Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 10
STRANA 3 OD 5  
Srdjanc Re: Re: Re: Windows 10 Build 10240 RTMČĆŠŽ Aktivacija: 30.07.2015. 12:13 #600008

status: user
broj poruka: 3106
Pa i jeste administrator, pise u naslovu prozora.

:: Run as administrator... radi 1000
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ I kakvi su vam utisci o samom sistemu? 30.07.2015. 13:08 #600016

broj poruka: 3012
Odradio sam clean install i nisam siguran sta da mislim.

Sam os deluje nekako tromo. Jede vise memorije od 8.1. Preko noci mi je ostao komp ukljucen, bukvalno samo stajao na desktopu, ram usage skocio sa 1.2 na oko 2.1. Probao Lords of the Fallen izgleda ok, ali recimo desava se da malo malo pa stane igra na delic sekunde, kada recimo treba da ucita neki zvuk ili tako nesto, sto se nikako nije desavalo na 8.1.

Tako da nemam pojma da li da se vratim na 8.1 ili da sacekam jos malo da vidim da li ce da ga krpe. Bas nisam odusevljen.
Srdjanc Re: I kakvi su vam utisci o samom sistemu? 30.07.2015. 13:10 #600018

Izdrzi 15 dana.

:: Odradio sam clean install i nisam siguran sta da mislim
:: Sam os deluje nekako tromo. Jede vise memorije od 8.1. Preko noci mi je ostao komp ukljucen, bukvalno samo stajao na desktopu, ram usage skocio sa 1.2 na oko 2.1. Probao Lords of the Fallen izgleda ok, ali recimo desava se da malo malo pa stane igra na delic sekunde, kada recimo treba da ucita neki zvuk ili tako nesto, sto se nikako nije desavalo na 8.1
:: Tako da nemam pojma da li da se vratim na 8.1 ili da sacekam jos malo da vidim da li ce da ga krpe. Bas nisam odusevljen.
Ognjeni ... 30.07.2015. 20:07 #600054

broj poruka: 4527

meni su ovo odgovorili na benchu

Narode ima 500 strana ove teme, moze li neko da pomogne i ukratko objasni treba li se `leciti` ili nesto drugo raditi posle upgrade sa `lecene ` verzije win 7 x 64 ultimate na win 10. Odradio bih upgrade direkt preko ikonice iz tray

I ako moze ikako bez komentara, citaj 500 strana. Ako neko moze da pomogne ako ne, ****ga

Nema sta da se leci ... Apgrejdujes i to ti je to. Kasnije ako budes zeleo mozes i da skines win10 i ides na clean instal i opet dobijas legalni win,samo i ukoliko ne menjas plocu...

pastirko uff 30.07.2015. 21:51 #600061

broj poruka: 242

Imao sam omanjih poteskoca kad sam krenuo clean install ali format iz CP je resio sledece ako neko naidje na Windows cannot be installed on this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only installed on GPT disks.

Probao sam BF4 i postoji fina razlika u FPS u odnosu na 7cu. To je za pohvalu. Ne znam sta su radili ali nem pojma ovako po slobodnoj proceni imam preko 20% fpsa vise.....
micika988 Re: I kakvi su vam utisci o samom sistemu? 30.07.2015. 22:56 #600074

broj poruka: 2091
Sistem je njesra i smor vuce se ko prebijeno kuce, ali ako odradis sledece:

1. windows defender off
2. vizualizacije off, sem onoga `desktop shadows` i `smooth fonts`
3. http://tinyurl.com/bka7ff5, umesto onoga ubogog menija koji su po II put zasrali i ubacili nepotrebnu sminku na konto performansi
4. sistem restore off
5. windows update off
6. itd.

Da ne pominjem da su ubacili ono govno od Kortane i Skydrive ili kako se vec zove. Em sto ce da ti listaju dokumente, em sto ce da slusaju svaku rec koju kazes, em... Vracam se ja na Windows 7/Windows xp, a ove mladje generacije neka se bakcu sa ovim novim `trendi` resenjima.
U najgorem slucaju popice jedan virtualbox za edukativne svrhe i zarad pomoci drugima !!!

:: Odradio sam clean install i nisam siguran sta da mislim
:: Sam os deluje nekako tromo. Jede vise memorije od 8.1. Preko noci mi je ostao komp ukljucen, bukvalno samo stajao na desktopu, ram usage skocio sa 1.2 na oko 2.1. Probao Lords of the Fallen izgleda ok, ali recimo desava se da malo malo pa stane igra na delic sekunde, kada recimo treba da ucita neki zvuk ili tako nesto, sto se nikako nije desavalo na 8.1
:: Tako da nemam pojma da li da se vratim na 8.1 ili da sacekam jos malo da vidim da li ce da ga krpe. Bas nisam odusevljen.
1AGRESSOR Sad sam 30.07.2015. 23:28 #600076

broj poruka: 831
probao Windows 10 Enterprise X64 u wmvare

meni se licno svidja izgleda prelepo radi super

sto se tice update resenje za manuelni updejt jednostavno windows update servis na disable i stop pa aktivirati po potrebi tako da je jedan od problema koji me je najvise brinuo resen

sto se tice cortane i presluskivanja posto su neki izrazili zabrinutost ovde isto TURN OFF i iskljuciti servis a zatim ukloniti iz taskbara ( meni licno mic nije ukljucen 24/7 a bitne stvari i reci koje bih mogle da podignu crvene zastavice ne koristim )

skydrive moze da se uninstalira a sto se tice listanja dokumenata ja ih licno nemam jer je moj upload 1Mbs kao i 90% Srbije

Classic Shell je ZAKON ALI nisam siguran da cu ga koristiti na win 10

sto se tice win xp/7 desktop idle 2+ gb memorije

a win 8.1 desktop idle MAX 900mb

da ne nabrajam dalje LOL

http://winaero.com/blog/category/windows-10/

MADA kad malo bolje razmislim jebes ti sve to ostajem ja na win 8.1 jer cim se pojavi nesto novo za cega je potrebno vremena da se nauci istrazi razume uvezba itd ja odma odustajem jer je to sranje i ostajem na starom ili se vracam unazad

ma treba svi da se vozimo kocijama i palimo vatru kamenom
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ Re:Ognjeni 31.07.2015. 02:42 #600087

Vidi mail.
Adzem ... 31.07.2015. 02:55 #600089

broj poruka: 3797
Citam ovu temu, a i onu na bencu. Dosta bubica i bagova jos postoji, nekome je uspelo sve glatko, neko se dosta mucio, a neko se jos uvek muci. Ostajem na sedmici jos neko vreme, dok se prasina ne slegne i dok se ne ispegla sve kako treba. Nemam nameru da me glava boli i da polupam na kraju sve, jer kod mene uvek stvari idu tezim putem i nikada iz prve.

Nego, zna li se kada se ocekuju prve dx12 igrice, kada cemo stvarno da vidimo sta smo dobili sa novim vindovsom?

I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk
Asus Maximus VII hero
Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref.
Benq xl2420g G-Sync 144hz
Samsung 850 EVO 250gb
CM V700

Dejzan Re: ... 31.07.2015. 03:19 #600090

broj poruka: 3730
Mozda neka zaluta do kraja godine ali od sledece krece.Ceka se nova serija Nvidia karti pa mogu da pocnu sa stancovanjem :)

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: Citam ovu temu, a i onu na bencu. Dosta bubica i bagova jos postoji, nekome je uspelo sve glatko, neko se dosta mucio, a neko se jos uvek muci. Ostajem na sedmici jos neko vreme, dok se prasina ne slegne i dok se ne ispegla sve kako treba. Nemam nameru da me glava boli i da polupam na kraju sve, jer kod mene uvek stvari idu tezim putem i nikada iz prve.
:: Nego, zna li se kada se ocekuju prve dx12 igrice, kada cemo stvarno da vidimo sta smo dobili sa novim vindovsom
:: I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk
:: Asus Maximus VII hero
:: Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
:: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref.
:: Benq xl2420g G-Sync 144hz
:: Samsung 850 EVO 250gb
:: CM V700
Srdjanc ... 31.07.2015. 11:13 #600109

Izgleda da necu da delim drugovima W10 jos uvek. Treba barem mesec dana da proce da se naviknem i ja, a i jos da pronadjem sva podesavanja zbog ovih paranoicnih.

http://winaero.com/blog/how-to-disable-telemetry-and-data-collection-in-windows-10/

ZooLoo ... 31.07.2015. 12:27 #600111

broj poruka: 3975
Dejzi Nvidia izbacila novi drajver, a i sve su karte skoro pa pod DX 12 podrskom, pocevsi od Fermija, hehe, AMD samo ova nova 3xx serija. :D

Nego strucnjaci, meni jos nije pisalo da mogu da je download preko free upgrade-a, pise kada kliknem dole `Ok notify me when ready`, je l da cekam to ili da skinem lepo iso i idem klasicno instaliranje preko flesha?

Vidim da je Giga izbacio drajvere za matu i ostalo za W10, Nvidia takodje, tako da sam miran sto se tice toga, sad samo koliko me volja sluzi da isprobam novi sistem sada ili da sacekam par nedelja?

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Dell P2414H..

micika988 ... 31.07.2015. 12:35 #600112

broj poruka: 2091
ceka se neka `stripovana` verzija win10, gde su ljudi implementirali stavke koje za promenu koriste krajnjim korisnicima. To povlaci kompletnu redistribuciju sistema, a ne da ja peglam i ispravljam repove. Treba se igrati i cackati sta cemu koristi i odraditi `tesko` prepravljenu verziju sa alatkama tipa:

http://tinyurl.com/nfl6uyy

eXPerience su radili dobre verzije ili njima slicna izdanja, a to ce potrajati bar par meseci, dok prodje testing

Za dalje igranje:

Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset 7.0
imagex for image compression, renaming, and export
dism for Windows updates integration and mounted file copy
oscdimg for ISO mastering

p.s.

Windows 7 SP1 5in1 x64 en-US Jun2015 murphy78 i dalje ljusti 10-tku sve u 16-est

imbaqq ima li neko ovaj problem? 31.07.2015. 19:24 #600140

broj poruka: 84
Prvo, kad sam uradio upgrade nije radio ni jedan od vecih programa osim Photoshopa (jos jedan dokaz da je PS najsavrseniji software na planeti :) ) zatim, kao je windows povukao neke update-ove, neke nije bla truc i ajde pustim ja da to prenoci. Danas instaliram neki update za Revit 2016 kad imam sta i da vidim, nakon tog updatea za 2016 radi mi i v2015. Reko super, ajmo dalje. AutoCAD, instalirao 2016 verziju - ma ni da mrdne. Izbacuje istu gresku kao i Max 2015/2016 pri startovanju i samo se ugasi. Bez zezanja, odspavam par sati i reko ajde opet da se zezam s ovim posto mi treba za posao, kad AutoCAD radi na keca isto i Lumion 5. Probam opet Max 2015, nista. Izbrisem ga, instaliram 2016 ali opet ista greska. Nece da se startuje (an error has occurred and the application will now close i posle toga izbaci error writing to file). Probao ono sto sugerisu na netu ali ne funkcionise, cistio malo i registry i restartovao par puta ali Max nece da mrdne. Maya 2015 radi ali izbaci neku retardiranu gresku kad se gasi program dok u samom radu nema problema. Je l` ima neko desetku i 3ds max da mi potvrdi da li kod njega radi ili ne? Ovaj windows izgleda popravlja stvari sam od sebe. AI i Skynet? :D
nidzakv ...... 31.07.2015. 20:32 #600149

broj poruka: 660
Da ne citam ispocetka mrzi me iskreno, verovatno cu da sacekam jesen do neke korekcije, ali interesuje me da li moze da se pukne clean install sa flesa na neki nacin?

fx6300 @ 4.6ghz
990fxa-ud3 rev 4.0
Samsung 850 EVO 250GB
4Gb @ 1866
GTX 460 Hawk
Seasonic X-series 650KM3
Genesys XXXL mousepad
Zowie FK2

dead silent pc

pastirko moze 31.07.2015. 20:57 #600152

broj poruka: 242

Skines sa MS sajta tool za instaliranje na flash i to je to...da sacekas dok skine i `napravi`.
nidzakv .... 31.07.2015. 23:06 #600162

broj poruka: 660
Hvala +

fx6300 @ 4.6ghz
990fxa-ud3 rev 4.0
Samsung 850 EVO 250GB
4Gb @ 1866
GTX 460 Hawk
Seasonic X-series 650KM3
Genesys XXXL mousepad
Zowie FK2

dead silent pc

ICEsd dx12 01.08.2015. 11:12 #600175

broj poruka: 2158

Odradio update sa 8.1 64 bit, sve sljaka ok, medjutim kad odradim dxdiag, kaze da je directx 11.2 verzija. Graficka amd 6870, sa najnovijim drajverima za drajvere kaze da su
WDDM 1.3 dali to ima neke veze sa prikazivanjem directx verije, znam da je pre bio prikazan posledji directx nevezano koji drajver i graficku imam.

Ili je to do piratske verzije ?

Inace win je ok isto ko 8.1 samo malo sredjeniji intefejs i par dodatnih stavki u podesavanju definitivno ce zameniti 8.1 kod mene.
Srdjanc Re: dx12 01.08.2015. 12:53 #600179

http://www.dodaj.rs/f/19/ua/4F3TNQOm/1.jpg
Bitan je onaj drugi tab Display koji kaze Drivers > Feature levels i ima ispisano koje ti nivoe podrzava graficka.
Ono sto mene buni kod mene je Device > Aproximatly Total Memory jer nisam siguran sta znaci, ali prijatno zvuci da mi graficka ima 10GB memorije :D

:: Odradio update sa 8.1 64 bit, sve sljaka ok, medjutim kad odradim dxdiag, kaze da je directx 11.2 verzija. Graficka amd 6870, sa najnovijim drajverima za drajvere kaze da su
:: WDDM 1.3 dali to ima neke veze sa prikazivanjem directx verije, znam da je pre bio prikazan posledji directx nevezano koji drajver i graficku imam

Jedan covek je lepo, a i pomalo ravnodusno, objasnio/razgranao potrebu za prelaskom na W10 govoreci da je hype nepotreban. Reinstalirao sam komp pa nemam history u browseru da nadjem link.

Ako imas starije od XP predji na XP ili bolje kupi nov komp i biraj XP, W7 ili W10.
Ako imas XP a komp ti ne moze raditi na W10, probaj W7. Ako ni to nece ostani na XP, pogotovo ako ti je u kancelariji i radi sa starim programima.
Ako imas Vistu, ubij se ili predji na W7 ili W10.
Ako imas W7, a ne trebati apsolutno nista sto ima na W10, ostani na W7. Ako si pak gamer, spremi se da predjes na W10 zbog DX12.
Ako imas W8 predji odmah na W10.

:: Inace win je ok isto ko 8.1 samo malo sredjeniji intefejs i par dodatnih stavki u podesavanju definitivno ce zameniti 8.1 kod mene.
Srdjanc ... 01.08.2015. 12:56 #600180

Moja greska, ovo je proradilo, a greska je bila moja sto sam pokusavao bez interneta.

:: slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX (šta god da prijavi nastavi
:: slmgr /skms kms.xspace.in (šta god da prijavi nastavi
:: slmgr /at
:: reboot
ICEsd re: 01.08.2015. 14:00 #600183

broj poruka: 2158

Meni GPU ne podrzava dx 12 ( pripremam se da ga menjam ), ali mi nije jasno rakli su da iako GPU ne podrzava dx 12, mocice da koristi cpu odnosno overhead ce biti ukljucen iako GPU nije dx 12.Nesto slicno ovome:

http://www.pcworld.com/article/2900814/tested-directx-12s-potential-performance-leap-is-insane.html

Koliko sam ja shvatio dx 12 za GPU je sminka i poboljsana grafika a deo API za CPU donosi poboljsanje ili mozda gresim onda je ceo dx12 samo za gpu.
Srdjanc Re: re: 01.08.2015. 14:17 #600185

Ni ja ne razumem osim onog dela da igra mora da bude napravljena za DX12 da bi bila DX12, sto znaci ove igre koje imamo ostace na isti FPS.

:: Meni GPU ne podrzava dx 12 ( pripremam se da ga menjam ), ali mi nije jasno rakli su da iako GPU ne podrzava dx 12, mocice da koristi cpu odnosno overhead ce biti ukljucen iako GPU nije dx 12.Nesto slicno ovome
:: http://www.pcworld.com/article/2900814/tested-directx-12s-potential-performance-leap-is-insane.htm
:: Koliko sam ja shvatio dx 12 za GPU je sminka i poboljsana grafika a deo API za CPU donosi poboljsanje ili mozda gresim onda je ceo dx12 samo za gpu
Ognjeni Re: Re:Ognjeni 01.08.2015. 18:56 #600204

broj poruka: 4527
sad video i odgovorio, hvala puno :)

:: Vidi mail.
JovanZ Re 01.08.2015. 18:56 #600205

Meni samo nije jasno kako betmen iz desetke vuce skoro giga rama vise. I kako edge sa 2 taba povuce skoro 500mb. Groove music nece da skenira muziku, ali zato folder koji groove gleda je bez dodavanje pracen iz wmp kako treba. Pa kasnjenje kada pritisnem start, i nisam jedini kome se ovo desava. I gomila sitnih stvari koja me bas nervira kada se nakupe. Vratio sam se na 8.1 koji posle 10 deluje kao da sam paazario novi komp, ovih dana mozda napravim neki dual boot, cisto da pratim razvoj. Daleko mi je ovo od daily drivera :)
Igor88 W10 Pun BSOD-ova i Freezova 01.08.2015. 21:45 #600210

broj poruka: 509
Evo ovako posle nekog vremena ne mogu reci ni jednu lepu o ovom sistemu. Drivere za N77 i N53 laptopove nasao je sam, oba laptopa su radila solidno (mada sa I7 cpu to mora bolje) kada je poceo N53 da mi zamrzava na logon screen-u potom cepa bsod... od prekjuce, ni jedan od ta 2 lap topa ne mogu da koristim normalno, danas koristim operu na N77 surfujem (sada) odjednom BSOD i tuzic.. restart i freeze... znaci ljudi WTF je sa ovim sistemima... ponavlja se problem sa W8 koji sam samo jednom u zivotu instalirao i zakljucio da je hardcore djubre... ovaj sistem ce me razocarati ako budem morao da dugme da gasim racunare... inace na oba LT uradjen je CLEAN istall sa legalnim SN... dal je driver ili sta ne zanima me kada je WIN sam instalirao iste.... znaci razocaran sam duboko... i pravi mi posao da obaram sisteme opet, sto mene kosta vremena... Duboko razocarenje od mene. i mogu reci da je ovaj sistem i dalje pun rupa, i potrebno ga je peglati jos dosta... W7 je daleko daleko bolji os u svakom pogledu, ali na zalost namerno ga kroz azuriranja unistavaju, pa mi npr vise rezac nije radio itd... Jadno od strane MS-a ...

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

STRANA 3 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs