Pozdrav, Kupio sam Laptop Lenovo 50-30 sa ssd-om od 128gb. Imam butabilan fleš sa svim verzijama u njemu win 7 od 32 bita do 64. Instalirao sam na mom destop računaru preko tog fleša i radi bez problema. Probao sam na laptopu međutim kad kiknem na instal i pokrene setup is runing ili tako nesto nesećam se izbaci mi da nevidi ni je dan uređaj mislim na hdd predpostavljam i neće da produži. Cd od tog windowsa nemam jer je oko 7 gb. Probao sam drugi win od 4 gb preko fleša isti slučaj. Narežem taj win 7 od 4 gb na cd i probam instalaciju preko cd-a i može sve prođe a preko fleša neće ( samo na laptopu na desktopu radi preko fleša).
Npr moj, nikada vise ne instaliram sistem sa flasha, samo sa DVD-a i cao, da ja razmisljam sta su bugari natrpali na win necu, skinem verziju od 4.37GB sprzim na DVD i rokaj, nikad nije zakazalo. Tako i 8.1 isto. Jednostavno lap nije desktop, lap je igracka.
A flash se prepoznaje na desktopu, na lapu ukljuci CSM BOOT obavezno a ne UEFI (ako je noviji) jer ti nece nikako butovati.
Dakle rufusi, windows download toolovi, win-to-flash, nesto ce da upali... A iz mog (loseg) iskustva ne preporucujem da windows image bude preko 4.37 GB jer takvi windowsi su prebudzeni apdejtima koje ces skidati ili na ovaj nazovi `laksi nacin` ili na tezi tako sto ces morati par puta da resetujes komp...
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.