Lm, zove me buraz sinoc i kaze kako mu je odjednom ubrzan zvuk kad upali bilo sta, aimp, youtube...dosao sinoc, totalno smesno, pokusao da instaliram vise verzija Realtek driver-a, ali ista stvar, ne znam sta moze da bude, prvi put se susrecem s ovim! :) Aj neki predlog pre obaranja sistema...
Čim je pitch/brzina zvuka povećana u svim aplikacijama, to znači da je problem na nivou drajvera. To što si deinstalirao/reinstalirao ne mora da znači ništa, ako su (ta pogrešna) podešavanja ostala memorisana u registry-ju nakon deinstalacije.
Detaljno pregledaj i proveri Realtek kontrolni panel (obično je to ona narandžasta ikonica zvučnika), i usredsredi se na FX/Ekvilajzer sekciju. Mora da je tamo slučajno uključio ili pomerio neki slajder koji kontroliše upravo to što ti se dešava, pa zato to utiče na apsolutno sve aplikacije koje šalju zvuk drajveru na reprodukciju.
Ako ni ovo ne uspe, deinstaliraj Realtek driver, ali odmah nakon toga uradi totalno čišćenje ostataka drajvera sa nekim driver cleaner programom (poput Treexy Driver Fusion ili sličnim), pa resetuj komp, pa onda instaliraj najnoviju verziju drajvera, 2.73.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Phat, hvala na savetu, to sa deinstalacijom i totalnim brisanjem sam vec pokusao (Driver Sweeper), ali pri ponovnoj instalaciji, opet sve isto...danas cu detaljno istraziti settings, nadam se da cu uspeti da odradim nesto...
:: Phat, hvala na savetu, to sa deinstalacijom i totalnim brisanjem sam vec pokusao (Driver Sweeper), ali pri ponovnoj instalaciji, opet sve isto...danas cu detaljno istraziti settings, nadam se da cu uspeti da odradim nesto...
Verovatno je neki setting u okviru Realtek HD Audio Panela koji kontroliše brzinu pesme, ono, za karaoke i slično. Realtek ima dosta tih efekata, ima i onaj da vrti zvuk kružno u 3D i slično... To što tražiš je sigurno među tim efektima.
Vrati vrednost na `0`. Ako staviš, na primer, na `1` ili veću vrednost, onda će glasovi u pesmama zvučati kao da je pevač/pevačica udahnuo helijum, a ako spustiš ispod 0 - onda će zvučati sve dublje i dublje.
Ako nije to u pitanju, onda je neki dublji problem, teži za rešavanje, i ima veze sa sample-rejtom, na primer - kartica sempluje zvuk na 44.1khz a reprodukuje ga na 48kHz bez resample-ovanja, pa zvuk zvuči malo ubrzano.
Moze da bude do drajvera, ali i ne mora. Desava se da ovaj...
14.11.2013. 14:02
status: user broj poruka: 11012
problem nastane kao posledica instalisanja nekog audio plugin-a/efekta, koji se ``vezuje`` za audio drajver bilo koje karte. Sto se tice deinstalisanja Realtek-a: nakon standardne procedure+restart+d sweeper+restart, treba pokrenuti regedit i manuelno dilitovati sve unose koji imaju veze sa ``Realtek audio`` (paziti da ne budu obrisani i unosi vezani za ``Realtek network card``). Nakon toga, reinstalisati DirectX (klik na instalacioni paket, raspakovati sve u neki privremeni folder i odatle pokrenuti setup.exe)...
Ako je 7, onda skini Realtek drivere, restartuj i pusti da nadje genericki HD Audio driver. Ako ti se isto ponasa, onda moras traziti problem u audio playeru. Ako zvuk bude isao normalno, onda instaliraj drajver rucno (bez Realtek menagera) i vidi sta se desava. Ako ni tada ne budes imao problem, onda instaliraj menager i trazi problem u njemu.
Ako je XP, onda isto aninstaliraj Realtek audio driver i menager, restart i rucno iz Device menagera uputi na driver. Ista procedura dalje, prati kako se ponasa...
Skini bilo kakve karaoke ako imas instalirane....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ziv, ziv, nego sam ovih dana nesto u guzvi, ali kad uhvatim vremena raspisem se ovde. :) Ma ubija Xonar, ne smem zvucnike sad preko pola da pojacam a da mi komsije ne zakucaju na vrata! :)) `Des ti? Vidim da si u nekim problemima! :D
:: E ljudi, nisam jos nista pokusavao, nisam doma, ali hvala na savetima, cim uradim nesto, javljam se! : :: :: @Bobi, jesi ziv? Btw, drago mi je da te lepo sluzi Xonar! .)
Ma, evo mrdam, treba se izboriti sa ovom ruljom! :) Btw, nemam ja problema, nego me buraz smara, ima moju staru masinu, skoro mu instalirao xp i sad me zove za svaku sitnicu! Tako je to kad si dobar, jbg... :D
:: Ma, evo mrdam, treba se izboriti sa ovom ruljom! :) Btw, nemam ja problema, nego me buraz smara, ima moju staru masinu, skoro mu instalirao xp i sad me zove za svaku sitnicu! Tako je to kad si dobar, jbg... :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Zvuci mi poznato! xD Imam drugara na taj fazon, ista prica bukvalno. :- :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: Ma, evo mrdam, treba se izboriti sa ovom ruljom! :) Btw, nemam ja problema, nego me buraz smara, ima moju staru masinu, skoro mu instalirao xp i sad me zove za svaku sitnicu! Tako je to kad si dobar, jbg... :D
:: Takvima spomenem novac za moje cimanje i odmah prestanu da smaraju da `dodjem i popravim im Windows`. :- :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: Materijalisto jedan !!!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.