Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win 8.1 64bit -do sada, bagovito....
STRANA 1 OD 2  
caranovic Win 8.1 64bit -do sada, bagovito.... 25.02.2014. 10:16 T56877

status: user
broj poruka: 434
Instalirah ga pre skoro 2 puna meseca, Dva puta se desilo da se digne desktop i nista ne reaguje. Jedno 7-8 puta je prijavio da ima problem, da ne moze da se podigne sistem (ajmo restart). Da li radi brze i bolje od 7ice, mozda, jedno 10 posto.Da li je za sada stabilniji, ispada da nije....Sad ono kao imas losu verziju a skinuo sam clean instalirao start iz back i klasicno nastelovao....Nista nemam specijalno od softvera...sve je apsolutno za kucnu upotrebu sto bi se reklo....i NAJVISE me nervira sto se cuje jako `pucanje` pri prebacivanju TV kanala, na7ici toga nije bilo....Akronis Imdz sedmice je na klik, za 15 minuta bi bilo sve po starom .Najveca prednost 8ice je sto ima veeeoma malo apdejta ,.....A kod vas, kako je?Ne ekonomski nego 8ica....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 Re... 25.02.2014. 10:35 #543577

broj poruka: 2936
Sta si koristio kao lek za tu 8-cu?

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

stalex011 RE: 25.02.2014. 10:40 #543578

broj poruka: 285
Win 8 i Win 8.1 oba x64 rade bez problema. Ent i Pro verzija. Driveri instalirani od proizvodjaca ne od Winupdatea. Nije mi nikad izbacivao error, ni da ne moze da podigne sistem. Bas nikakav problem sto se Windowsa tice. Jedini problem na koji sam naisao je na Dell laptopu od ortaka. Dell 3737 je u pitanju. Driver Radeon 8870m ne sljaka kako treba ali to je do Della, stavili su driver od leta 2013 i ne izbacuju novi.

Sto se tv kartice tice, na jednom imam WinFast PxTV1200 na drugom WinFast DV2000 i oba rade isto kao i na 7ici, nema `pucanja`.

Sto se updata tice, to je odluka microsofta da proredi update, tj da bude veci vremenski interval izmedju njih, ali ne odrazava se da kolicinu updatea.
Rynskelath @Caranovic 25.02.2014. 11:21 #543579

broj poruka: 484
Ja korisim 8-icu i 8.1 kod kuce otkako je izasla, znaci godinu dana i nikakvih problema nisam imao (sem kad je sam ne oborim nekim svojim zezalicama ali to je i razumljivo).
Sto se tice paljenja nikada ali nikada nisam imao problem da mi pukne desktop ili nesto. Ne znam koji si lekic koristio za nju ali znam da gomila lekica za win 8 i 8.1 ne rade kako treba, odredjene stvari krenu da baguju.
Sto se tice updateova ja ne znam da li je 850 mega za win 8 i preko 500 mega za win 8. 1 malo ali meni je dovoljno, i sto svake nedelje ima poneki update (ne racunam win defendee)
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.

Daum ... 25.02.2014. 11:38 #543581

broj poruka: 12805
Nemam nikakvih problema još od RTM verzije osmice...

DmasteRNo1 Za sada nikakvih problema 25.02.2014. 11:45 #543582

broj poruka: 6106
8.1 x64 Pro.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7

Igor88 8 problemi 25.02.2014. 11:46 #543583

broj poruka: 509
Osmica je izbacivala BSOD na mojoj ploci nakon boot-a sistema . kasnije su resili to 8.1 radi ali ne zadovoljava kriterujme.

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

blackwolf Osmica 25.02.2014. 11:59 #543584

broj poruka: 1512
Radi od kada je izašla bez problema (x64) kod mene.

Black Wolf

bstaletic Ja nisam mogao da se zadrzhim na osmici 25.02.2014. 11:59 #543585

broj poruka: 1889
Probao sam, i radi brzhe (malo). Ovo shto se deshava caranovicu ne bi smelo i koliko god da sam ja protiv osmice (nemojte da mi kazhete da nisam dovvoljno koristio, ili da nisam osmici dao shansu ili tako neshto) toj OS se ne ponasha toliko loshe koliko kazhe Caranovic.

Na sve bih se navikao, ali da ne mogu u safe mode kad nece da se bootuje, jer prilikom restart mora da mu se kazhe da mi ponudi onaj meni. Druga stvar koja mi je prilichno zasmetala je dechiji BSOD koji nije ni malo informativa, ranije je BSOD davao kod tipa 0x00000F0 (lupio sam za ovaj kod), a sada samo zalepi velikog tuzhnog smiley-a. :D

Ako ovakvog tipa bude i sledeci Windows ja ga vishe necu drzhati na svojoj mashini.

Upozorenje: Alcohol 52% = BSOD na osmici

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

peki22 Re: Ja nisam mogao da se zadrzhim na osmici 25.02.2014. 12:30 #543587

broj poruka: 2936
Sve sto nisi mogao da uradis,probaj pre nego sto izlecis windows.Da vidis kako sve radi.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

:: Probao sam, i radi brzhe (malo). Ovo shto se deshava caranovicu ne bi smelo i koliko god da sam ja protiv osmice (nemojte da mi kazhete da nisam dovvoljno koristio, ili da nisam osmici dao shansu ili tako neshto) toj OS se ne ponasha toliko loshe koliko kazhe Caranovic
::
:: Na sve bih se navikao, ali da ne mogu u safe mode kad nece da se bootuje, jer prilikom restart mora da mu se kazhe da mi ponudi onaj meni. Druga stvar koja mi je prilichno zasmetala je dechiji BSOD koji nije ni malo informativa, ranije je BSOD davao kod tipa 0x00000F0 (lupio sam za ovaj kod), a sada samo zalepi velikog tuzhnog smiley-a. :
:: Ako ovakvog tipa bude i sledeci Windows ja ga vishe necu drzhati na svojoj mashini
:: Upozorenje: Alcohol 52% = BSOD na osmic
:: If wants and needs divide m
:: Then I might as well be gone..
JovanZ re 25.02.2014. 12:41 #543588

broj poruka: 3012
Imam ga oko 4-5 meseci ako se ne varam. Nijedan problem i radi kao i prvog dana.

Po meni zreliji os od sedmice.
caranovic lecio ga sa 25.02.2014. 12:43 #543590

broj poruka: 434

kmspico...inace sam neki kurac iT ijevac pa ono...ne smem da dozvolim da mi sutra klijentela i drugari kukaju...pa eto, malo, kukam ja...inace instal. mi je pro verzija win 8.1...

Rynskelath Ja imam neki win 8.1 pro 25.02.2014. 13:33 #543597

broj poruka: 484
instalirao sam ga na jednom kompu, lecio sa kmspico i to radi super, sad sam dao kolegi sa posla koji je hteo da proba pa da cujem i njegovo misljenje.
Inace ja jos nisam sreo osobu koja zeli da joj instaliram Win 8, svima je to jos komplikovano :D

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.

Gare87 ni jedan problem nemam sa 8.1 25.02.2014. 13:36 #543598

broj poruka: 4725
meni je sve to skoro isto kao 7ca, jedino sto ovde na 8.1 i dalje ponekad iz meni neobjasnjivih razloga imam problem sa drag & drop iz nekog foldera u playlistu ili u nekom slicnom programu, i to je u principu to sto me nervira.

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD10EARS 1TB
ST31000340AS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

Vodos Re: win8 25.02.2014. 14:06 #543606

broj poruka: 864
Kod mene je radio 2 meseca na laptopu i nikada nije bilo nikakvih problema. Cak sam se i navikao na njega...
A onda sam instalirao Comodo Firewall....

Nakon restarta, win8 je PAO, i to do te mere, da sam morao da vadim bateriju iz laptopa da bih uopste dobio sliku. Cak sam pomislio da je laptop otkazao, pokvario se...

Jednostavno, ne znam da li je bilo do win8 ili comodo firewall-a, ali morao sam reinstal i vratio sam se na 7-cu...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic @peki 25.02.2014. 14:09 #543608

broj poruka: 1889
Sve se ja slazhem da 8.1 radi kako treba kad ga namikerish, i radio je kako treba.
Shto se tiche Alcohola to je neka matora verzija, pa je moguce da je to problem bio. Jednostavno nisam video razlog da software koji radi, iako je mator menjam.

A fora sa F8 za safe mode vishe ne postoji. A informativnost BSOD-a je posebna pricha. Microsoft je po tom pitanju u fazonu shminka pre funkcionalnosti, iako onog chiji je zadatak da reshi problem, odnosno nadje uzrok BSOD-a ne zanima shminka.

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

Spacewla Re: re 25.02.2014. 14:12 #543609

broj poruka: 612
`Zreliji` je zato što ne možeš ni u safe mod kao svet, zato što ni portabl aplikaciju više ne možeš pokrenuti kao svet, zato što je bavljenje programiranjem preko raznih interfejsa prošlost jer su portovi zatarabljeni isto kao i rad preko COM porta za to predvidjene aplikacije, ... `zreliji` zato što više ne možeš da ga piratizuješ (krekuješ) kao nekada, već moraš da imaš aktivan internet i da se koristiš kojekakvim serverima za privremenu aktivaciju, ... `zreliji` zato što te od tog metro interfejsa vraća u osnovni Win menu svaki put kada pokreneš neku aplikaciju ...

Šta je u Win 8 zrelije? To što pokreće WoW sekundu brže od Win 7 možda?

Ja ništa bolje video nisam na Win 8 za krajnjeg korisnika osim zakompikovanog D U P L O G menija i zaključanih stvračica koje su mnogo bile korisne ranije ljudima koji su se bavili raznim programatorima, interfejsima, portabl aplikacijama ..
Nema bre ni vidgete kao svet na osnovnom meniju samo na tom METRO meniju. Šta će mi dva menija u okviru jednog OS-a? Koliko to komplikuje stvari...

:: Imam ga oko 4-5 meseci ako se ne varam. Nijedan problem i radi kao i prvog dana
:: Po meni zreliji os od sedmice.
imarkovic Re: lecio ga sa 25.02.2014. 15:37 #543615

broj poruka: 19078
Ja sam skinuo VL 8.1 x64 pro, koji je proveren(sa intervencijom tool kita:), 5,6 lapopa do sada, niko se ne zali, jedino se zale da se ne budi iz standby-a(`kad upalim laptop, vidim samo crno`, po njihovim recima), skontao sam da je standby onog trenutka kad sam dao savet da ugasi drzanjem tastera i ponovo upali, jedino taj problem sam imao, sto naravno nije mala stvar obzirom da svi `tapkaju` laptop, poenta je da to radi.

:: kmspico...inace sam neki kurac iT ijevac pa ono...ne smem da dozvolim da mi sutra klijentela i drugari kukaju...pa eto, malo, kukam ja...inace instal. mi je pro verzija win 8.1..
Daum Re: Re: re 25.02.2014. 16:16 #543622

broj poruka: 12805
To što tebi treba ne treba ni 1% ljudi ovde na forumu a start meni ako ti je komplikovan onda nemam reči... nije da ga branim nešto ali stvarno ne treba diploma da bi se snašao u metro start meniju.

:: `Zreliji` je zato što ne možeš ni u safe mod kao svet, zato što ni portabl aplikaciju više ne možeš pokrenuti kao svet, zato što je bavljenje programiranjem preko raznih interfejsa prošlost jer su portovi zatarabljeni isto kao i rad preko COM porta za to predvidjene aplikacije, ... `zreliji` zato što više ne možeš da ga piratizuješ (krekuješ) kao nekada, već moraš da imaš aktivan internet i da se koristiš kojekakvim serverima za privremenu aktivaciju, ... `zreliji` zato što te od tog metro interfejsa vraća u osnovni Win menu svaki put kada pokreneš neku aplikaciju ..
:: Šta je u Win 8 zrelije? To što pokreće WoW sekundu brže od Win 7 možda
:: Ja ništa bolje video nisam na Win 8 za krajnjeg korisnika osim zakompikovanog D U P L O G menija i zaključanih stvračica koje su mnogo bile korisne ranije ljudima koji su se bavili raznim programatorima, interfejsima, portabl aplikacijama ..
:: Nema bre ni vidgete kao svet na osnovnom meniju samo na tom METRO meniju. Šta će mi dva menija u okviru jednog OS-a? Koliko to komplikuje stvari..
:: __________________________________________________
:: :: Imam ga oko 4-5 meseci ako se ne varam. Nijedan problem i radi kao i prvog dana
:: ::
:: :: Po meni zreliji os od sedmice.
stalex011 Re: Re: lecio ga sa 25.02.2014. 16:25 #543625

broj poruka: 285
Verovatno gpu driver u pitanju. Na ovom Dellu sto sam spomenuo se to desava kad se stave amd driveri sa amd sajta.

:: Ja sam skinuo VL 8.1 x64 pro, koji je proveren(sa intervencijom tool kita:), 5,6 lapopa do sada, niko se ne zali, jedino se zale da se ne budi iz standby-a(`kad upalim laptop, vidim samo crno`, po njihovim recima), skontao sam da je standby onog trenutka kad sam dao savet da ugasi drzanjem tastera i ponovo upali, jedino taj problem sam imao, sto naravno nije mala stvar obzirom da svi `tapkaju` laptop, poenta je da to radi
:: :: kmspico...inace sam neki kurac iT ijevac pa ono...ne smem da dozvolim da mi sutra klijentela i drugari kukaju...pa eto, malo, kukam ja...inace instal. mi je pro verzija win 8.1..
Milunka Re: Win 8.1 64bit -do sada, bagovito.... 25.02.2014. 18:21 #543640

broj poruka: 1624
Imam verziju ALL IN ONE, preactivated,i non activated, sa svim verzijama 8.1 . Instaliras,par update-ova,i sve je spremno.

Posle vernih godina provedenih uz win 7 ultimate 64,professional original 64bita , probao 8.1 pro 64, i odusevljen sam. Vise nista osim njega. Brzi,stabilniji,naravno svaki sistem odrzavam,i radi perfektno,ja i sa ovim overklokom,nikad BSOD,nikad nestabilan sistem,nikad neki bagovi,sve radi savrseno...

Ja sam govorio da mi zauzima oko 1.3 gb rama,medjutim ponekad cesto i 1.2gb,mozda i manje rama , dakle u sustini barem duplo manje rama zauzima od 7.ice.

Igrice sve rade bolje, programi,browsing, sve je nadohvat ruke, daleko logicnije i bolje nego na win 7.

ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: Re: lecio ga sa 25.02.2014. 18:23 #543641

broj poruka: 19078
Ovo je intel sve, ne verujem da je do toga, vec do windows-a.

:: Verovatno gpu driver u pitanju. Na ovom Dellu sto sam spomenuo se to desava kad se stave amd driveri sa amd sajta
:: :: Ja sam skinuo VL 8.1 x64 pro, koji je proveren(sa intervencijom tool kita:), 5,6 lapopa do sada, niko se ne zali, jedino se zale da se ne budi iz standby-a(`kad upalim laptop, vidim samo crno`, po njihovim recima), skontao sam da je standby onog trenutka kad sam dao savet da ugasi drzanjem tastera i ponovo upali, jedino taj problem sam imao, sto naravno nije mala stvar obzirom da svi `tapkaju` laptop, poenta je da to radi
:: :: ::
:: :: :: kmspico...inace sam neki kurac iT ijevac pa ono...ne smem da dozvolim da mi sutra klijentela i drugari kukaju...pa eto, malo, kukam ja...inace instal. mi je pro verzija win 8.1..
Milunka Re: Re: re 25.02.2014. 18:36 #543642

broj poruka: 1624
Druze,o cemu ti pricas, OD KAD SU POCELI PROGRAMERI DA SE BORE SA PIRATIZACIJom , ima vec nekoliko godina od kad je UBisoft dobro se secam organizovao da moras imati internet i verifikovati igre, naravno to se odma sredilo,pa su sada krekovi sve kompleksniji.Mi zivimo u Srbiji, aj ti evo pre 10 godina u Americi probaj da koristis piratizovan softver,da rezes muziku i slicno.Probaj na youtube da okacis svoj snimak sa nekom tamo pesmom i autorskim pravima.... Izvini molim te evo,ja pazi, cuvam sve na zasebnom hardu,tu mi igre stoje vec godinama,a menjam i sistemski hard,cesto reinstalirao sistem,nikad ne reinstaliram igrice,pa tako i kad sam insalirao 8.1 samo pokrenem igricu,eventualno ako je opet treba krekovati,posto su sistem i drajveri novi...

Desktop mod podesis kao default,tako da ga sistem automatski po startovanju otvori,i to je to,programe imas sve u metrou,kako na 7.ici moras u startu kliknuti na all programs,tako i ovde start,pa kliknes donju strelicu i tu su. Dakle 2 klika te dele i tamo i ovamo....

O safe modu ne zelim,posto ga ne koristim nikad,niti sam imao potrebe,ali da imam,savladao bih lagano.

Elem,za sve ima resenje,pa verujem i za ostale stvari koje si napisao.

Ne planiram ni da branim ni osudjujem,naravno od svega moze bolje,ali trenutno nema. Kome smeta,nek predje na drugi OS.

ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.

`zreliji` zato što više ne možeš da ga piratizuješ (krekuješ) kao nekada, već moraš da imaš aktivan internet i da se koristiš kojekakvim serverima za privremenu aktivaciju, ... `zreliji` zato što te od tog metro interfejsa vraća u osnovni Win menu svaki put kada pokreneš neku aplikaciju ...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla Re: Re: Re: re 25.02.2014. 18:44 #543645

Samo 1% ljudi koristi PC za neke druge stvari pored instaliranja najnovijih drajvera za grafičku? Suupeerr! Postojimo i mi ostali koji bi da iskoristimo blagodeti računara i u nekom drugom segmentu perifernih komponenti.
Ovaj OS je to zabravio lepo i ostavio taj Metro interfejs sa live updade funkcijama onih kvadrata od ikonica na 2D desktopu da vizuelno zaseni kućne domaćice i njihove pomagačice.
P.S. niko ne tvrdi da je teško kliknuti na taj ogromni kvadrad od nazovi ikonice u Metro interfejsu, već kažem da se nakon pritiska na taj kvadrat od ikonice aplikacije, uporedo otvori i osnovni Win desktop zajedno sa pokretanjem te aplikacije koja posle završi u osnovnom WIN OSIROMAŠENOM desktopu.
Šta će onda OSNOVNI Windows Desktop ako je taj METRO već prisutan? O tome pišem - dva paralelna desktopa! Dva multitasking okruženja ...
Duplirano bez potrebe. Ako su izmislili taj ravni desktop sa kvadratima od ikonica i nazvali ga `metro` trebalo je da bude primarni, da nema dodatnog Win desktopa kao ranije. Multitasking je prisutan u Metro interfejsu, podešavanja takodje, čemu onda stari desktop? Da se zadovolje obe strane? To meni nije super.

:: To što tebi treba ne treba ni 1% ljudi ovde na forumu a start meni ako ti je komplikovan onda nemam reči... nije da ga branim nešto ali stvarno ne treba diploma da bi se snašao u metro start meniju
:
Spacewla re: Miliunka: 25.02.2014. 19:02 #543647

Milunka, nisu u pitanju programeri koji su uspeli da savladaju pirate savršeno zaštićenim softverom, ili warez grupe koje su zaboravile kako krekovati softver. Odavno je prisutna online aktivacija u aplikacijama i sve je to uspešno deaktivirano, zaobidjeno krekovima i loaderima .. sam si primetio. Ovde je problem u nečemu drugom, ne u savršenom softveru koji se ne može hakovati. Nekome odgovara da se prate NELEGALNE Win kopije. Čemu služe ti KMS serveri inače? Fore radi, kao mamac za zaobilaženje mikrosoftovih servera? Serveri registruju svaku nelegalno aktiviranu WIn kopiju i verovatno skladište podatke. Nekome su potrebni. .) Mogu se u kreku stvoriti virtuelni serveri koji će offline odraditi posao bez potrebe za fizički prisutnim serverom tamo negde. Neko NE ŽELI da se Win više tako registruje, nisu u pitanju ni super pametni programeri a ni loši neuki hakeri danas. U pitanju je nešto dr.

P.S: šta će ti rezervni hard disk? Koristiš CLOUD sistem za skladištenje podataka, isto kao i Win registracija. xexe

:: Druze,o cemu ti pricas, OD KAD SU POCELI PROGRAMERI DA SE BORE SA PIRATIZACIJom , ima vec nekoliko godina od kad je UBisoft dobro se secam organizovao da moras imati internet i verifikovati igre, naravno to se odma sredilo,pa su sada krekovi sve kompleksniji.Mi zivimo u Srbiji, aj ti evo pre 10 godina u Americi probaj da koristis piratizovan softver,da rezes muziku i slicno.Probaj na youtube da okacis svoj snimak sa nekom tamo pesmom i autorskim pravima.... Izvini molim te evo,ja pazi, cuvam sve na zasebnom hardu,tu mi igre stoje vec godinama,a menjam i sistemski hard,cesto reinstalirao sistem,nikad ne reinstaliram igrice,pa tako i kad sam insalirao 8.1 samo pokrenem igricu,eventualno ako je opet treba krekovati,posto su sistem i drajveri novi..
operator re 25.02.2014. 23:32 #543678

broj poruka: 4291
Da malo pomognem.
Ima varijanta Win 8.1 Pro VL x64 kojoj nije potrebno da je stalno online i potrebno je da se pogasi 7 servisa po defaultu da bi to radilo kako treba, posebno za stand by mode.
Ima i na torentz.eu pa tražite.
Varijanta 4398 MB.
Toliko.

HP 210

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs