Dobra stvar, generalno se kroz optimizaciju putem gpedit I msconfig funkcija mogu dobiti do 10% veće performance sistema, barem tako se u praksi pokazalo :)
mislim da ovo nema preterane koristi, tj. nema uopste, jer win7 na novijim kompjuterima se ponasa prilicno `zivahno`, za starije, odnosno slabije postoji vec modifikovana skracena verzija win7 koja vec ima pogasene `nepotrebne` servise, obrisane stvari kao sto su `help`, `languages` i sl., tako da sto manje zauzima prostor i sto brze radi.. takav windows ne volim da experimentisem na mom kompu, eventualno moze na virtuelnoj masini..
Ove stvari datiraju jos iz vremena XP ako ne i ranije ..I Izuzetno su korisne ..Windows je bogalj a ovo mu dodju proteze i pomagala jer iz nekog razloga nikad nisu izbacili sistem koji radi korektno ne perfektno ... Ja sam slicne tvikove koristio za XP i Wistu za sedmicu nisam bas pokazao interesovanja jer sam neke tvikove iz wiste upotrebio .... Ovo deluje ok nista specijalno u odnosu na wistu ali kapiram da ima dobro dejstvo.... Jbg da koristimo IOS ne bi culi za tweak :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: mislim da ovo nema preterane koristi, tj. nema uopste, jer win7 na novijim kompjuterima se ponasa prilicno `zivahno`, za starije, odnosno slabije postoji vec modifikovana skracena verzija win7 koja vec ima pogasene `nepotrebne` servise, obrisane stvari kao sto su `help`, `languages` i sl., tako da sto manje zauzima prostor i sto brze radi.. takav windows ne volim da experimentisem na mom kompu, eventualno moze na virtuelnoj masini.. :: :: ::
ma jeste, windows nije perfektan dok ga ne dohvati neki `user` i tako perfektno modifikuje da radi bez greske.. tako, da ljudi neznalice iz Microsofta mu se dive .. izvini ali meni ovo zvuci zaista smesno
:: :: Ove stvari datiraju jos iz vremena XP ako ne i ranije ..I Izuzetno su korisne ..Windows je bogalj a ovo mu dodju proteze i pomagala jer iz nekog razloga nikad nisu izbacili sistem koji radi korektno ne perfektno .. :: Ja sam slicne tvikove koristio za XP i Wistu za sedmicu nisam bas pokazao interesovanja jer sam neke tvikove iz wiste upotrebio ... :: Ovo deluje ok nista specijalno u odnosu na wistu ali kapiram da ima dobro dejstvo... :: Jbg da koristimo IOS ne bi culi za tweak :D :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: mislim da ovo nema preterane koristi, tj. nema uopste, jer win7 na novijim kompjuterima se ponasa prilicno `zivahno`, za starije, odnosno slabije postoji vec modifikovana skracena verzija win7 koja vec ima pogasene `nepotrebne` servise, obrisane stvari kao sto su `help`, `languages` i sl., tako da sto manje zauzima prostor i sto brze radi.. takav windows ne volim da experimentisem na mom kompu, eventualno moze na virtuelnoj masini.. :: :: :: :: :: ::
Smesno je sto je Wista propala kao i Win 8 Sto XP ce se koristiti ihaaa haaa i sto je od 2000 godine do 2014 imati podrsku... Zapitaj se malo..... A obicni korisnik na Linuxu i IOS nema problema gle cuda.....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: ma jeste, windows nije perfektan dok ga ne dohvati neki `user` i tako perfektno modifikuje da radi bez greske.. tako, da ljudi neznalice iz Microsofta mu se dive .. izvini ali meni ovo zvuci zaista smesno :: :: :: :: :: :: Ove stvari datiraju jos iz vremena XP ako ne i ranije ..I Izuzetno su korisne ..Windows je bogalj a ovo mu dodju proteze i pomagala jer iz nekog razloga nikad nisu izbacili sistem koji radi korektno ne perfektno .. :: :: Ja sam slicne tvikove koristio za XP i Wistu za sedmicu nisam bas pokazao interesovanja jer sam neke tvikove iz wiste upotrebio ... :: :: Ovo deluje ok nista specijalno u odnosu na wistu ali kapiram da ima dobro dejstvo... :: :: Jbg da koristimo IOS ne bi culi za tweak :D :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: mislim da ovo nema preterane koristi, tj. nema uopste, jer win7 na novijim kompjuterima se ponasa prilicno `zivahno`, za starije, odnosno slabije postoji vec modifikovana skracena verzija win7 koja vec ima pogasene `nepotrebne` servise, obrisane stvari kao sto su `help`, `languages` i sl., tako da sto manje zauzima prostor i sto brze radi.. takav windows ne volim da experimentisem na mom kompu, eventualno moze na virtuelnoj masini.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
nit ` je propao win8, nit` se koristi XP.. ne znam zasto komentarises ako ne koristis windows.
:: :: Smesno je sto je Wista propala kao i Win 8 Sto XP ce se koristiti ihaaa haaa i sto je od 2000 godine do 2014 imati podrsku... Zapitaj se malo.... :: A obicni korisnik na Linuxu i IOS nema problema gle cuda.... :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: ::
Win 8 nije propao, XP se jos koristi tu i tamo iz odredjenih razloga, postoji Win 7 Lite koji je toliko osakacen da staje na jedan CD pa ko voli nek izvoli, ako ikad kupim Mac sigurno nece biti 13-inch.
Proguglaj malo i videces da se koristi itekako 40% drzi Xp Wista je propala samo tako... Osmica je do te mere pukla da nema ni 5 % udela pritom sto sad izlazi 8.1 i gle unapredjenja imace start dugme..... Ja koristim Win7 jer sam prinudjen zbog igara.... http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp pogledaj statistiku......
:: nit ` je propao win8, nit` se koristi XP.. ne znam zasto komentarises ako ne koristis windows :: :: :: :: :: :: Smesno je sto je Wista propala kao i Win 8 Sto XP ce se koristiti ihaaa haaa i sto je od 2000 godine do 2014 imati podrsku... Zapitaj se malo.... :: :: A obicni korisnik na Linuxu i IOS nema problema gle cuda.... :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: ::
Radi se o tome da korisnik prilagodi sistem prema sebi, to MS ne moze da uradi za tebe, oni samo natrpaju sve za svakog korisnika. Dok se sedmica zvala Longhorn MS strucnjaci su priznali da Windows postaje ogranicen jer njegov kod ne prestaje da raste, te da buducnost OS-ova lezi drugde.
:: ma jeste, windows nije perfektan dok ga ne dohvati neki `user` i tako perfektno modifikuje da radi bez greske.. tako, da ljudi neznalice iz Microsofta mu se dive .. izvini ali meni ovo zvuci zaista smesno ::
:: :: Smesno je sto je Wista propala kao i Win 8 Sto XP ce se koristiti ihaaa haaa i sto je od 2000 godine do 2014 imati podrsku... Zapitaj se malo.... :: A obicni korisnik na Linuxu i IOS nema problema gle cuda.... ::
O cemu vi to raspravljate? Covek je dao listu servisa (win services)
08.08.2013. 19:15
status: user broj poruka: 11012
koje je preporucljivo iskljuciti ili im promeniti mode (auto to manual start) jer se vecina ukljucuje u ``automatic`` ili ``delayed start`` mode-u, pa rade i ako su potrebni i ako to nisu (usput usporavajuci i booting). Stvar odavno poznata, ali je vredno podsetiti se, odnosno obavestiti one manje upucene medju nama (noobovi poput Dejzana, gownjavca, profila...)....
IKAD je zato sto ja ne bacam pare na stvari koje mi ne trebaju, a ne zato sto ih nemam. Da tu igracku koju iz meni nepoznatog razloga nazivas masinom smatram korisnom, odavno bih je imao. Sta moze ozbiljno da se radi na ekrancicu od 13 inca? Photoshop, Max, CAD...? Zbilja, cemu to sluzi?
Re: O cemu vi to raspravljate? Covek je dao listu servisa (win services)
08.08.2013. 20:48
status: user broj poruka: 3730
Osim sto trolujes i lupetas u prazno uvek se javis .... Veceg noobinu od tebe nisam video na ovom forumu....Kapiram da se puko sa vrucinom i jos 470GTX koji ti daje saunske uslusge.... Ako imas nesto pametno da kazes reci ovako nemoj uz vetar...... razumes sta....
:: koje je preporucljivo iskljuciti ili im promeniti mode (auto to manual start) jer se vecina ukljucuje u ``automatic`` ili ``delayed start`` mode-u, pa rade i ako su potrebni i ako to nisu (usput usporavajuci i booting) :: Stvar odavno poznata, ali je vredno podsetiti se, odnosno obavestiti one manje upucene medju nama (noobovi poput Dejzana, gownjavca, profila...)... :: :: :: ::
u bre, nisam znao da je jos uvek ta statistika po pitanju XP-a, ne daju se useri tako lako.. ali po prvi put izbacivanjem 87 platforma nema podrske za XP ni obilaznim putem, steta.. kod AMD-a druga prica.. voleo bih kad bi Rusi recimo uhvatili da ga modifikuju i naprave neki XP codename Volga koji ce zadrzati staromodni dizajn, a sve ostalo nalik sedmici, tipa DirectX.. ali to bi bilo jedno bagovito sr.. puste zelje..
Niti sam i jednog trenutka pomislio da ih nemas. Ja tebe ne poznajem, a i da te poznajem tvoje imovinsko stanje me ni malo ne bi zanimalo. Zato, mani me tih malogradjanskih pravdanja vezanih za materijalno stanje, ozbiljni smo ljudi. Zato ti kazem, kada budes makar u izlogu video 13` Retina ekran, ti onda malo zastani i pogledaj... Mozda se iznenadis sta tolicni ekran moze. Ako ti se pak ne svidi, uvek ti ostaje opcija MacPro uz neki 27` Cinema Display.
PS. Sta je ako nije masina? Zivo bice? Mozda bih trebao da mu tepam, mazim, pazim? Drzim ga u najlonu ili pod prekrivacem :-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Izvini, ali ono `IKAD` i `videces makar u izlogu` mi se cini kao aluzija na materijalno stanje i mislim da ne gresim, al` ajde dobro... Anyway, prilicno sam siguran da ono sta ja radim ne bi moglo na tako malom ekranu koliko god izvrsnu sliku imao. Na neki 27` sam i mislio, ali cu se malo teze odluciti jer ne bih dobio nista vise nego od pet puta jeftinijeg PC-a, sem malo brzine i kompaktnosti, sto se po meni ipak ne isplati. A i malo je previse kompaktan Apple u smislu koji sad necu pominjati.
@torta Znamo mi (barem ja) za razliku izmedju odstranjenih i privremeno ugasenih procesa, ali mislim da jednostavno nema svrhe. Dok radi, radi dobro, kad pocne da stuca reinstalacija i gotovo. Gasiti i paliti sve svaki cas kao semafor mi cini jednostavno kao suvisna i zaludna rabota.
To bi bilo veoma nisko, jadno i veoma neprimereno prozivanje sa moje strane, a svi koji me licno poznaju sa PCB mogu ti posvedociti to bas i nije my cup of tea. Ako vec zelis sa aludiras, aludiraj u kontekstu u kom si mislio kada si napisao `ako ikad kupim mac`. Sto se tice izloga, aludiraj na to da sam sasvim siguran na to da nisi nikada u zivotu video MBP 13` Retina, jer da jesi sigurno ne bi tako stertipno razmisljao.
Eto, aj ziv bio care, i nastavi da mlatis pare. Srecno.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.