Ne znam da li sam pogodio mesto za temu ali dobro...Bio sam kod majke na poslu,dobili neke kompove pa da prikljucim i instaliram sta treba...3 kompa su placena oko 150.000 din a konfiguracije su smesne...AMD Sempron 2.7 Ghz, 1 GB DDR, integrisana graficka intelova, 80 GB HDD...Mnogo stvari ne znam o kompovima ali ne moze me niko ubediti da ove 3 konfiguracije vrede toliko... A sada pravi problem, kada sam ukljucio komp.i prikljucio na net odmah mi je izaslo upozorenje o windows genuine validation...zrtva sam piraterije i tako to...Hoce li biti potrebe da se sistem dize opet uskoro i stavi druga verzija win xp-a ili ovo upozorenje ne predstavlja neku opasnost... Hvala svima unapred...
Ako je firma u pitanju tu nema mnogo mudrolije - samo legalan Windows i software! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
centar za socijalni rad je u pitanju, iskreno bio sam zacudjen kada sam video kako i sta...Moram reci to majci i radnicima da zovu ovog lika iz firme gde su kupili racunare...
neki prodavac zadovoljno trlja ruke,i kroz smeh prepricava svojim kolegama kako je imao jednog ``vunenog klijenta``
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: Ne znam da li sam pogodio mesto za temu ali dobro...Bio sam kod majke na poslu,dobili neke kompove pa da prikljucim i instaliram sta treba...3 kompa su placena oko 150.000 din a konfiguracije su smesne...AMD Sempron 2.7 Ghz, 1 GB DDR, integrisana graficka intelova, 80 GB HDD...Mnogo stvari ne znam o kompovima ali ne moze me niko ubediti da ove 3 konfiguracije vrede toliko... A sada pravi problem, kada sam ukljucio komp.i prikljucio na net odmah mi je izaslo upozorenje o windows genuine validation...zrtva sam piraterije i tako to...Hoce li biti potrebe da se sistem dize opet uskoro i stavi druga verzija win xp-a ili ovo upozorenje ne predstavlja neku opasnost... Hvala svima unapred.. :: :: LIFE HAS GIVEN ME MUCH,MAYBE TAKEN MORE!
Ne zaboravi Rancesco85 da su to u suštini naše pare, tako da nije neka sreća. I nije prodavac ukrao pare - ukrali su ga zajedno prodavac i čovek iz opštine ili tog centra zadužen za nabavku. Upravo zato što nijedan posao zadnjih 20-tak godina nije urađen bez lopovluka mi i jesmo banana republika.
Sramota je da tako razmišljate. Niko njih nije odrao, nego je čovek ili više njih, kojima je država na neki način omogućila da upravlja državnim parama, zarad - verovatno bedne provizije i lične koristi, pristao da `plati` tuđim (i našim) parama troduplo za nešto takvo kakva je računarska oprema. Verovatno se još i pravda time da `se ne razume` u PC pa prema tome (ali se razume u plaćanje više od svih i ne pada mu na pamet da to pravo prepusti nekom stručnom) ne može biti ni odgovoran što su ga `zavrnuli`... pokvareni prodavac. Zatim, to se plaća preko računa, a to znači da MORA da se plati PDV ali i da pare NEĆE leći na račun prodavca ko zna do kada - i to je sve uračunato u cenu (obično, poznajući kako se radi sa državnim budžetskim firmama - bar duplo). O tome kako računaju da niko neće tražiti legalan softver na takvim krševima i u socijalnoj ustanovi - računajući na samilost i quazipatriotizam inspektora, jer, eto, ionako nema para za socijalni program a oni traže još i da se plati mrskom kapitalisti sa zapada.... a u međuvremenu, ti su veliki, veći od nas svih, tzv. SRBI, 50-60% para strpali u svoje džepove.... i sada verovatno rade na više projekata kako da ukradu preostalo. Zato kod nas, od istih kredita ispadne duplo manje a duplo nekvalitetnijih puteva, zato nam propadaju firme koje rade punom parom, zato.... ko misli da pošteno zarađuje, uglavnom beži u inostranstvo ili se promeni i svira i peva po balkanskim pravilima... A, ti, stručnjak za PC-e... beži odatle jer za to nisi ovlašćen ni plaćen i samo ćeš još izvući deblji kraj ili tvoja keva, kada lopina koja je `odradila` nabavku shvati ko to diže glas i viče `Car je go`! `
Pisko lepo si to rekao nema sta, inace nista nisam ni dirao oko kompova kada sam ovo video, tako da ce u ponedeljak direktor centra za soc.rad zvati tog coveka i reci mu kakva je situacija...
LIFE HAS GIVEN ME MUCH,MAYBE TAKEN MORE!
:: Sramota je da tako razmišljate. Niko njih nije odrao, nego je čovek ili više njih, kojima je država na neki način omogućila da upravlja državnim parama, zarad - verovatno bedne provizije i lične koristi, pristao da `plati` tuđim (i našim) parama troduplo za nešto takvo kakva je računarska oprema. Verovatno se još i pravda time da `se ne razume` u PC pa prema tome (ali se razume u plaćanje više od svih i ne pada mu na pamet da to pravo prepusti nekom stručnom) ne može biti ni odgovoran što su ga `zavrnuli`... pokvareni prodavac. Zatim, to se plaća preko računa, a to znači da MORA da se plati PDV ali i da pare NEĆE leći na račun prodavca ko zna do kada - i to je sve uračunato u cenu (obično, poznajući kako se radi sa državnim budžetskim firmama - bar duplo). O tome kako računaju da niko neće tražiti legalan softver na takvim krševima i u socijalnoj ustanovi - računajući na samilost i quazipatriotizam inspektora, jer, eto, ionako nema para za socijalni program a oni traže još i da se plati mrskom kapitalisti sa zapada.... a u međuvremenu, ti su veliki, veći od nas svih, tzv. SRBI, 50-60% para strpali u svoje džepove.... i sada verovatno rade na više projekata kako da ukradu preostalo :: Zato kod nas, od istih kredita ispadne duplo manje a duplo nekvalitetnijih puteva, zato nam propadaju firme koje rade punom parom, zato.... ko misli da pošteno zarađuje, uglavnom beži u inostranstvo ili se promeni i svira i peva po balkanskim pravilima.. :: A, ti, stručnjak za PC-e... beži odatle jer za to nisi ovlašćen ni plaćen i samo ćeš još izvući deblji kraj ili tvoja keva, kada lopina koja je `odradila` nabavku shvati ko to diže glas i viče `Car je go`! :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
bez monitora / stampaca i drugih periferija ?? samo kucista ?? .. nije strasno sta se tripujete .. dobre su to konfe za office .. sha bi ti da ti keva pila igre .. mozda imaju flopy to dize cenu..
Stara i dobro poznata fora u koju ti verovatno nisi dovoljno upucen (mozda). Ti si video da su isporucene tri sempron konfiguracije za kancelariju i znas da je konacna cifra ta koliko si rekao a da li si razmisljao da se neko ugradio sa jednom opakom konfiguracijom koja je zavrsila kod njega ili njegovog klinca a da je i ona usla u cenu. Nesto na primer 3 x 25000 + 1 x 75000 = 150000 cirka okruglo. Samo sto ostali nikada nece videti tu poslednju konfiguraciju.
Vaskev nista me ne bi cudilo i da je tako ispalo...
LIFE HAS GIVEN ME MUCH,MAYBE TAKEN MORE!
:: Stara i dobro poznata fora u koju ti verovatno nisi dovoljno upucen (mozda). Ti si video da su isporucene tri sempron konfiguracije za kancelariju i znas da je konacna cifra ta koliko si rekao a da li si razmisljao da se neko ugradio sa jednom opakom konfiguracijom koja je zavrsila kod njega ili njegovog klinca a da je i ona usla u cenu. Nesto na primer 3 x 25000 + 1 x 75000 = 150000 cirka okruglo. Samo sto ostali nikada nece videti tu poslednju konfiguraciju :: :: ::
Od ovakvih stvari mi se okrece zeludac. Lopovluka ima svuda, ne samo u Srbiji, ali ovde niko o tome ne vodi racuna, svi se i dalje vode politikom od pre 20 godina: ``sta te briga to su drzavne pare``, a to placa narod, a trosi kurta i murta.
@Rancesco: sto kaze Pisko ne cackaj tamo nista, neka to prijave direktoru, samo im reci da su ih odrali za te semprone, a ako hoce, ja cu im prodati moj ATI 5850 za 100k dinara , mislim da je to postena cena... salim se malo
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647784. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.