Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks...
STRANA 1 OD 2  
VMARC Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks... 28.10.2013. 15:23 T55240

status: user
broj poruka: 9437
Pa ko hoce da se igra... :)

http://www.redmondpie.com/how-to-install-os-x-mavericks-hackintosh-on-pc-tutorial/

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Re: Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks... 28.10.2013. 16:13 #522849

broj poruka: 2929
Koja je svrha mlatiti se sa ovim, win odradjuje posao savseno
:: Pa ko hoce da se igra... :
::
:: http://www.redmondpie.com/how-to-install-os-x-mavericks-hackintosh-on-pc-tutorial
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 4000
Dejzan Re: Re: Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks... 28.10.2013. 16:45 #522852

broj poruka: 3730

Da odradjuje savrseno Mac ne bi postojao...

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Koja je svrha mlatiti se sa ovim, win odradjuje posao savsen
:: :: Pa ko hoce da se igra... :
:: ::
:: :: http://www.redmondpie.com/how-to-install-os-x-mavericks-hackintosh-on-pc-tutorial
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: with Retina displa
:: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: 128GB flash storag
:: :: Intel HD Graphics 4000
vuk125 Re: Re: Re: Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks... 28.10.2013. 16:50 #522853

A sta to MAC moze sto ne moze WIN?

:: Da odradjuje savrseno Mac ne bi postojao..
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: Koja je svrha mlatiti se sa ovim, win odradjuje posao savsen
:: :: :: Pa ko hoce da se igra... :
:: :: ::
:: :: :: http://www.redmondpie.com/how-to-install-os-x-mavericks-hackintosh-on-pc-tutorial
:: :: ::
:: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: :: with Retina displa
:: :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: :: 128GB flash storag
:: :: :: Intel HD Graphics 4000
saxija deki intelas :)) 28.10.2013. 16:53 #522855

broj poruka: 4016
http://oi44.tinypic.com/1zq5ytc.jpg

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818
alrad Re: Re: Re: Re: Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks... 28.10.2013. 17:15 #522857

broj poruka: 4867

Pravi MAC moze da radi brzo i stabilno i da se ne resetuje 100 puta.
A za ovaj virtuelni MAC na PC-u vec nisam siguran.

:: A sta to MAC moze sto ne moze WIN
vuk125 Re: Re: Re: Re: Re: Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks... 28.10.2013. 17:29 #522858

Ma daj, jesi imao nekada MAC masinu?
Resetuje se svaki racunar koji god sistenm da ima ako nesto sa HW-om nije u redu.
Ja govorim o stabilnim masinama. Ne o klokovniam nestabilnim masinama.
Mac se ne resetuje WIn se resetuje. Pa ja imam Win pa se nista ne resetuje.
Realne prednosti nema izuzev fensi ozgleda i preplacivanja komponenti.
Za jednu i5 Mac masinu moze da se napakuje takav PC koji se nece resetovati ni na +-150c.

http://www.itsvet.com/proizvod/apple-radeon-hd-5770-1gb-gddr5-mc742zm-a/comp_comp_vga/171/3178

5770 za 257e, APPLE psihopate.

A za PC 7770 nije ni 100e.

http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-7770-1gb-gddr5-oc-11201-17-20g/comp_comp_vga/130/3417

Svakako MAc ima dobru cenu za svoju `Svemirsku` tehnologiju drugo ne vidim sta to nudi vise.
:: Pravi MAC moze da radi brzo i stabilno i da se ne resetuje 100 puta
:: A za ovaj virtuelni MAC na PC-u vec nisam siguran
:: :: A sta to MAC moze sto ne moze WIN
VMARC Re: Re: Re: Re: Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks... 28.10.2013. 17:38 #522859

Da posle 1001 dana radi potpuno isto kao i prvog dana. Isto vazi i za Hakintosh.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: :: Da odradjuje savrseno Mac ne bi postojao..
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: Koja je svrha mlatiti se sa ovim, win odradjuje posao savsen
:: :: :: :: Pa ko hoce da se igra... :
:: :: :: ::
:: :: :: :: http://www.redmondpie.com/how-to-install-os-x-mavericks-hackintosh-on-pc-tutorial
:: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: :: :: with Retina displa
:: :: :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: :: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: :: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: :: :: 128GB flash storag
:: :: :: :: Intel HD Graphics 4000
Dejzan Re: Re: Re: Re: Izasao Hackintosh OS X 10.9 Mavericks... 28.10.2013. 17:59 #522862

broj poruka: 3730

Win je toliko osakacen sistem da kad se spoje sve njegove verzije ne bi dobio ni 5% pouzdanosti MAc-a....
Mac je miljama ispred Win-a ito aj sto je ispred nego je i nedostizan,,,,
Cujem da hackintosi rade sasvim solidno tako da kad mi stigne masina odmah turam Hackintos na jednu particiju...

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: :: Da odradjuje savrseno Mac ne bi postojao..
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: Koja je svrha mlatiti se sa ovim, win odradjuje posao savsen
:: :: :: :: Pa ko hoce da se igra... :
:: :: :: :: http://www.redmondpie.com/how-to-install-os-x-mavericks-hackintosh-on-pc-tutorial
:: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: :: :: with Retina displa
:: :: :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: :: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: :: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: :: :: 128GB flash storag
:: :: :: :: Intel HD Graphics 4000
djuroue1 xaxaxax 28.10.2013. 18:29 #522870

broj poruka: 1156
Ja nznm cemu u svakoj temi o hackintosh-u rasprava koji je bolji.
Elem,instalirao sam ga evo bas juce.Ne ovom metodom vec sa gotovom usb slikom s porata.Upisao je na flash.Butovao bez ikakvih komandi,instalirao i radi kao zmaj.nisam verovao da ce bas sve da radi iz prve(osim interneta).I njega sam sredio iz clover bootloadera koji vec ima ugradjenih par opcija i net je odma proradio.ovo je bilo lakse nego ikada.

Butovao sa usb jer instalacija je cista bez ikakvih kext-ova it`d tako da nije instalirao bootloader na hdd.Ali sam odmah ubacio cameleon i dsdt za moju plocu tako da sada sve sljaka savrseno.Bez ikakvih problema,sve moguce opcije i dzidza midze rade.

Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...

alrad 28.10.2013. 18:42 #522876

Pa ne verujem da su svi kupci Apple-a samo pomodari koji jedva cekaju da bace pare. Ali dobro...

Nego, koji je hardverski optimum za Hackintosh?

VMARC Re: 28.10.2013. 20:58 #522897

C2D i 2GB RAM sa nekom nVidiom.
Ako hoces da leti, i3 i 4GB RAM.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Pa ne verujem da su svi kupci Apple-a samo pomodari koji jedva cekaju da bace pare. Ali dobro..
:: Nego, koji je hardverski optimum za Hackintosh
djuroue1 Re: 28.10.2013. 21:04 #522899

A verujes da je Intel u njemu bolji od ovog u mom ili tvom kompu?nvidia takodje?Apple je taj softver i aluminijumski izgled (lepota).Neko to ceni i dace toliko novca,neko nece.

Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...

:: Pa ne verujem da su svi kupci Apple-a samo pomodari koji jedva cekaju da bace pare. Ali dobro..
:: Nego, koji je hardverski optimum za Hackintosh
saxija Re: Re: 28.10.2013. 22:06 #522906

broj poruka: 4016
ma brate PS i ostala SoftW. svastarija radi isto i na PC i MAC platformi, MacBook Pro mi je epilepsiju (umalo) izazvao sa onim sarenim kruzicem, kad se zavrti dodje mi da kukam tako daaaaa.....

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: A verujes da je Intel u njemu bolji od ovog u mom ili tvom kompu?nvidia takodje?Apple je taj softver i aluminijumski izgled (lepota).Neko to ceni i dace toliko novca,neko nece
:: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno..
:: :: Pa ne verujem da su svi kupci Apple-a samo pomodari koji jedva cekaju da bace pare. Ali dobro..
:: :: Nego, koji je hardverski optimum za Hackintosh
alrad 28.10.2013. 22:14 #522909

Pa ako je isto sto se uopste trudite da instalirate Hackintosh, a pogotovo zasto ga hvalite?
Sto se bakcete time ako nije vredno truda?

hecate ništa značajno za AMD... 29.10.2013. 00:18 #522945

broj poruka: 472
Sve navedene alatke rade => ali za intel

Navodno mogu se na kvarnjaka => koristiti za AMD => meni nije pošlo za rukom

Kada Mavericks => proradi na AMD-u => to ti je FULL Hackintosh !!!
Equinoxe Moram da se umešam 29.10.2013. 01:18 #522962

broj poruka: 12057

Kakve se gluposti ovde lupetaju to nije normalno !

Bio sam na PC-u od 1997 do 2007 i nikad više za profesionalni rad.

Sada Mac Pro 8c/16t workstation, iMac za roditelje, MacBook Pro za posao napolju i MacMini kao always on server + iPhone. Zašto sve ovo:

1. Operativni sistem: ako neko misli da se OS X instalira zato što je fensi treba da ide u bolnicu. Na mom radnom Mac-u je OS X Lion od kad se pojavio, radi savršeno sve, a to je instalirano pre 2.5 godine. Nikad moj Windows nije sastavio 2.5 godine makar ne radio ništa osim office-a. Windows se vremenom degradira zato što je na retardiranom FS-u i zato što mu je osnova TXT file od milijardu redova koji se puni nonstop. Drajveri su raspad itd.

Kad neko pravi HW za Mac (ATI Radeon), pravi to sa Apple specifikacijama. Drugačije je i bolje hladnjejne elektronike (skinite hladjenje sa OEM i Apple Radeona 5770 pa ćete videti), pa sam tim i tiše. Sva tri izlaza na Apple Radeonu 5770/5870 su u donjem redu dual slota, pa tako više toplog vazduha izlazi napolje. Kod ostaloh brandova je to uglavnom pola jednog reda za izduv. Te kartice nemaju klasičan VGA BIOS već EFI koji je tu da bi se hladjenje i kontrolisanje kartice radilo na nivou EFI-a a ne kroz Catalyst Control Kepec. Uz to, sva tri izlaza su u stanju da u isto vreme daju i sliku i zvuk ili kroz AirPlay ili kroz Sys Preferences podešavanja.

2. Ovde tresakju uglavnom likovi koji nisu videli Mac Pro u životu i naročito ljudi kojima primanja ne zavise od stabilnog računara. Da, to jeste Intel, ali je sve custom made, Logic Board, CPU board, PWM hladjenje, Delta PSU, EFI, šasija itd. Samo bolidu nije jasno da kad jedna firma dizajnira svoj HW i SW to jednostavno mora bolje ra radi od custom PC mutanta.

3. Uvek sam kupovao top PC komponente, da bi dobio stabilnost koju nonstop pominjem. Obizrom da izvlačim 100% od svog računara, kad tad baci kašiku neka PC komponenta, a najčešće je to OS (IRQ not Less or Equal itd.).

4. Testiranje, dizajn, HW, SW, sve to košta. Moj Mac Pro je koštao blizu 2700$, al zato dodje bolid da mi kaže: ja ću da sastavim brži PC za te pare. Hoćeš al ne za ono što meni treba, i vidimo se za max 1.5 godinu kad to PC nasvirano sranje budeš nosio na reball. Mac Pro je radna stanica sa Dual QPI-om, ECC memorijom, bešumnim air hladjenjem, savršenim cable management-om itd.

5. Zašto Mac laptop: kombinacija Power Managementa OS X-a i baterije donosi jako puno radnih sati bez punjača. Savršena ALU izrada, prelep displej, udobna backlit tastatura, oličan unutrašnji HW, uostalom otvorite je Mac laptop iz ALU unibody i biće vam neke stvari jasnije.

6. Zašto Mac Mini, zato što troši 85W sa Dual Core i5 procesorom i ne čuje se. Ima konektore za sve moguće periferije i izvanredan OS X Server app.

7. Zašto iPhone, zato što je iPhone prvenstvaeno, softverski proizvod, koij se prelepo integriše sa iCloudom (ko ne zna čemu to služi neka čita malo), ima odličnu bateriju, odličan displej i kameru. Lagan je i kvalitet izdrade je fantastičan. Ima beskonačno dodataka za njega, mnogo više neko za sve ostale brendove zajedno. Kakav bre multi user na telefonu ? Jel me zajebavaš ?!

I tako dalje, uglavnom su na Apple besni ljudi koji nešto ne mogu da plate, i koji računare uporedjuju samo stavkom u kojo piše CPU speed. Računar je mnogo, mnogo više od toga, posebno ako živite od njega. Kao neko ko je mnogo sati proveo tražeći dobar drajver, guglajući BSOD-ove, tražeći memory compatibility liste i BIOS update-ove itd itd., odlučio sam da ne želim više da gubim vreme i živce i da ću rado platiti više za nešto što će da ćuti i radi šta god da mu zadaš.
djuroue1 Re: Moram da se umešam 29.10.2013. 05:08 #522975

Da ali većina nas ne koristi komp za posao i dosta stvari ne postoji za osx - mislim ns programe i igrice. Hoću da rutujem fon? Hoću ovo, hoću ono svugde su programi i tutoriali za win. Ne kažem da OS X nije napredniji ali win je kompletniji i zastupljeniji. Nemam pare za Mac inače bi kupio jedan, Ajfon ipak ne pored živog sonija.

:: Kakve se gluposti ovde lupetaju to nije normalno
:: Bio sam na PC-u od 1997 do 2007 i nikad više za profesionalni rad
:: Sada Mac Pro 8c/16t workstation, iMac za roditelje, MacBook Pro za posao napolju i MacMini kao always on server + iPhone. Zašto sve ovo
:: 1. Operativni sistem: ako neko misli da se OS X instalira zato što je fensi treba da ide u bolnicu. Na mom radnom Mac-u je OS X Lion od kad se pojavio, radi savršeno sve, a to je instalirano pre 2.5 godine. Nikad moj Windows nije sastavio 2.5 godine makar ne radio ništa osim office-a. Windows se vremenom degradira zato što je na retardiranom FS-u i zato što mu je osnova TXT file od milijardu redova koji se puni nonstop. Drajveri su raspad itd
:: Kad neko pravi HW za Mac (ATI Radeon), pravi to sa Apple specifikacijama. Drugačije je i bolje hladnjejne elektronike (skinite hladjenje sa OEM i Apple Radeona 5770 pa ćete videti), pa sam tim i tiše. Sva tri izlaza na Apple Radeonu 5770/5870 su u donjem redu dual slota, pa tako više toplog vazduha izlazi napolje. Kod ostaloh brandova je to uglavnom pola jednog reda za izduv. Te kartice nemaju klasičan VGA BIOS već EFI koji je tu da bi se hladjenje i kontrolisanje kartice radilo na nivou EFI-a a ne kroz Catalyst Control Kepec. Uz to, sva tri izlaza su u stanju da u isto vreme daju i sliku i zvuk ili kroz AirPlay ili kroz Sys Preferences podešavanja
:: 2. Ovde tresakju uglavnom likovi koji nisu videli Mac Pro u životu i naročito ljudi kojima primanja ne zavise od stabilnog računara. Da, to jeste Intel, ali je sve custom made, Logic Board, CPU board, PWM hladjenje, Delta PSU, EFI, šasija itd. Samo bolidu nije jasno da kad jedna firma dizajnira svoj HW i SW to jednostavno mora bolje ra radi od custom PC mutanta.
:: 3. Uvek sam kupovao top PC komponente, da bi dobio stabilnost koju nonstop pominjem. Obizrom da izvlačim 100% od svog računara, kad tad baci kašiku neka PC komponenta, a najčešće je to OS (IRQ not Less or Equal itd.).
:: 4. Testiranje, dizajn, HW, SW, sve to košta. Moj Mac Pro je koštao blizu 2700$, al zato dodje bolid da mi kaže: ja ću da sastavim brži PC za te pare. Hoćeš al ne za ono što meni treba, i vidimo se za max 1.5 godinu kad to PC nasvirano sranje budeš nosio na reball. Mac Pro je radna stanica sa Dual QPI-om, ECC memorijom, bešumnim air hladjenjem, savršenim cable management-om itd
:: 5. Zašto Mac laptop: kombinacija Power Managementa OS X-a i baterije donosi jako puno radnih sati bez punjača. Savršena ALU izrada, prelep displej, udobna backlit tastatura, oličan unutrašnji HW, uostalom otvorite je Mac laptop iz ALU unibody i biće vam neke stvari jasnije
:: 6. Zašto Mac Mini, zato što troši 85W sa Dual Core i5 procesorom i ne čuje se. Ima konektore za sve moguće periferije i izvanredan OS X Server app
:: 7. Zašto iPhone, zato što je iPhone prvenstvaeno, softverski proizvod, koij se prelepo integriše sa iCloudom (ko ne zna čemu to služi neka čita malo), ima odličnu bateriju, odličan displej i kameru. Lagan je i kvalitet izdrade je fantastičan. Ima beskonačno dodataka za njega, mnogo više neko za sve ostale brendove zajedno. Kakav bre multi user na telefonu ? Jel me zajebavaš ?
:: I tako dalje, uglavnom su na Apple besni ljudi koji nešto ne mogu da plate, i koji računare uporedjuju samo stavkom u kojo piše CPU speed. Računar je mnogo, mnogo više od toga, posebno ako živite od njega. Kao neko ko je mnogo sati proveo tražeći dobar drajver, guglajući BSOD-ove, tražeći memory compatibility liste i BIOS update-ove itd itd., odlučio sam da ne želim više da gubim vreme i živce i da ću rado platiti više za nešto što će da ćuti i radi šta god da mu zadaš.
hecate Re: Moram da se umešam 29.10.2013. 11:22 #523016

Mr. sveznajući:

da li je original Mac bolji od sklepetane windows mašine => naravno

da li treba rabijati 2godine => da bi kupio original => za budale DA

za nas OBIČNE srmrtnike => hackintosh radi sasvim OK

Ja lično imam => windows + linux + mac os x + 11 virtuelnih okruženja

i budi siguran da mi je lepše => od retardiranih ORIGINAL američkih Mac OS X gluperda !!!

:: Kakve se gluposti ovde lupetaju to nije normalno
:: Bio sam na PC-u od 1997 do 2007 i nikad više za profesionalni rad
:: Sada Mac Pro 8c/16t workstation, iMac za roditelje, MacBook Pro za posao napolju i MacMini kao always on server + iPhone. Zašto sve ovo
:: 1. Operativni sistem: ako neko misli da se OS X instalira zato što je fensi treba da ide u bolnicu. Na mom radnom Mac-u je OS X Lion od kad se pojavio, radi savršeno sve, a to je instalirano pre 2.5 godine. Nikad moj Windows nije sastavio 2.5 godine makar ne radio ništa osim office-a. Windows se vremenom degradira zato što je na retardiranom FS-u i zato što mu je osnova TXT file od milijardu redova koji se puni nonstop. Drajveri su raspad itd
:: Kad neko pravi HW za Mac (ATI Radeon), pravi to sa Apple specifikacijama. Drugačije je i bolje hladnjejne elektronike (skinite hladjenje sa OEM i Apple Radeona 5770 pa ćete videti), pa sam tim i tiše. Sva tri izlaza na Apple Radeonu 5770/5870 su u donjem redu dual slota, pa tako više toplog vazduha izlazi napolje. Kod ostaloh brandova je to uglavnom pola jednog reda za izduv. Te kartice nemaju klasičan VGA BIOS već EFI koji je tu da bi se hladjenje i kontrolisanje kartice radilo na nivou EFI-a a ne kroz Catalyst Control Kepec. Uz to, sva tri izlaza su u stanju da u isto vreme daju i sliku i zvuk ili kroz AirPlay ili kroz Sys Preferences podešavanja
:: 2. Ovde tresakju uglavnom likovi koji nisu videli Mac Pro u životu i naročito ljudi kojima primanja ne zavise od stabilnog računara. Da, to jeste Intel, ali je sve custom made, Logic Board, CPU board, PWM hladjenje, Delta PSU, EFI, šasija itd. Samo bolidu nije jasno da kad jedna firma dizajnira svoj HW i SW to jednostavno mora bolje ra radi od custom PC mutanta.
:: 3. Uvek sam kupovao top PC komponente, da bi dobio stabilnost koju nonstop pominjem. Obizrom da izvlačim 100% od svog računara, kad tad baci kašiku neka PC komponenta, a najčešće je to OS (IRQ not Less or Equal itd.).
:: 4. Testiranje, dizajn, HW, SW, sve to košta. Moj Mac Pro je koštao blizu 2700$, al zato dodje bolid da mi kaže: ja ću da sastavim brži PC za te pare. Hoćeš al ne za ono što meni treba, i vidimo se za max 1.5 godinu kad to PC nasvirano sranje budeš nosio na reball. Mac Pro je radna stanica sa Dual QPI-om, ECC memorijom, bešumnim air hladjenjem, savršenim cable management-om itd
:: 5. Zašto Mac laptop: kombinacija Power Managementa OS X-a i baterije donosi jako puno radnih sati bez punjača. Savršena ALU izrada, prelep displej, udobna backlit tastatura, oličan unutrašnji HW, uostalom otvorite je Mac laptop iz ALU unibody i biće vam neke stvari jasnije
:: 6. Zašto Mac Mini, zato što troši 85W sa Dual Core i5 procesorom i ne čuje se. Ima konektore za sve moguće periferije i izvanredan OS X Server app
:: 7. Zašto iPhone, zato što je iPhone prvenstvaeno, softverski proizvod, koij se prelepo integriše sa iCloudom (ko ne zna čemu to služi neka čita malo), ima odličnu bateriju, odličan displej i kameru. Lagan je i kvalitet izdrade je fantastičan. Ima beskonačno dodataka za njega, mnogo više neko za sve ostale brendove zajedno. Kakav bre multi user na telefonu ? Jel me zajebavaš ?
:: I tako dalje, uglavnom su na Apple besni ljudi koji nešto ne mogu da plate, i koji računare uporedjuju samo stavkom u kojo piše CPU speed. Računar je mnogo, mnogo više od toga, posebno ako živite od njega. Kao neko ko je mnogo sati proveo tražeći dobar drajver, guglajući BSOD-ove, tražeći memory compatibility liste i BIOS update-ove itd itd., odlučio sam da ne želim više da gubim vreme i živce i da ću rado platiti više za nešto što će da ćuti i radi šta god da mu zadaš.
Equinoxe @hecate 29.10.2013. 12:07 #523029

broj poruka: 12057

Šta znači rabijati ? Moj HW se isplatio već 20 puta.

Za obične smrtnike, ako imaš vremena da kopaš po tonymacu rešenje za svoju konfiguraciju, ispravljaš plist-ove itd, istražuješ da li će posle nekog upgrade-a OS X da prestane nešto da ti radi.....to je igranje i istraživanje....entuzijazam i to je super. Meni treba da RADI uvek. Ako ne razumeš razlike, rasprava gubi smisao.

`ORIGINAL američkih Mac OS X gluperda !!!` ?
- Genijalno.

gilopile ... 29.10.2013. 12:22 #523033

broj poruka: 9459
Mozda je mislio `robijati` da bi `kupio` original. Pa i ako je teska kradja u pitanju, mozes izaci za 2 meseca uz dobro vladanje i ostaje ti Mac :) Ma gde moze 2 godine, jedino ako omlatis nekoga usput...Malo sale, ne se ljutis...

Nisam imao prilike da ozbiljnije koristim Mac, pa ne mogu nista ni da kazem po tom pitanju. Kad bi mi finansije dozvoljavale, ne bih se razmisljao i sigurno ne bih potrosio pare na nekakav 3D televizor ili mob :)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

hecate @Equinoxe 29.10.2013. 14:26 #523068

Ako se ne varam tema glasi Hackintosh

a ti gosm ORIĐINALE => lepo otvori novu temu => pa prosipaj svoje 2700$ fantazije tamo

ili si možda jedan od => razmaženih tatinih sinova koji 100e puca za veče po splavovima

u tom slučaju => izvinjavam se...
djuroue1 Re: @Equinoxe 29.10.2013. 14:42 #523072

Eheheheheheh...
Nznm za ozbiljan rad i nisam koristio mac neko duze vreme,znam da windows ima svojih mana ali svako ima svoje zahteve i kriterijume i nema potrebe da se raspravljamo.Donose mi ljudi kompove sa sd ramom na popravku.o cemu mi pricamo.To je realnost a ko ima para i voli nek kupi mac sta mu fali,lep je,svidja mu se,ima pare...Radi,ima napredniji fajl sistem sto se slazem.Kosta kao polovan bubreg i tako :)

:: Ako se ne varam tema glasi Hackintos
:: a ti gosm ORIĐINALE => lepo otvori novu temu => pa prosipaj svoje 2700$ fantazije tam
:: ili si možda jedan od => razmaženih tatinih sinova koji 100e puca za veče po splavovim
:: u tom slučaju => izvinjavam se...
markopvict ko ne igra igre, nema sta da trazi na windowsu - 29.10.2013. 14:59 #523076

broj poruka: 4515
gotovo da ne postoji nista vise sto me veze za isti.

Evo ja prelazim na LINUX ili na Hackintosh, izasla DOTA 2 za ta 2 OS-a :)

To je takav blotver, kao i android.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 29.10.2013. 16:08 #523098

Jedno pitanje van diskusije, a u sklopu teme. Da li sam dobro shvatio da nema svrhe da instaliram Hackintosh ako imam ATI grafiku? Radi samo sa Vidiom?

hecate pitanje koji ATI 29.10.2013. 16:12 #523102

nekie rade, neke ne => hackintosh forumi, pa istražuj...
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs