Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Realtek driver
STRANA 1 OD 1
acanen Realtek driver 05.06.2014. 21:58 T57874

status: user
broj poruka: 952
Posle brisanja nekog malware-a prestao je da radi zvuk na kompu i kada pustim audio fajl preko winamp-a pojavi se poruka `bad direct sound driver` error code: 88890010. Uninstalirao sam drajvere iz control panel-a ali jos uvek nije proradio zvuk.
Na internetu sam procitao da je kod nekog ponovo poceo da radi zvuk kada je ponovo instalirao sve drajvere za plocu.

1. Koji je najbolji program za uninstaliranje drajvera?
2. Postoji li neko resenje za zvuk a da nije novo instaliranje win-a?

Hvala unapred na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jaga ... 05.06.2014. 22:25 #554893

broj poruka: 618
ne treba ti nov win nego audio driver koji imas i na netu i na cd od ploce
valjda znas kako se instalira driver

acanen .... 05.06.2014. 22:32 #554894

Instalirao sam vec par puta drajver ali ni posle toga nije bilo zvuka pa sam zato otvorio temu.

mikac962 Re 05.06.2014. 22:45 #554896

broj poruka: 555

Proveri da ti zvuk nije asociran sa nekim drugim uredjajem umesto sa zvucnom karticom.

Plamen Re: Realtek driver 06.06.2014. 00:57 #554903

broj poruka: 2836
Meni se bash isto danas desilo. Nzm sta da radim, probao sve zivo i nece.

Skenirao sam komp pomocu NOD-a i malwarebytes-a, nasli su nekoliko `virusa` i medju njima sam video da je bio neki fajl audio. Probao sam i najnoviji i onaj sa cd-a od ploce drajver i nece, windows nista ne prijavljuje.

Takodje sam proverio sva podesavanja, i sve je ok.

Evo sta je izbrisao malwarebytes: http://postimg.org/image/771gyelpl/

Kako da resim problem???

:: Posle brisanja nekog malware-a prestao je da radi zvuk na kompu i kada pustim audio fajl preko winamp-a pojavi se poruka `bad direct sound driver` error code: 88890010. Uninstalirao sam drajvere iz control panel-a ali jos uvek nije proradio zvuk.
:: Na internetu sam procitao da je kod nekog ponovo poceo da radi zvuk kada je ponovo instalirao sve drajvere za plocu
::
:: 1. Koji je najbolji program za uninstaliranje drajvera
:: 2. Postoji li neko resenje za zvuk a da nije novo instaliranje win-a
:: Hvala unapred na odgovorima
gilopile ... 06.06.2014. 03:38 #554911

broj poruka: 9459
Idite na rucnu instalaciju preko device manager-a...update driver...yas...have disk, pa navedite na folder sa drajverima i izaberi pa potvrdi i mora da proradi.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

gatekeeper Re: Realtek driver 06.06.2014. 08:57 #554915

broj poruka: 514
probaj ovako

-unistall realtek drivers
- skini ovaj program http://www.bleepingcomputer.com/download/driver-fusion-driver-sweeper/
prilikom instalacije idi na custom install i odcekiraj onaj tune up utilities da ti se ne bi instalirao

-pokreni program i izaberi realtek sound(dole na dnu) pa analyze i obrisi sve ostatke od drivera

-ponovo instaliraj drivere

acanen .... 06.06.2014. 09:10 #554916

Izgleda da nije nestao zvuk zbog drivera nego zbog trojanca koga nalazi samo SUPER Anti spyware ali ne uspeva da ga obrise. Malwarebytes i Avast nista nisu nasli. Preporucite mi neki besplatni program kao sto su avast ili malwarebytes. Pokusao sam ponovo da instaliram win ali tokom instalacije ne radi mis tako da ne mogu da formatiram hdd.

Hvala svima na odgovorima.

Plamen re 06.06.2014. 10:25 #554919

Probao sam sve i isto.

Windows prijavljuje da je drajver ok.

Koliko vidim meni trebaju ova 2 fajla iz windows/system32 koje je obrisao malwarebytes. E sad ne znam da li su ti fajlovi iz windowsa ili ih ubacuje drajver za zvuk?

Plamen Re: ... 06.06.2014. 10:33 #554921

Proradilo je nekim cudom, mada isto to sam pokusavao i juce ni sta. hvala

:: Idite na rucnu instalaciju preko device manager-a...update driver...yas...have disk, pa navedite na folder sa drajverima i izaberi pa potvrdi i mora da proradi
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

prosilva Realtek drajver 06.06.2014. 16:33 #554934

broj poruka: 196
Kada iz nekog razloga zvuk ne radi kako treba, najbolje je deinstalirati drajvere, očistiti registry bazu od repova koji su možda ostali, instalirati drajver za zvuk preuzet sa sajta proizvođača matične ploče, a onda apdejtovati drajver sa poslednjom verzijom koja je zvanična. Više puta sam imao slučaj da zvuk ne radi kako treba i samo na ovaj način sam uspeo da ga osposobim.

gilopile ... 06.06.2014. 16:59 #554938

broj poruka: 9459
@Plamen, ma nije to nista cudno, gremlini uzeli slobodan dann :)

@acanen, onda si izgleda zapatio nesto dosta ebeno, pa nije zgoreg da reinstal win ako nemas zvuka, a ocigledno nije do vozaca, jbg...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

micika988 ... 06.06.2014. 17:50 #554941

broj poruka: 2091
Reinstall windows-a, najlaksa stvar. Ako to nije opciono, onda se zabavljaj sa:

Bitdefender rescue disk

download.bitdefender.com/rescue_cd/bitdefender-rescue-cd.iso

Comodo rescue disk

http://download.comodo.com/crd/download/setups/comodo_rescue_disk_2.0.261647.1.iso

Kaspersky recue disk

rescuedisk.kaspersky-labs.com/rescuedisk/updatable/kav_rescue_10.iso

AVG recue cd

http://www.avg.com/us-en/download-file-cd-arl-iso

AOSS Malware scanner

download.pctools.com/mirror/AOSS.iso

Nabavi pisi brisi, CD/DVD i rezi ISO fajlove i pustaj skeniranje, boot-ovanjem sa istih. Samo to zna da potraje i pitanje je da li ce ista naci. Neki od njih se vezuju na net preko lan-a i azuriraju bazu automtski. Pa ti vidi sta ti se vise isplati. Ako ti zafali, besplatnih antivirus programa, javi ima ih jos pregrst :)...
acanen .... 06.06.2014. 22:54 #554955

@Plamen
Kako si uspeo da izbrises taj audio malware?
Trojan.Agent/Gen-Nullo[Short]
C:\WINDOWS\WINSXS\AMD64_MICROSOFT-WINDOWS-AUDIO-AUDIOCORE_31BF3856AD364E35_6.1.7600.16385_NONE_D294B5CDFE50C681\AUDIODG.EXE
update-ovao sam najnoviju verziju Malwarebytes Anti-Malware i podesio da pretrazi ceo komp.

@gilopile
Nema kursora tokom intalacije win-a pa pise da ce ostati stari fajlovi ako ne formatiram hdd. Avg je nasao jos neke malware-e ali ovaj audio vidi samo SUPERAntiSpyware.

@micika988
Hvala na predlozima.

Ako neko zna kako ovo da sredim neka javi jer je meni ponestalo ideja. Nemam prenosivi hdd, rezervni hdd, cd/dvd-rw i usb mi je kod druga.
ICEsd re: 07.06.2014. 04:08 #554961

broj poruka: 2158

Da se izbrise nije problem, iz windowsa obrises taj fajl ako nece onda is safe moda, ako ni tako nece preko Dos-a ili nekog linux-a, ako ni tako nece imas programe za brisanje neizbrisivih fajlova.

Sto se samog fajla tice evo sta kazu:

``audiodg.exe` is a part of Windows Vista and Windows 7. System services like audio drivers run in different and isolated login session from the locally logged-in user in Windows Vista or Windows 7. This ensures that content and plug-ins cannot be modified by other applications (e.g. by spyware). http://www.neuber.com/taskmanager/process/audiodg.exe.html
Note: The audiodg.exe file is located in the folder C:\Windows\System32. In other cases, audiodg.exe is a virus, spyware, trojan or worm! `

Obrati paznju da taj fajl treba da se nalazi u C:\Windows\System32 i nigde drugde.

Toliko o brisanju, kad ga obrises reinstaliraj drajver sa proverene lokacije ako i dalje bude problema skini taj fajl sa neta i ubaci ga di treba.

Za ostale ti ne mogu pomoci jer neznam koji su.
micika988 ... 07.06.2014. 06:07 #554963

broj poruka: 2091
Posto si tako jel te osakacen, nema usb, nema CD/dvd, nema externi hard disk… Onda ti jedino preostaje da iskoristis ono sto imas:

http://bit.ly/1np00Fb, proprati uputstvo

kolko se ja secam, Parted Magic („using its own standalone image“) ti pravi neku vrstu virtualnog okruzenja pa sa njim mozes direktno da pristupas sta ti vec treba i da obrises. Neka ti ostane ovaj dual-boot entry za buduce probleme…
acanen .... 07.06.2014. 14:47 #554997

Hvala svima na odgovorima.
Uspeo sam da formatiram c: particiju hdd-a iako nije radio mis tokom instalacije win-a. Nije ni posle radio mis u win-u dok ga nisam ukljucio u drugi usb ulaz. Posle toga sam instalirao drivere za plocu pa su svi usb ulazi poceli da rade. Nije mi jasno zbog cega nije radio mis ali vazno je da sada radi ok. Instalirao sam SUPERAntiSpyware, Malwarebytes Anti-Malware i Avast i nasao nekoliko malware posle instalacije besplatnih programa. Izgleda da ne obratim paznju prilikom instalacije na toolbar-ove koji se instaliraju pa uvek posle toga pokrenem spomenute programe i adwcleaner. Vazno je da sada radi zvuk i mis a konacno sam presao AIMP jer vise nema Winamp-a.

ICEsd re: 07.06.2014. 19:43 #555019

broj poruka: 2158

Vidi ovako ne instalira se maliciozni program sam na racunar vec ga korisnik svesno sam instalira ( dal iz neznanja dal iz nepaznje to je vec drugo pitanje ).

Ja sam proveo 2 god i jos uvek brojim dane, bez antivirusa i ostalih programa za zastitu i ciscenje ( 1 u 6 meseci instanliram cisto da proverim sistem i nikad mi nista nije nasao ) jedino redovan windows update.Doduse ne skidam ne proverene stvari, sumnjive torrente, ne koristim youtube da bih skinuo neki program/igru ili neku zakrpu, drajvere skidam samo od proizvodjaca direktno ( realtek sajt, amd sajt, nvidia sajt, intel sajt ).

Svi programi i antivirusi sluze da ako u slucajno krenes da skidas nesto sto ima virus da te upozori da to nije sigurno, ako internet koristis za par sajtova koje redovono posecujes i ako odigras neku igru, neces zapatiti nista, ali ako ides na milion sajtova skidas sve zivo a ne proveravas sta skidas i odakle to vec pravi proble.

Drago mi je da si resio problem, sledeci put pamet u glavu.
acanen .... 09.06.2014. 16:17 #555140

@ICEsd
Skidao sam besplatne programe kao sto su avast, Malwarebytes, 7-zip, CDisplay, Gom player, Aimp i drajvere sa cd-a koji sam dobio uz plocu... Pazio sam da ne instaliram neki toolbar uz te programe i birao custom instalaciju kada je bila ponudjena ali ipsk se instalirao neki dodatni program. Navikao sam da se posle instalacije programa pojavi neki malware ili toolbar ali uvek ih obrisem sa adwcleaner-om i ostalim programima koje sam spomenuo u ovoj temi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs