Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Ehhh taj windows 10 i sva sranja koja idu uz njega....
STRANA 1 OD 2  
AaAa Ehhh taj windows 10 i sva sranja koja idu uz njega.... 31.10.2016. 22:10 T64135

status: user
broj poruka: 661
Upravo sam resio problem,koji sam imao poslednjih par dana!Samo od jednom,je krenulo nesto da me zeza u igrama...Dota 2 mi radila na 20-35 fps-a, CS-go 50-60 fps-a wtf?!Do duse izbacivao mi je steam poruku `u pozadini vam radi Xbox DVR program,koji prouzrokuje pad performansi`,ali ja to nisam uzimao zdravo za gotovo.Pre 10min uzmem da se pozabavim time i imam sta da vidim????Jebeni windows 10 ima u sebi taj Xbox program,koji sam radi sta hoce i kako hoce?Pratim ja uputstvo za gasenje toga u REGEDIT i posle turn off-a Dota i CS-go POLETE.Sad mi je u doti 80-145 fps a u cs ide do max 200.
Samo da podelim ovo sa vama,mozda jos neko ima sl problem,a ne zna koji su simptomi..pa nek proba ovo..Mene je ubilo u pojam,dok ga nisam iskljucio!

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6239-DZCB-8600
Tu sve lepo pise,pa ko ima win 10 nek proveri to sranje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
AaAa Da naglasim.. 31.10.2016. 22:12 #625889

Ko nije logovan na xbox..ne mora da se zeza,samo prati uputstvo na dnu,sa regedit .)

Srdjanc ... 01.11.2016. 00:45 #625901

broj poruka: 3106
Random osoba: Windows 10 je dojaja, radi dosta brze od ostalih, odusevio/la sam se kad sam ga instalirao/la, preporucujem svima.
Srdjan: Jes, al onda mora se jebavas da ga korigujes po instalaciji da bi bio upotrebljiv za rad bez problema.
Random osoba: Ma lupas gluposti, W10 je savrsenstvo, jedes go..., samo si hejter, navedi barem jedan problem koji W10 pravi?

I posle ja trebam ljudima da objasnim ceo sistem da je napunjen bloatwerima, PoP, lose uradjenim zamenama tradicionalnih programa sa Microsoftovim i naravno default konfiguracijama koje je kose sa realnoscu.

Ako vam bas treba Windows, stavite W8.1 i blokirajte update koji forsira upgrade na W10. Nema jos DX12 benefita koje su nam su napricali.
vladarko @Srdjanc 01.11.2016. 00:56 #625903

broj poruka: 4228
Ne znaš šta propuštaš - opet je preko vikenda (mislim u petak) bio update-reinstall. Da mogu brzo - vratio bih se na 7...

Pozdrav!

Vlada

1AGRESSOR ... 01.11.2016. 03:16 #625911

broj poruka: 831
ja cekam Redstone 2

NISTA BEZ KABLA

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 01.11.2016. 08:33 #625915

broj poruka: 3529
Manje vise uvek je bilo neko zezanje sa pocetnim verzijama windows-a, kasnije oni to lepo ispeglaju.

@Srdjanc
Koliko znam update na W10 vise nije aktivan, posto ga vise ne dele dzabe, pa tako ne mora nista da se blokira oko toga vise.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500

VMARC Uvek ista prica u Srbiji... 01.11.2016. 09:32 #625916

broj poruka: 9437
Win 95 sranje
Win 98 sranje, Win 95 zakon
Win ME ceo svet se slozio da je sranje, preskacemo
Win XP tesko sranje, Win 98 zakon
Win 7 zestoko sranje, a tek su ispeglali XP
Win 8.0 sranje, 7 savrsenstvo
Win 8.1 apdejt sa sranja na sranje, 7 bozanstvo
Win X sranje, 8.1 i Njegovo Visocanstvo 7 su neprikosloveni drzite ih se do pojave neke XI

Oduvek smo isli u korak sa vremenom... Jedan korak iza nam je taman mera, to se vidi u svakom aspektu drustva i zivota.

Over and out.

macOS Sierra
What can your Mac do now? Just ask.

MilosNBG ... 01.11.2016. 09:41 #625918

broj poruka: 1586
Navika je cudo.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Srdjanc Re: Uvek ista prica u Srbiji... 01.11.2016. 10:24 #625920

Pa uvek kad izadje nov Win, mi uspemo na kraju jedva da izadjemo sa prethodnim. I ko bi sad da se jebava sa jos necim trecim posle svega? Ljudi koji igraju igre uvek moraju da forsiraju poslednji Win zato sto ih MS uslovljava sa DirectXom, ali to ne mora da znaci za sve. Tako da ostajemo na ono sto znamo da podesimo i da nas ne zajebava.

I da, preskocio si Vistu na spisku :)

:: Win 95 sranj
:: Win 98 sranje, Win 95 zako
:: Win ME ceo svet se slozio da je sranje, preskacem
:: Win XP tesko sranje, Win 98 zako
:: Win 7 zestoko sranje, a tek su ispeglali X
:: Win 8.0 sranje, 7 savrsenstv
:: Win 8.1 apdejt sa sranja na sranje, 7 bozanstv
:: Win X sranje, 8.1 i Njegovo Visocanstvo 7 su neprikosloveni drzite ih se do pojave neke X
::
:: Oduvek smo isli u korak sa vremenom... Jedan korak iza nam je taman mera, to se vidi u svakom aspektu drustva i zivota
:: Over and out
Bobi4ever Re: Uvek ista prica u Srbiji... 01.11.2016. 10:31 #625921

broj poruka: 4890

Ma i Vista im je bila do jaja dok nisu izvalili da je les zivi.

Posle toga je opet XP bio zakon.

:: Win X sranje, 8.1 i Njegovo Visocanstvo 7 su neprikosloveni drzite ih se do pojave neke X
:: Oduvek smo isli u korak sa vremenom... Jedan korak iza nam je taman mera, to se vidi u svakom aspektu drustva i zivota
:: macOS Sierr
:: What can your Mac do now? Just ask
VMARC Sta je to VISTA? 01.11.2016. 11:07 #625922

broj poruka: 9437

macOS Sierra
What can your Mac do now? Just ask.

AaAa Definitivno se vracam korak u nazad 01.11.2016. 11:21 #625923

Samo je pitanje sta je bolji izbor,kad je gaming u pitanju?
Da li da se vratim na win 7 ili win 8.1?
AaAa Upravo sam se necega genijalnog setio 01.11.2016. 11:29 #625924

Kako funkcionise ono sa pravljenjem windowsa,kad kace na torente sa updatovima,bez updetova,sa programima i bez njih? Ako me kapirate? Kako da ja sebi napravim savrseni windows boot image...koji cu napravidi da bude sa odredjenim programima i updatovima,pa to lepo napravim da bude iso i nabacim na cd. Jel zna neko kako se to pravi?
Srdjanc ... 01.11.2016. 12:17 #625926

Kapiramo na sta mislis, ti ustvari hoces da na ISO od Windowsa odmah u startu dodas update (a i programe ako je moguce) tako da ne moras da downloadujes i instaliras nakon instalacije sistema nego da imas vec na izvolte.

Nekada sam za XP koristio nLite, ali sad gledam na sajt on vise nije Free (tj imas osnovnu i placenu verziju) i ne podrzava XP, ali podrzava W7 - 10.

https://www.ntlite.com/
MegaTon Re: Upravo sam se necega genijalnog setio 01.11.2016. 12:38 #625927

broj poruka: 200
Imaš i recimo ovako nešto, dosta toga može da se redukuje u Windowsu 10:
http://tinyurl.com/jjl8h7w
...

:: Kako funkcionise ono sa pravljenjem windowsa,kad kace na torente sa updatovima,bez updetova,sa programima i bez njih? Ako me kapirate? Kako da ja sebi napravim savrseni windows boot image...koji cu napravidi da bude sa odredjenim programima i updatovima,pa to lepo napravim da bude iso i nabacim na cd. Jel zna neko kako se to pravi
Srdjanc ... 01.11.2016. 12:47 #625928

Pravio sam izmenu u postu i ti me blokirao :(

Elem vidi ovu stranicu i obrati paznju koji od njih podrzavaju sistem koji hoces da radis.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/10-tools-for-creating-custom-windows-installation-discs-679477

Sto se tice W7 vs W8.1 to neka bude na tebi. Ja licno koristim W8.1, nekako sam se navikao na UI dok na W7 zapravo znam kako da oslobodim 200-300MB sa graficke zarad igranja. Oba su DX11 tako da....
AaAa ... 01.11.2016. 13:09 #625929

@Srdjanc pa da,da napravim neki ISO win-a koji ce biti savrsen
1AGRESSOR ... 01.11.2016. 13:09 #625930

broj poruka: 831
@Srdjanc

`na W7 zapravo znam kako da oslobodim 200-300MB sa graficke zarad igranja`

kako ???

NISTA BEZ KABLA

AaAa Kucam sa tel pa mipojede pola tekstta? 01.11.2016. 13:19 #625931

@srdjanac da napravim neki iso win koji ce da bude rasterecen odvglupih stvari,a opet da ima potrebne updstove.da napravim neko savrsenstvo
Srdjanc Re: ... 01.11.2016. 14:14 #625933

Vidis, zarad Aero teme postoji jedan servis koji se zove DWM - Desktop Window Manager i on je zaduzen za rad na grafickoj kako bi dobio providan izgled. Normalno kad bi prebacio temu na Basic umesto Aero on bi trebao da se ugasi, medjutim to se ne desava svima. Da bi se sigurno ugasio treba ga ugasiti u Services.

Win+R>Services.msc enter>desni klik properties na Desktop Window Manager>prvi tab>Start up type: Disabled>status Stop>treci tab>sva tri Take No Action.

Izgubices Aero ali baci pogled na zauzece na grafickoj (mislim RAM).

Ovo vazi za Vistu i W7 zato sto na W8 to je drugacije reseno kako bi zauzimalo manje memorije, ali sad se ne moze ugasiti da ne zauzima u opste.

:: @Srdjan
:: `na W7 zapravo znam kako da oslobodim 200-300MB sa graficke zarad igranja
:: kako ???
AaAa Vazi probacu na drugarovoj krsini,taman malo da rastereti GPU :) 01.11.2016. 17:52 #625941

Evo nasao sam lep tutorijal za ovo sto mi treba..tu se spominje program koji ste mi rekli da je dobar.Samo nisam bas najbolje skapirao jednu stvar?!Jel te programe i updatove moram dodatno da skidam,ili to zavisi koju sam verziju win skinuo i sta se nalazi u njemu..pa ja tu gasim,palim,dodajem,oduzimam?I zanima me koliko daleko ja mogu da idem sa modovanjem(da to tako nazovem) :)?Ja bi hteo da ubacim neke moje programe i sl...

Sajt koji sam nasao http://www.howtogeek.com/124368/how-to-create-a-customized-windows-7-installation-disc-with-integrated-updates/

obradmi Re: Uvek ista prica u Srbiji... 01.11.2016. 18:09 #625942

broj poruka: 7732
tek je XP sa NTFS bio ozbiljniji OS, pre njega nisu imali security u fajl sistem-u ,kao Unix i hijerarhiju user-a ,cak ni firewall,.Jedino sto je bilo dobro pre toga je Win98 bio je odlicna platforma za igrice.

Srdjanc Re: Vazi probacu na drugarovoj krsini,taman malo da rastereti GPU :) 01.11.2016. 20:29 #625945

Tvoje pitanje nisam bas razumeo ali ajd da probam da objasnim.

Zamisli ovako. Sve iz .ISO stavis u folder OS i pored njega napravis folder Dodatak i u njega sa interneta skines i stavljas programe koje tebi treba poput Office, Firefoxa, Winamp i sta ja znam i jos napravis treci folder Updatovi za Win i isto tako skines sa neta i stavis u taj folder. Onda dodje jedan od programa za izmenu instalacije koji sva tri foldera spoji u jedan .ISO koji kad instaliras Windows, on ima sve sto si stavio u ona tri foldera.

E sad, da li ces ti skidati updatove manuelno ili ce to taj program uraditi, zavisi od programa kojeg koristis. Takodje i za Firefox i slicno zato sto postoje mogucnosti i njih automatski da skine i stavi u ISO.

Jednom kad skines sve updatove u folder i to na kraju zavrsi u ISO, vise nikad neces skidati opet.

:: Evo nasao sam lep tutorijal za ovo sto mi treba..tu se spominje program koji ste mi rekli da je dobar.Samo nisam bas najbolje skapirao jednu stvar?!Jel te programe i updatove moram dodatno da skidam,ili to zavisi koju sam verziju win skinuo i sta se nalazi u njemu..pa ja tu gasim,palim,dodajem,oduzimam?I zanima me koliko daleko ja mogu da idem sa modovanjem(da to tako nazovem) :)?Ja bi hteo da ubacim neke moje programe i sl..
:: Sajt koji sam nasao http://www.howtogeek.com/124368/how-to-create-a-customized-windows-7-installation-disc-with-integrated-updates
AaAa malo sam to laicki objasnio :) 01.11.2016. 20:38 #625947

OK.Prvi deo mi je jasan,ali ono sa programima i updat-ovima...ajde programe cu sam da skinem i ubacim u folder(sve sta mi treba),nego kako da skinem te updat-ove,mislim kako da znam sta mi je od update-a potrebno,a da ne skinem nesto sto ce da mi zeza sistem(kao ono sranje za win 10).A i gde da ih nadjem sve?
Imam jos jedan problem..ne mogu bre da nadjem cistu verziju win 7 sp1 64bit.. sve neke gluposti 8in1..15in1 i sl?! Ako imas neki link posalji mi,bio bih ti zahvalan :).
Skroz mi se svidja ta varijanta,da napravim win po mojim potrebama...Ionako mi nije prioritet dx12(izvikano sranje) :).Taman kad ja batalim igrice...to me vise nece ni zanimati,taj prelazak na nove dx-ove i sl sranja.

Kutalion Re: Uvek ista prica u Srbiji... 01.11.2016. 20:42 #625948

broj poruka: 2480
Ja sam jedini koji je obozavao winME izgleda :D Radio mi ko car!

5820k @ 4.5ghz
Custom loop 360 rad + 3x NB Eloop | D5 pump
Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock
Asus R9 280X Dc2T
4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15
Samsung 840 EVO 256gb
1TB WD Black | 2TB WD SE | 2TB WD RE
Seasonic 760w XP2 Platin

DmasteRNo1 Win 2000 01.11.2016. 22:58 #625957

broj poruka: 6106
Čini mi se da ga niko nije pomenuo. Bio je odlična alternativa za XP, pre nego što su ga malo doveli u red.

i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs