Pozdrav svima Ljudi pomagajte,imam Toshiba satellite pro C70-A-130,kupljen u Nemačkoj početkom avgusta.Kupljen je sa instaliranim win8,na nemačkom naravno,pa sam hteo da instaliram win7.Probao sam više diskova win 7,u bios-u namestim boot from cd...svaki disk kaže fail.Skinuo sam hard stavio kod sebe u komp,reko aj tako da probam da ga formatiram,ostaju particije od 100mb i od 1gb koje ne mogu da obrišem.Tako da sad kad sam vratio hard nema win8 ali i dalje kad stavim boot sa cd-a neće. Jel ima neki program da formatiram skroz taj hard(da obrišem i te particije) ili neka fora da pokrenem instalaciju?? Hvala unapred na pomoći. http://img692.imageshack.us/img692/9282/konacno.png
http://goo.gl/qQzK na njemu imas program da uradis low-lvl format diska probaj, isto tako probaj da dignes sa njega minixp i linux okruzenje.... mada koliko se secam taj lap ima neku glupost sa intelovim procom u vezi WIN8 pa nece ostale da prihvata ( ovo nisam siguran gde sam procitao)
Ako zaista ne može, neka se izrokaju u Toshiba supportu. Možda je Toshiba sa M$ napravili neki lep WIN8 dil, al to jako puno ljudi ne želi na svom računaru, to je jasno ko dan.
Disable-uj secure boot trazice sifru koju ces ponoviti i lupi enter, dok kucas karakteri nece biti prikazani ... Nakon toga Enable-uj older os boot ako i to ti je to... Radio vise puta i uspeo. Samo sto na par nisam uspeo drajvere da napucam...
Pre par dana se javio isto neki kralj sa temom gde pljuje po ASUS laptopu, a ustvari on je taj koji je problem. Vracao covek ispravan laptop jer nije mogao da instalira OS na njega, oni mu dali drugi a problem isti heheheheheheh mene mrzelo da pisem u toj temi...
Licenca tog win8 je u biosu/uefi, nemas nalepnicu sa kljucem na kucistu, vec je kljuc u biosu i vezan je samo za taj laptop. To je pocelo od win8...
Ta cinjenica pravi mnogima probleme, tolike da mnogi ljudi lupaju glavu sta i kako, a sa druge strane ima i onih koji pljuju odredjene brendove laptopova jer ne znaju da je MS usrao stvar.
Imao sam identican problem kao i ti i resio sam ga.
Ja sam umesto fabrickog harda na kom je original win 8.1 x64 u Asus N550JK ubacio SSD.
Stvar je u tome da uzmes oem verziju win8 i isntaliras je, a licencu/kljuc ce uefi ubaciti sam.
Meni isto nije htela da se pokrene instalacija, tj jeste, ali na nekih 80% pise fail, pretpostavljam kao i tebi.
Resenje je da se kroz cmd, sa par komandi otkljuca particija/hard i instalacija ce proci bez ikakvih problema. Te particije su ti zakljucane, zato i ne mozes da ih obrises...sve sam to isto prosao pre par dana, s tim sto sam ja instalirao win8, a ti win 7. Komande izgulaj, mrzi me da ih opet trazim sad...
Jedan savet, nemoj se jebavati sa win7, win8 je bolji i nema razlike u odnosu na 7. Mozes da namestis da ti odma butuje na desktop tako da onaj metro stajl neces ni videti, ima sad i start button, tako da nema potrebe da stavljas piratsku 7icu - sto pre ovo shvatis bolje za tebe. To sto pise na sajtu proizvodjaca da laptop ima drajvere za win7 ne znaci da ce oni da rade kako treba, a i ko zna koji ce ti uredjaj praviti probleme na win7.
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.