Moze, ko hoce sebi da komplikuje zivot, stavice GPT
:: :: :: A da formatira disk u GPT? Pa da na njega instalira native UEFI windows :: :: Ta opcija na postoji ???? : :: :: Bitno je da se tera windows a kako nema veze :: :: Salim se malo, mozes i ovako i onako isto ti dodje, samo sto GPT diskove windows xp ne vidi :: :: ::
...pri samom kraju instalacije (W7 Sp1 64-bit), znači do samog ulaska na desktop, tu poplavi ekran na 2 sekunde (ne stignem da vidim šta piše i da uslikam bar) ili se zamrzne i restartuje komp...
...od na primer W 8.1 Enterprise 64-bit se instalira sasvim normalno...
Zašto bi pobogu instalirao Enterprise verziju Windowsa?
:: :: ...pri samom kraju instalacije (W7 Sp1 64-bit), znači do samog ulaska na desktop, tu poplavi ekran na 2 sekunde (ne stignem da vidim šta piše i da uslikam bar) ili se zamrzne i restartuje komp.. :: :: ...od na primer W 8.1 Enterprise 64-bit se instalira sasvim normalno.. :: ::
Probao sam ovaj HDD na drugom kompu da podignem sistem (Win 7) i prikazao je opet onaj crni ekran (nisam video šta sada piše, jbg nisam bio tu tom trenutku) ali je uspeo da digne sistem bez problema (drugih) i sada radi bez greške...tj. normalno radi....
Naravno, probao sam sa onim istim SATA kablom...
Da nije možda do ploče (MSI 760GMA-P34(FX))....ili možda integruše (grafičke) pošto trenutno nju koristim..!!???
Kada stavim jedan štap memorije (u bilo koji slot (ima ih dva) i bilo koji modul) radi odlično, a kad stavim u dual chanel tad pravi problem...gasi/restartuje računar....!!!
Ako te ne mrzi, posto imas dva stapa te problematicne memorije, ubacuj jedan po jedan i testiraj svaki bar 3-4 kruga a onda zajedno. Samo jedan krug nije dovoljan da bi ti pokazao dal ima greske. Desavalo se meni tek posle 20 krugova da prikaze gresku. Koristi ili Gold mem i memtest. A posto ti sa drugom memorijom radi normalno, znaj da je problem ili u samoj memoriji (80%) ili podesavanja u biosu (20%).
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.