Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Linux kurs
STRANA 1 OD 1
damirkic Linux kurs 06.12.2013. 15:19 T55806

status: user
broj poruka: 342
Da li neko moze da preporuci kurs koji se tice administracije u laboratorijskim uslovima, koja je odoka cena i koga preporucujete? Kurs treba da ukljuci Linux servere i mreze i da traje bar 3 meseca 2 puta nedeljno.

Ja sam gledao Comtrade ITS i Vinca institut
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
hecate šta bih ja uradio pre ? 06.12.2013. 15:40 #530492

broj poruka: 472
pročeprkaj po netu o upustvima i tutorijalima za:

http://bit.ly/1blkHbD
http://bit.ly/1eV3ZnG

ima ih dosta a i dobar deo dotiču i linux sferu, pa kad se jelte `intelektualno uzdigneš`, skokni do

http://bit.ly/19lFlsu ili neku bolju firmu naćićeš već i sam

i `kupi` sertifikat, jer ćeš već ovladati materijom i samo ti treba `pečat` da to i potvrdiš. Naravno ne kažem da su loši i da ne možeš jednim udarcem ubiti 2 muve i da direktno odeš kod njih, ali svi kursevi su ti manje više skučene priče i ako se sam ne aktiviraš niko ti neće servirati ništa na gotovo. Tako da bih se ja pre `obuke` pripremio i onda imao `realna pitanja` da pitam te iste `stručnjake`. U svakom slučaju ćeš, po meni na taj način najbolje iskoristiti kurs, a da ti ne uzmu pare bez veze i ideš na priču `papir pre znanja`. Dosta je moguće stvari provaliti i svojim naporima, ali tu je ključan faktor tvoj nivo engleskog, gde ako isti nije pristojan, onda juri `čistokrvne srpske kurseve`...
damirkic Tu si u pravu 07.12.2013. 16:28 #530685

broj poruka: 342
treba uci malo u materiju da bi se lakse pratilo.

Posto Mikrotik radi na bazi nekog Unixa/Linuxa da li kod nas postoji neki kurs ili obuka za podesavanje i administriranje ovog rutera ako imam osnovna znanja u mrezama? Koliko bi trajala i kostala obuka za rad na sve popularnijem Mikrotiku?

Znam da je Cisco komplikovaniji i da je kod njega sve duze i vece :-D

Pitanje svima ali pre svega markopvictu, offline71, gilopile, codeus, imarkovicu, tortojedu i ostalima koji se ovime blize bave.

Hvala na savetima

hecate zaliv 08.12.2013. 01:29 #530752

broj poruka: 472
RouterOS by Example - Stephen Discher (ebook, azw3, mobi, pdf)

za video tutoriale se već pomuči i sam, treba razvijati avanturistički duh i kad baš nemaš kud vući druge za rukav...
markopvict uf, to ti je trziste 08.12.2013. 12:24 #530773

broj poruka: 4515
puno krokodila, a barica malena :D Svi sa vec nadrkanim CV-evima.

Vec ima toliko radne snage da sa osnovnim Ciscom, MT i Widnows Server sertifikatom BRISES BULJU. Mozes da se zaposlis kao neki L1 support. Ali to moze i preko nekog poznanika. Plate 35k+
Recimo oces da radis kod system integratora, da bi pokucao na ta vrata bez neke vezetine, neophodan je professional nivo, koji si spremio sam i finansirao. To ti je jedno 3 godine rintanja i jedno 5000e. Pored toga ti treba i fakultet tehnickog usmerenja i pozeljno radno iskustvo i VELIKA sreca da bas tebe odaberu. Sve to za pocetak rada na ugovor/ili preko neke omladinske zadruge. Kad budes primljen za stalno, kroz nekoliko godina, kao Junior Admin, mozes da imas 700-800e.

Zeznuto je sto ako se time ne bavis, sve zaboravis, a i velika je sansa da odustanes. Za osnovni nivo mozes da se iscimas, ali pro je veliki izazov. I psihicki i finansijski.
U ovom trenutku je mnogo teze da se nadje posao nego pre 5-6 godina.
Dolazimo do toga da svaki #paser/pajserka ima neki fakultet, a Srbiji ne treba takav kadar.

Ako imas volju da ucis, bezi na neko programiranje... Zaglavi jedno godinu/dve i kako stvari stoje, tu ce tek biti mnogo posla.

P.S. Mikrotik osnovni kurs se odrzava u Kladovu u hotelu. To je kao neki semiran koji traje par dana, gde se boravi u tom hotelu i polaze ispit. Neophodno znanje svi mreznih protokola, tu se u sustini uci konfiguracija kroz MT GUI. To ti je oko 300e.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @markopvict 08.12.2013. 12:53 #530777

broj poruka: 4537

+1

Degradacija skolstva i znanja je kod nas evidentna.

U Krkuniji plate i polozaje imaju neuki ljudi a mladi kadrovi beze glavom bez obzira.
Iskolujes se sam.Rintas,ucis,posecujes seminare i edukujes se ceo zivot.
Onda zajase neki politicarev sin i drvi karu kako je on uspesan biznismen.

Ko ima 30 i manje godina topla mu je preporuka da bezi iz ove nesrece.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647743.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs