Ovako stoje stvari... Kupih dva nova HP laptopa (15`) u DE po akcijskim cenama po 210 eur kom (novo, garancija), ali se razlikuju po hardverskoj platformi. Jedan ima za osnovu AMD E-350, a drugi AMD E1-1200. (tako je ispalo, nisam ugrabio iste).
Na AMD-E350 sam instalirao Ubuntu, a na E1 1200 win7 x64 Ultimate. Oba laptopa imaju po 4GB RAM-a. Nikako ne mogu da ukapiram zbog čega Youtube HD ( materijali na 720P ili više) reprodukcija na E1-1200 žešće secka, a isto to na E-350 pod Linuxom radi sasvim normalno ? Znajući da su obe platforme praktično iste, ali `tanke` sa procesorskom snagom, skinuo sam K10STAT i kloknuo E1-1200 na 2.8GHZ. Čak ni dvostruko ubrzanje u MHZ nije pomoglo i seckanje je i dalje primetno. Interesuje me da li neko ima ideju šta bih još mogao da probam, jer me čudi da praktično dva ista laptopa ali sa različitim OS daju sasvim različite rezultate u ovom slučaju oko Youtube-a ?
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Instaliraj Flash verziju 11.1.102.63 mnogo bolje radi i na slabijim kompjuterima, posle ove verzije optimizacija je losa i losije radi kao sto si i primetio.
@ aleksander Odradio sam tu verziju i desilo se čudo ! Sad na 720P tera glatko i bez ikakvih seckanja, ali samo u IE. Chrome secne još uvek, ne stalno, ali u IE ide kao podmazano. Da čovek ne poveruje, ali meni je važno da šljaka ikako.
Hvala aleksander !
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.