Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
O licenci
STRANA 1 OD 1
alrad O licenci 21.03.2013. 14:15 T52347

status: user
broj poruka: 4869

Windows = originalni XP Home SP2.
Da li je moguce legalno skinuti i koristiti SP3, ili su stvari toliko rigidne da licenca ne pokriva servis pack?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 21.03.2013. 14:17 #483390

broj poruka: 12807
Zašto bi to bio problem?

Jednostavan google search ti daje link za download http://goo.gl/JVs5n
Dexter013 @Alrad 21.03.2013. 14:26 #483391

broj poruka: 17098
Sto ne bi moglo?

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
FordP SP3 ??? 21.03.2013. 15:02 #483398

broj poruka: 133

samo instaliraš SP3 na već postojeći SP2 i sve legalno i OK

alrad 21.03.2013. 15:38 #483407

Pa sta znam, reko` mozda su tolike cicije... dobro.
A posto se licenca vezuje za IP adresu, sta ako je promenim (npr. promena provadera)?
Da li moze da se prebaci licenca na neki drugi IP?

quna ... 21.03.2013. 15:58 #483417

broj poruka: 1654
Ne vezuje se za ip bar ne u tom smislu. Samo ne smes da instaliras na dva racunara i oba povezes na internet istovremeno. Ovako mozes da radis sta god hoces, da se selis, menjas mashinu itd...

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla hmm ... možda 21.03.2013. 16:07 #483423

broj poruka: 612

Možda me sećanje vara, zar ne beše neki prob. sa Windows XP CORPORATE ed. koji se nakon instalacije SP3 trebao ponovo aktivirati?
Ili sam nešto pomešao?
quna ... 21.03.2013. 16:16 #483428

Meni na XP Professional nikad nije trazio posle instalacije sp3 (na vise racunara), a i da jeste (a ja se ne secam nekim slucajem) nije bilo problema jer su ti sistemi i u ovom trenutku funkcionalni.

samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750

alrad Re: ... 21.03.2013. 16:53 #483446

Cek, sad ne kapiram, da li jedna licenca vazi za vise racunara na jednom IP-u s tim da ne budu zajedno online, ili vazi samo za jedan a ti si je malo `produzio`? Tj. da li je sistem jedna licenca - jedan racunar, ili vise njih? Legalno, mislim?

:: Meni na XP Professional nikad nije trazio posle instalacije sp3 (na vise racunara), a i da jeste (a ja se ne secam nekim slucajem) nije bilo problema jer su ti sistemi i u ovom trenutku funkcionalni.
::
:: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb
:: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750
quna ... 21.03.2013. 19:32 #483487

To u zagradi sam hteo da naglasim da sam vise puta to radio nista vise :). Naravno samo jedan racunar sa jednom aktiviranom licencom u jednom trenutku, ali nikakav problem da se racunar seli ili licenca sa jednog racunara na drugi, samo da ne budu aktivirani (ili povezani na net) istovremeno.

alrad 21.03.2013. 19:40 #483490

Ok, sad mi je jasno. Hvala. Cudne ove legalne plime i oseke pa sam malo spor.

VMARC NIJE TACNO! 21.03.2013. 21:39 #483509

broj poruka: 9437
1. Win se ne vezuje za IP adresu, to nema veze sa mozgom. Sta bi onda bilo sa dinamickim adresama koje racunar dobija od ISP? Morali bi da aktiviramo windows na 48h.
2. Windows se vezuje za 3 ID komponente u racunaru, koje izabere random. Ako se promene 2 od te 3 komponente, aktivacija prestaje da vazi.
3. Druga masina se NE MOZE aktivirati ponovo a da se ne zove Microsoft telefonom (sto je slucaj i za vise od tri puta aktiviraog Windowsa). Iz prostog razloga sto server odbija aktivaciju jer je taj serijski broj vezan za ID komponente druge masine.
4. Price o dve masine `samo da ne budu u isto vreme na netu` nemaju veze sa mozgom kada se radi o lokalnim licencama.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

alrad Re: NIJE TACNO! 21.03.2013. 22:02 #483512

Znaci, moram da odaberem jednu masinu i da molim boga da se ne kvari.
Sta pricam MS-u ako moram da ih zovem, da su mi otisle komponente i da moram da stavim druge i da ih moljakam da to uvaze i opet aktiviraju?
I da li se za to ponizavanje zove predstavnistvo kod nas ili neko napolju?

:: 1. Win se ne vezuje za IP adresu, to nema veze sa mozgom. Sta bi onda bilo sa dinamickim adresama koje racunar dobija od ISP? Morali bi da aktiviramo windows na 48h
:: 2. Windows se vezuje za 3 ID komponente u racunaru, koje izabere random. Ako se promene 2 od te 3 komponente, aktivacija prestaje da vazi.
:: 3. Druga masina se NE MOZE aktivirati ponovo a da se ne zove Microsoft telefonom (sto je slucaj i za vise od tri puta aktiviraog Windowsa). Iz prostog razloga sto server odbija aktivaciju jer je taj serijski broj vezan za ID komponente druge masine
:: 4. Price o dve masine `samo da ne budu u isto vreme na netu` nemaju veze sa mozgom kada se radi o lokalnim licencama
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
casper re 21.03.2013. 22:06 #483513

broj poruka: 236
Kao sto rece `VMARC` legalni windows nema nikakve veze sa IP adresama i sa net-om. Mozes imati jednu licencu na 5 racunara koji ce istovremeno biti na internetu preko iste licence i nece biti problema ukoliko su konfiguracije racunara-komponente iste, samo `gostujes` hardove sa prvog instaliranog racunara i teraj, a ukoliko zamenis nesto od hardvera onda mora da zoves MS da ti daju drugi broj...
Ja sam imao istovremeno jednu licencu na 20-tak racunara istih konfiguracija (XP Home) sa istim CD-keyom koju sam gostovao i nisam imao nikada nikakvih problema a bili su stalno online preko iste dinamicke IP, e ukoliko promenim i samo marku HDD-a onda mora reaktivacija.

alrad 21.03.2013. 22:13 #483514

To je krajnje smorno, ja stalno menjam nesto u masini, ako ne svojevoljno onda usled tuznog rastanka od kvalitetnih komponenti visokog kapaciteta i neprikosnovenog svojstva trajnosti.

casper re 22.03.2013. 00:15 #483527

broj poruka: 236

Ne moras MS-u kada ih pozoves nista da pricas razloge reaktivacije, nece oni ni da te pitaju za razloge aktivacije to je normalan postupak, samo ih pozoves i izdiktiras im onaj `dugacki` broj koji ti izadje klikom na aktivacioni kljuc i oni ti izdiktiraju broj koji ti ukucas. Mozes to da odradis takodje i mailom a da ih ne zoves uopste. E sad ne moras uvek da zoves, ne znam tacno koji je to period negde oko 3-4 meseca (to nisam tacno utvrdio) ako prodje od zadnje aktivacije putem interneta onda mozes opet da samo klikom aktiviras ponovo licencu na racunaru.
Malo je glupo sto su sada uveli jedan poziv jedna licenca pa moras ponovo da zoves ako imas nekoliko racunara-licenci da aktiviras pozivom, ili posaljes sve kodove mailom pa sacekas odgovor od njih.

quna Re: NIJE TACNO! 22.03.2013. 10:08 #483538

Ne znam da li si to citao, ali ja sam to radio u praksi vise puta bez ikakvih problema, tako da nema razloga da vezujes ili razvezujes nesto oko mozga. Da, vezuje se za hardware kao sta sam napisao i posle promene hardware-a potrebna je samo ponovna aktivacija. U tvom slucaju morali bi smo da kupujemo licence svaki put kada promenimo kriticnu komponentu u racunaru.

:: 1. Win se ne vezuje za IP adresu, to nema veze sa mozgom. Sta bi onda bilo sa dinamickim adresama koje racunar dobija od ISP? Morali bi da aktiviramo windows na 48h
:: 2. Windows se vezuje za 3 ID komponente u racunaru, koje izabere random. Ako se promene 2 od te 3 komponente, aktivacija prestaje da vazi.
:: 3. Druga masina se NE MOZE aktivirati ponovo a da se ne zove Microsoft telefonom (sto je slucaj i za vise od tri puta aktiviraog Windowsa). Iz prostog razloga sto server odbija aktivaciju jer je taj serijski broj vezan za ID komponente druge masine
:: 4. Price o dve masine `samo da ne budu u isto vreme na netu` nemaju veze sa mozgom kada se radi o lokalnim licencama
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647741.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs