Trebao je da se zove win 7.1 pa sad blue 7.2 pa za 10 god kad se sete da naprave desktop sa ozbiljnim window managmentom kao linux i OsX onda da se zove win 8.Metro je go k....Za touch ok ali...Pc desktop okruzenje je od pre 20 godina samo je sad providno wooow.Sta je tesko napraviti hot corners,dock malo eye candy stuff!? Novi fajl sistem,nesto konkretno.Ozbiljnije podeliti os na lite,normal i prota ne jedina razlika je win to go i enkripcija woow. Izgubljeni su oni u prostoru i vremenu.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Taman dok se pojavi 8.1 (isprva najavljen kao ``Blue``), pa da bude
09.04.2013. 00:48
status: user broj poruka: 11012
izlecen od ``decjih bolesti``.
1. Windows 8 was very frustrating to figure out how to get things working on at times. For example, there were games that wouldn`t run unless we uninstalled them, installed Games for Windows Live, then reinstalled the games themselves. Go figure!
Oh, yes (velim ja), odmah smo shvatili: pa to je m$oft, BigBadBill and his deputy, hornBill-looking Steve... Gde oni zaseru, tu trava ne raste (ludji su od Cernobila)...
U pocetku sam kleo Win8 imam licenciran pa reko ajde da probam i to, (windows bez Start-a ko mercedes bez znaka :D ) e a onda, kako je vreme prolazilo i ja se navikavao, sam nasao Start8, i kad skockas, nastelujes win8 postaje (po izgledu) win7 bez transparencije. :D
Sto se tice igara, pa sta ja znam ne moze da se vidi gilim okom razlika na 6850 i atlon x4 ali promenom procesora vec druga prica.
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
Aj da je neka stvarna razlika ali par frejmova je jako malo, a sto je najbolje prosecni fps je apsolutno isti, dakle ti minimalni fps dropovi na win7 jako kratko traju, dakle zanemarljivo.
A ako cu da ga modujem da izgleda kao sedmica cemu onda instalacija istog? :) Mislim ok, kao neka evolucija sistema, ali me za sada Stevica i kompanija nisu ubedili da predjem na novi OS. Nije stvar u tome koliko mi se ne svidja nego jednostavno ne osecam potrebu da ga instaliram :)
Ne razumem sta da modujes?Desk je isti kao i kod 7-ce bez start dugmeta.Mozes da ga ubacis ako ti treba.Ove slike sto se vrte su slike Metro-a koji je u sastavu.Mozes da koristis ,a ne moras.Ali ni taj Metro uopste nije los.Imas milion free(koje i sad koristis) aplikacija da skines za njega i sve su do 10MB plafon i sve radi extra.
I super mi skroz :) I ove free aplikacije sto imaju..stavio sam na primer CNN i PC GAMER i stalno nove i LIVE vesti.Skroz super. A ima toliko free stvarcica.! :) A igre mi rade EXTRA. Ni jedan jedini problem do sada nisam imao. Sve redovno update-ujem WIN i sve ok. Nikad zakucao...resetovao..blokirao... Kapiram da nekima smeta sto nema START i to.. i meni je..al sada mi bolje bez njega :)
sam isto probao win 8 pro,par stavki mi je zasmetalo,posto koristim TC, na C particiji nisam nikako na User mogao sharing da iskljucim,onda ako sam nesto hteo sa harda da obrisem stalno mi je prijavljivao prvo neku gresku,nisam ukapirao u cemu je problem,sam win mi se svideo,i da se te neke da ih nazovem sitnice nisu pojavljivale,verovatno bih ostao na win 8 pro x64,to sto nema start nije mi smetalo! Dve -tri igre sam probao i radile su kako treba.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.