Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
WTF?!
STRANA 1 OD 1
darcilo WTF?! 14.11.2013. 10:37 T55503

status: user
broj poruka: 689
Lm, zove me buraz sinoc i kaze kako mu je odjednom ubrzan zvuk kad upali bilo sta, aimp, youtube...dosao sinoc, totalno smesno, pokusao da instaliram vise verzija Realtek driver-a, ali ista stvar, ne znam sta moze da bude, prvi put se susrecem s ovim! :) Aj neki predlog pre obaranja sistema...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Proveri Realtek kontrolnu konzolu/panel 14.11.2013. 10:52 #526245

broj poruka: 1886
Čim je pitch/brzina zvuka povećana u svim aplikacijama, to znači da je problem na nivou drajvera.
To što si deinstalirao/reinstalirao ne mora da znači ništa, ako su (ta pogrešna) podešavanja ostala memorisana u registry-ju nakon deinstalacije.

Detaljno pregledaj i proveri Realtek kontrolni panel (obično je to ona narandžasta ikonica zvučnika), i usredsredi se na FX/Ekvilajzer sekciju. Mora da je tamo slučajno uključio ili pomerio neki slajder koji kontroliše upravo to što ti se dešava, pa zato to utiče na apsolutno sve aplikacije koje šalju zvuk drajveru na reprodukciju.

Ako ni ovo ne uspe, deinstaliraj Realtek driver, ali odmah nakon toga uradi totalno čišćenje ostataka drajvera sa nekim driver cleaner programom (poput Treexy Driver Fusion ili sličnim), pa resetuj komp, pa onda instaliraj najnoviju verziju drajvera, 2.73.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

darcilo Re: Proveri Realtek kontrolnu konzolu/panel 14.11.2013. 10:57 #526246

Phat, hvala na savetu, to sa deinstalacijom i totalnim brisanjem sam vec pokusao (Driver Sweeper), ali pri ponovnoj instalaciji, opet sve isto...danas cu detaljno istraziti settings, nadam se da cu uspeti da odradim nesto...
Bobi4ever Re: Re: Proveri Realtek kontrolnu konzolu/panel 14.11.2013. 11:01 #526248

broj poruka: 4890
Lepo ti ja rekoh da kupis Xonar.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

:: Phat, hvala na savetu, to sa deinstalacijom i totalnim brisanjem sam vec pokusao (Driver Sweeper), ali pri ponovnoj instalaciji, opet sve isto...danas cu detaljno istraziti settings, nadam se da cu uspeti da odradim nesto...
PhatPhuck Pregledaj efekat sekciju 14.11.2013. 11:07 #526250

Verovatno je neki setting u okviru Realtek HD Audio Panela koji kontroliše brzinu pesme, ono, za karaoke i slično.
Realtek ima dosta tih efekata, ima i onaj da vrti zvuk kružno u 3D i slično... To što tražiš je sigurno među tim efektima.

PhatPhuck `Sound Effects` tab, ispod `Karaoke` 14.11.2013. 11:17 #526254

Vrati vrednost na `0`.
Ako staviš, na primer, na `1` ili veću vrednost, onda će glasovi u pesmama zvučati kao da je pevač/pevačica udahnuo helijum, a ako spustiš ispod 0 - onda će zvučati sve dublje i dublje.

Ako nije to u pitanju, onda je neki dublji problem, teži za rešavanje, i ima veze sa sample-rejtom, na primer - kartica sempluje zvuk na 44.1khz a reprodukuje ga na 48kHz bez resample-ovanja, pa zvuk zvuči malo ubrzano.

tortojed Moze da bude do drajvera, ali i ne mora. Desava se da ovaj... 14.11.2013. 14:02 #526285

broj poruka: 11012
problem nastane kao posledica instalisanja nekog audio plugin-a/efekta, koji se ``vezuje`` za audio drajver bilo koje karte.
Sto se tice deinstalisanja Realtek-a: nakon standardne procedure+restart+d sweeper+restart, treba pokrenuti regedit i manuelno dilitovati sve unose koji imaju veze sa ``Realtek audio`` (paziti da ne budu obrisani i unosi vezani za ``Realtek network card``).
Nakon toga, reinstalisati DirectX (klik na instalacioni paket, raspakovati sve u neki privremeni folder i odatle pokrenuti setup.exe)...

ramzesIII re.. 14.11.2013. 14:09 #526289

broj poruka: 1017
Dobra ideja je ovo sto predlaze Phat.
Procesljaj podesavanja u konzoli,
Ja bih `lupio`, probaj sa uninstalerima da obrises realtek software?

VMARC Koji sistem? 14.11.2013. 14:24 #526302

broj poruka: 9437
Ako je 7, onda skini Realtek drivere, restartuj i pusti da nadje genericki HD Audio driver. Ako ti se isto ponasa, onda moras traziti problem u audio playeru. Ako zvuk bude isao normalno, onda instaliraj drajver rucno (bez Realtek menagera) i vidi sta se desava. Ako ni tada ne budes imao problem, onda instaliraj menager i trazi problem u njemu.

Ako je XP, onda isto aninstaliraj Realtek audio driver i menager, restart i rucno iz Device menagera uputi na driver. Ista procedura dalje, prati kako se ponasa...

Skini bilo kakve karaoke ako imas instalirane....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

darcilo Re: Koji sistem? 14.11.2013. 18:30 #526376

E ljudi, nisam jos nista pokusavao, nisam doma, ali hvala na savetima, cim uradim nesto, javljam se! :)

@Bobi, jesi ziv? Btw, drago mi je da te lepo sluzi Xonar! .)
Bobi4ever Re: Re: Koji sistem? 14.11.2013. 21:00 #526384

Ziv, ziv, nego sam ovih dana nesto u guzvi, ali kad uhvatim vremena raspisem se ovde. :)
Ma ubija Xonar, ne smem zvucnike sad preko pola da pojacam a da mi komsije ne zakucaju na vrata! :))
`Des ti? Vidim da si u nekim problemima! :D

:: E ljudi, nisam jos nista pokusavao, nisam doma, ali hvala na savetima, cim uradim nesto, javljam se! :
::
:: @Bobi, jesi ziv? Btw, drago mi je da te lepo sluzi Xonar! .)
darcilo Re: Re: Re: Koji sistem? 14.11.2013. 23:32 #526409

Ma, evo mrdam, treba se izboriti sa ovom ruljom! :) Btw, nemam ja problema, nego me buraz smara, ima moju staru masinu, skoro mu instalirao xp i sad me zove za svaku sitnicu! Tako je to kad si dobar, jbg... :D
miki069 System restore 15.11.2013. 01:29 #526430

broj poruka: 1234
Ako ga nisi isključio, po difoltu je uključen u XP.

START->Help and support->System restore i vrati ga na datum pre nego što se zvuk ubrzo.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Dexter013 @darcilo 15.11.2013. 09:47 #526442

broj poruka: 17098
Ja prvi put cujem za ovakav problem, a tebi se samo desavaju ovakvi fantomski problemi i to sami od sebe.

javi sta uradi na kraju.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever Re: Re: Re: Re: Koji sistem? 15.11.2013. 09:50 #526443

Zvuci mi poznato! xD Imam drugara na taj fazon, ista prica bukvalno. :-)

:: Ma, evo mrdam, treba se izboriti sa ovom ruljom! :) Btw, nemam ja problema, nego me buraz smara, ima moju staru masinu, skoro mu instalirao xp i sad me zove za svaku sitnicu! Tako je to kad si dobar, jbg... :D
gilopile Re: Re: Re: Re: Re: Koji sistem? 15.11.2013. 10:05 #526451

broj poruka: 9459
Ti si na konju ako imas samo jednog...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Zvuci mi poznato! xD Imam drugara na taj fazon, ista prica bukvalno. :-
:: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: :: Ma, evo mrdam, treba se izboriti sa ovom ruljom! :) Btw, nemam ja problema, nego me buraz smara, ima moju staru masinu, skoro mu instalirao xp i sad me zove za svaku sitnicu! Tako je to kad si dobar, jbg... :D
count WTF ??? 15.11.2013. 10:06 #526452

broj poruka: 1368
Realtek HD Audio Manager / Speakers / Sound Efects / Karaoke, to ubrzava ili usporava reprodukciju.

Bobi4ever Ima njih dosta ali nismo dobri drugari. 15.11.2013. 10:12 #526453

Takvima spomenem novac za moje cimanje i odmah prestanu da smaraju da `dodjem i popravim im Windows`. :-D

count Re: Ima njih dosta ali nismo dobri drugari. 16.11.2013. 09:26 #526577

broj poruka: 1368

:: Takvima spomenem novac za moje cimanje i odmah prestanu da smaraju da `dodjem i popravim im Windows`. :-
:: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Materijalisto jedan !!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs