`Confirming speculation, Microsoft said the Windows 8.1 update will have a button in the bottom left corner of the screen that acts like the `start` button in previous versions of Windows. Although it will not be labeled `start`, it features the Windows logo and takes the user straight to a grid of applications.`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Bilo je i vrijeme, nakon svih molbi do sada od strane korisnika. Pola mojih prijatlja su trazili da im se vrate pare zbog Win8-ce, koja je blago receno nefunkcionalna u touch varijanti za All in One PC-je. Ista stvar je i za desktop. Misonja je i dalje mnogo funkcionalnije rijesenje. Ima smisla samo za laptope, ali sa kvalitetnijim ekranima na 13.3 inca iili 14 inca, inace nema smisla, jer je neprakticno na duze vrijeme raditi sa Win 8-com. Nakon svih zahtjeva (skoro 22 miliona zahtjeva korisnika prijavljenih MS-u), konacno su nesto i uradili. Ne razumijem da je toliko tesko ostaviti izbor korisniku da li hoce stari inerfejs ili novi. Pa to bar sad nije problem. Ako nista drugo, ubrzace im prodaju Win8-ce i manje ce biti tuzbe za povrat novca. Ovo je iznudjen potez, jer je vec tuzilastvo u par zemalja pripremilo tuzbu protiv MS-a, a na ovaj nacin su preduprijedili moguce probleme. Da ne kazem da je debilno sto DVD i BR ne mogu da se puste out of the box.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
:: http://news.yahoo.com/microsoft-brings-back-start-button-seeks-spur-windows-132015647.htm :: :: `Confirming speculation, Microsoft said the Windows 8.1 update will have a button in the bottom left corner of the screen that acts like the `start` button in previous versions of Windows. Although it will not be labeled `start`, it features the Windows logo and takes the user straight to a grid of applications. :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Ne kazem da ce da ih opere, ali bar ce da umanje probleme koji su nastali. Sad mi je prijatelj javio da ce i update-ovati i kodeke i player za pustanje DVD-a i BR-a u SP1. Konacno, jer je to i najveca primjedba za rad, pored gomile gluposti. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Ja koristim stardosk start 8 I nema niakavih problema to radi perfektno. :: nista to ne valja, javljaju se bagovi, nista dok Microsoft to ne urad :: :: :: :: Ides na ninite.com i ima classic start da se instalira i imas start dugme na windows 8 :) problem solved :) :: :: :: :: HAF 912 Plu :: :: I5 3570 :: :: Z77A-GD5 :: :: 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mh :: :: Corsair H6 :: :: Seasonic 620G :: :: 2TB WD Gree :: :: Mushkin Chronos 180G :: :: GTX 58 :: :: Dell U2312h :: :: Cm storm reco :: :: Cm storm trigge :: :: :: ::
Koliko god ljudi pricali ovakav onakav, i kao potreba da se modernizuju sa izmisljanjem tople vode jer neznaju sta vise da urade, winxp im je najbolji windows do sad pa do daljnjeg...
:: Koliko god ljudi pricali ovakav onakav, i kao potreba da se modernizuju sa izmisljanjem tople vode jer neznaju sta vise da urade, winxp im je najbolji windows do sad pa do daljnjeg.. :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
Ja se ne secam kad sam zadnji put kliknuo na start, osim kada gasim racunar... Sve sto koristim ima shortcut na desktop-u, eventualno za control panel...
izgled ali to je samo estetski na nekim mestima, sve ostalo je i dalje mrtvi Win 8. Jbte ni drajver za cipset na Asusovoj strani nema za Win 8. Da bi ugasio racunar treba da odradim 10 klikova, k`o iz Pentagona da izlazim. Mogu da vracaju start dugme koliko hoce, opet im je Windows 8 smece. Ovi sto i dalje bleje na Win 95 i tese se da je to najbolji Win, vas iskreno zalim. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
ja koristim xp x64 jer jeste najbolji windows ikada napravljen, win7x64(za igre koje ne podrzavaju dx9) i linux koji mi sluzi kao storage na drugom pc-u, win8 ne nervira samo mene, vec korisnike sirom sveta.. a nekolicina simpatise XP jer je prevazidjen, a nije im bitan izgled.
: :: Ovi sto i dalje bleje na Win 95 i tese se da je to najbolji Win, vas iskreno zalim :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Nisi jedini koga nervira Win 8. Ja ga ne bih ni instalirao da nisam morao zbog posla i samo mi je isao na zivce jer definitivno nije za desktop vec za neki tablet.
Nema nikakvih problema sa interfacom ni na desktopu bez Touch-a, sve lepo radi sa mišem. Samo zato što liči na OS za tablet, ne znači da je samo za to. Iako imam neke baš dugo ustaljene navike prešeo sam na 8micu bez ikakvih problema i baš ništa mi ne fale ni start niti išta čega nema a bilo je na 7mici. http://betanews.com/2013/05/30/microsoft-officially-confirms-what-we-already-know-about-windows-8-1/ Ipak su morali malo da popuste zbog `nezadnjaka`.
Ljudi se baš gadno tripuju, fali im start dugme ko da 90% vremena provode u njemu. Start meni u Win8 mi ne smeta jer ga ni ne gleda, udjem na sekundu možda da pustim aplikaciju i to je to. Ono najbitnije što Win8 ima je system wide search koji radi jako brzo, a sa 8.1 update-om ga proširuju i na net. Sve na jedan shortcut.
Win8 meni radi i brže i bolje od Win7, a XP neću ni da pominjem, nestabilno djubre.
Ide se napred sa interfejsom, što je i poenta, ko ne voli promenu može da ostane na Win7 ali ne može niko da traži da se stoji u mestu i ne menja ništa jer su `tako navikli`.
Što se tiče gašenja, gasi se u istom broju klikova kao i Win7. __________________ Scourge of PCBerza
meni start treba za: mycomputer, RUN, programe, search(koji licno ne volim jer ne zelim uopste nesto da trazim, hocu odmah iste sekunde da mi bude dostupan), control panel, print, ja mislim da je to sasvim dovoljan razlog, to nije individualno uopste
:: Ljudi se baš gadno tripuju, fali im start dugme ko da 90% vremena provode u njemu. Start meni u Win8 mi ne smeta jer ga ni ne gleda, udjem na sekundu možda da pustim aplikaciju i to je to. Ono najbitnije što Win8 ima je system wide search koji radi jako brzo, a sa 8.1 update-om ga proširuju i na net. Sve na jedan shortcut :: :: Win8 meni radi i brže i bolje od Win7, a XP neću ni da pominjem, nestabilno djubre :: :: Ide se napred sa interfejsom, što je i poenta, ko ne voli promenu može da ostane na Win7 ali ne može niko da traži da se stoji u mestu i ne menja ništa jer su `tako navikli` :: :: Što se tiče gašenja, gasi se u istom broju klikova kao i Win7 :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Radi brze jer je optimizovaniji. Sa dva klika gasim komp na Win 7, a sa Win 8 moram da se izlogujem pa tek onda da dodjem do Shut down opcije. Treba ici napred sa interfejsom i optimizacijama ali mislim da su se malo vise zaleteli.
Run imaš na shortcut, search takodje: win dugme + Q je search programa, win+W je search fajlova, gde ćeš lakše i brže, nema klikova. My Computer imaš na desni klik start dugmeta, kao i control panel.
Sve je isto tu na dohvat, samo na drugom mestu. Na desni klik start menija imaš i Programs&Features, Control Panel, My Comp, Task Manager itd... __________________ Scourge of PCBerza
:: meni start treba za: mycomputer, RUN, programe, search(koji licno ne volim jer ne zelim uopste nesto da trazim, hocu odmah iste sekunde da mi bude dostupan), control panel, print, ja mislim da je to sasvim dovoljan razlog, to nije individualno uopst :: :: :: :: Ljudi se baš gadno tripuju, fali im start dugme ko da 90% vremena provode u njemu. Start meni u Win8 mi ne smeta jer ga ni ne gleda, udjem na sekundu možda da pustim aplikaciju i to je to. Ono najbitnije što Win8 ima je system wide search koji radi jako brzo, a sa 8.1 update-om ga proširuju i na net. Sve na jedan shortcut :: :: :: :: Win8 meni radi i brže i bolje od Win7, a XP neću ni da pominjem, nestabilno djubre :: :: :: :: Ide se napred sa interfejsom, što je i poenta, ko ne voli promenu može da ostane na Win7 ali ne može niko da traži da se stoji u mestu i ne menja ništa jer su `tako navikli` :: :: :: :: Što se tiče gašenja, gasi se u istom broju klikova kao i Win7 :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Promašio si skroz Charms meni. U donjem desnom uglu ti stoji Shut down, nema potrebe da se izloguješ. Povrh svega ne moraš ni to, samo stisneš Power dugme na kućištu i win kreće da se gasi. __________________ Scourge of PCBerza
:: Radi brze jer je optimizovaniji :: Sa dva klika gasim komp na Win 7, a sa Win 8 moram da se izlogujem pa tek onda da dodjem do Shut down opcije :: Treba ici napred sa interfejsom i optimizacijama ali mislim da su se malo vise zaleteli :: ::
Kao neko ko koristi PC od 1990-te mogu slobodno da kažem da je XP smeće i da je kompletno nestabilan. Ako se ti zadovoljavaš inferiornim OS-om na kome browsuješ net i slušaš muziku to je tvoja stvar ali bilo kakvim programom da ga opteretim mogu da očekujem BSOD.
Probaj da držiš mašinu uključenu nedelju dana i da renderuje nešto svaki dan...
Niko iole ozbiljan više ne koristi to sranje, Win7 je minimum. __________________ Scourge of PCBerza
:: haha bas je nestabilan :: :: :: XP neću ni da pominjem, nestabilno djubre :: :: ::
Mada mislim da cu se ipak odluciti za Win 7, sto zbog drajvera, sto zbog nekih programa i krekova za iste. Trenutno mi je Win 8 na SSD-u, a Win 7 na HDD-u. Win 8 sam koristio par dana radi posla i nije mi se svideo. Hvala na `tips` Daume. :-)
Meni iskreno svi driveri rade a na jednom pravcatom japanskom Sony laptopu sa C2D procesorom sa uspeo da nadjem Win8 drivere koji su verovatno Win7 koji rade ovde.
Nisam još naišao na device koji nema driver. __________________ Scourge of PCBerza
Kao neko drugi ko isto koristi PC od 1993 mogu slobodno reci da je XP (jos uvek) verzija koja najmanje iritira i da nemam problema sa nestabilnoscu i koristim ga jos uvek i to jeste moja stvar :)
Otperecujem ga mnogim programima, BSOD odavno nisam video (oops, lazem, nedavno mi je iskocio, ali kriv je bio COMODO Firewall-ov driver).
Probao sam da drzim masinu ukljucenu i vise od nedelju dana i svaki dan pustio slozena izracunavanja (nije rendering, ali od 4 jezgra 3 pod stalnim opterecenjem).
Cak sam toliko neozbiljan da to sranje koristim na nestablinom AMD procesoru :)
ihhh, pretera ga daume, ili si ga iskarikirao muski.. mozda ti imas takvo iskustvo pa ga zato ocrnjavas, ali definitivno nije tako, naprotiv, izuzetno je stabilan xp sa service pack-om3 ili 2 u x64 verziji, to potpisujem i boldujem, nebitno je sto ga ja koristim, vec sto gledam kako je stabilan na mnogo masina, znaci mnogo, kakav BSOD, to se ne desava nikad ako nije u pitanju hardware, bilo da je xp ili sedmica, dobija se BSOD itekako i na sedmici, i na osmici, to je popularno kod svih windows-a, ali skoro uvek bude neki malfunction kod hw-a.
:: Kao neko ko koristi PC od 1990-te mogu slobodno da kažem da je XP smeće i da je kompletno nestabilan. Ako se ti zadovoljavaš inferiornim OS-om na kome browsuješ net i slušaš muziku to je tvoja stvar ali bilo kakvim programom da ga opteretim mogu da očekujem BSOD :: :: Probaj da držiš mašinu uključenu nedelju dana i da renderuje nešto svaki dan.. :: :: Niko iole ozbiljan više ne koristi to sranje, Win7 je minimum :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: haha bas je nestabilan :: :: :: :: :: XP neću ni da pominjem, nestabilno djubre :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.