Elem, pozdrav drugari. U pitanju je desktop brend Dell makina sa intelovim procesorom na 3000, 2 giga memare...sve to manje vise nebitno. Instalacija win7 32 bit je trebalo da se desi, medjutim, sama instalacija je usporena oko 10 puta, na primer dok stigne do prozora Install now prodje 10 minuta. Hard sam probao kod sebe, ostavio particije, formatirao Quick obe-ovo spominjem zato sto se do sada ovaj problem sa instalacijam javljao kada je HDD u fazi crkavanja ali konkretno ovaj hard se ponasa normalno. Zbog crknute baterije za maticnu, ovaj racunar je do sada normalno radio sa difolt bios setingsima....Da zanemarimo sve gore spomenuto ali zasto instalacija ide tako sporo? Pritom, kada je pokusao da se prvi put startuje - puko je plavi ekran a ne uspeh da procitam gresku(aaaa u tom grmu lezi zec...)Probacu drugi hard, memaru.....Prethodni pu sam mu ja radio instalaciju i sve je bilo OK......Onda su ga deca uzela pod svoje.....
Majke mi... :) A da nije to slucajno PIV na 3000... Neki C2D? Celeron? Ili je Sandy? Ivy? Aj ti lepo napisi celu konfu... Sa cega instaliras? USB? DVD?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Elem, pozdrav drugari. U pitanju je desktop brend Dell makina sa intelovim procesorom na 3000, 2 giga memare...
proverio sa drugim...install jelte sa DVD-a.Nije narez wina u pitanju.... Opet kazem, poslednji put kada sam imao ovakvu situaciju bio je u pitanju hard.....jeste p4 intel na 3000....nije ni AHCI u pitanju ni HT(on off) probao svako hebeno setovanje biosa koje sam mogao.....Opet, hard se na mojoj makini ponasa sasvim normalno nisam imao prilike da ga testiram ali cu i to na kraju krajeva.......Hvala
P4 na 3 GHz, LGA775, sa ultra brzin internim busom, tj clockom RAM-a na koliko? 400MHz? Pa onda ukomponujemo i hard koji je PATA, i to u kakvom stanju?
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@3.2 GHz Thermaltake MaxOrb II Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC<
:: Majke mi... : :: A da nije to slucajno PIV na 3000... Neki C2D? Celeron? Ili je Sandy? Ivy :: Aj ti lepo napisi celu konfu.. :: Sa cega instaliras? USB? DVD :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: Elem, pozdrav drugari. U pitanju je desktop brend Dell makina sa intelovim procesorom na 3000, 2 giga memare...
na ovom racunara mi se instaira i dodje do konacnog boota za oko 17 minuta, e sad recimo sa proslom konfiguracijom sa Intel quad q8200 i ddr2 3gb sa istim ovim hard-diskom je sve to trajalo 10ak minuta duze....mada je bio ubacen win 7 32bit pa mozda se i zato duze instalirao.....
Ne bih znao odgovor na postavljenu temu, svojevremeno imao sam asus p5q-e + Q9550 , isto problem kao kod caranovic-a, tacno u sekundu cekao sam svaki put 10 min, inace drugih problema nije bilo sem tih 10 prokletih minuta cekanja da instalacija krene....
Probao sam i drugi hdd, grficku, nekoliko ddr2 memorija ali bez uspeha, konfa je perfektno radila nesto vise od godinu dana i prodata...
caranovic...!! Ajde pogledaj da li ti je flopi ukljucen u biosu..Mislim da je to tvoj problem..Ugasi ga pa ces nadam se videti razliku u instalaciji..JA mislim da je to u pitanju (iz mog iskustva) ..Nikakvo napajanje,elektroliti,kablovi..Ajde javi mi sta si uradio... Mislim da je to
1. Stavljena nova baterija za plocu(stara bila skroz riknuta) 2. AHCI po digfoltu nije hteo da dovrsi instalaciju tako a sam kod ove Dell masine izabrao AHCI/IDE i instalacija krenula normalno..izavrsila(sata hdd je u pitanju) 3. Takodje je i floppy izbacen iz biosa mada nije to dovelo do resenja Drugari, hvala na podrsci!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.