Windows 8 PRO, skoro reinstaliran (nema ni mesec dana) na msi ge60-2pe pro. ssd i 1tb hdd. od programa nista sto bi mi palo na pamet da pravi problem: drivers msi apps Eset ESS steam viber rainmeter itd itd
kad pokusam da instaliram 8.1 update sa windows store, downloaduje ga, krene instalaciju i prekine. cackanjem, skapirah da je problem da system restore ne radi. pokazuje doticni error, i `loading...` na mestu diskova.
-Svi services (volume shadow copy, windows backup, itd itd) rade kako treba, automatic, started. -Registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\swprv\Parameters je uredu. -ESS deinstaliran, win firewall radi, defender radi -gpedit.msc -> disable system restore - nije diran, stoji na not configured
Isto se desava i na desktop masini, koja ima 8.1 i sve updates vec jedno vreme, pa mi pada na pamet da nije ESS nesto tu zeznuo, ali kad ga uklonim, ista prica.
You need to enable the services for system restore, to do that follow the steps provided below.
1. Click on Start button, now type in services.msc in the search programs and files and hit enter.
2. Now you need to check for the “volume shadow copy” service present in the services windows.
3. After selecting the “volume shadow copy” service you need to right click on the service and select properties and make the startup type as automatic and start the service.
4. Click ok, restart the computer and check for the issue.
and then:
Creating system restore point manually: 1. Open System by clicking the Start button, clicking Control Panel, clicking System and Maintenance, and then clicking System. 2. In the left pane, click System Protection If you are prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation. 3. Click the System Protection tab, and then click Create. 4. In the System Protection dialog box, type a description, and then click Create.
ako imas tune up aplikaciju - baci je kroz prozor
sretna i tebi nova godina :) i sve najlepse ti zelim.
to nije solution u mom slucaju. taj service radi sasvim normalno i nije do njega. nemam nikakvu tuneup aplikaciju, nikad nisam imao, u ta ***** verujem, koliko i prosecnom cigancetu na ulicama BG-a.
prosao sam 2 nedelje cackanja solutions-a sa microsoft, neowin, i mydigital life foruma. svi servisi, svi registry kljucevi, svi policies su na mestu, po defaultu......
Probaj da iskljucis system restore pa restart pa da ga ukljucis pa restart, pa kreiraj rucno restore point, pa onda probaj upgrade na 8.1.Ptanje je ko je prckao pa toj verziji win-a koju ti imas i sta je menjao dodavao pre postavljanja na net.
Ako nece najlakse i najbrze je da skines win 8.1 i njega instaliras direktno ( doduse nisam probao mozda ima i upgrade opcija kad krenes instalaciju 8.1 preko 8.0 ).
nije niko nista prckao, zaboravio sam da napomenem da su win legalni, pazarih kad su izasli.
pokusacu sa gasenjem i paljenjem servisa sa rebootom, ali mi se vec sada cini da je slaba vajda. Juce sam malo po desktopu prckao, event viewer je kompletno puko, ni jedan log se ne moze pogledati ili obrisati uz obrazlozenje `The request is not supported (50)`. kada odem an custom view dobijem `one or more logs have errors in them` i onda listu od jedno 15ak. puko uklanjanje logova nije pomoglo, jer nisu samo evtx fajlovi ocito u folderu winevt. :(
polako dizem ruke, jer sam uspeo da nateram obicnu osmicu da radi sa ReFS (to je bila poenta cele price, jer su mi svi diskovi na ReFS)
sad se razmisljam, da li je moguce da je MTK za office uspeo to da napravi? to je uz eset ESS jedina konstanta na oba PC-a? ko me i terao da imam crackovan office...
Misteriju ces da resis ako instaliras svez windows bez offica i stavi neki free AV tipa avast. Koristi tako na 1 racunaru par dana pa ces videti. Moze da se desi da je crack bio uzrok problema jer je izvrsio promenu u reg.bazi.
Office mozes registrovati i preko skajpa ako nadjes adekvatan kljuc koji radi. Uputstva imas na netu.
:: nije niko nista prckao, zaboravio sam da napomenem da su win legalni, pazarih kad su izasli :: :: pokusacu sa gasenjem i paljenjem servisa sa rebootom, ali mi se vec sada cini da je slaba vajda. Juce sam malo po desktopu prckao, event viewer je kompletno puko, ni jedan log se ne moze pogledati ili obrisati uz obrazlozenje `The request is not supported (50)`. kada odem an custom view dobijem `one or more logs have errors in them` i onda listu od jedno 15ak. puko uklanjanje logova nije pomoglo, jer nisu samo evtx fajlovi ocito u folderu winevt. : :: :: polako dizem ruke, jer sam uspeo da nateram obicnu osmicu da radi sa ReFS (to je bila poenta cele price, jer su mi svi diskovi na ReFS :: :: sad se razmisljam, da li je moguce da je MTK za office uspeo to da napravi? to je uz eset ESS jedina konstanta na oba PC-a? ko me i terao da imam crackovan office.. :: ::
mislim da ce misterija ostati ne resena, jer ne bih OPET reinstalirao sistem, zbog ovog. za sada sam srecan sto ReFS radi, i to mi dosta. Kazu 10ka ce biti free za nas vlasnike, pa ce tada pasti reinstall.
@imarkovic - tnx bro, znam za to, 2k13 sam morao da instaliram zbog zene, jer ovi sa Faxa u Vienna joj salju sve sa te verzije neke papire, pa mi lakse nego da se drndam konverzijom. Ja iskreno koristim WPS office na lapu, ali sam imao instaliran i office, svatio da nece crack, pa batalio. tad je vrv nastao ovaj haos.
sto nas vraca na temu, vrv je MTK uzrok, mada je na lapu uklonjen, a probacu i da ocistim reg od toga i office-a pa da vidim sta se zbiva.
@vladats hvala na pomoci. pokusacu da izbegnem reinstall, mada, javim se ovde na temi kad poludim i puknem format i saznam nesto novo avast ne mogu da stavljam, radje cu go i bez AV. (licne preference i guess, a i podseca me na `velikog vodju` mozda pa... :P)
- - jedina ideja je jos da probam da turim Eset ESS na torrentbox (imam neki microatx i5 koji sluzi za dload samo), pa ako tako radi par dana, onda cu da turim 2k13 office pa da vidim sta kaze. Ta masina se bar lako reinstalira, win,drivers,utorrent.
pri sledecem rebootu docekao me je `zakuc` pri instalaciji notepad++. ne lezi vraze, prodje to, ajd da vratim ESET nazad. bsod. system was not restarted from last installation. iznova i iznova ista poruka posle reboota.
Zao mi je sto cu reci da nisam nasao drugi nacin da se ovo sredi osim narodskog (litra piva, kila gibanice i instalacioni usb windowsa 8.1)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.