Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kloniranje
STRANA 1 OD 1
peniko Kloniranje 23.07.2015. 09:10 T61760

status: user
broj poruka: 205
Pozz svima. Imam jedno pitanjce. Drugar je kupio neki krs Acer laptop sa preinstaliranim `Windows 8.1 Single Language with Bing`. E sada, svi vec znamo da treba par sati dok se nameste programi, sakupe jebeni apdejti i slicno, koliko je i meni trebalo... Ugl, posle x sati instaliranja, provalim da ne radi webcam, win je ne vidi pod Imaging devices, restartovao, ubacivao DRP, reko` prepoznace, ali nista. Ovi u Tehnomaniji ne prave problem oko zamene i slicno, otici ce drugar, koliko danas, da uzme drugi, sto me dovodi do mog pitanja. Posto nisam odusevljen idejom da ponovo radim istu stvar, mislio sam da pomocu Norton Ghost ili neceg slicnog, iskloniram particiju sa OS i programima. Napominjem da su svi programi koje sam mu instalirao neke free varijante (LibreOffice, Skype, FastStone Image, Adobe Reader i sl...) Uglavnom, moje je pitanje da li ce sve biti ok obzirom da dolazi do promene hardvera i da se neke licence za neke programe vezuju za njega... Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cveleks Nema neke svrhe 23.07.2015. 10:16 #599494

broj poruka: 129
Pustis win to ti je 10-15 max
drajvere sa diska ili si vec skinuo 10 min
Za sve besplatne programe pustis da se instaliraju sa Ninite.com i to je max 30 min

Ovako moras da pravis image Norton/Acronis. Da ga kopiras na prenosni HDD ili nesto slicno.
Vise vremena ces da izgubis dok se napravi image i dok ga vratis nego sto ti treba ya novu insttalaciju.

neXus2000 .... 23.07.2015. 10:50 #599495

broj poruka: 3351
Mozes da uradis kloniranje, ali samo da su isti laptopovi zbog drajvera. I kada uradis kloniranje i preneses na novi, moras krekujes W8, jer je kljuc W8 vezan za laptop. Posto su preinstalled verzije. Osim, ako nema nalepnicu na laptopu, sa kljucem za W8. Tada uneses taj kljuc.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

VMARC 23.07.2015. 13:51 #599505

broj poruka: 9437
Ne moze, nece biti regularno. Ni ne pokusavaj.
Uradi sve iz pocetka, manje ces se akati i nece te boleti glava.

Ako uzima isti model laptopa, neka odmah u radnji proveri da li radi webcam.
miki069 Kamera 23.07.2015. 17:01 #599521

broj poruka: 1234
Je najverovatnije ispravna.
Da ne vraćate laptop pa opet ponovo.

Jel uključena u BIOS-u?
Jel odgovarajući drajver?

peniko Ii progress... 24.07.2015. 02:23 #599563

Klonira se upravo. Snimio sam particiju i sad je isporucujem na novi, potpuno isti, laptop.

@miki kamera nije ispravna, kao sto sam rekao, nema te kamere koja se disejbluje i enejbluje u bios-u, a kada je win oem, logicno je da je drajver tu. Ugl, napisao sam da je ne vidi pod imaging devices, tako da nema i nije bilo diskusije o tome da li je dobra ili ne. Ugl, na novom radi normalno...

@vmarc Proverio, na istom takvom novom radi cam. Negde sam procitao da se oem windowsi instaliraju kao klon i da nema neophodnog procesa aktivacije, pa zato probam... app. Deluje mi nekako logicno da ne postoji neki kinez koji na 100000000 identicnih laptopova instalira iznova isti win, vec mi je realnije da se to radi na bulkove hard diskova. Ugl, brzo cu znati.

@nexus rekao sam da su isti, a brzo cu videti za serial. uglavnom, imam serial sa starog, pa se nadam da nece biti problema.

@cvele Meni install windowsa i podesavanja, apdejti i sl. oduzmu 4+h... Nisam cuo za taj ninite.com, hvala na korisnoj info, cekiracu ga.

Hvala svima, ubrzo vesti....
miki069 BIOS 24.07.2015. 02:31 #599565

broj poruka: 1234
Je čudo.
Večina Toshiba laptopova ima isključenu kameru u BIOS-u.
Ali ako ti znaš da je neispravna, onda OK.
Gubi vreme.

Windows bi trebao da je vidi sa žutim uzvičnikom, ako kamera uopšte postoji i
uključena je u BIOS-u.
peniko Odgovorih sa zeninog profila slucajno... 24.07.2015. 03:00 #599567

Sad cu da se registrujem na ana.rs, pa da bude 1-1. Ugl. ovo je nekakav Acer, nije Toshiba, mada sam i njih desetine sredio... I nema nikakve opcije za kameru u BIOS-u, kao sto sam napomenuo. Time sto je nije bilo u Device Manager-u, zakljucio sam da ili ne postoji, ili nije prikljucena. Anyway, zavrsilo se kloniranje, drndao je, na novom laptopu jedno 3 minuta getting devices ready i sada doslovno sve radi kako je i na prethodnom, sa tom razlikom da radi kamera. Za sada ne trazi nekakve promene kljuca niti aktivacije. Uglavnom, glavna dilema koju sam imao je razresena. Na iste laptopove idu klonirani sistemi, bez da neko sedi za njima i vrsi aktivaciju.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs