Pozdrav svima. Imam jedan bas cudan problem. Naime koliko mi se cini, OS mi automatski smanjuje zvuk. Probao sam u Winamp-u, sve radi super. Upalim neke pesme na Youtube-u i automatski krecu smanjeno, a cim pomerim onu trakicu na videu na bilo koje vreme(makar i na isto), samo se zvuk vrati u normalu...pustim tako da ide, pa posle par minuta opet automatski ga sroza dosta. Cuje se i dalje, ali pocinje da me nervira, jer koliko god da pojacam zvucnike, ono kao da juri isti nivo zvuka. E sad, zasto je ovo problem. Usao sam na Control Panel = Hardware and Sound = Sound = Communications i oznacio sam `Do nothing` i kliknuo `Apply` pa `Ok`, ali i dalje nastavlja bez promena. Kao sto rekoh Winamp mi radi normalno i dole u desnom cosku, kad kliknem na ikonu za zvuk, ona zelena tracica se vrti oko normalnog nivoa, ali kad upalim YT, ona se sroza zajedno sa zvukom, pa ako neko ima jos neke ideje sta bi moglo biti, jer ovo bas pocinje da nervira.
Realtek je u pitanju. Ne znam na sta mislis pod drugim pitanjem, ali pretpostavljam da mislis na drajvere. Njih sam instalirao preko DPS(Driver Pack Solution) 15.9
Probao sam i drajvere da unapredim, ali imam poslednju verziju dostupnih drajvera, a i sumnjam da je do njih. Skoro sam instalirao Win7, a pre toga na XP-u nije bio slican problem, vec samo od kako sam instalirao sedmicu...
Pa kako onda nije do drajvera...? :) Skini te, najnovije, i instaliraj oficijalne sa sajta proizvodjaca ploce. Ako ni to je pomogne, ukloni i njih iz Control panela, restartuj kom i pusti ga da povuce genericke HD Audio drajvere.
El Capitan
:: :: :: Skoro sam instalirao Win7, a pre toga na XP-u nije bio slican problem, vec samo od kako sam instalirao sedmicu.. ::
Evo sve sam probao, cak sam i lupio reinstalaciju sistema za svaki slucaj. Brisao drajvere, instalirao opet preko DPS-a, brisao opet, pa preko Gigabyte-a instalirao sa njihovog sajta kao sto si preporucio, pa i to brisao, pa instalirao sa sajta Realtek i opet nista. Nije mi jasno sta je problem. Ali izgleda da samo na Youtube-u to radi. Palio sam i Metacafe, Dailymotion i jos par sajtova za video snimke i na njima sve normalno radi....
Jesam, probao sam bukvalno sve sto mi je palo na pamet. Opet me buni sto samo izgleda da na Youtube-u pravi problem. Evo cak sam probao i jedan video sa sajta `eksplicitnog materijala` i tu zvuk radi sasvim normalno :D
Nego, nesto mi je drug nagovestio da je moguce da pravi takav problem nekompatibilan drajver za tastaturu ako je multimedijalna tastatura u pitanju(sto kod mene jeste)...nisam ga bas razumeo, ali nesto na tu foru mi je rekao...
Youtube je uveo Dynamic Loudness Normalisation. Da kazemo, kompresor. Samo sto kod razlicitih video zapisa, loudness peak je na neki minus decibela. I kako kome. -3, -7, -13.... Tako da se desava neki put zvuk da varira, to sam i ja primetio, jer je neki put nesto glasnije, neki put nesto tise...bas nekako cudno. A opet zavisi od produkcije toga i pride kako taj kompresor radi u odnosu na produkciju. Ima mesta gde se primeti, ima gde i ne.
Samo me zanima, preko kojih browsera si pustao YT?
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Chrome. Ali meni ne varira zvuk, nego svaki video koji upalim sroza mu zvuk za jedno 50-ak%, ako pomerim traku na bilo koji vremenski interval videa, zvuk se vrati na normalu, radi tako minut, mozda ni toliko, ali tu negde, pa se opet sroza. Nikad nije skocio, vec samo se smanjuje...
Ista situacija i na Mozili(sad sam probao) i na IE-u... Probacu jos par sajtova sa video snimcima ili nesto slicno, pa vise nemam pojma sta da uradim... :/
prvi put citam za ovako nesto da se desava...nemam resenje ali bas me interesuje do cega ovo moze biti...svasta...jedino ako su neki virusi mada ne bih rekao, vise mi deluje kao da je negde neka opcija podesecna da se automatski smanjuje zvuk, imas onu opciju kad odes u control panel pa na sound pa onda napredna podesavanja gde ima da se ukljuci equalizer, normalization i slicno, nzm tacnu lokaciju za to...
Desni klik na zvucnik u system tray, playback devices. Desni klik na izlaz (npr. Speakers - Realtek audio device), properties, enhancements i stikliraj disable all enhancements..OK...OK....
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Probao sam i to, ali primetio sam da ocigledno nije do drajvera, a ni do kompa... Desni klik na system tray = playback devices, tu imam samo zvucnik, a one crtice dok pici muzika na youtube-u dolaze samo do pola(crtice koje oznacavaju jacinu zvuka), ali zato odem desni klik tu na zvucnike, kliknem `Test` i dok sistem testira sa nekim obicnim zvucima, te zelene crtice skacu do kraja...sad mi bas nije nista jasno. Sumnjam da su virusi, jer sam juce/prekjuce tek lupio reinstalaciju da bih i to probao...
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.