S obzirom da autori guraju novu distribuciju, BackTrack će ubrzo biti zastareo. Navodno pojačana je podrška za širi opseg wifi uređaja, a i rekao bih da je za nijansu brži što se gui interfejsa tiče i konačno kod live distribucije ne mora više da se kuca tupava `startx` komanda pri boot-ovanju sistema.
Naravno svaka linux distribucija je podložna žešćem štelovanju, ali za varijantu `out of the box`, sigurno je unapređenje u odnosu na BackTrack.
pa ima podesavanje da ne moras da kucas `startx`, vec da ti se automatski ucita..
:: Za početak moguće ga je instalirati na Raspberry Pi, bez modifikacija :: :: http://webshop.kdk-electronic.com/index.php?route=product/product&product_id=946 :: :: i brdo drugih alternativa :: :: http://www.kali.org/downloads :: :: S obzirom da autori guraju novu distribuciju, BackTrack će ubrzo biti zastareo. Navodno pojačana je podrška za širi opseg wifi uređaja, a i rekao bih da je za nijansu brži što se gui interfejsa tiče i konačno kod live distribucije ne mora više da se kuca tupava `startx` komanda pri boot-ovanju sistema :: :: Naravno svaka linux distribucija je podložna žešćem štelovanju, ali za varijantu `out of the box`, sigurno je unapređenje u odnosu na BackTrack.
backtrack se koristi, uglavnom kao live distribucija, namenski za penetraciju ili testiranje wireless bezbednosti, sa usb-a, cd ili virtualne mašine. Tako da nema svrhu kompletnog sistema, mada se može se i za to uspešno koristiti.
da naravno, svaki linux kako sam pre pomenuo je moguće prilagoditi svojim željama i čestitkama. Ovde je `startx` konačno izbačen i automatizovan.
To da li kasnim ili ne sa prijavljivanjem distribucije je nebitno. Uglavnom i kada izađe nešto novo, bar kada je linux u pitanju, treba sačekati bar pola godine da se otklone prvi bagovi.
uvek ima takvih da cekaju na tacni. da li si imao neke probleme u verziji 1.0 koje nisi mogao da sredis? ne ocekuje se da ces iskoristiti mogucnosti ovog nekompletnog sistema bez `tupave komande`. ali bar uspesno mozes da pratis uputstva za testiranje bezbednosti. Mozda je rec `novo` dobila drugacije znacenje. Nisam u toku. Mada mislim da se ovde utrkuju ko ce pre da izbaci novu vest, najkasnije nekoliko sati posle zvanicnih objava i nagadjanja. Zato ti je naslov star bar sest meseci.
:: backtrack se koristi, uglavnom kao live distribucija, namenski za penetraciju ili testiranje wireless bezbednosti, sa usb-a, cd ili virtualne mašine. Tako da nema svrhu kompletnog sistema, mada se može se i za to uspešno koristiti :: :: da naravno, svaki linux kako sam pre pomenuo je moguće prilagoditi svojim željama i čestitkama. Ovde je `startx` konačno izbačen i automatizovan :: :: To da li kasnim ili ne sa prijavljivanjem distribucije je nebitno. Uglavnom i kada izađe nešto novo, bar kada je linux u pitanju, treba sačekati bar pola godine da se otklone prvi bagovi.
Uvek ima bukvalista, na svakom forumu pa i ovom. Navedi mi jednu osobu na ovom svetu koja ne voli stvari na `tacni`...
Meni već godinama je backtrack završavao posao tako da dugo ništa nisam menjao na tom polju. Igrom slučaja sam naleteo u nekom ruskom časopisu `review` o Kali linux, pa sam se malo raspitao šta i kako i shvatio da je `tata` dobio `sina`.
Ako mi nešto završava posao i da pri tome sam zadovoljan kako radi, uglavnom ne tražim `preko leba pogaču`, niti jurim da budem prvi koji o tome piše. Za mene je novo, a za vas uzvišeni gosm sudija je očigledno prevaziđena stvar. Izvinite na smetnji i uzrujavanju vaše uzvišene persone...
Nema to veze sa hakerima. Danasnji `akeri koji se loze na BT i Kali distroe su nista drugo do (uglavnom) balavurdije kojoj je zinulo dupe za malo besplatnog neta, pa na sve strane kukaju kako da kliketanjem dodju do komsijine sifre za WiFi. Testiraju oni WiFi mreze, ali najmanje svoje.
:: Ko je stvarno `tata` za internet i distribuciju wireless-a, najverovatnije mu i ne treba ništa više od shell-a :: :: Razlog GUI-a je valjda težnja ljudi da `mašnski` način pristupa stvarima i logici učini više `čovečnijim` i lakše `svarljivim`, za ljude uošteno :: :: Kako se danas uopšte i definiše `haker`, već kao osoba koja zna `malo više` od `prosečnog` korisnika...
To sto je ljudima omoguceno da lakse shvate i koriste linux alatke nije merilo koliko je neko pismen.
Zasto bi neko ponovo `izmisljao tocak` i mlatio se sa pisanjem svojih alatki. Ne kazem da je to lose, ima kud i kamo pozitivnih elemenata.
Ono sto hocu da kazem ljudi iz offensive security su odradili fenomenalnu stvar objedinjujuci sve sto je dobro za wifi na jednom mestu, daju sve dzabe, a naplacuju obuku i prakticno znanje i primenu.
Za sta ljudi koriste datu distribuciju je stvar licnog izbora, i po mom vidienju ima vise prednosti nego mane. Podstice kreativnost i ljudima priblizava `taboo` varijantu `strasnog` i neverovatno `komplikovanog` linuxa.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.