Kupih polovan laptop sa win10 na njemu. Ima nalepnicu win7 (i sa serijskim brojem ispod i sa logo-om na strani tastature), pa pretpostavljam da je sistem bio legalan, te da je prethodni vlasnik presao na win10. Nisam iskljucivao update i on odradi neki update, posle cega mi ispisa sa desne strane `Activate Windows` `Go to Settings to activate Windows`
Kako da se iscupam, da ne reinstaliram sistem. Pretpostavljam da serijski broj sedmice ne vazi.
Unapred hvala.
Pozdrav.
PS. Ako je bitno Toshiba Satellite C660D - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ako hoces legalno, moras da vratis na tu sedmicu, sa tim serijskim brojem, aktiviras (ne moras da se cimas oko drajvera niti bilo cega vise osim instalacije i aktivacije) i potom odatle update na Win X. Ako hoces da zadrzis taj sistem, onda Microsoft toolkit.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS High Sierra
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
@Compy Gde naci proverenu verziju toolkit-a da se ne obogaljim virusima. Par sajtova nadjoh, ali ih antivirus odmah prepozna kao virus...
Unapred hvala.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Kao sto napomenuh - kako da se iscupam, da ne reinstaliram...
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Ako hoces legalno, moras da vratis na tu sedmicu, sa tim serijskim brojem, aktiviras (ne moras da se cimas oko drajvera niti bilo cega vise osim instalacije i aktivacije) i potom odatle update na Win X. :: Ako hoces da zadrzis taj sistem, onda Microsoft toolkit :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: macOS High Sierr :: :: i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z- :: ::
Objasnio sam ti proceduru za legalizaciju tog sistema u potpunosti, da znas na cemu si. Pored toga objasnio sam ti i kako da se iscupas bez reinstalacije. Svaki MS toolkit ce ti svaki AV detektovati kao potencijalno opasan sofver.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS High Sierra
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
:: @VMAR :: :: Kao sto napomenuh - kako da se iscupam, da ne reinstaliram.. :: :: Pozdrav :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: :: :: Ako hoces legalno, moras da vratis na tu sedmicu, sa tim serijskim brojem, aktiviras (ne moras da se cimas oko drajvera niti bilo cega vise osim instalacije i aktivacije) i potom odatle update na Win X. :: :: Ako hoces da zadrzis taj sistem, onda Microsoft toolkit :: :: :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: :: macOS High Sierr :: :: :: :: i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z- :: :: :: ::
U trazenju toolkita, kojeg AV nece pre pokretanja prepoznati kao Malware/Trojan..., (a sa idejom da sprecim ubuduce apdejtovanje...) nadjoh programe `DestroyWindows10-Spying` i `Win10Privacy` (po preporuci operatora ovde na sajtu PC berze), i nakon pokretanja jednog pa drugog, te restarta - nema vise obavestenja da win mora da se aktivira.
Hvala operator. Hvala i ostalima na savetima, cim nadjem provereni toolkit, snimicu ga za svaki (sledeci) slucaj.
Pozdrav.
PS. Kad poslah poruku videh sajt, pa skidam, hvala Compy.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Pazi na taj tool, moze da bude fatality za sistem, jer radi permanentni `disable` dosta servisa koji su potrebni da bi sam sistem funkcionisao, neke stvari jednostavno ne mozes da iskljucis.
:: U trazenju toolkita, kojeg AV nece pre pokretanja prepoznati kao Malware/Trojan..., (a sa idejom da sprecim ubuduce apdejtovanje...) nadjoh programe `DestroyWindows10-Spying` i `Win10Privacy` (po preporuci operatora ovde na sajtu PC berze), i nakon pokretanja jednog pa drugog, te restarta - nema vise obavestenja da win mora da se aktivira :: :: Hvala operator. Hvala i ostalima na savetima, cim nadjem provereni toolkit, snimicu ga za svaki (sledeci) slucaj :: :: Pozdrav :: :: PS. Kad poslah poruku videh sajt, pa skidam, hvala Compy :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Ooo, hvala kolega. Nisam se nadao da budem spomenut u ovom kontekstu. DestroyWindows10-Spying je odličan. Ne možeš da koristiš servise od M$-a za praćenje i nadogradnju putem njihovih servisa tipa visual c++ bilo koja varijanta ili servisi za XBOX, ali svi ostali servisi su dostupni. Win10 Privacy je već ozbiljniji u opcijama i stvarno, ako se koriste opcije koje su crvene bolje, može da dođe do različitih scenarija, pa i da OS ne bude butabilan.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Skače i Qihoo-360, mada ovdje tvrde da ne skače. Možda sam stavio previše sigurnosnih postavki i svoj snimljen profil, pa obraća pažnu na sve tipove fajlova, bez obzira da li su ranije skenirani. U principu skidaj sa provjerenih mjesta softver da te glava ne boli, bez potrebe.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ja se gadno opeko na ovo, ceo win sam srusio a tek sam skapirao kad su porogrami poceli da mi traze odredjene servise koji nisu aktivni, i na kraju kao i uvek brze resis problem sa reinstalacijom nego sa kompanjem po win-u da proradi.
:: Pazi na taj tool, moze da bude fatality za sistem, jer radi permanentni `disable` dosta servisa koji su potrebni da bi sam sistem funkcionisao, neke stvari jednostavno ne mozes da iskljucis. :: :: :: :: U trazenju toolkita, kojeg AV nece pre pokretanja prepoznati kao Malware/Trojan..., (a sa idejom da sprecim ubuduce apdejtovanje...) nadjoh programe `DestroyWindows10-Spying` i `Win10Privacy` (po preporuci operatora ovde na sajtu PC berze), i nakon pokretanja jednog pa drugog, te restarta - nema vise obavestenja da win mora da se aktivira :: :: :: :: Hvala operator. Hvala i ostalima na savetima, cim nadjem provereni toolkit, snimicu ga za svaki (sledeci) slucaj :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: PS. Kad poslah poruku videh sajt, pa skidam, hvala Compy :: :: :: :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.