Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Schedule servis za 2008
STRANA 1 OD 1
MACHINE Schedule servis za 2008 10.04.2013. 20:18 T52673

status: user
broj poruka: 5714
Da li neko od vas zna pouzdan, besplatanprogramcic koji bi se dizao kao servis ili kao API uz Win2008 server a koji bi u odredjeno vreme pokretao batch skriptu?

Onaj ugradjeni Task Scheduler u Win2008 R2 Foundation me i dalje zeza a ne znam zasto, nekad hoce nekad nece da podigne SQL backup skriptu

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ma dal je moguce 10.04.2013. 20:44 #487321

broj poruka: 4515
da MS nakon toliko godina nema pouzdan task scheduler?

Koliko kosta entreprise licenca za to govno... pu....

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE 2003 10.04.2013. 21:29 #487327

Radi kako treba

a ovo sranje od Windowsa nece. To je jedan od servera koji je uzet bio maltene upola cene, bila akcija HP ML330 G6 + W2K8 R2 za oko 800e. Inace su serveri te klase oko 1000e bez OS-a

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

neXus2000 .... 10.04.2013. 22:12 #487332

broj poruka: 3351
Pokusaj ovaj deo:
`Hi all.

After a lot of time being mesmerized by this, me and my co-worker got to understand one of the reasons why this happens.

It went down like this :

1 -> Launch Task Scheduler

2- > Choose the `Actions` tab. Choose the program you want to run.

3 -> Here is the `fun` part : it`s not enough to tell Task Scheduler where the executable is, it seems you also have to fill the `Start In (optional)` field with the correspondent directory path (I guess telling Windows what the executable is just doesn`t cut it, maybe it thinks one is trying to run a program on another server... or planet.. ). The user that runs the task has to have full administrator control over the directories, files, etc...

I really hope this helps!`

http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jpg

MACHINE Re: .... 10.04.2013. 23:01 #487336

Nije uopste u tome problem, to je poznata glupost odavno, bez toga ne bi nikad ni pokrenuo task, a meni nekad radi a nekad ne.

Vec sam pisao o tome u jednoj od tema. Dakle, sve je iskonfigurisano kako treba i to probano na vise nacina, ali ne daje konzistentne rezultate :(

:: Pokusaj ovaj deo
:: `Hi all
::
:: After a lot of time being mesmerized by this, me and my co-worker got to understand one of the reasons why this happens
:: It went down like this
:: 1 -> Launch Task Schedule
:: 2- > Choose the `Actions` tab. Choose the program you want to run
:: 3 -> Here is the `fun` part : it`s not enough to tell Task Scheduler where the executable is, it seems you also have to fill the `Start In (optional)` field with the correspondent directory path (I guess telling Windows what the executable is just doesn`t cut it, maybe it thinks one is trying to run a program on another server... or planet.. ). The user that runs the task has to have full administrator control over the directories, files, etc..
:: I really hope this helps!
:: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
imarkovic Re: Schedule servis za 2008 10.04.2013. 23:12 #487339

broj poruka: 19078
to jednostavno ne moze da radi kako treba bas uvek, nije radilo u XP-u, nije radilo u 2003, ni u jednom windowsu(tj. radi uglavnom ali desi se ponekad da se zaglupira i nema mu pomoci, vec `gurka`), jer u toku nekog procesa, mislim bas dugog trajanja nekog procesa, desi se da se jednostavno zablombira proces, da nece da se ugasi, promeni, sta god, i schedule za komandu `shutdown process`, `start` se zaglupira.. npr. desavalo mi se kada mrdnem misa da se u tom momentu ugasi, a ne automatski.. glupost koja radi i ne radi.. ne verujem da ces resiti problem, ali probaj s ovim: http://goo.gl/qr9Au

:: Da li neko od vas zna pouzdan, besplatanprogramcic koji bi se dizao kao servis ili kao API uz Win2008 server a koji bi u odredjeno vreme pokretao batch skriptu
:: Onaj ugradjeni Task Scheduler u Win2008 R2 Foundation me i dalje zeza a ne znam zasto, nekad hoce nekad nece da podigne SQL backup skript
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
-ShonE- Re 11.04.2013. 13:37 #487407

broj poruka: 3529
Ja sam takodje imao problema sa 2008.-com u Sheduler-u na njoj, isti problem, koji sam resio na kraju, i sada radi kao sat, takodje pokrecem nekoliko batch skripti. .)

Poenta je da pod obavezno popunis polje ispod argumenta `Start in (optional)`, i da ako skripta radi nesto kroz mrezu, na drugom kompu i slicno, moras da budes i ulogovan, nikako da ti bude cekirano `Do not store password. The task will only have access to local computer resources.`

Ovo jesu osnovne stvari kada je server u pitanju, ali eto. Na 2003. je i meni sve radilo dok me ovde zezalo, kopao sam malo po dokumentaciji i po forumima i na ovaj nacin je problem resen.

Pozz

MACHINE Re: Re 11.04.2013. 14:31 #487428

Shone, care, vec sam pisao o tome. Nema nikakve veze sa Start In sekcijom, to sam odpocetka znao i to je setovano a fajl se samo poziva po imenu iz tog foldera. Sve ide na lokalni disk. Da ovo nije setovano Task ne bi nikada ni radio kako treba, a meni malo radi malo ne radi i to jedan isti task koji prodje recimo u sredu naedne srede ne prodje.

Evo teme: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=52463&forid=23&katid=6

:: Ja sam takodje imao problema sa 2008.-com u Sheduler-u na njoj, isti problem, koji sam resio na kraju, i sada radi kao sat, takodje pokrecem nekoliko batch skripti. .
:: Poenta je da pod obavezno popunis polje ispod argumenta `Start in (optional)`, i da ako skripta radi nesto kroz mrezu, na drugom kompu i slicno, moras da budes i ulogovan, nikako da ti bude cekirano `Do not store password. The task will only have access to local computer resources.
:: Ovo jesu osnovne stvari kada je server u pitanju, ali eto. Na 2003. je i meni sve radilo dok me ovde zezalo, kopao sam malo po dokumentaciji i po forumima i na ovaj nacin je problem resen
:: Poz
-ShonE- Re 11.04.2013. 15:13 #487433

broj poruka: 3529
E jbg-a! .)

imarkovic Re: Re: Re 11.04.2013. 20:04 #487477

broj poruka: 19078
`mighty perfect` Microsoft...

:: Shone, care, vec sam pisao o tome. Nema nikakve veze sa Start In sekcijom, to sam odpocetka znao i to je setovano a fajl se samo poziva po imenu iz tog foldera. Sve ide na lokalni disk. Da ovo nije setovano Task ne bi nikada ni radio kako treba, a meni malo radi malo ne radi i to jedan isti task koji prodje recimo u sredu naedne srede ne prodje
:: Evo teme: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=52463&forid=23&katid=
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
:: :: Ja sam takodje imao problema sa 2008.-com u Sheduler-u na njoj, isti problem, koji sam resio na kraju, i sada radi kao sat, takodje pokrecem nekoliko batch skripti. .
:: ::
:: :: Poenta je da pod obavezno popunis polje ispod argumenta `Start in (optional)`, i da ako skripta radi nesto kroz mrezu, na drugom kompu i slicno, moras da budes i ulogovan, nikako da ti bude cekirano `Do not store password. The task will only have access to local computer resources.
:: :: Ovo jesu osnovne stvari kada je server u pitanju, ali eto. Na 2003. je i meni sve radilo dok me ovde zezalo, kopao sam malo po dokumentaciji i po forumima i na ovaj nacin je problem resen
:: :: Poz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs