Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win7 SP1 Raic Edition
STRANA 3 OD 4  
bstaletic Re: >> 06.06.2012. 19:26 #422984

status: user
broj poruka: 1889
Kod mene (a i na svakoj drugoj mashini koju sam video pod 7-icom) mozhe da se sikljuchi `Always on top` (prema tome tvoja verzija je neka sakacena, ali vrlo chudno).

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

:: uspeo sam da se pomirim sa svim opcijama u sedmici, nadjem solution itd., ali jedina stvar(za mene mana) koja mi se na sedmici ne svidja je sto su morali da izbace DISABLE Always on top taskbar-a, ne postoji adekvatno zadovoljavajuce resenje da kada stavis nesto full screen da to bude preko celog ekrana, a ne sa glupim taskbarom, izludjuje me, a ne volim auto-hide.. vista i xp imaju ovo, W7 izbaceno, masa ljudi se zali zbog toga, a Microsoft je bas totalno to izbacio namerno kao opciju, slepci.
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic ... 06.06.2012. 19:37 #422991

broj poruka: 9006
Ovu opciju što imarković pominje stvarno mi nije jasno zašto su izbacili u sedmici i kome je smetalo, moguće da aeropeek ne bi radio kako treba.

Ima ovaj tweak koji može da isključi always on top, istina ne radi savršeno ali bolje nego ništa.
http://www.sevenforums.com/tutorials/54842-taskbar-always-top-disable-enable.html

Tu sam ako još nekom zatrebaju linkovi za 32-bit verziju.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

pmfrulez radi ekstra 06.06.2012. 19:51 #423000

broj poruka: 998
samo jedna mala zamerka ...uklonjena je opcija kad npr hocu nesto da posaljem send to desktop
postoji samo opcija send to documents
Phenom IIx4 955BE 3.8GHz
Gemin II
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
NZXT Lexa S
Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
http://alturl.com/jrvku

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: >> 06.06.2012. 20:00 #423007

broj poruka: 19078
pricas napamet.. bas bih voleo da vidim tu tvoju sedmicu ako se nisi nesto utripovao..
@raic, mislis da nisam probao taj disableEnabler? :) hehe, ali to radi samo na Win7 BEZ sp1.. sa sp1 ne funkcionise

:: Kod mene (a i na svakoj drugoj mashini koju sam video pod 7-icom) mozhe da se sikljuchi `Always on top` (prema tome tvoja verzija je neka sakacena, ali vrlo chudno)
:: If wants and needs divide m
:: Then I might as well be gone..
:: :: uspeo sam da se pomirim sa svim opcijama u sedmici, nadjem solution itd., ali jedina stvar(za mene mana) koja mi se na sedmici ne svidja je sto su morali da izbace DISABLE Always on top taskbar-a, ne postoji adekvatno zadovoljavajuce resenje da kada stavis nesto full screen da to bude preko celog ekrana, a ne sa glupim taskbarom, izludjuje me, a ne volim auto-hide.. vista i xp imaju ovo, W7 izbaceno, masa ljudi se zali zbog toga, a Microsoft je bas totalno to izbacio namerno kao opciju, slepci.
:: ::
raic Re: radi ekstra 06.06.2012. 21:02 #423026

Hvala na obaveštenju, ništa kao dodatne oči na zadatku. Eto nisam ni primetio jer nikad nisam nešto ni koristio `send to` a desktop držim prazan.

Gledam sad šta je s tim, ispada da je `send as shortcut` funkcija vezana za mail servis zajedno s onom `send as email`. Malo blesavo al šta ćeš, mail servis je nažalost odlepršao i ne znam sad da li mi se isplati da ga vraćam samo zbog toga.

@imarković:
Hehe, nisam mislio da ti je toliko stalo do sedmice da bi se iscimao.
Pa ništa, biraj onda, `not always on top` ili SP1 ili... možda... ostajanje na xp-u?

:: samo jedna mala zamerka ...uklonjena je opcija kad npr hocu nesto da posaljem send to deskto
:: postoji samo opcija send to document
:: Phenom IIx4 955BE 3.8GH
:: Gemin I
:: Asus M5A97 PR
:: Sapphire HD 687
:: NZXT Lexa
:: Kingston HyperX 2x4GB 1600MH
:: Benq G2220HD
:: LC Powe LC6650GP3 V2.
:: http://alturl.com/jrvku
pmfrulez Re:re: radi ekstra 06.06.2012. 21:49 #423036

raicu svaka cast za posao koji si odradio...
videcemo koliko ce ova verzija izgurati...
kod mene imas za sad 7 korisnika tj mene i jos sestoricu kojima sam nabacio tvoju verziju
primetio sam to zato sto kad trpam nesto na flesku obicno idem na desni klik i send to patriot :)
takodje imam obicaj da pored ikonice my computer drzim folder downloads koji ubacujem na isti nacin
...ali da si ga ocerupao i rasteretio jesi i svaka ti cast za to ...ovo je nesto preko cega se definitivno moze preci...svako koristi win na svoj nacin i ima svoje navike...ako uocim nesto stvarno bitno javljam za ovakve sitnice se necu oglasavati :) poz
Phenom IIx4 955BE 3.8GHz
Gemin II
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
NZXT Lexa S
Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
http://alturl.com/jrvku

imarkovic Re: Re: radi ekstra 06.06.2012. 22:19 #423043

veruj mi rajke, da sam pokusao da se nateram - pokusao sam! Ali ne ide, sve sve ali taj zlatni always on top je crucialan za mene, ne mogu bez toga da me ubijes.. drugo, ne ide da prelazim na sedmicu bez sp1.. da nisam uspeo da instaliram xp ne znam sta bih radio.. obesio bih se verovatno medj sunke..
ma znam da tvoj proizvod ne moze da ne valja pa sam zato voljan da oprobam, a dobro dodje krajcovan windows za virtuelnu masinu a i za korisnike u skladu sa onom temom za mac os:)

a ovaj `send to` je najmanji problem, ja obicno idem na `copy` pa na desktop `paste as shortcut`, nikakav problem.

elem, ili ja nisam nigde procitao ili nisi naveo koji windows si cerupao, jel ULTIMATE ili professional?

:: Hvala na obaveštenju, ništa kao dodatne oči na zadatku. Eto nisam ni primetio jer nikad nisam nešto ni koristio `send to` a desktop držim prazan
:: Gledam sad šta je s tim, ispada da je `send as shortcut` funkcija vezana za mail servis zajedno s onom `send as email`. Malo blesavo al šta ćeš, mail servis je nažalost odlepršao i ne znam sad da li mi se isplati da ga vraćam samo zbog toga
:: @imarković
:: Hehe, nisam mislio da ti je toliko stalo do sedmice da bi se iscimao
:: Pa ništa, biraj onda, `not always on top` ili SP1 ili... možda... ostajanje na xp-u?
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: samo jedna mala zamerka ...uklonjena je opcija kad npr hocu nesto da posaljem send to deskto
:: :: postoji samo opcija send to document
:: :: Phenom IIx4 955BE 3.8GH
:: :: Gemin I
:: :: Asus M5A97 PR
:: :: Sapphire HD 687
:: :: NZXT Lexa
:: :: Kingston HyperX 2x4GB 1600MH
:: :: Benq G2220HD
:: :: LC Powe LC6650GP3 V2.
:: :: http://alturl.com/jrvku
sSHarK Brao mai100re!!! 06.06.2012. 22:40 #423052

broj poruka: 990

bachi mi 1 za 64-bitnu gedoru na mail - fala, bato!

i5-3570K | Z77 Extreme6 | Trident-X | Vertex4+CG | AX750 | Trooper | U2311H | G15+G9 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: Re: Re: radi ekstra 06.06.2012. 23:19 #423057

Ultimate i samo ultimate, nema drugih verzija, piše pri dnu sitnim slovima, odma pored kupoprodajnog ugovora za dušu korisnika

Ma da, i nije neki problem, ne radi send to mail i shortcut to desktop, šalje regularno u foldere i na removable.
***Ako nekom slučajno treba još lokacija za slanje samo treba da ode u \AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo pa u folder doda shortcut prema željenom programu ili folderu

@Ajkula: poslato

:: a ovaj `send to` je najmanji problem, ja obicno idem na `copy` pa na desktop `paste as shortcut`, nikakav problem
:: elem, ili ja nisam nigde procitao ili nisi naveo koji windows si cerupao, jel ULTIMATE ili professional
dducak bravo 27.06.2012. 21:05 #427768

broj poruka: 1

molim te posalji i meni 64-bit verziju.hvala

duskod@open.telekom.rs
darcilo Hell Yeah! 27.06.2012. 21:19 #427770

broj poruka: 689
Moze i meni za x64! Thx man! :D

zxSpectrum pozdrav 27.06.2012. 21:44 #427773

broj poruka: 73
da li moze ti linkovi.?...hvala unapred

ddim i meni i meni 27.06.2012. 21:57 #427775

broj poruka: 214
i meni :-)

Snoopy- :)) 27.06.2012. 22:10 #427778

broj poruka: 6083
Baci na mail pa da istestiram ovijeh dana :)

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

pmfrulez @raic 27.06.2012. 22:33 #427788

i dalje cepa bez problema...mnogo stabilnija verzija od svih koje sam do sada koristio svaka cast za odradjen poso.hvala...pozdrav
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz
CM Hyper 612S
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB
NZXT Lexa S
Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
http://tinyurl.com/7rgqpg9
peterpan re 27.06.2012. 23:25 #427799

broj poruka: 788

Daj ga `Vamo, x64 :)

I jos jedno pitanje, kako raditi update na ovom, regularno ili se nesto izmenilo?

markozutic re 29.06.2012. 22:42 #428287

broj poruka: 1463
AJ neko ko je instalirao Rajićevu verziju neka proba da li radi internet šering, vrlo bi mi koristila ta informacija .)

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

bstaletic Re: Re: Re: >> 30.06.2012. 14:02 #428348

Ne pricham napamet:
http://imgur.com/6FJE1&jtabP#0
http://imgur.com/6FJE1&jtabP#1

:: pricas napamet.. bas bih voleo da vidim tu tvoju sedmicu ako se nisi nesto utripovao.
:: @raic, mislis da nisam probao taj disableEnabler? :) hehe, ali to radi samo na Win7 BEZ sp1.. sa sp1 ne funkcionis
:: :: Kod mene (a i na svakoj drugoj mashini koju sam video pod 7-icom) mozhe da se sikljuchi `Always on top` (prema tome tvoja verzija je neka sakacena, ali vrlo chudno)
:: :: If wants and needs divide m
:: :: Then I might as well be gone..
:: :: :: uspeo sam da se pomirim sa svim opcijama u sedmici, nadjem solution itd., ali jedina stvar(za mene mana) koja mi se na sedmici ne svidja je sto su morali da izbace DISABLE Always on top taskbar-a, ne postoji adekvatno zadovoljavajuce resenje da kada stavis nesto full screen da to bude preko celog ekrana, a ne sa glupim taskbarom, izludjuje me, a ne volim auto-hide.. vista i xp imaju ovo, W7 izbaceno, masa ljudi se zali zbog toga, a Microsoft je bas totalno to izbacio namerno kao opciju, slepci.
:: :: ::
subzero88 64 05.08.2012. 17:00 #434747

broj poruka: 179
Ako jos uvek vazi ova ponuda onda molim linkove za 32 i 64bit :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x4GB DDR3-1600/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld450

markozutic re 05.08.2012. 18:13 #434752

broj poruka: 1463
Juče sam reinsalirao windows jer mi je neophodan internet šer i instalirao sam rajićev 64bit win i nisam uspeo da nateram šer da radi, kaže mi nešo u vezi dependencies servisa da su obrisani ili su spremni za brisanje i uglavnom nije htelo da radi.. pa sam instalirao stock 64 sp1.. .(

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

raic Re: re 07.08.2012. 22:16 #435001

Da znaš da si u pravu, fale mu ova tri servisa bez kojih ICS neće da radi a ne trebaju nizašta drugo:

Remote Access Auto Connection Manager
Remote Access Connection Manager
Telephony

Ubaciću ih čim stignem, internet šering još i može nekom da zatreba, hvala za fidbek :)

:: Juče sam reinsalirao windows jer mi je neophodan internet šer i instalirao sam rajićev 64bit win i nisam uspeo da nateram šer da radi, kaže mi nešo u vezi dependencies servisa da su obrisani ili su spremni za brisanje i uglavnom nije htelo da radi.. pa sam instalirao stock 64 sp1.. .
:: Asus K53S
:: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo
:: HM6
:: 8GB DDR3 1333MH
:: 500GB 5200rp
:: 15.6 LED HD (1366x768
:: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300
:: N1030 WiFi+BT3.
:: Altec Lansing® stereo speaker
:: W7Pr
ivanstojko Ako ponuda jos uvek vazi 08.08.2012. 03:07 #435047

broj poruka: 400
Posalji mi mail sa linkovima za obe verzije
imarkovic Re: Re: Re: Re: >> 08.08.2012. 07:21 #435055

brate.. kazes windows7 a ovo na slici je windows xp, sedmica NEMA always on top opciju

:: Ne pricham napamet
:: http://imgur.com/6FJE1&jtabP#
:: http://imgur.com/6FJE1&jtabP#
:: If wants and needs divide m
:: Then I might as well be gone..
:: :: pricas napamet.. bas bih voleo da vidim tu tvoju sedmicu ako se nisi nesto utripovao.
:: :: @raic, mislis da nisam probao taj disableEnabler? :) hehe, ali to radi samo na Win7 BEZ sp1.. sa sp1 ne funkcionis
:: :: :: Kod mene (a i na svakoj drugoj mashini koju sam video pod 7-icom) mozhe da se sikljuchi `Always on top` (prema tome tvoja verzija je neka sakacena, ali vrlo chudno)
:: :: :: If wants and needs divide m
:: :: :: Then I might as well be gone..
:: :: :: :: uspeo sam da se pomirim sa svim opcijama u sedmici, nadjem solution itd., ali jedina stvar(za mene mana) koja mi se na sedmici ne svidja je sto su morali da izbace DISABLE Always on top taskbar-a, ne postoji adekvatno zadovoljavajuce resenje da kada stavis nesto full screen da to bude preko celog ekrana, a ne sa glupim taskbarom, izludjuje me, a ne volim auto-hide.. vista i xp imaju ovo, W7 izbaceno, masa ljudi se zali zbog toga, a Microsoft je bas totalno to izbacio namerno kao opciju, slepci.
:: :: :: ::
subzero88 lp 08.08.2012. 09:48 #435068

broj poruka: 179
Probao 64bit verziju, lepo radi samo ne mogu instalirati jezicki paket. Ako je neko uspeo, neka napise sta mi valja ciniti? :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x4GB DDR3-1600/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld450

bstaletic Re: Re: Re: Re: Re: >> 08.08.2012. 11:15 #435076

Kako bre XP, pogledaj systray!
Evo josh jedne slike mog sistema: http://imageshack.us/f/4/winverg.png/
Okacheno na ImagesHack jer sam ovamo zaboravio user i pass.

:: brate.. kazes windows7 a ovo na slici je windows xp, sedmica NEMA always on top opcij
:: :: Ne pricham napamet
:: :: http://imgur.com/6FJE1&jtabP#
:: :: http://imgur.com/6FJE1&jtabP#
:: :: If wants and needs divide m
:: :: Then I might as well be gone..
:: :: :: pricas napamet.. bas bih voleo da vidim tu tvoju sedmicu ako se nisi nesto utripovao.
:: :: :: @raic, mislis da nisam probao taj disableEnabler? :) hehe, ali to radi samo na Win7 BEZ sp1.. sa sp1 ne funkcionis
:: :: :: :: Kod mene (a i na svakoj drugoj mashini koju sam video pod 7-icom) mozhe da se sikljuchi `Always on top` (prema tome tvoja verzija je neka sakacena, ali vrlo chudno)
:: :: :: :: If wants and needs divide m
:: :: :: :: Then I might as well be gone..
:: :: :: :: :: uspeo sam da se pomirim sa svim opcijama u sedmici, nadjem solution itd., ali jedina stvar(za mene mana) koja mi se na sedmici ne svidja je sto su morali da izbace DISABLE Always on top taskbar-a, ne postoji adekvatno zadovoljavajuce resenje da kada stavis nesto full screen da to bude preko celog ekrana, a ne sa glupim taskbarom, izludjuje me, a ne volim auto-hide.. vista i xp imaju ovo, W7 izbaceno, masa ljudi se zali zbog toga, a Microsoft je bas totalno to izbacio namerno kao opciju, slepci.
:: :: :: :: ::
STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs