Treba da reinstalim jedan Netbook. Nikada pre nisam pravio bootabilan USB, gledao sam nesto po YouTube, ali nikako da mi uspe... Skinuo sam Microsoft-ov program USB/Win ali kada sam pokrenuo trazi mi .ISO fajl od sistema. Ja nemam iso, imam samo bootabilan DVD. Da li moze nekako da se odradi nesto bez .iso fajla ili moram da skinem neki sistem?
Probao sam japre nego sto sam se javio sa `Windows 7 USB/DVD download tool`, pa sam probao i kroz `cmd prompt` i nista nece. Proba sam i ovaj program `Rufus` nece ni on i na kraju sam odustao. Vratio netbook i rekao ne znam. Nisam mogao vise da se nerviram, a ni ne interesuje me.
Najlakše: 1. Turi tvoj DVD u čitač i napravi njegov iso sa npr: PowerISO 2. Skini: http://bit.ly/XFGjz7 3. U step 1 nadji Widows 7 installer 4. U step 2 nadji tvoj iso 5. Create to mora da radi
Ja napravio USB sa svim i svacim i gle djoksona sve radi... Win 7 podignut za 6 minuta (na mSATA SSD-u), Mint Linux radi, Hirens BootCD radi...
Sutra cu da odradim update sa Win 8 AiO...
Pre ovih sam probao YUMI, WinToFlash, ali samo je onaj Win Tools radio, a sa SARDU sve, ALI bukvalno sve radi...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Skratio sam muke, nabavio sam externi citac. Sutra ujutru mi stize. Jos samo jedno pitanje, kad aga prikljucem na usb, da li treba nesto da diram u Biosu ili ce on samo da ga prepozna kao da je povezan sata prikljuckom? Ako vam nesto znaci, sve to treba da sredim na Acer Aspire One
Onaj link sto sam ti vec ostavio mi je bio uspesan upravo na Acer Aspire One, i to pre 2 dana. Moguce da u BIOSu nisi prebacio HDD sa AHCI na IDE, to mi pada na pamet da bi mogao biti problem. Eventualno instalaciona verzija sedmice, ja sam koristio cistu Microsoftovu 32-bit sa sp1.
Nisam uspeo da napravim bootabilan fles, do pokusaja dizanja sistema nisam ni stigao. Sutra mi stize externi citac.
:: Onaj link sto sam ti vec ostavio mi je bio uspesan upravo na Acer Aspire One, i to pre 2 dana. Moguce da u BIOSu nisi prebacio HDD sa AHCI na IDE, to mi pada na pamet da bi mogao biti problem. Eventualno instalaciona verzija sedmice, ja sam koristio cistu Microsoftovu 32-bit sa sp1 :: :: ::
Dosta tih malih netbukova ima sakrivenu recovery particiju. Za 5 minuta vrati OS + sve drajvere + softver. Prvo pogledaj ovo: http://www.youtube.com/watch?v=pmVT0Z9r6_Q
Nazalost ja jos nisam probao to da odradim ali cu probati sa Acronis-om... Ima i kratko uputstvo za dodavanje linija menija i navodno se kasnije pojavljuje u izboru...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: moze li na SARDU da se ubaci bootabilni ISO koga nema u listi od ponudjenih ,pri kreiranju USB-a :: ::
druze evo ja sam neko vreme imao napravljene botabilne diskove sa Sardu i onda sam ih negde zaturio i resio da napravim nove. Transcend 3.0 16gb 5 komada. Novi sardu,skinuta win 7 aio,hirens 15.1,XP sp3.nazvao fajlove kako treba znaci InstallWin7,installXp,InstallHirens,i pokusavam da napravim i nece evo vec ceo dan. Radim na w7 x32 sa admin pravima pokrecem program ,svi su iso fajlovi gde treba da budu i sardu napravi samo hiren da radi ostalo ni ne prekopira a kaze da je uradio. Skinuo sam i YUMI i wintoflash i usb prep i ma milion nekih i sad me jebe i nece da mi napravi...neki savet? Hvala.
Jesi li te sve ISO fajlove cekirao da budu ubaceni na USB... Mada meni evo na drugom laptopu vec sam prepoznaje postojece ISO fajlove pa pri pokretanju programa sam cekira da budu ubaceni na USB...
Jedino sto mi pada na pamet je frormat USB-a mora da bude FAT32...
b>Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: druze evo ja sam neko vreme imao napravljene botabilne diskove sa Sardu i onda sam ih negde zaturio i resio da napravim nove :: Transcend 3.0 16gb 5 komada :: Novi sardu,skinuta win 7 aio,hirens 15.1,XP sp3.nazvao fajlove kako treba znaci InstallWin7,installXp,InstallHirens,i pokusavam da napravim i nece evo vec ceo dan :: Radim na w7 x32 sa admin pravima pokrecem program ,svi su iso fajlovi gde treba da budu i sardu napravi samo hiren da radi ostalo ni ne prekopira a kaze da je uradio :: Skinuo sam i YUMI i wintoflash i usb prep i ma milion nekih i sad me jebe i nece da mi napravi...neki savet :: Hvala.
ni meni nije hteo yumi sardu itd alo posle trodnevnog drk@nja nasao sam nacin...
Yumi...
ubacis usb ,izaberes slovo pod kojim je usb I stikliras da formatira fat32//
dole kad biras sta zelis da ubacis moras prvo ubaciti Win7,8 ili Vistu ,kliknes pod Others I izaberes Installer vista,7,8 I dole nadjes Iso ( Win7 kod mene ) I next I cekas da yumi extractuje sve sa iso fajla na usb nesto slicno kao Win 7 usb tools...
posle Viste ,Win7 ,Win8 mozes tek XP jedino tako radi sve , posle Xp mozes -nebitan redosled- razne alatke ,Linux cak I bilo koji bootabilni iso kojeg nema u slisti I evo sve sljaka
ako kojim slucajem zaboravis da ubacis neki program, vratis usb pokrenes opet yumi prebacis neki iso ali njeknja...zajebo si stvar ...mora sve iz prve od pocetka ,formatiras ceo usb I jovo na novo
nadam se da ce nekom pomoci ovo prosto objasnjenje laika ..poz
ma probao sam ja i fat32 i ntfs i hiljadu puta probao prvo win7 pa hiren pa ovo ono...ma jeebe me pa rastura ...evo sad kuci cu da probam na w7 x64 pa da vidim.
@matz,tebi brate hvala na savetu al ko nogama da si pisao ko ce da te razume :|
Pozdrav pa javljam malo kasnije il suta ako uspem
A iako ne uspem snimicu svaki win na po jedan flesh i bole me patka.
Cekaj bre... sta ti znaci `prvo Win 7 pa hiren`...
Ovaj je meni na dva racunara jedan Win 7 a drugi Win 8 odradio sve djuture... znaci cekiras sve sto zelis i on odradi sve zajedno u jednom cugu...
Jedino sranje je sto je USB spor pa je pooootrajaloooo...
:: ma probao sam ja i fat32 i ntfs i hiljadu puta probao prvo win7 pa hiren pa ovo ono...ma jeebe me pa rastura ...evo sad kuci cu da probam na w7 x64 pa da vidim :: :: @matz,tebi brate hvala na savetu al ko nogama da si pisao ko ce da te razume : :: :: Pozdrav pa javljam malo kasnije il suta ako uspe :: :: A iako ne uspem snimicu svaki win na po jedan flesh i bole me patka.
Izgleda da je do usb 3.0,imam isti flash i nema sanse da metnem Windozu na njega.Obicno to radim sa Windows7-USB-DVD-tool,na svakom drugom 2.0 flesu hoce na ovom 3.0 nece. Program sve sam odradi,formatira i napravi bootabilan Win od iso fajla. Bas sam hteo da probam za koliko brze ce da digne Win7/64 u odnosu na 2.0 flash, isto Transcend-ov ali od 4gb,ali corak.
:: druze evo ja sam neko vreme imao napravljene botabilne diskove sa Sardu i onda sam ih negde zaturio i resio da napravim nove :: Transcend 3.0 16gb 5 komada :: Novi sardu,skinuta win 7 aio,hirens 15.1,XP sp3.nazvao fajlove kako treba znaci InstallWin7,installXp,InstallHirens,i pokusavam da napravim i nece evo vec ceo dan :: Radim na w7 x32 sa admin pravima pokrecem program ,svi su iso fajlovi gde treba da budu i sardu napravi samo hiren da radi ostalo ni ne prekopira a kaze da je uradio :: Skinuo sam i YUMI i wintoflash i usb prep i ma milion nekih i sad me jebe i nece da mi napravi...neki savet :: Hvala.
uspeo sam kuci da napravim preko mog kompa da na flesh nabacim win7 AIO i hirens da sljakaju zajedno...sad posto je to uspelo opet cu preko YUMI veceras da probam da na isti flesh nabacim win7 AIO,win 8 ,hirens i recimo neki mint....XP necu ni da ubacujem to cu posebno na neki flesh da stavim...ajd pa pomozi boze :))
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.