Crkao mi je hard disk koji je bio glavni(320gb WD) i na njemu sam imao 2 operativna sistema
Imam i drugi hard disk od 640gb, isto WD. Na njemu su dve particije i hard disk je skoro pun. imao bih mesta da instaliram win7 ali kad pokrenem instalaciju na izboru gde cu instalirati win nije mi dozvoljena nijedna particija. Taj problem sam imao i pre kad sam pokusavao da instliram tu i moguce mi je samo ako formatiram hard disk a to ne mogu da uradim jer ima mnogo podataka na njemu.
E sad, ja bih hteo da mu pristupim ali moram imati neki OS pa me zanima gde i kako i koj da skinem da bude neki koji cu moci da pokrenem sa usb-a ili sa cd-a. To mi treba da bih pristupio podacima i prebacio sve sa hard diska i izbrisao nepotrebno i spremio ga za formatiranje da bi instalirao win7
gde bih nasao tako nesto? ili ima li neko neki drugi savet ?
U svim novijim (10+) ``Hiren`s boot`` imas WinXP PE. Mada, to ti i ne
31.03.2012. 13:06
status: user broj poruka: 11012
treba jer na istome postoji i file manager (Volkov commander), NTFS supported, tako da i njime mozes da `procitas` sadrzaj HDD-ova + prekopiras sta treba na slobodan disk...
Ti sada pominjes jednu sasvim drugu stvar - INSTALISANJE Win-a
31.03.2012. 20:55
status: user broj poruka: 11012
na USB disk (prvo si trazio PRISTUP disku na kojem imas nefunkcionalni sistem). Nece biti da je razlog nemogucnosti citanja te druge particije `zato sto zazuma malo vise...` - pre ce biti da postoji neki problem sa samom particijom (bad sectors, hidden partition, corrupted data itd. itd.)...
Probaj Parted Magic (i njega i Hiren`s-a mozes da instalises i na bootabilni USB flash disk). Parted je baziran na Linux-u koji podrzava i NTFS - ako ti to ne `procita` particiju, niko drugi nece. Osim toga, Parted sadrzi i alat (G-parted) za formatisanje i particionisanje diskova (moguc je i `oporavak` problematicnih particija).
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.