Kako butabiilni Acronis sa CD-a da prebacim na butabilni USB Flash
STRANA 1 OD 1
arogan
Kako butabiilni Acronis sa CD-a da prebacim na butabilni USB Flash
07.03.2014. 21:08
T56989
status: user broj poruka: 543
Imam nekoliko slika C particije urađenih u Acronis-u (*.tib format) - za nekoliko vrsta računara. Do sada sam Akronis koristio isključivo preko butabilnog CD-a, kad se podigne biram Recovery ili Beckup C particije i pronađem odgovarajući *.tib fajl ....
Pre nekoliko dana video sam poruku na ovom forumu user-a imarkovic koji je opisao kako se pravi butabilan flash programom UNexbootin. Lako sam uspeo da napravim Hirens boot 10.4 (na taj sam navikao). Istim programom, UNexbootin, pokušao sam da ubacim ISO fajl od mog CD-a Acronis. Međutim, iako mi pokaže da ima preko 52 MB, program UNexbootin ne vidi nikakve fajlove i opšte ih ne obradi. Akronisov CD opšte ne mogu da otvorim u Windows 7 ili Total Commanderu. Takođe, kada sa 7Zip hoću da raspakujem Acronisov ISO fajl od 52 MB ne dobijam ništa osim 2 `bedna fajla manja od 1 kB. Verovatno Acronis ima drugi format koga Windows ne razume.
Moje pitanje: na koji način mogu da napravim Acronis Boot Flash, ako imam butabilan CD - bukvalno da ga kloniram. Preko programa UNexbootin i Acronisovog ISO fajla očigledno ne može. Sve je manje račnara sa ispravnim CD/DVD a sve više sa mnogo USB priključaka, i USB Flash mi je uvek u džepu ... Jednostavno hteo bi da nosim USB Flash a ne više CD medijum ...
PS probaj i Norton Ghost, meni je on po licnom ukusu bolji za kloniranje.
:: Imam nekoliko slika C particije urađenih u Acronis-u (*.tib format) - za nekoliko vrsta računara :: Do sada sam Akronis koristio isključivo preko butabilnog CD-a, kad se podigne biram Recovery ili Beckup C particije i pronađem odgovarajući *.tib fajl ... :: :: Pre nekoliko dana video sam poruku na ovom forumu user-a imarkovic koji je opisao kako se pravi butabilan flash programom UNexbootin. Lako sam uspeo da napravim Hirens boot 10.4 (na taj sam navikao) :: Istim programom, UNexbootin, pokušao sam da ubacim ISO fajl od mog CD-a Acronis. Međutim, iako mi pokaže da ima preko 52 MB, program UNexbootin ne vidi nikakve fajlove i opšte ih ne obradi. Akronisov CD opšte ne mogu da otvorim u Windows 7 ili Total Commanderu. Takođe, kada sa 7Zip hoću da raspakujem Acronisov ISO fajl od 52 MB ne dobijam ništa osim 2 `bedna fajla manja od 1 kB. Verovatno Acronis ima drugi format koga Windows ne razume :: :: Moje pitanje: na koji način mogu da napravim Acronis Boot Flash, ako imam butabilan CD - bukvalno da ga kloniram. Preko programa UNexbootin i Acronisovog ISO fajla očigledno ne može. Sve je manje račnara sa ispravnim CD/DVD a sve više sa mnogo USB priključaka, i USB Flash mi je uvek u džepu ... Jednostavno hteo bi da nosim USB Flash a ne više CD medijum ...
Re: Kako butabiilni Acronis sa CD-a da prebacim na butabilni USB Flash
07.03.2014. 21:21
status: user broj poruka: 3519
Otvori Acronis True Image Home (po mogućstvu 2014), potom idi na backup and recovery, create bootable media, izaberi USB drive i to bi bilo to. Ovo ti je najjednostavnije, a rekao bih i najbrže rešenje.
Northon Ghost koristim za kloniranje skoro uvek, baš taj sa HB 10.4. Međutim, ovo u Acronis-u su mi inkrementalni imidži (mogu da vratim na desetak datuma i dr., a što mi je javažnije ima drajvere za skoro sve tipove mašina a mogu da koristim i čuveni Acronisov Universal Restore (dakle jedan imidž od 4 GB za skoro sve tipove računara). To mi je mnogo bolje nego sa Ghost-om u nekim slučajevima.
Moja verzija (na kojoj su pravljeni imidži je 8.3 ... Ne Backup and Recovery nema Create boot media niti bilo šta slično. Verzija 14 se plaća ili krekuje, a ova moja je OK čini mi posao, tako da ne bi da pokušavam sa novijim (verovatnom je to najlakše sa 14-om ali ona mi ne treba)
Dakle, hteo bi da ostanem na 8.3 koja je `legalna`.
radi sasvim ok, mada, na dobrom delu masina mi se desavalo da acronis true image, koristio cd/dvd medijum ili ovo preko usb-a, nece da vrati slike kako treba i javlja poruke `corrupted image`, a ukljuceno mu je da testira sta je snimio. Tako da sam ga batalio. Clonezilla je free, legalna i do sada me nije izneverila (Yumi je podrzava), ali nema ono sto ti treba incremental backup. Stoga, ostani na acronisu, dok ne krene da zeza...
Poštujem i pozdravljam tvoju iskrenost i doslednost. Ukoliko imaš vremena, proveri da li postoji neka trial verzija Acronisa koja će ti omogućiti da u par koraka napraviš ovo što sam napisao u prethodnom postu, što bi ti rešilo problem dok ne dođeš do trajnog rešenja.
:: Moja verzija (na kojoj su pravljeni imidži je 8.3 ... Ne Backup and Recovery nema Create boot media niti bilo šta slično :: Verzija 14 se plaća ili krekuje, a ova moja je OK čini mi posao, tako da ne bi da pokušavam sa novijim (verovatnom je to najlakše sa 14-om ali ona mi ne treba :: :: Dakle, hteo bi da ostanem na 8.3 koja je `legalna`.
Re: Kako butabiilni Acronis sa CD-a da prebacim na butabilni USB Flash
08.03.2014. 11:28
status: user broj poruka: 1492
Ja već godinama za Acronis koristim FlashBoot i radi bez problema. Može da se nađe verizija 2.2d po prodavnicama. Ima ga na Avaxu. Možeš da koristiš ISO ili butbilni CD. Brže je sa ISO fajlom. On sam formatira flešku i napravi butabilni Acronis.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Imam nekoliko slika C particije urađenih u Acronis-u (*.tib format) - za nekoliko vrsta računara :: Do sada sam Akronis koristio isključivo preko butabilnog CD-a, kad se podigne biram Recovery ili Beckup C particije i pronađem odgovarajući *.tib fajl ... :: :: Pre nekoliko dana video sam poruku na ovom forumu user-a imarkovic koji je opisao kako se pravi butabilan flash programom UNexbootin. Lako sam uspeo da napravim Hirens boot 10.4 (na taj sam navikao) :: Istim programom, UNexbootin, pokušao sam da ubacim ISO fajl od mog CD-a Acronis. Međutim, iako mi pokaže da ima preko 52 MB, program UNexbootin ne vidi nikakve fajlove i opšte ih ne obradi. Akronisov CD opšte ne mogu da otvorim u Windows 7 ili Total Commanderu. Takođe, kada sa 7Zip hoću da raspakujem Acronisov ISO fajl od 52 MB ne dobijam ništa osim 2 `bedna fajla manja od 1 kB. Verovatno Acronis ima drugi format koga Windows ne razume :: :: Moje pitanje: na koji način mogu da napravim Acronis Boot Flash, ako imam butabilan CD - bukvalno da ga kloniram. Preko programa UNexbootin i Acronisovog ISO fajla očigledno ne može. Sve je manje račnara sa ispravnim CD/DVD a sve više sa mnogo USB priključaka, i USB Flash mi je uvek u džepu ... Jednostavno hteo bi da nosim USB Flash a ne više CD medijum ...
To naravno može sa verzijom 12 i većom, napr. 14. Ali sa Net-a mogu da skinem samo krekovanu. Ja već imam (legalan) butabilan CD, verzija 8.3 koja mi čini posao - kompaktan (52 MB) ima samo ono što mi treba i ono na čega sam navikao. Na žalost ovaj CD uopšte ne mogu da otvorim ni iz jednog Win-a, a kamo li da pozovam Acronis i da idem na Make Boot USB Flash.
( izaberes da ti prikaze sve fajlove u programu, pa na ISO fajl koji ti treba )
mana, najverovatnije ce ti zauzeti ceo flash, formatiraj fleshku na fat32 pre upisa, mozda ce preziveti upis i imaces normalan, upotrebljiv, preostali slobodan prostor
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.