Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
portabilni OS
STRANA 1 OD 1
nurius portabilni OS 31.03.2012. 11:50 T45000

status: user
broj poruka: 113
Evo o cemu se radi

Crkao mi je hard disk koji je bio glavni(320gb WD) i na njemu sam imao 2 operativna sistema

Imam i drugi hard disk od 640gb, isto WD. Na njemu su dve particije i hard disk je skoro pun. imao bih mesta da instaliram win7 ali kad pokrenem instalaciju na izboru gde cu instalirati win nije mi dozvoljena nijedna particija. Taj problem sam imao i pre kad sam pokusavao da instliram tu i moguce mi je samo ako formatiram hard disk a to ne mogu da uradim jer ima mnogo podataka na njemu.

E sad, ja bih hteo da mu pristupim ali moram imati neki OS pa me zanima gde i kako i koj da skinem da bude neki koji cu moci da pokrenem sa usb-a ili sa cd-a.
To mi treba da bih pristupio podacima i prebacio sve sa hard diska i izbrisao nepotrebno i spremio ga za formatiranje da bi instalirao win7

gde bih nasao tako nesto? ili ima li neko neki drugi savet ?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 31.03.2012. 11:59 #409642

broj poruka: 3012
Skines ubuntu i bootujes sa flasha.

http://goo.gl/jcbMc Imas objasnjeno korak po korak.

Edit: Mozes i hirens boot CD, mada mi ubuntu deluje manje petljanja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed U svim novijim (10+) ``Hiren`s boot`` imas WinXP PE. Mada, to ti i ne 31.03.2012. 13:06 #409661

broj poruka: 11012
treba jer na istome postoji i file manager (Volkov commander), NTFS supported, tako da i njime mozes da `procitas` sadrzaj HDD-ova + prekopiras sta treba na slobodan disk...

nurius hvala 31.03.2012. 17:08 #409693

broj poruka: 113
hvala na odgovorima
sa ubuntu-om sam uspeo da iskopiram jednu particiju, drugu nikako nece da vidi, tj da iscita, mozda zato sto zazuma malo vise

pokusao sam preko hirens boot-a v14 i ni sa mini xpom nisam uspeo nista niti sa fajl menadzerima(volkov ne radi) koji su bili u hirens bootu.

ni sam win7 mi ne dozvoljava da instaliram na externom hard disku koji ide preko usb-a

tako da i dalje imam problem, neki 400gb je i dalje na hard disku(na drugoj particiji) te ne mogu da formatiram da bih instalirao win7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Lug mog`o bi da probaš 31.03.2012. 17:57 #409696

broj poruka: 995
i Porteus-a, veoma brzo se podiže, ili možda Pmagic, koristim oba, sa usb-a, tako, za kopiranje fajlova za `mrtvih` sistema.

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

tortojed Ti sada pominjes jednu sasvim drugu stvar - INSTALISANJE Win-a 31.03.2012. 20:55 #409706

broj poruka: 11012
na USB disk (prvo si trazio PRISTUP disku na kojem imas nefunkcionalni sistem). Nece biti da je razlog nemogucnosti citanja te druge particije `zato sto zazuma malo vise...` - pre ce biti da postoji neki problem sa samom particijom (bad sectors, hidden partition, corrupted data itd. itd.)...

Probaj Parted Magic (i njega i Hiren`s-a mozes da instalises i na bootabilni USB flash disk). Parted je baziran na Linux-u koji podrzava i NTFS - ako ti to ne `procita` particiju, niko drugi nece. Osim toga, Parted sadrzi i alat (G-parted) za formatisanje i particionisanje diskova (moguc je i `oporavak` problematicnih particija).

codeus ... 31.03.2012. 21:03 #409708

broj poruka: 4054

sta je sad ovo odjednom mnogo ovih `-us` ova ...

pa zar nemas nijednog drugara ... odnesi hdd kod drugara ubaci u komp i kopiraj ... format c:\ posle ..

windoze neces tako lako staviti na usb.. ima tu puno driblanja sa gatesom
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs