Moras particiju na koju nameravas da stavis MAC OS X da formatiras u EXT4 journalist... valjda se tako zove... Imas gore u meniju opciju disk managment. Izaberi particiju na koju hoces da stavis Leoparda, ERASE i tada ce da odradi format. Posle izadjes iz tog porozora i imaces particiju. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Da bas tako...Dyabe ja pisem kad nema ko da cita.Sve to lepo ima napisano u poruci gde sam ognjenom objsnjavao sve redom... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
Kako god ali Snow Leopard postaje moj No1 OS!WIN 7 samo za COD 4 mp!A skidam i mac verziju...jooj ako bude radilo bacam win7 orginal u kantu :))) salim se :)...ja nemam orginal,ha,ha,ha zzz. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
druze odgovorio si na moj post kao da ga nisi ni procitao do kraja! Ja sam upravo govorio o tome da je Mac brzi samo iz razloga sto u njemu nema nista. Tome je sluzio primer SysPreferences i Control Panela. To koliko je je user frendli necu da komentarisem... kad se pojavi greska ni oni sami ne znaju sta ne valja, a ne user... licno sam se uverio.
Al da se ne raspravljamo badava... Mac kao takav, osiromasenih postavki za napredne usere (recimo da je Basic i ne (tj nema) Advance) da bi se postigla veca brzina i stabilnost predvidjen je za profesionalnu upotrebu. Dakle, ako se bavis fotografijom, audio ili video produkcijom itd onda kupis Mac platis ga papreno i uzivas u besprekornom radu. A ako si pak dokon, zanima te IT, zelis da znas kako racunarske tehnologije rade, zelis da u detealje svoj PC podesavas prema svojim potreba i na kraju da budes `kompatibilan` sa najvecim delom ostatka sveta onda je za tebe Win.
Mac i Win = Nebo i Zemlja = Raj i Pakao - U raju je lepo al u paklu je ekipa :)
A sto se tice instalacije, vidim da ste o tome dosta pisali a ne da mi se da sve citam, Posetite osx86project.org i InsanelyMac forum i tamo pise bukvalno sve sto vas moze zanimati vezano za OSx86, kompatibilnost komponenti, nacin instalacije step by step, odabir distribucije, drajveri za komponente i jos mnogo toga.
- Nadjes svoju maticnu, pogledas koji OSx je podrzava, pogledas na forumu (neko je sigurno u svetu vec pokusao sa tim modelom) step by step, na forumu u database delu nadjes drajvere i za 5 6 sati sve radi kako treba... pre toga dobro se informises, par dana odvojis za citanje sta i kako... i opet budes spreman dai nekoliko puta da instaliras sistem ispocetka dok ga ne dovedes u zeljeno stanje za svakodnevi rad :)
s leve strane treba da imas particije pa da izaberes koju ces da obrisses pa da na nju instaliras...Tebi samo dvd pokazuje...Jesi stavio hdd na ahci?Ako jesi vrati na ide pa probaj...Koji ti je hdd? AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Interesantrno... U VMWare mi instalira normalno MAC OS X ali nece da butuje, sto pretpostavljam da je do IDE mode jer sam u Sedmici. Kada sam pokrenuo instalaciju sa bootablinog diska, stavio ja u BIOS-u AHCI ili IDE, sve jedno, na samom onom ucitavanju na pocetku restart... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Onaj sa mog linka ili neki drugi snow leopard?Koja je konfiguracija?Nece da ti butuje jer je na ide verovatno...Ajde stavi i windows na ahci pa probaj hoce li da radi na wmware onda?Kad ti se desava restart,odmah ili mozes da butujes sa diska?Ajde stavi konfiguraciju dole...
Evo kako da stavis ahci da ti radi u windows-u
1. Back up your Registry before applying this fix. 2. Exit all Windows-based programs, click Start>Applications> Run, and type regedit and then press ENTER. 3. If you receive the User Account Control dialog box, click Continue. 4. Navigate to the following Registry subkey: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci 5. In the right pane, right-click Start in the Name column, then click Modify. 6. In the Value data box, type 0, and then click OK and exit the Registry Editor. 7. Restart your PC and enter the BIOS menu at POST. Enable AHCI in your BIOS. 8. At boot-up, Windows will install the AHCI drivers and ask you to reboot your machine one more time.
Radi kod mene i win i mac os x na ahci... Probaj to pa wmvare pa onda idemo dalje... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
AMD Phenom II X4 955 BE MSI DKA790GX (Platinum) (MS-7550) (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) AMD 790GX, AMD K10 6GB DDR2 Gail Black Dragon @ 800MHz ATI Radeon 4850 GDDR5 SAMSUNG HD103SJ ATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II) WDC WD1600JS-22MHB0 ATA Device (149 GB, IDE)
Skinuo sam Leopard sa tvog linka koji si dao. Bootuje sa DVD-a i ide ono press any key or f8 i tako dalje... to odbroji i nestane i ispise gore levo neki string i restart bilo da stavim AHCI ili IDE ista stvar.
Hajde probacu ovo sa Windowsom da radi u AHCI modu pa da vidim u VMWare da li ce da radi. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
znaci dodje do tog f8 i ti nista tu nisi kucao ako sam razumeo-GRESKA!!!! Napisao sam tamo celo upustvo,procitaj!!! A evo jos jednom,znaci, pritisni f8 i onda kucaj
-v -f -x32 i enter ako nece,butuj ponovo i kucaj sve isto ali dodaj jos cpus=1 busratio=14 ako ti je mnozilac 14 ili stavi koliko je,fsb200000000 ako je fsb 200, znaci to izgleda ovako -v -f -x32 cpus=1 busratio=14 fsb=200000000 i enter. Prvp probaj prvu kombinaciju pa javi...
Na koji hdd si instalirao wmvare?Nadam se na samsung... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Da, instalirao sam na Samsung. To mi je sistemski disk... Jel na WD ne bi radilo?
Procitao sam ja tvoje uputsvo, ali kada stisnem F8 on mi daje opcije gde hocu da nastavim... Iatkos *DVD) pa onda nabraja sve ostale particije koje imam. Nemam gde da kucam.
Na VMWare i bez tog kucanja instalira normalno. E sad cemo videti da li ce posle instalacije hteti da podigne sistem.
Jos jedo pitanje: Sta znaci taj AHCI i IDE? Stavio sam da mi Windows radi u AHCI. Jel to nesto smeta? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: s leve strane treba da imas particije pa da izaberes koju ces da obrisses pa da na nju instaliras...Tebi samo dvd pokazuje...Jesi stavio hdd na ahci?Ako jesi vrati na ide pa probaj...Koji ti je hdd :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
WD ti je ata- i najverovatnije ne bi radilo ali ti si na samsung i to je ok...Ahci ti smeta windowsu jer nisu ubaceni driveri,post iznad imas objasnjenje kako da omogucis win da radi u ahci modu za sata drive.. kad pritisnes F8 jednostavno kucaj komande koje sam ti rekao i one se ispisuj na dnu ekrana,ne treba da kliknes misom niti da imas neko polje u koje bi kucao-samo kucaj... i izaberi disk sa koga butujes...
Za unknon13 jel taj WD sata?500gb-jeste... nego...daj mi celu tvoju onfguraciju...
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
:: WD ti je ata- i najverovatnije ne bi radilo ali ti si na samsung i to je ok...Ahci ti smeta windowsu jer nisu ubaceni driveri,post iznad imas objasnjenje kako da omogucis win da radi u ahci modu za sata drive. :: kad pritisnes F8 jednostavno kucaj komande koje sam ti rekao i one se ispisuj na dnu ekrana,ne treba da kliknes misom niti da imas neko polje u koje bi kucao-samo kucaj.. :: i izaberi disk sa koga butujes.. :: :: Za unknon13 jel taj WD sata?500gb-jeste.. :: nego...daj mi celu tvoju onfguraciju.. :: :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
to mora da radi... koliko particija ima hdd? Ako je jedna onda udji u wini i napravi posebnu particiju pa probaj pa cemo dalje... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Imam 4 particije, i ostavio sam jednu praznu od 100gb za Mac..
:: to mora da radi.. :: koliko particija ima hdd :: Ako je jedna onda udji u wini i napravi posebnu particiju pa probaj pa cemo dalje.. :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
probaj da nju formatiras u ext4 journaled fajl sistemu sa acronis disk suite-cini mi se da se tako zove- ili nekim drugim programom pa vidi hoce li tad da ga vidi...Ako nece videcemo dalje...jesi butovao sa -v -f -x32? AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Bio sam na treningu pa nisam mogao ranije da pisem. Ovako... Uspeo sam da instaliram Leoparda na WD ali sam morao da kucam sve ono -v -f x32... i krenula je instalacija i zavrsila se, bez toga se samo restartovala. Ali sad kad treba da digne sistem cvrc. Ako ne kucam nista restart, ako kucam idu oni redovi slova i stane u jednom trenutku i kraj... Insalirao sam na WD, mozda je to problem, mada ne prijavljuje gresku waiting for root device, sve je kao u redu po onim slovima... Nisam hteo na Samsung da ne bih slucajno zeznuo Win7 jer imam dosta toga sto ne bih smeo da izgubim... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
kolko ja vidim ti nisi vratio hd na 1st boot device posle restarta cim ti se ponovo javlja restart ako ne kucas.ako jesi onda ata wd pravi problem.Napravi particiju na samsungu nema sta da zeznes samo ako ti nije iz jednog dela pa ne znas gde ces podatke.Jesi li u windows sa easybcd napravio boot sector za mac os x?imas li izbor kad butujes hdd da biras win7 ili osx?Ako butujes sa wd instalaciju-sta pise u toj poruci gde zakuje?okaci sliku ili napisi nesto sto ti se ucini bitno... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
@unknow13 vidis da si na kraju uspeo da sve sredis kako treba xd :).
@boztoga mac jeste brzi, ali nije on brzi 50 %, nego je to neka minorna razlika ! A ako ides na legalu, PC legala ce UVEK za istu cenu biti brzi od Mac-a bilo kog (mozda je MacPro izuzetak), iMac ima jaku skup displej koji ne treba svim userima. Ali ovde se prica o OS-ovima, OSx je bolji negde od Win-a, ali negde Win nema konkurenciju :).
Btw. OC na Mac-u, jel neko pokusao bez protivpozarnog aparata :) ?
Evo probao sam ponovo ali sam ovog puta napravio particiju na Samsungu, ali mi pri instalaciji Leoparda ne da da formatiram particiju. Na WD mi daje, ovde kao greska u partition table... tako nesto... Skidam najnoviji Hirens boot cd pa cu pokusati sa njim da formatiram odmah u ext4 tu particiju...
Napravio sam sa eastybcd boot sector za mac i imam izbor kada bootujem. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: kolko ja vidim ti nisi vratio hd na 1st boot device posle restarta cim ti se ponovo javlja restart ako ne kucas.ako jesi onda ata wd pravi problem.Napravi particiju na samsungu nema sta da zeznes samo ako ti nije iz jednog dela pa ne znas gde ces podatke.Jesi li u windows sa easybcd napravio boot sector za mac os x?imas li izbor kad butujes hdd da biras win7 ili osx?Ako butujes sa wd instalaciju-sta pise u toj poruci gde zakuje?okaci sliku ili napisi nesto sto ti se ucini bitno... :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.