Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Vindovs XP zakrpe?
STRANA 1 OD 1
Starcevac Vindovs XP zakrpe? 13.11.2014. 11:33 T59536

status: user
broj poruka: 318
Pozdrav za sve članove.

I dalje koristim Vindovs XP. U poslednjih nedelju dana mi se dva puta desilo da su zakrpe stigle, a da nisam dobio nikakvu informaciju o njima.
Kada kliknem da isključi računar, ne pojavljuje se poruka da se zakrpa instalira, već se računar samo restartuje. Nakon toga, krenem da ga redovno isključim, nema informacije o zakrpi i računar se isključi bez problema.

Tako se desilo još jednom.

Znači, ima ikonice na tasteru za isklučenje o zakrpi, ali instalacije nema, već se samo restartuje računar. Kada je ranije bilo zakrpa, računar ih instalira i iskuljuči se, a ne restartuje, što mi je sada čudno.

Da li ostali članovi koji koriste Vindovs XP imaju isto iskustvo? Ne znam odakle stižu te zakrpe kada je podrška za ovaj operativni sistem prestala.

Unapred hvala na odgovorima.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC A da nisi fasov`o nesto? 13.11.2014. 12:45 #570935

broj poruka: 9437
Pitaj Malewarebytes, vidi sta ce ti on reci...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Sempron 3850
MSI AM1I
2GB Kingston 1600MHz
160GB
LC Power 1340MI 75W

Intel Celeron G1820
Asus B85M-G
2GB Kingston 1333MHz
250GB
IGMax 500W

Dexter013 @Starcevac 13.11.2014. 12:48 #570936

broj poruka: 17098
Mozda ne radi jer su ugasili podrsku za xp odavno...

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile .... 13.11.2014. 13:26 #570941

broj poruka: 9459
Ja i dalje koristim Xp. Zabole me za zakrpe, instaliram untouch, poinstalisem sve sto treba, java, net framevork i ostale gluposti i sve sljaka bez ikakvog problema. Koristim XP za sve zivo i nikada ni jedan problem nisam imao da bih morao da predjem na win7, 8, 9, 10...( naravno, imam ih sve instalirane za nedaj Boze )Kada pocne da zeza i ne radi mi ono za cega ka koristim, rado cu preci na drugi OS koji ce mi to odradjivati....

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

VMARC Re: .... 13.11.2014. 14:57 #570953

broj poruka: 9437
Istina!
Za normalan rad na racunaru, ako izuzmemo one koji zele da uzivaju u dx10, 11, 12, 18 benificijama, XP radi krajnje korektno. I pri tom leti :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Sempron 3850
MSI AM1I
2GB Kingston 1600MHz
160GB
LC Power 1340MI 75W

Intel Celeron G1820
Asus B85M-G
2GB Kingston 1333MHz
250GB
IGMax 500W

:: Ja i dalje koristim Xp. Zabole me za zakrpe, instaliram untouch, poinstalisem sve sto treba, java, net framevork i ostale gluposti i sve sljaka bez ikakvog problema. Koristim XP za sve zivo i nikada ni jedan problem nisam imao da bih morao da predjem na win7, 8, 9, 10...( naravno, imam ih sve instalirane za nedaj Boze )Kada pocne da zeza i ne radi mi ono za cega ka koristim, rado cu preci na drugi OS koji ce mi to odradjivati...
::
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

Starcevac Hvala na odgovorima. 13.11.2014. 15:05 #570954

broj poruka: 318
Proveram računar barem jednom mesečno na raznu gamad, pa sam relativno siguran da je čist.

Nakon što sam pokrenuo temu, isključio sam računar i ponovo je bila ta zakrpa, ali ovoga puta se dodatak pojavio, instalirao ge oko 5 minuta i računar se redovno isključio.

Prema tome, nakon dva neuspešna pokušaja, treći je uspeo. Valjda će sada sve biti kako treba.

Samo sam hteo da proverim od ostalih ljudi koji koriste XP i imaju aktivirane zakrpe, da li su dobili novu zakrpu, iako je podrška prestala.
gilopile ... 13.11.2014. 15:36 #570959

broj poruka: 9459
Iskljuci auto update, nema sta da se update kad je zvanicna podrska digla ruke od njega. Instaliraj sam sve sto ti treba i uzivaj.
JA sam uvek, ali uvek gasio update cim dignem OS - to mi je prvo. Kakve crne zakrpe, sigurnosne i druge...Nece te Bog jarac zakrpiti ako ides na XXX sajtove ili nisi vest da namirises sumnjivi sajt:)

AV isto ne koristim...Nemam sta u kompu sto mi mogu pokrasti, a i smeta mi njegov rad/prisustvo...tj. alergican sam da mi ebava svako malo po HDD-u, cak sam stekao utisak da svaki vec u sebi ima nekog trojana ili spyvwre-a...Koji ce mi...Viruse stancaju svakih par min na desetine, pa dok to ubace u bazu, pa dok se AV azurira, ti ga vec imas u sistemu...:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs