Posto nisam nijednom instalirao win8, ne znam kakva je situacija. Kako radi, koliko je dobar, koliko se razlikuje korišćenje od Windows 7 i sama instalacija? Svi tips and tricks su dobrodošli i zanima me koliko vas se odlučilo za win8 kao primarni sistem :)
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
i mogu ti reci da je brzi od sedmice u svakom pogledu ali sam se vratio na sedmicu jer nisam imao snage da se borim sa njim.onaj metro me je ubijao.sad bi ga probao ponovo ali me mrzi da se cimam oko aktivacije :)
Nisam ga koristio nesto mnogo, uglavnom kod drugih kad im cackam nesto ili podesavam, po meni je to samo nasminkana sedmica, nemam licno ni potrebe ni zelje da prelazim sa 7 na 8, tako da necu :)
Mnogo imam dzidzabidza i sve nakon instlacije windowsa da podesavam i instaliram , ne gubi mi se skoro ceo dan radi probe.
Ja koristim win 8 i meni je ok skroz insytlirao sam stardock start 8 kojei mi je dao starn button radu extra. A metro ima aploikacije koje su mogu ti reci dosta zabavne.
:: i mogu ti reci da je brzi od sedmice u svakom pogledu ali sam se vratio na sedmicu jer nisam imao snage da se borim sa njim.onaj metro me je ubijao.sad bi ga probao ponovo ali me mrzi da se cimam oko aktivacije : :: :: ::
... vec duze vreme. Doduse, bio sam primoran jer sam kupovinom laptop-a imao samo win 8. Nemam problema, rekao bih da je bolji od win 7, svakako brze podize sistem, malo me je na pocetku metro nervirao, jer je navika cudo, ali i za to postoji resenje. Instaliraj http://sourceforge.net/projects/classicshell/ i sve dodje na svoje mesto.
zakljucak: da sada biram između win 7 i 8 instalirao bih 8
Metro nije problem mozes da ga ne koristis akao toi se ne svidja.
:: :: ... vec duze vreme. Doduse, bio sam primoran jer sam kupovinom laptop-a imao samo win 8. Nemam problema, rekao bih da je bolji od win 7, svakako brze podize sistem, malo me je na pocetku metro nervirao, jer je navika cudo, ali i za to postoji resenje. Instaliraj http://sourceforge.net/projects/classicshell/ i sve dodje na svoje mesto. :: :: zakljucak: da sada biram između win 7 i 8 instalirao bih 8 :: ::
Ima svoje tripove nekad ali nista nije alarmantno. Isto me metro I nedostatak Start-a ubilo u pojam. Jednostavno, okruzenje je takvo kao da su ga sklepali za tablet a ne za standardan PC. Ako si zadovoljan sedmicom, ostani na njoj. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Vidim ja bice slicna situacija kao sa prelaskom sa xp na win7. Navika je navika. Kao i mnogi probao sam 8 ali kao sto dex kaze samo mi izgleda kao nasminkana sedmica, kao sto neko rece malko je brzi od win 7 pa zato ga drzim samo na lapu koji nije zavidnih specifikacija dok moj desk nece ga videti u skorije vreme jer kao sto rekoh sa pocetka texta navika je navika i dok ne bude postojao neki ozbiljan razlog zbog kojeg cu morati da predjem na 8 necu ga koristiti niti instalirati....
pa nije sve tako jednostavno. Neke aplikacije prilikom instalacije postavlja samo u metro pa ti rucno moras da tražiš i praviš shortcut-ove za desktop. Naravno, to je bilo pre instaliranja classicshell-a. Sa njim sve dolazi na svoje mesto, lako i dostupno.
:: Metro nije problem mozes da ga ne koristis akao toi se ne svidja :: ::
Dobar je win 8. Bolje radi nego 7 tj brze,dobra mu je podrska i za starije igre a i dosta programa radi koji su radili na win 7.Jedini programi koje sam morao da `kupujem` da bi radili na win 8 su winrar i total commander.Btw,koristim onu prvu verziju koja se pojavila,ne ovu 8.1.Sve se lepo i uredno update-uje bez problema.
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62 logitech mk320
Koliko vidim, uglavnom je dobar, samo stvar navike. Meni odgovara win7 ali mora čovek da bude u toku :)
A proces instalacije, jel isto smešan kao i za win7? Videcu ako me ne bude mrzelo da probam, ali kao sto dex kaze, mrzi me posle da podesavam sve i svašta :)
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
kada stavis start 8 ili neki slican program sve pokreces sa desktop ono sto je za desktop metro aplikacije moras iz etroa mada I to moze da se resi stardock modern mixom. Tako da nema tu problema.
:: pa nije sve tako jednostavno. Neke aplikacije prilikom instalacije postavlja samo u metro pa ti rucno moras da tražiš i praviš shortcut-ove za desktop. Naravno, to je bilo pre instaliranja classicshell-a. Sa njim sve dolazi na svoje mesto, lako i dostupno :: :: :: Metro nije problem mozes da ga ne koristis akao toi se ne svidja :: :: :: :: ::
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62 logitech mk320
Ja sam na 8-ci odavno.Metro nije los uopste,imas sve aplikacije za njega i to po nekoliko MB.Sve radi perfektno.Mnogo brzi od 7-ce.MSE antivirus dolazi sa sistemom tako da ni to ne moras da instaliras.Sve one zajebancije za igre koje dolaze kao update za 7-cu su sa instalacijom.Sto se tice igara jedino je bitno da nadjes odgovarajuci GFWL,ali ni to nije nikakav problem naci.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
:: kada stavis start 8 ili neki slican program sve pokreces sa desktop ono sto je za desktop metro aplikacije moras iz etroa mada I to moze da se resi stardock modern mixom. Tako da nema tu problema ::
Koristim od januara meseca, i uglavnom se pokazao kao brzi i od win 7
Pre neki dan istalirah win 8.1 i za sada sam zadovoljan, brz i stabilan sistem ispravljeni bagovi koje je imala win 8-ca Izbacen je sada Experience Index Start dugme je dodato ali bolje da nije, posto otvara MetroStart
Na primer moje iskustvo sa HP1010 stampacem win 7 muka oko instalacije, win 8 jos gora situacija bagovi win 8.1 nikad laksa instalacija
Svaki win pocev od XP-a mi je bio licenciran (DreamSpark licence preko fax-a)
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK
Dobar je Win 8 `na oko`, ALI, kada se otkriju mane tj. kada se otkrije sve ono što je Microsoft zaključao i onemogućio korisnicima, dolazimo do zaključka da sve više PC OS podseća na zaključani operativni sistem za mobilne telefone. O TOME NIKO NE PRIČA. 100 stvari koje su nekada mogle su danas onemogućene u Win 8 ... pobogu, pa portabl programe ne možeš pokrenuti kao svet, da ne spominjem odredjene smart card programatore i sl. periferne interfejse sa kojima ne komunicira i sl. sranja. Sebe i ostale su osigurali, nama uvalili šminku za igranje igrica i surfovanje internetom. Nešto sl. je uradio ne tako davno i Corel i Photoshop u svojim n. verzijama, dosta stvari su zaključali za obradu... ____________________________________
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647727. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.