Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Glava me zabole... Koji XP!?
STRANA 1 OD 1
dgrujic Glava me zabole... Koji XP!? 15.03.2008. 11:03 T8754

status: user
broj poruka: 78

E pa vako! Resio ja da predjem na XP 64bit, pa me zanima koju verziju da nabavim, da li neki black edition, da li XP 64 SP2, da li postoji XP 64 SP3?
Sve u svemu koja verzija 64 bitnog XP-a je najbolja da je zemim?
Ubi` se od googelovanja al` mi nista nije jasno...

p.s.
Vistu ni pod razno sve da je 512-bitna, nema sanse da je krknem na moje slatke male krompjuterchice... .))))

p.p.s.
Ako neko uopste ima ideju koliko je XP 64 brzi od obicnog i gde se to oseti ne bi bilo lose da podeli to iskustvo...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos24 ja koristim x64 15.03.2008. 12:10 #47808

broj poruka: 282
vec 7-8 meseci i situacija je ovakva:

Obicni korisnicki programi tipa office, playeri, itd. rade potpuno jednako kao i na xp32.
Igre nisam probao.
Odredjeni broj programa nece da se instalira ili nece da se pokrene, ali za vecinu stvari postoji neka alternativa.
Poneki hardware nece da radi kao npr. leadtek TV kartica XP 2000 RM.

E sada momenat zasto ga vredi probati, ako radis sa velikim fajlovima (npr. velika scena u Mayi ili Maxu) onda se apsolutno isplati. Ja sam imao jednu veliku scenu u Mayi i imao sam 2Gb RAM-a i xp32 i stalno mi je pucala Maya kada probam da dodam jos nesto u scenu, iako je u Task Manageru pokazaivao da je PF usage 1,8 Gb. Instalirao sam x64 i sve je proradilo, Maya vise nije pucala, a TM je pokazivao 2,6 Gb. Kasnije sam dodao jod 2 Gb memorije i sada bukvalno mogu da otvorim bilo koju scenu, bez ikakvih problema. Tako da ako radis sa velikim fajlovima, samo napred. Moja preporuka je ako imas vise od 2 jezgra i imas zivaca da probas Win 2003 Server.

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

Kn0b Re: ja koristim x64 15.03.2008. 14:04 #47819

broj poruka: 108
Win 2003 Server?! Po imenu bih rekao da je to OS za servere. Je l` pametno instalirati na kucnu masinu?

::Moja preporuka je ako imas vise od 2 jezgra i imas zivaca da probas Win 2003 Server
csoszop ja koristim x64 15.03.2008. 14:08 #47820

broj poruka: 183

A jel x64 prepoznaje pravilno svih 4 GB Rama?

IvanNo1 ... 15.03.2008. 15:49 #47827

broj poruka: 474
XP x64 препознаје до 64 гигабајта рама и до 16 терабајта виртуелне меморије.

Везано за 2003, овде је врло јасно и једноставно упутство како га претворити у радну станицу: http://win2k3.msfn.org/ Морам само признати да нисам пробао, па бих волео да Милош са нама подели своја искуства пре свега што се тиче компатибилности свакодневних програма са Win2003.
Ognjeni ... 15.03.2008. 18:26 #47841

broj poruka: 4527
samo ti ostani na 32-bitno....jer ces za koji dan slati poruku ne radi mi ovo ne radi ono...mene je na primer zezao internet, jer ne postoje 64-bitni driveri za moj adsl modem...

Ajd uzdravlje :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647730.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs