Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Autoplay za USB HDD-ove posle paljenja
STRANA 1 OD 1
spartacus Autoplay za USB HDD-ove posle paljenja 07.02.2014. 12:02 T56633

status: user
broj poruka: 13
Zdravo drugari,

Imam problem koji me prilicno drugo nervira. Imam externe USB 2.0 HDD-ove koji su vezani na kompove manje-vise stalno. Kad upalim ili restartujem komp, podigne se autoplay za te diskove. Ovo mi se desava vec na dva racunara. Jedan je sa Z68 chipsetom a drugi sa x79. Na z68 sistemu to ponasanje je pocelo u nekom trenutku, dok je na 79 sistemu, to je pocelo odmah posle instalacije. Ne zelim da gasim autoplay jer mi je to zgodna funkcionalnost i cesto je koristim, a ne zelim ni da gasim autoplay samo za ove uredjaje. Hteo bih kada tek prikljucim HDD da se uredno podigne autoplay. Da li neko ima ideju zasto se to desava i kako da resim problem.
Na oba racunara je instaliran win 7 x64, a cak nisu bile ni iste instalacije.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
savatije autorun...najvece zlo, za viruse...meka 07.02.2014. 15:52 #540784

status: user
broj poruka: 1121
tesko ces ti to resiti jer si u koliziji sam sa sobom... hoces da ti ne radi autoplay, a neces da ga zagasis ni generalno ni za izabrane HDD-ove. mislim da ces pre pronaci resenje sta je starije - kokoska ili jaje no da ti bez intervencije po OS-u to radi po tvom opisu. Autoplay je smisljen za lenje ( koji mrze dva klika vise ) i ia idealno sirenje virusa putem autorun.inf-a ( cak ni skuplji antivirusi ne umeju odmah da se izbore sa ovakvim upadima preko pomenutog fajla )... ili ili
DELL INSPIRON 17R N7110

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647727.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs