Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Spašavanja podataka sa LAPTOP-a pod Linuxom
STRANA 1 OD 1
arogan Spašavanja podataka sa LAPTOP-a pod Linuxom 04.04.2013. 23:28 T52589

status: user
broj poruka: 543
Dobio sam Laptop pod Linux-om, koji je zaražen virusom - ne može uopšte da dođe do prijave, pojavi se neki beli ključić na crnoj pozadini sa obaveštenjem o virusu.
Napominjem da HDD nema bed sektore i da se lepo podiže Mini Windows XP, odnosno računar je hardverski ispravan, pa pretpostavljam da je zaista u pitanju virus.

Kako se opšte ne razumem u Linux, planiram na taj Laptop da instaliram Windows XP.
Prethodni vlasnik me uslovljava samo da mu prebacim privatne slike na Fleš ili CD.

Pitanja:
1. Kako da dođem do direktorijuma ono što je u Windowsu My Pictures? Probao sam da podignem Mini Windows XP sa Hirens Boot 10.4, ali taj Windows očigledno ne vidi particije pod Linux-om.
2. Kada rešim problem pod tačkom 1., da li sa butabilnog Hirens-a mogu da obrišem particije pod Linux-om, npr. sa Partition Magic 8.5, odnosno da spremim Hard disk za instalaciju Windows-a XP. Ako ne, može kako to da uradim.

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 04.04.2013. 23:56 #486404

broj poruka: 3012
Pokusaj da narezes recimo ubuntu i bootuj sistem sa Live CD-a, on bi trebalo da lepo vidi sve podatke.

imarkovic Re: Spašavanja podataka sa LAPTOP-a pod Linuxom 05.04.2013. 00:24 #486406

broj poruka: 19078
pomocu ovog programa: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

:: Dobio sam Laptop pod Linux-om, koji je zaražen virusom - ne može uopšte da dođe do prijave, pojavi se neki beli ključić na crnoj pozadini sa obaveštenjem o virusu
:: Napominjem da HDD nema bed sektore i da se lepo podiže Mini Windows XP, odnosno računar je hardverski ispravan, pa pretpostavljam da je zaista u pitanju virus
::
:: Kako se opšte ne razumem u Linux, planiram na taj Laptop da instaliram Windows XP
:: Prethodni vlasnik me uslovljava samo da mu prebacim privatne slike na Fleš ili CD
:: Pitanja
:: 1. Kako da dođem do direktorijuma ono što je u Windowsu My Pictures? Probao sam da podignem Mini Windows XP sa Hirens Boot 10.4, ali taj Windows očigledno ne vidi particije pod Linux-om
:: 2. Kada rešim problem pod tačkom 1., da li sa butabilnog Hirens-a mogu da obrišem particije pod Linux-om, npr. sa Partition Magic 8.5, odnosno da spremim Hard disk za instalaciju Windows-a XP. Ako ne, može kako to da uradim
:: Pozdrav!
Jebivetar KNOPPIX 05.04.2013. 00:40 #486407

broj poruka: 2386
http://goo.gl/grxj

sto se grbo rodi vreme neispravi

MaliAbner Jeres... 05.04.2013. 02:47 #486418

broj poruka: 7779
Virusi na Linux sistemu...

Tomato Republic Of Serbia !!!

Simon72 ... 05.04.2013. 03:53 #486419

broj poruka: 2799
http://is.gd/j756BR

arogan Re: Jebivetar 05.04.2013. 07:05 #486421

Upravo to mi treba. narezao sam butabilan CD i ušao u direktorijum, mislim da je HOME ... uglavnom liči na My Document i ima 136 GB slika, fajlova Open Offoce-a, filmova, klipova. To je to! Još jedino da vidim dali na mom passportu imam 136 GB Free, ali to je već drugi problem.
Pozdrav i hvala.

arogan Re: MaliAbner 05.04.2013. 07:09 #486422

Pre 5-10 godina sam čuo da je Linux pouzdaniji od Windoes-a jer za njega još ne prave viruse. Izgleda da nije više tako. Vidim po Net-u da ima dosta antivirusa i za Linux.
Ne znam kako Linux radi (imao sam pre 7-8 godina neki SuSe 9.x na 4 CD-a, instalirao sam ga ali posle 2 dana sam ga demontirao.
Oval laptop ne može ni da se podigne do grafičkog interfejsa, a hardverski ej ispravan.
Bilo kako bilo sada je taj Laptop moj i na njega stavljam Windows, a Linux nekom drugom prilikom ...

Pozdrav!

imarkovic Re: Re: MaliAbner 05.04.2013. 08:18 #486425

broj poruka: 19078
moguce je da postoji virus, ima ih svega nekoliko za linux, ali jos uvek je itekako pouzdaniji od windowsa.. za windows postoji milion virusa, dok za linux ima mozda 10-ak..

:: Pre 5-10 godina sam čuo da je Linux pouzdaniji od Windoes-a jer za njega još ne prave viruse. Izgleda da nije više tako. Vidim po Net-u da ima dosta antivirusa i za Linux
:: Ne znam kako Linux radi (imao sam pre 7-8 godina neki SuSe 9.x na 4 CD-a, instalirao sam ga ali posle 2 dana sam ga demontirao
:: Oval laptop ne može ni da se podigne do grafičkog interfejsa, a hardverski ej ispravan
:: Bilo kako bilo sada je taj Laptop moj i na njega stavljam Windows, a Linux nekom drugom prilikom ..
:: Pozdrav
peleetf gksudo nautilus u terminalu 05.04.2013. 10:28 #486432

broj poruka: 94
naravno podignesh pod live cd, pa onda uradish kao i u windowsu preuzimanje privilegija na full access read and write, sa stikliranom opcijom za poddirektorijume.
po potrebi ukljuci hiden fileove

srecno

- -
Pozdrav !!!

PELE.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Svaki uredjaj radi na carobni dim.
Kada ga taj dim napusti prestaje da radi.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs