Veeeeeeliko unapredjenje window$a 8, op sistema koji je svima
STRANA 1 OD 1
tortojed
Veeeeeeliko unapredjenje window$a 8, op sistema koji je svima
18.03.2013. 22:40
T52314
status: user broj poruka: 11012
nama vec dosadio - toliko ga dugo gledamo na malim ekranima naših monitorskih televizora u boji... Novi apgrejd, novo bacanje prašine javnosti u oči. Da bi oblak prasine bio gušći, Zli Bili i njegov sluga po imenu Stevica, usput, onako nehajno, kao stvar samu po sebi razumljivu, najavljuju i ganc-novi op sistem - win 9! Oh, da ne zaboravimo: sto se win 8 tiče, apgrejduje se i IME op sistema (aha! kakva inventivnost! ni naša skupština ne bi nešto pametnije od ovog iznedrila!) - osmica postaje window$ Blue (blue? zbog ``blue screen of death``?). LOL!
``The first of them is reportedly called Windows Blue and may arrive as soon as this summer in the form of a Windows 8 upgrade available at absolutely no cost, while the second is the full Windows 8 successor, apparently baptized Windows 9.``
Dakle, sasvim ``frankenštajnski``, to jest, u tonu sa likom i delom (narocito sa likom) Stevice Bolmera, velikog vezira Imperije Zla. Apgrejduje se nesto sto ni zazivelo nije (u pravom smislu reci): još koliko do prekjuče, ni flash plugin pod osmicom nije radio kako treba pa je Adobe za osmicu odredjivao STARIJU verziju flash-a od one koja se ``vozila`` na XP-u, vi$ti i sedmici, drajveri za razne uredjaje još ne rade ili ne rade kako bi trebalo... Ovo jako podseca na ``legendarni`` marketinški trik zvani ``DirectX 10.1`` koji se, poput kakvog fantoma ``pojavio`` u vreme kada jos nije bilo jasno ni sta je to, zapravo, taj tako gromoglasno, frenetično, histerično najavljivani DX10 i isto tako histerično najavljivana (i naturana) vi$ta ( koja je na samom startu prdnula u čabar).
Po fabrikovanju ``marketinških trikova``, bengalskih vatri itd., Imperija Zla i Deka (odrpani imperator) neverovatno liče jedno na drugo. Ustvari, medju njima je razlika samo (``samo``) to sto Bilijeva banda, uprkos neprestanom obmanjivanju širokih narodnih masa uspeva da profitira (nedavno je banda `ladno platila kaznu čiji je iznos bio veći od Dekinog godišnjeg prihoda!), dok siroma` Dekica tavori, krpi, tamo trpi, ovde malo drpi...
Re: Veeeeeeliko unapredjenje window$a 8, op sistema koji je svima
18.03.2013. 22:54
status: user broj poruka: 1156
Aj ne seri mnogo koristim win 8 od developer verzije.Imao sam par bluescreen-ova na pocetku posle update-a i posle ne.Radi odlicno.Ne vidim sto je losiji od win 7 koji svi koriste a isto tako su kukali.Normalno je da svaki os ima problema u samom startu.Koristi linux ili os x niko te ne tera ni na 7 ni na win 8. A sto se drajvera tice u osmici je podrzano vise uredjaja nego u win 7.Neke stvari koje mi win 7 nije nalazio u startu win 8 nalazi i rade bez problema. Ja sam sa prvom beta verzijom presao na win 8 i posle manjih problema u startu sada sve radi glatko.I update i sve ostalo funkcionise odlicno.To sto vas hebe sto nema start button mene mnogo zabole.Nauci da koristis windows 8 pa ces mozda uvideti koje sve prednosti poseduje.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: nama vec dosadio - toliko ga dugo gledamo na malim ekranima naših monitorskih televizora u boji... Novi apgrejd, novo bacanje prašine javnosti u oči. Da bi oblak prasine bio gušći, Zli Bili i njegov sluga po imenu Stevica, usput, onako nehajno, kao stvar samu po sebi razumljivu, najavljuju i ganc-novi op sistem - win 9! :: Oh, da ne zaboravimo: sto se win 8 tiče, apgrejduje se i IME op sistema (aha! kakva inventivnost! ni naša skupština ne bi nešto pametnije od ovog iznedrila!) - osmica postaje window$ Blue (blue? zbog ``blue screen of death``?). LOL :: :: http://goo.gl/Gwq8 :: http://goo.gl/qzYI :: http://goo.gl/MQ2I :: :: Dakle, sasvim ``frankenštajnski``, to jest, u tonu sa likom i delom (narocito sa likom) Stevice Bolmera, velikog vezira Imperije Zla. Apgrejduje se nesto sto ni zazivelo nije (u pravom smislu reci): još koliko do prekjuče, ni flash plugin pod osmicom nije radio kako treba pa je Adobe za osmicu odredjivao STARIJU verziju flash-a od one koja se ``vozila`` na XP-u, vi$ti i sedmici, drajveri za razne uredjaje još ne rade ili ne rade kako bi trebalo.. :: Ovo jako podseca na ``legendarni`` marketinški trik zvani ``DirectX 10.1`` koji se, poput kakvog fantoma ``pojavio`` u vreme kada jos nije bilo jasno ni sta je to, zapravo, taj tako gromoglasno, frenetično, histerično najavljivani DX10 i isto tako histerično najavljivana (i naturana) vi$ta ( koja je na samom startu prdnula u čabar) :: :: Po fabrikovanju ``marketinških trikova``, bengalskih vatri itd., Imperija Zla i Deka (odrpani imperator) neverovatno liče jedno na drugo. Ustvari, medju njima je razlika samo (``samo``) to sto Bilijeva banda, uprkos neprestanom obmanjivanju širokih narodnih masa uspeva da profitira (nedavno je banda `ladno platila kaznu čiji je iznos bio veći od Dekinog godišnjeg prihoda!), dok siroma` Dekica tavori, krpi, tamo trpi, ovde malo drpi...
Obrati malo paznju na ton - potpuno je neprimeren situaciji u kojoj
18.03.2013. 23:00
mi se obracas (ako te je ``mala`` zveknula, dodji sebi, pa tek onda ovamo, na Berzu. Zar nisi maloj rekao da podmaze onu spravicu pre no sto ti je turne u guzicu?).
Drugo, promasio si temu. Hajde, umij se, razmisli, popij nesto za smirenje ako si bio preopterecen danas...
ja koliko sam čuo, office 2007 blue je verzija za radnike microsofta, koja ne može da se kupi nigde Tako da je verovatno i windows blue nešto za njih, a što će kasnije biti pod normalnim imenom za nas napravljeno
sto je Torta pisao i linkovao mi deluje kao prica sa Vistom, nisma probao, ali po prici ispada da nesto `ne valja` na 8ici ili nisu zadovoljni necim, pa sad sto pre da nabudze novi Windows..... ili je prosto shvatanja kao i za sve danas a to je da hoce jos para pa zato.....
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
@Gare87: hoce jos para pa zato.....bas zato sam ovo i postovao.
19.03.2013. 00:49
Namera mi je bila da pokazem kako se bogate ``pronalazaci tople vode``. Novi izgled default desktop-a mi ne smeta, pogotovo sto ga vec duze vreme imam i na sedmici (sa nekoliko ``win8 tema`` i win 8 dock-om koji sam sa desne ivice ekrana pomerio na gornju ivicu). Uostalom, i desktop se vraca ``na staro``, u roku od ``odmah``...
Zezajuci se sa osmicom (64bit), nisam primetio niti da je nesto bolja niti gora od sedmice (izuzev problematicnih drajvera i plugin-ova - pre dvadesetak dana je flash activex za IE10 najzad ``sustigao`` verziju koja radi na starijim win-ovima) kada je rec o preformansu (brzini rada pojedinih aplikacija itd.). U pocetku mi se cinilo da brze butuje i da je to zbog novog logovanja i Modern UI-a (bivsi ``metro UI``) ali kada sam napravio popis svih drajvera koji su mi instalisani na sedmici, antivirusa i drugih stavki koje (treba da) su u start-up-u, shvatio sam da ni tu nema nekih bitnih pomaka... Ostaje razlika na nivou ``šminke`` - sami prozori i rad sa njima, narocito ako je covek navikao na ``maximized``, ``nov``, unapredjen task manager...ali sve su to stvari koje inace bolje odradjuju third party programi (instalises process hacker na sedmicu i dobijes task manager ne samo napredniji nego i lepsi)... Naravno, tu je i podrska za touch screen, pa sad, kome treba, treba...
Re: Obrati malo paznju na ton - potpuno je neprimeren situaciji u kojoj
19.03.2013. 01:03
status: user broj poruka: 1156
Seres kao i uvek i previse se pravis pametan.Ti sve znas i cim neko ima drugcije misljenje on je ovakav i onakav.Ja cu da popijem lekic al ti tvoju terapiju neces nikada.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: mi se obracas (ako te je ``mala`` zveknula, dodji sebi, pa tek onda ovamo, na Berzu. Zar nisi maloj rekao da podmaze onu spravicu pre no sto ti je turne u guzicu?) :: :: Drugo, promasio si temu. Hajde, umij se, razmisli, popij nesto za smirenje ako si bio preopterecen danas.. :: :: ::
u pravu je za sve ovo sto je pisao oko novog(novih) windowsa....jos kad je sve pocelo da se vrti oko novca....
I ne mora svaki put u svakoj temi da izbije neko svadjanje i vredjanje i slicno, to sto se ide po ovim temama i troluje neka troluju ne mora sad svako da odgovara na to......
Djuro, Ilijin brate, jos nisi shvatio poentu: nisi ti duzan da jedes
19.03.2013. 01:34
sve sto ja iserem. Predji na izmet nekih drugih autora (ja jedem mnogo slatkisa, mogao bi da se razbolis!)....
@Stalex: bas mi ni najmanje ne smeta. Uvidjam ponesto od ``propagandne strane``, obavestavam o tome... I verovatno cu nastaviti da koristim osmicu, pa onda apgrejdovano, pa novo...Zasto da ne, kada Imperija poklanja igracke... zamorcicima...
@Gare: ne vredi - ima ljudi koji do podne mrze sebe a od podne mrze i ostatak Sveta. Na primer, sretnes takvoga na ulici i zamolis ga da te uputi na Trg Republike. On te opsuje uz opasku da pripada monarhistima... ti ga, dakle, provociras!!!
Prvo @tortojed ne uzimaj zdravo za gotovo sto je napisano na linkovima koje si dao, jer lepo pise `As we said, these are all rumors` tako da price, svako prica price kako bi nesto izreklamirao, kad se Microsoft oglasi onda pricajmo. Drugo, koristim Win 8 od bete i to je najbolji moguci korak koji Microsoft mogao da napravi, nacin kako su spojili Win sa svim MS uredjajima, softverom i servisima je neverovatno dobro uradjen. Nisam imao do sad nijedan BSOD, Win radi besprekorno! Sam sam developer i bolje nisu mogli da urade. To sto se nekome ne svidja ne znaci da je los, ako ti ne mozes da napravis pare i iskoristis market, onda nemoj da ga pljujes. Moja jedina prednost je sto zivim u USA, pa mogu da iskoristim vise mogucnosti samog OS-a. Trece Majkrosoftovo ciljano trziste jesu tableti i veliki `touch` ekrani i telefoni (da imas Surface ne bi tako pricao sigurno) a ne Enterprise, tako da je uradjen savrseno. Naravno, veliki broj velikih kompanija ce ostati na Win 7, jer je poenta Win 8 da bolje fukcionise sa ostalim MS uredjajima koje posedujes (Xbox, Win Phone, Surface ili slicni, itd.). Ako nemas nista pametno da kazes, bolje precuti, s` obzirom da si napljuvao prilicno dobar OS, ne rekavsi da na kraju pise `As we said, these are all rumors, so we should take them with a grain of salt until Microsoft steps in front of the media and says something about the Windows 8 successor` Sta Apple radi vec 35+ godina nego `izmislja toplu vodu i presipa iz supljeg u prazno` i samo mlati pare! Ako ti ne mozes da budes snalazljiv i da iskoristis trziste i zaradis pare, nemoj da pljujes. Ili prati market i izvuci maksimum iz njega ili cuti.
P.S. Win 8 ima mnogo poboljsanu zastitu od virusa i slicno, manje je zahtevan od Win 8 i radi brze!
OK, US man, but isn`t it just what I said about win 8 - it works...
19.03.2013. 04:53
it`s sleek, supports devices with touch screen etc. . After the initial bugs were fixed (once their teething troubles had been solved)... That is: I only criticized their marketing strategy (these so-called rumors had probably been launched by Bill&co themselves, don`t you think so?)...
I wouldn`t be using the damn OS otherwise, right (I`ve got a triple boot setup for the time being - XP, 7 and 8)?
Dakle, kao sto sam naveo u prethodnim javljanjima, osmicu koristim vec neko vreme i kada njome ne bih bio zadovoljan, zbrisao bih je a da ne trepnem... Druga stvar je sto ne mirisem prljavu stvar zvanu marketing...ali to je valjda moje pravo (?)...
Posto sam na youtube i drugim prezentacijama video korisnicki interfejs windows8, vise mi deluje za OS za neki touch mobilni ili tablet. A sa druge strane svi ga hvale kako je brzi, bolje koristi sam HW isl... U svakom slucaju hteo sam da pitam da li postoji nacin da se promeni korisnicki interfejs? Ranije sam na winXP mogao da imam interfejs kao kod windows vista-e ili win7, pa da li nesto ovako moze da se uradi, da imam windows 8 i njegov brzi rad (od win 7) i interfejs win7 (ukljucujuci start meni, desktop ikonice, slican control panel...)?
Stvar je u tome što nema ničeg dodatnog na desktopu, samo je start meni promenjen, sve ostalo je isto ako ne pominjemo optimizacije.
Ja primera radi ne provodim uopšte vreme u start meniju, na dva monitora mi je desktop i to je to. Udjem na par sekundi u start PONEKAD kad tražim neki program ali uglavnom ga nadjem skraćenicom Win+Q i kucanjem imena. Odlično radi search. __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.