Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako da isključim u-p-d-a-t-e Windows-a XP
STRANA 1 OD 1
arogan Kako da isključim u-p-d-a-t-e Windows-a XP 08.12.2014. 19:45 T59808

status: user
broj poruka: 543
Kod druga sam instalirao Windows XP, SP 3 (posle dugo vremena XP) na stariju mašinu za malu decu da imaju za najprostije igrice ....
Kad sam bio uigran za XP odmah posle prve instalacije sam dečekiarao update na Automatic updates u Control Panel-u (čekirao Never).
Ovog puta sam to zaboravio. Sećam se da sam u međuvremenu stavljao Net Framework 3.5 pa je neka igrica tražila naš 2.0 pa sam instalirao tu stariju verziju pa mi je verzija 3.5 pukla za vreme deinstalacije.
Računar mi je bio je bio na brzoj ADSL konekciji par časova dok nisam instalirao igrice. Kad sam hteo da ga ugasim, pored opcije Shutdown, pojavila se Opcija Instal updates and Shutdown. Pre gašenja pokušao sam da dečekira Automatic updates u Control Panel-u ali su mi sve opcioje bile sive. Išao sam zatim samo na Shutdown, milseći da ću sledećim podizanjem računara uspeti da dečekiram update. ALi ništa sve je zasivljeno kada uđem u Automatic updates. Sledećim gašenjem išao sam na Install updates and Shitdown. Nakon podizanja sistema, u donjem desnom uglu mi se pojavila žuta ikona da postoje fajlovi za update. Kada sam je otvorio i išao na Custom Install video sam da je to Net Framework 3.5 (koji mi je pukao prilikom pokušaja deinstalacije). Pokušao sam da ga instaliram i kao Custom i kao Express i na gašenju Install updates and Shutdowsn, ali isto se događa, instalacija krene ali onda se pojavi poruka da taj apdejt ne može biti instaliran.
Čak sam ga, prilikom Custom instalacije, dečekirao i potvrdio da me više Windows ne pita za ovaj apdejt, ali i dalje mi se javljaju nepracilnosti:
- ne mogu da ukinem Windows update (sva polja zasivljena),
- prilikom gešenja mi uvek nudi i opciju i Install updates and Shutdown.

Pitanje: Kako nasilno da `ubijem` Windows update (makar i u Registry-u) čime će mi se otkloniti i dosadna opcija prilikom gašenja.
Da li Symantec Antivirus ima neke veze sa ovim?

Napominjem da ni kući ni na poslu nemam više Win XP, ali mislim da sam dobro opisao problem po sećanju, a kod druga ću da odem čim mi ponudite neko rešenje.

Pozdrav,
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lord5 Re: Kako da isključim u-p-d-a-t-e Windows-a XP 08.12.2014. 21:08 #574190

broj poruka: 51
Ides Start Menu>Run pa kucas services.msc pa ides Automatic updates i ides Stop pa Disable i onda Apply i OK.

:: Kod druga sam instalirao Windows XP, SP 3 (posle dugo vremena XP) na stariju mašinu za malu decu da imaju za najprostije igrice ...
:: Kad sam bio uigran za XP odmah posle prve instalacije sam dečekiarao update na Automatic updates u Control Panel-u (čekirao Never).
:: Ovog puta sam to zaboravio. Sećam se da sam u međuvremenu stavljao Net Framework 3.5 pa je neka igrica tražila naš 2.0 pa sam instalirao tu stariju verziju pa mi je verzija 3.5 pukla za vreme deinstalacije
:: Računar mi je bio je bio na brzoj ADSL konekciji par časova dok nisam instalirao igrice. Kad sam hteo da ga ugasim, pored opcije Shutdown, pojavila se Opcija Instal updates and Shutdown. Pre gašenja pokušao sam da dečekira Automatic updates u Control Panel-u ali su mi sve opcioje bile sive. Išao sam zatim samo na Shutdown, milseći da ću sledećim podizanjem računara uspeti da dečekiram update. ALi ništa sve je zasivljeno kada uđem u Automatic updates. Sledećim gašenjem išao sam na Install updates and Shitdown. Nakon podizanja sistema, u donjem desnom uglu mi se pojavila žuta ikona da postoje fajlovi za update. Kada sam je otvorio i išao na Custom Install video sam da je to Net Framework 3.5 (koji mi je pukao prilikom pokušaja deinstalacije). Pokušao sam da ga instaliram i kao Custom i kao Express i na gašenju Install updates and Shutdowsn, ali isto se događa, instalacija krene ali onda se pojavi poruka da taj apdejt ne može biti instaliran
:: Čak sam ga, prilikom Custom instalacije, dečekirao i potvrdio da me više Windows ne pita za ovaj apdejt, ali i dalje mi se javljaju nepracilnosti
:: - ne mogu da ukinem Windows update (sva polja zasivljena)
:: - prilikom gešenja mi uvek nudi i opciju i Install updates and Shutdown
::
:: Pitanje: Kako nasilno da `ubijem` Windows update (makar i u Registry-u) čime će mi se otkloniti i dosadna opcija prilikom gašenja
:: Da li Symantec Antivirus ima neke veze sa ovim?
:: Napominjem da ni kući ni na poslu nemam više Win XP, ali mislim da sam dobro opisao problem po sećanju, a kod druga ću da odem čim mi ponudite neko rešenje
:: Pozdrav
arogan Re: lord5 08.12.2014. 21:21 #574193

Vrlo moguće da može tako. Sutra pre podne ću da pokušam, pa javljam.
Pozdrav

tortojed ``Da li Symantec Antivirus ima neke veze sa ovim?`` 08.12.2014. 21:38 #574195

broj poruka: 11012
Moze da bidne - Norton-Symantec je sam po sebi virus.
Drugo: jesi li se ti bio ulogovao kao administrator?

arogan Re: tortojed 09.12.2014. 17:31 #574338

Kad razmislim tvoje pitanje je na mestu, kada otvorim Automatic updates sve mi je zasivljeno kao da nemam administratorska prava, ali naravno prijavio sam se kao administrator, čak sam namestio i administratorski pavord, ali bez promene. Kreirao sam i nalog lokalnog korisnika sa administratorskim pravima, ali opet isto sve sivo.

Prava da biram da li da odaberem Automatski updates sam izgubio, po mom mišljenju, iz dva razloga,
- prvi što mi se zaglavio jedan update i ne mogu da ga uspešno instaliran ili
- Symantec.

Ali sada nije važno, ono šro mi je u prethodnoj poruci preporučio lord5 uspeo sam, stopirao sam proces a zatim ga disebloavao. Posle restarta ne pojavljuje se žuta ikona u donjem desnom uglu da ima fajlova za update, a takođe prilikom gađenja računara mi se ne pojavljuje opcija Unstall updates and Shitdown.
Jedino mi je i dalje sve zasivljeno u Automatic updates u Control Panel-u, ali je osnovni problem svakako rešen.

Pozdrav i hvala i tortojed-u lord5-u.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs