Instalirah svez sistem, sve sljaka extra, odradio update i vise ne mogu da vidim TV karticu. Reinstalirao sam drivere 5-6 puta i opet nista. A pre samog updatea je radilo sve kao podmazano. Sada u device manageru pokazuje onaj zuti uzvicnik pored USB uredjaja i ne mogu mu nista
Koja ploca, koja (usb) tv kartica? Kako ocekujete resenje problema ako ne dajete najosnovnije informacije o harveru...?
Ako te vec mrzi to da navedes, sve sto mogu da ti kazem jeste Syste restore. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ovo mora da ti uspe. Samo da didam da dok to budes radio, skines masinu sa neta. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: :: :: Device manager> Desni klik na uredjaj> uninstall> cekiraj delete the driver software for this device> ok :: :: Rebootuj windows, ako krene sam da trazi drajvere kad se bootuje prekini ga pa instaliraj drajvere odavde :: :: http://www.leadtek.com/eng/product/6/413/intro.aspx#pitem=drive :: :: windows 7 64bi :: :: ako ovo ne pomogne, izvuci karticu iz usb-a, pa je ubodi u drugi usb port.
Probao sam i to, ali cim se startuje windows pise (u onom balonu dole-levo) kako nije uspesno instaliran driver. A bas te drivere koristim vec dve godine, bez ikakvih problema
Iskljuci karticu iz USBa Aninstaliraj iz control panela i PVR i Leadtek drajver Iz device menagera aninstsliraj sve vezano za USB drajvere Restartuj komp Sacekaj da pronadje USB drajvere ponovo Ukljuci i instaliraj normalno tv karticu ( promeni drugi usb port ako si u mogucnosti)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Desni klik na computer>Advanced system settings>Hardware(tab)>Device instalation settings>No, let me choose what to do>Save changes.
Pa opet deinstaliraj drajvere i reboot.Sad nece sam da instalira drajvere vec ce da te pita za drajvere.
Ako ovo ne pomogne prilikom boota drzi F8 da udjes u advanced startup optionsi pa probaj Disable Driver Signature Enforcement i/ili Using Last Known Good Configuration.
Hvala vam ljudi puno, sad radi sve lepo. Sve sam sredio kad sam iskljucio net. Ovako kako god ga deinstaliram, on ga pri startup-u instalira iz win update-a. Iskljucio net, deinstalirao sve vezano za karticu, restartovao, instalirao i sve sljaka kao i pre.
Sad samo idi u Windows u-p-d-a-t-e, probadji u-p-d-a-t-e za TV karticu
24.11.2013. 12:51
status: user broj poruka: 9437
Odcekiraj ga i sakri, da ti ga vise nikada ne apdejtuje. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
ovo se opet dogadja. Opet mi je pri startup-u sam instalirao pogresan driver, opet pise unknown device. Kako da ubijem taj windows driver, sta da radim da ga vise nikada sam ne update-uje?
ali na gomili foruma svi savetuju samo jedan update nakon instalacije windowsa, zbog brzine, popravljanja nekih bagova isl. I tako sam uvek radio i nikakav problem nisam imao, a ovo mi vec ozbiljno ide na zivce
Uradi opet ovo. Samo ovog puta cu da ti prepravim malo redosled i da dodam novo.
ISKLJUCI MASINU SA NETA ISKLJUCI KARTICU iz USBa Aninstaliraj iz control panela i PVR i Leadtek drajver Iz device menagera aninstsliraj sve vezano za USB drajvere Restartuj komp Sacekaj da pronadje USB drajvere ponovo UKLJUCI KOMP NA NET URADI WINDOWS update KADA ZAVRSI, UGASI WINDOWS update Ukljuci i instaliraj normalno tv karticu ( promeni drugi usb port ako si u mogucnosti) Kada budes zeleo ponovo da radis Windows update, iskljuci prethodno USB Karticu pa tek onda ukljuci Windows update. Kada sve zavrsi, iskljuci Windows update i ukljuci ponovo karticu. Poenta akcije je da kartica nikada ne bude ukljucena u USB port dok se radi Windows update.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Iskljuci karticu iz USB :: Aninstaliraj iz control panela i PVR i Leadtek drajve :: Iz device menagera aninstsliraj sve vezano za USB drajver :: Restartuj kom :: Sacekaj da pronadje USB drajvere ponov :: Ukljuci i instaliraj normalno tv karticu ( promeni drugi usb port ako si u mogucnosti :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
To ti je najjednostavnija opcija. Slobodno apdejtuj jednom mesecno, samo iskljuci karticu iz USBa i ako je ne detektuje prilikom cekiranja apdejta, nece je ni (logicno) apdejtovati....
U cemu je sad fora. Nisam ni update-ovao, nista nisam instalirao i kad sam startovao komp on mi opet prijavljuje problematican driver. Jesu li gremlini u pitanju ili sta?
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.