Ne mogu da promenim jezik na francuski u Win8, kada udjem u control panel kaze da mi fali language pack koji treba da skinem sa interneta (to je dostupno u okviru control panela ne postoji side lagnuage pack za fr). Problem nastaje tu sto mi kaze da nisam konektovan na internet iako sam konektovan, uninstall sam Atheros drivere da bi sam Win prepoznao ethernet nece (naleteo sam na netu na ovo). Francuski je bio integrisan u sistem, medjutim posle nekog update-a ostao je u tragovima, sta da radim gde je caka? Prvo sam uradio override engleskog na francuski, kada je francuski nestao (not available) onda sam pokusao da dodam francuski pa sam naleteo na problem gore opisan. Unapred zahvalan!
1) Restore point, iz vremena kada jos nisi bio apdejtovao win?
28.08.2013. 22:57
status: user broj poruka: 11012
2) Ako u instalacionom paketu imas francuski jezik, uradi ``repair`` (install wizard ce ti traziti disk ili flash sa kojeg je instalisan prethodni win).
3) Sta znaci ``iako sam konektovan``? Da li je komp ZAISTA konektovan (pristupa Internetu) ili ikonica samo izgleda kao da je tako, a konektovanosti zapravo nema?
Moze da bude i do leka - prepoznat i delimicno obezvredjen...
Može problem da ti pravi ako si aktivirao windows sa nekim crackom ili hacktivatorom pošto su svi fake i sakriju ti samo info da ti je trial verzija dok ona i dalje ostaje trial.
Probaj da aktiviraš kroz KMS server neki... __________________ Scourge of PCBerza
Mogu da vratim na fabricka podesavanja, ali moram da uradim podosta stvari i onda je i pitanje sta ce tada biti. Win 8 instalaciju imam piratsku, sistem je original, ne znam sta ce da se izdesava.
Komp je zaista konektovan, ovamo pise da nije? Probao kod ortaka radi na prvu na drugom lapu.
-View a list of available networks by swiping in from the right edge of the screen, tapping Settings (or if you`re using a mouse, pointing to the upper-right corner of the screen, moving the mouse pointer down, and then clicking Settings), and then tapping or clicking the network icon ( or ) wireless icon
-Press and hold or right-click the network, and then tap or click Set as non-metered connection.
Onda ti je racunar na mrezi, to je bar lako za proveriti, tako da nisi morao bas da se zezas sa mreznim adapterima. Hajde da pretpostavimo da radi, reci mi sta ti stoji pod Regionalnim podesavanjeima? Location: Stavi France ili United States Language inputs: Stavi France ili United States (International) Onda pokusaj ponovo da instaliras Language pack.
Ako ti ni tako ne proradi, idi na Windows update, proveri apdejte pa u okviru Opcionalnih apdejta pronadji France Language pack.
Ako ti ni to ne uspe, reci koja je masinau pitanju, koji model? Ako je laptop, sigurno ima Recovery particiju, koja to moze da sredi.
I posle kazi Apple ne valja... :) Znas kada bi tako nesto na OS X moglo da pukne...? :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Iskljucio sam firewall, antivirus, a pre toga update-ovao ne radi. Ostace ovako najverovatnije. Celo vreme je non metered konekcija. Promenio sam region i stavio da svaka aplikacija forsira fr jezik. Model laptopa je Packard Bell (znam wtf) EN LE11BZ kupljen pre mesecak dana. Restore na pocetne detalje necu da radim.
Apropro OS X-a sve ima prednosti i mane, neko stariji ko se navikne na Win nece se bas tako lako prebaciti na OS X, a sto se tice problema ove prirode to ne postoji na Mac, a ako postoji imas vrhunski support koji ce to brzo da resi. Sa te strane postujem Apple, ali opet masine su im za net i pojedine oblasti, jer im fali dosta softvera, lose performanse za novac (nece MacBook sa integrusom i i5 biti brzi u Photoshop-u od i7 GT750 za iste pare).
Pa dobro, uvek ti onda ostaje restore sa particije, mada bi trebao da imas opciju da ga restoruje tako da nista od podesavanja ne promeni, a opet vrati sve vitalne funkcije nazad, pa makar i kao opcije (u tvom slucaju zadrzi postojea podesavanja, ali ti i doda francuski jezik u control panelu). Probaj...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Moze factory restore vec sam radio sve pobrise, ali ce da vrati jezik, ali mi cimanje da sve reinstaliram, a uz to nemam ni vremena, tako da ce ostati ovako, pola pola xd :).
Ne znam za windows 8, ali na win 7, posao je zavrsavao vistalizator. Obzirom da nisam imao priliku da prckam po windows 8-ici, predlazem ti da probas sam i da nam javis rezultat.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.