim`. Ruska tehnika je najbolja:
:: OK.Prvi deo mi je jasan,ali ono sa programima i updat-ovima...ajde programe cu sam da skinem i ubacim u folder(sve sta mi treba),nego kako da skinem te updat-ove,mislim kako da znam sta mi je od update-a potrebno,a da ne skinem nesto sto ce da mi zeza sistem(kao ono sranje za win 10).A i gde da ih nadjem sve :: Imam jos jedan problem..ne mogu bre da nadjem cistu verziju win 7 sp1 64bit.. sve neke gluposti 8in1..15in1 i sl?! Ako imas neki link posalji mi,bio bih ti zahvalan :) :: Skroz mi se svidja ta varijanta,da napravim win po mojim potrebama...Ionako mi nije prioritet dx12(izvikano sranje) :).Taman kad ja batalim igrice...to me vise nece ni zanimati,taj prelazak na nove dx-ove i sl sranja :: :: :: ::
Haha, svaka ti čast na opservaciji! Mada nije to globalni srpski sindrom, većina je prepoznala potencijal Win10 kao bržeg OS-a što je primarni razlog da se sa 7 ili 8.1 predje na isti. To što se, kao pijani plota, drze stare verzije vindovsa samo par ZADRTIH likova, ne znači da je to pojava u Srbiji. Ima takvih `umova` i bilo gde u svetu. Ja mislim da se takvi plaše da skinu čarape jer ako obuku nove, noge će im manje smrdeti, pa samim tim to neće biti taj prijatan i svež smrad.
Ja mogu da shvatim da ljudi ne vole Vista OS, ali da kažu da je 8.1 ili 10 loš OS i da se zadrže na sporijem Win 7 to mugu samo oni koji sami sebi teraju inat. Ali hejj.. ima i onih koji ne menjaju Windows XP jer samo na njemu njima radi omiljeni skener i štampač, šta ćeš. Znam i one koji vole `VINTAGE` termine pa ne odustaju od DOS i eventualno Win 3.1x OS-a i kažu da su samo to bili operativni sistemi haha. Aj u zdravlje. :: Win 95 sranj :: Win 98 sranje, Win 95 zako :: Win ME ceo svet se slozio da je sranje, preskacem :: Win XP tesko sranje, Win 98 zako :: Win 7 zestoko sranje, a tek su ispeglali X :: Win 8.0 sranje, 7 savrsenstv :: Win 8.1 apdejt sa sranja na sranje, 7 bozanstv :: Win X sranje, 8.1 i Njegovo Visocanstvo 7 su neprikosloveni drzite ih se do pojave neke X :: :: Oduvek smo isli u korak sa vremenom... Jedan korak iza nam je taman mera, to se vidi u svakom aspektu drustva i zivota :: :: Over and out :: :: :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: ::
1. samo neuk lenj i neiskusan moze da kaze da je XP/7 bolji brzi od win 8.1 da ne pricam o mnogim drugim stvarima evo dacu jedan primer win 7 desktop idle 2.5gb+ rama win 8.1 desktop idle 800mb - 1gb rama a da ne pricam koliko na primer BF4 radi bolje na win8 nego na win7
a kada je rec o izgledu win 8 i start meniju samo lenji neuki ljudi kojima nikada nije palo na pamet da google `how to change start menu in windows 8` mogu da se zale na isto i da pricaju kako im to smeta i da samo zbog starta ostaju na win 7 e ti nisu nikada culi za
Classic Shell
2. sto se tice ubacivanja stvari u .iso image i custom instalacija sve ovo sto su drugi predlagali je mnogo teze losije i komplikovanije resenje od mojeg ( OSIM AKO TI TREBA CUSTOM .ISO KOJI CES DA INSTALIRAS NA VISE OD JEDNOG RACUNARA )
procedura je sledeca
1. nadjes lepo poslednji original iso sa MSDN i proveris SHA1 skines i narezes na dvd instaliras sistem i update pa restart pa opet proveris update
2. podesis sve u windowsu onako kao ti treba i odgovara
3. instaliras sve programe koji ti trebaju podesis i njih
4. NIKAKO NE INSTALIRATI bilo kakve drajvere
5. ubacis Hirens Boot CD i sa Hirens pokrenes Norton Ghost napravis .GHO image od cele C particije naravno prazan prostor na C particiji ne ulazi u velicinu .GHO image izaberes najvecu kompresiju
i cekas izmedju 15min i 90min ako si na laptopu
kad se zavrsi udjes u windows instaliras drajvere i pici
i onda u slucaju virusa ili da se nesto zezne u windowsu samo lepo opet ubacis Hirens Boot CD i otpakujes .GHO image koji si napravio to traje oko 7min i kada se taj .GHO image ubacuje on nista ne prepisuje nista restore ili ostala sranja znaci on prvo formatira C particiju i onda se lepo otpakuje
i eto ti svez windows sa 90% svega resenog
OVAKVA I SLICNE TEME SU BILE NAJMANJE 20 PUTA NA FORUMU I OVO JE TRECI PUT DA OBJASNJAVAM OKO NORTON GHOSTA
treba da se napravi neki sticky tema o windows .iso downloadu instalaciji reinstalaciji custom iso backup itd tema `sve o windows .iso`
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.