Ovako, imam jedan laptop na kome sam trebao da zamenim operativni sistem.
Laptop je firmin i kao takvog razni ljudi su ga imali i svako je stavljao negde sifru, admini pogotovo kako bi naravno sprecili bilo kakve instalacije programa i slicno i zbog svih tih sifara sam trebao da reinstaliram OS. Ali bitno je to da nije bio ukljucivan godinu dve.
Pre reinstala je bio XP 64bit. Ubacio sam mu W7 64bit po zahtevu korisnika i tu nastaje problem.
Prvo kamera za Skype nece da se ukljuci nego samo vrti loading. Na sajtu sam nasao posebne drivere za to ali ista muka i posle instalacije drivera. Drugo, manje vazno, baterija dibidus crkla, nece da se puni niti bilo sta. Barem ju je Windows registrovao, dok je nisam izvadio zato sto ne vidim potrebu njenog postojanja. Trece, CD/DVD radi samo u Windowsu, i to kako kad.
Cetvrto i najbitnije. Kad se racunar na bilo koji nacin stavi u Sleep mod (zatvaranje poklopca ili nakon 10 min ili manuleno na dugme) racunar posle nece da baci sliku sve dok se ne restartuje. To jeste, Windows radi dok je ekran crn.
Ili nisi instalirao kako treba... Kameru proveri u nekom drugom programu Drajveri za graficku, chipset, zvuk (da, zvuk, posto obicno ostavljate genericke HD drajvere)... Sve to moze da pravi problem. Takodje, poslednja opcija ti je update BIOSa, zna da resi sleep probleme... DVD moze samo da ne radi u Windowsu a da pre njega radi (ako je ispravan). Ako je poluispravan radice kako kad i u Win i u bilo kom drugom OSu. Ne moze nikako da radi kako kad u Windowsu a nikako van njega :) Dakle, za zamenu je. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
@misoni Ne moguce je naci tacno koji su driveri bili pre reinstalacije. To sam i ja hteo prvo da pokupim, ali nisam nikako mogao da pristupim Desktopu zato sto je neko stavio program koji blokira nakon loginovanja u User account, znaci nije deo Windowsa koji se lako zaobidje.
A i zahtev je bio da se ubaci Windows7 tako da :\
@vmarc
Driveri su sa HPovog sajta, da li ti kazes da zapravo treba da zaobidjem HP sajt? Tj da jurim po netu?
DVD, ma ne razmisljam o njemu, ovo mi je prioritetnije.
pricaju kako treba prebaciti u ACHI mod da bi proradilo. Da li bi neko mogao da mi izbunari onu caku za prebacivanje u ACHI mod vec podignutog OS da ne radim opet? Koristi se za SSD kad se neko zezne.
meni je upalilo, ali sam na kraju reinstalirao Win sa pre toga ukljucenim AHCI modom u BIOS-u
1. Click Start and type regedit in the Start Search box
2. On the User Account Control warning box, click on YES.
3. Locate following registry subkeys:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV (In case you have the intel drivers) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
4. In the right pane, right-click on Start (Name column) and then click Modify.
5. In the Value box, insert 0, and then click OK.
6. On the File menu, click Exit.
7. Reboot, and change the bios sata setting to AHCI save your settings and boot into windows.
:: :: meni je upalilo, ali sam na kraju reinstalirao Win sa pre toga ukljucenim AHCI modom u BIOS- :: :: 1. Click Start and type regedit in the Start Search bo :: :: 2. On the User Account Control warning box, click on YES :: :: 3. Locate following registry subkeys :: :: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV (In case you have the intel drivers :: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahc :: :: :: 4. In the right pane, right-click on Start (Name column) and then click Modify :: :: 5. In the Value box, insert 0, and then click OK :: :: 6. On the File menu, click Exit :: :: 7. Reboot, and change the bios sata setting to AHCI save your settings and boot into windows :: ::
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647729. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.