Već nekoliko puta mi nakon nekog perioda od više meseci Mozilla zabaguje. Naime, koristim redovno jako puno otvorenih tabova, stotinak. Kad krenem od početka, sve lepo radi ali postepeno počinje da se usporava i pri podizanju ne učita sve tabove, već na neke moram ručno da kliknem reload. ( Ne povlačenje iz keš istorije je nerešiv problem koliko znam.) Tada izvršim brisanje private data, prebacim tabove u bookmarks i pođem od praznog. Ali jako brzo opet budu isti simptomi, čim pređem stotinu tabova, počinje Mozilla da krešuje ali pri restartu podigne sve tabove koji su bili u momentu pada. Ovakvo padanje se ponovlja više puta i onda u nekom trenutku tresne i na restartu izgubi sve tabove, odnosno ostane svega 6, ovaj put. Ovakav scenario mi se ponavljao više puta za neki period od 2 godine. Sistem je XP sp3, 4 gb rama, 1 tb hdd, am3, nemam puno ekstenzija ali je ista Mozilla par puta prebacivana pri podizanju novog sistema. Stekao sam utisak da se jednostavno Mozilla prepuni uprkos brisanju private date, bilo iz nje bilo preko nekog programa. Jednostavno pukne i isprazni se sama. Gde je bag, ima li rešenja ili da pređem na Hrom što ne bi jer mi teško ide privikavanje na nov pretraživač, a i Lija mi se sviđa?
koji FF koristis beta 4 ili 3xx? meni ta beta funkcionise ok, povremeno zabode stranica pa refresh-ujem, nista cudno.. a nemoj bas da preterujes u tabovima, jer svakom browseru to je opterecenje, zavisi takodje i koliko rama imas, ako nisi primetio, svaki tab ti oduzima megabajte i to pristojno.. ja u chrome-u trenutno imam otvorenih 50 tabova vec duze vreme, nikako da ih pozatvaram, ujeeee, sad kad sam bacio pogled zauzeto 3.4GB rama, nikad nista ne zabada, imam Google chrome 5 stable verziju.. al fino sljaka i sedmica.. mogu ti reci da se chrome mnogo bolje snalazi sa tabovima, tj. mnogo lakse podnosi mnogo tabova nego FF koji odjednom samo zablokira i moras da gasis neke tabove..
Glavni razlog što sam odabrao davno Mozilu je upravo mogućnost multi tab umesto mnogo prozora na IE. Sledeće, ne padne odmah čim pređe stotku, već prođe više meseci, možda skoro godina, kad se ovo desi. Očigledno je u pitanju overload.
Mislio sam da komanda Open All Tabs otvara sve tabove a ne samo određeni folder i one koji su samo u njemu. Pošto Mozilla ne čuva lepo stranice ko Ie ( save as), tj. podiže ceo pretraživač sa svim tabovima a ne iz keša samo jedan prozor, bookmarks mi je jedini način za arhiviranje.
Koristim 3.6.10, al se ovo dešava i sa ranijim verzijama. Imam 4 gb rama.
vidim ja da si profesionalni otvarac tabova pa instaliraj chrome i otvori recimo 50 tabova u FF, a 50 u Chrome-u i nema overload-a
:: :: Glavni razlog što sam odabrao davno Mozilu je upravo mogućnost multi tab umesto mnogo prozora na IE. Sledeće, ne padne odmah čim pređe stotku, već prođe više meseci, možda skoro godina, kad se ovo desi. Očigledno je u pitanju overload. :: :: Mislio sam da komanda Open All Tabs otvara sve tabove a ne samo određeni folder i one koji su samo u njemu. Pošto Mozilla ne čuva lepo stranice ko Ie ( save as), tj. podiže ceo pretraživač sa svim tabovima a ne iz keša samo jedan prozor, bookmarks mi je jedini način za arhiviranje :: :: Koristim 3.6.10, al se ovo dešava i sa ranijim verzijama. Imam 4 gb rama :: ::
Inertan sam, teško mi ide privikavanje. Jako dugo sam bio na IE i bezuspešno pokušavao da promenim dok nisam pauzirao i seo nakon tri meseca za komp i tad prešo na Mozillu. Ne mogu dva pretraživača.
Sve ovo što mi savetujete je samo zaobilaženje problema. Da Mozilla pukne čim dostignem 130 taba u redu, al to se desi tek posle mnogo meseci rada i bezbroj podizanja, odnosno nakon mnogo istorije. Siguran sam da se prenatrpa slažući sesije negde i pukne u nemogućnosti da se snađe sa njima.
Ja recimo radim sa Firefox-om tako sto kada vidim da ce biti 5 kila tabova, podelim u dva ili tri Firefox-a i mnogo se lakse snalazi komp nego kada je otvoreno sve u jednom. Ume bas fino da zalemi memoriju do kraja kada ima mnogo tabova u jednom. Probaj tako, ako ne, ne gine ti adaptacija :)
Pazi bio je neki twik u vezi takvih stvari resavao se tako sto ukucas u address bar: about:config Ali ne mogu da se setim tacno sta treba da promenis davno sam to citao a sad ne mogu da nadjem taj tekst. P.S. Mozda ti ovo nesto pomogne http://maketecheasier.com/28-coolest-firefox-aboutconfig-tricks/2008/08/21
:: :: Već nekoliko puta mi nakon nekog perioda od više meseci Mozilla zabaguje. Naime, koristim redovno jako puno otvorenih tabova, stotinak. Kad krenem od početka, sve lepo radi ali postepeno počinje da se usporava i pri podizanju ne učita sve tabove, već na neke moram ručno da kliknem reload. ( Ne povlačenje iz keš istorije je nerešiv problem koliko znam.) Tada izvršim brisanje private data, prebacim tabove u bookmarks i pođem od praznog. Ali jako brzo opet budu isti simptomi, čim pređem stotinu tabova, počinje Mozilla da krešuje ali pri restartu podigne sve tabove koji su bili u momentu pada. Ovakvo padanje se ponovlja više puta i onda u nekom trenutku tresne i na restartu izgubi sve tabove, odnosno ostane svega 6, ovaj put. Ovakav scenario mi se ponavljao više puta za neki period od 2 godine. Sistem je XP sp3, 4 gb rama, 1 tb hdd, am3, nemam puno ekstenzija ali je ista Mozilla par puta prebacivana pri podizanju novog sistema. Stekao sam utisak da se jednostavno Mozilla prepuni uprkos brisanju private date, bilo iz nje bilo preko nekog programa. Jednostavno pukne i isprazni se sama. Gde je bag, ima li rešenja ili da pređem na Hrom što ne bi jer mi teško ide privikavanje na nov pretraživač, a i Lija mi se sviđa?
Ako u velikoj vecini slucajeva radi i sa vise od 100 tabova odjednom, trebalo bi da Mozilla nije problem(iako me nenormalno zanima da vidim kako se medju 100 tabova snaci bez pravljenja popisa ili IQ 200, osim ako ih odmah po otvaranju ne zatvaras).
Moze da bude da ti se cak i RAM memorija popuni, jer 4GB rama u SP3 je u stvari 3.25GB, a 100 tabova ako je natrpano nepoznatim sadrzajima moze svasta da napravi. Dovoljan je 1 da izludi hardver.
Koji je antivirus ? Koji Firewall ? Da li su redovno azurirani Flash i Java ? Da li koristis add on Flashblock ? U kakvom je generalnom stanju Windows ? Kada je instaliran ? Da li je popravljan, reinstaliran preko istih foldera ? Da li se razni programi instaliraju i brisu po 20 puta mesecno ?
Ocu da kazem i da je Klinton zena, i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao. Nema milos. I sta mu jebem...
:: Ako u velikoj vecini slucajeva radi i sa vise od 100 tabova odjednom, trebalo bi da Mozilla nije problem(iako me nenormalno zanima da vidim kako se medju 100 tabova snaci bez pravljenja popisa ili IQ 200, osim ako ih odmah po otvaranju ne zatvaras) :: :: Moze da bude da ti se cak i RAM memorija popuni, jer 4GB rama u SP3 je u stvari 3.25GB, a 100 tabova ako je natrpano nepoznatim sadrzajima moze svasta da napravi. Dovoljan je 1 da izludi hardver :: :: Koji je antivirus ? Koji Firewall ? Da li su redovno azurirani Flash i Java ? Da li koristis add on Flashblock ? U kakvom je generalnom stanju Windows ? Kada je instaliran ? Da li je popravljan, reinstaliran preko istih foldera ? Da li se razni programi instaliraju i brisu po 20 puta mesecno :: :: Ocu da kazem i da je Klinton zena :: i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao :: Nema milos. I sta mu jebem...
sto se tice add-on flashblock-a, ne znaci puno, sa tim add-onom meni baguju neke stranice i npr. kada hocu da pustim video sa youtube-a na nekoj strani, pojavi se siva boja umesto videa i dok ne kliknem posred, ne pusta se video.. a memorija.. svejedno da li je uklj. ili ne, zauzima ISTO memorije..
:: Ako u velikoj vecini slucajeva radi i sa vise od 100 tabova odjednom, trebalo bi da Mozilla nije problem(iako me nenormalno zanima da vidim kako se medju 100 tabova snaci bez pravljenja popisa ili IQ 200, osim ako ih odmah po otvaranju ne zatvaras) :: :: Moze da bude da ti se cak i RAM memorija popuni, jer 4GB rama u SP3 je u stvari 3.25GB, a 100 tabova ako je natrpano nepoznatim sadrzajima moze svasta da napravi. Dovoljan je 1 da izludi hardver :: :: Koji je antivirus ? Koji Firewall ? Da li su redovno azurirani Flash i Java ? Da li koristis add on Flashblock ? U kakvom je generalnom stanju Windows ? Kada je instaliran ? Da li je popravljan, reinstaliran preko istih foldera ? Da li se razni programi instaliraju i brisu po 20 puta mesecno :: :: Ocu da kazem i da je Klinton zena :: i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao :: Nema milos. I sta mu jebem...
Po defaultu, kada kliknes na PLAY, skidas blokadu za taj flash na koji si kliknuo i onda je normalno da je zauzece memorije kao kada blokade nema. Youtube snimci po defaultu cekaju da kliknes da bi poceli da se ucitavaju, pa ti se zato cini da nema razlike sa i bez blokade.
Nadji stranicu sa razlicitim flash sadrzajima, pa onda uporedi koliko je isto zauzece memorije sa i bez okolnog sarenila.
Ocu da kazem i da je Klinton zena, i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao. Nema milos. I sta mu jebem...
Pise ti u samom setovanju Firefoxa (Tools - Options - Tabs) warn me if multiple tabs slow down firefox.
A to sto ti puca, to se dogadja zbog Flash player-a, zato sto nesto nije u redu sa nekim sajtom i njegovim `flash playerom`. I meni se dogadja na nekoj strani, cak na samo jednom tab-u da mi cela strana zabaguje i crashuje Firefox, zbog toga kako je implementiran `player` na sajtu.
Naravno tu dolazi do popunjavanja memorije, kao sto je vec receno ovde, i jednog dela Firefox-a koji hoce da baguje, a po secanju mislim da se zove nesto-plugin ili plugin-nesto.exe. Videces ga u Taskmanageru. Proguglaj kako da iskljucis da ti se taj `plugin-nesto.exe` vise ne pali po startu firefox-a. Meni je sa tim Firefox pucao vise, nego kada sam ga disable-ovao. Sada puca, vec kako sam ti rekao zbog loseg Flash-a na sajtu.
Zar ti nije lakse da ponovo otvoris neki tab nego da ga trazis medju 100 razlicitih ? Koja je poenta drzati toliko otvorenih tabova ,stvarno ne razumem ...al dobro. Probaj neki drugi browser ako su ti bas bitni toliki tabovi ,mada ja sad prvi put cujem za toliko otvorenih ...
@jaydee- Ako podelim tabove u nekoliko prozora, kad restartujem komp, podigne se samo jedan, last ili previus to last, a isto tako ako padne, znači ostali zagubljeni.
@nskoric-Večeras čitam što si preporučio.
@Klinton-Nisam Q 200, al recimo pratim nekoliko foruma sa više tema pa pootvaram sve pristigle mailove sa linkovima, redovno pratim nešto što me interesuje od kupoprodaja, motor, hifi,alat,...čitam neke tutorijale itd. Volim da u toku večeri menjam žanr i bi ga, skupi se. Ne napuni se memorija do kraja, menjana već zbog sumnje u neispravno, a isto se dešavalo i sa starim kompom sa smešno malo memorije. AV je Avira, Firewall ne koristim, ažuriran i Java i Fleš. Ne koristi Flešblok, čak sad ni nemam Adblok. Ne igram se, ne instalarim i de instal uopšte. Windows je relativno nov, instalacija iz početka, jedino je Mozilla malo prekopirana.
@saxija-Jel treba da gledam navedene linkove?
@imarkovic-Nemam Flešblok i svega par adona, tab mix i neke za javu, ništa bitno i problematično,možda neki za skraćeni rad sa bukmasima. Navešću na kraju spisak.
@neXus2000-Nikad me nije upozorila da multipl tabs usporavaju rad. Puca mi recimo kad u kratkom intervalu izotvaram nekoliko tabova, a već ih ima puno. No, ko što rekoh. Pošto mi ovo nije prvo ovakvo pucanje sa izgubljenim tabovima, to se dešava nakon više meseci rada a uvek imam puno tabova. Znači ko da se prepuni tamo nešto, neki keš, neka istorija. Ima plugin-container.exe i on zauzima najviše rama, trenutno 431 mb od ukupno 927, a Firefof jede 192, podignuto svega 19 tabova.
@BassivitY-Pošto sam vizuelista, lako se snalazim sa u 11 redova tabova, maks 150,toliko sam dozvolio, ima kratak naziv svaki i `dobro` mi ide.
Meni isto cesto zabaguje i srusi se i mozila i chrome i to sam primetio kada odem na B92 sajt sport sekciju ali nece uvek, znaci definitivno je nesto do samog sajta, e sad da li moze da se spreci da pukne nisam siguran
znam kako ti je, i ja sam umeo da pootvaram gomilu tabova. rekord mi je bio 130 odjednom. a ovo sto kazu da hrom ne zabada... kad sam ga koristio do pre par meseci (a koristio sam ga poprilicno dugo), cim se otvori preko 25-30 tabova, desi se neki bag kada koristis meni iz desnog klika, ne mozes da kliknes nijednu opciju iz prve, vec iz recimo desetog pokusaja uspe... iritirajuce.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui
:: :: Već nekoliko puta mi nakon nekog perioda od više meseci Mozilla zabaguje. Naime, koristim redovno jako puno otvorenih tabova, stotinak. Kad krenem od početka, sve lepo radi ali postepeno počinje da se usporava i pri podizanju ne učita sve tabove, već na neke moram ručno da kliknem reload. ( Ne povlačenje iz keš istorije je nerešiv problem koliko znam.) Tada izvršim brisanje private data, prebacim tabove u bookmarks i pođem od praznog. Ali jako brzo opet budu isti simptomi, čim pređem stotinu tabova, počinje Mozilla da krešuje ali pri restartu podigne sve tabove koji su bili u momentu pada. Ovakvo padanje se ponovlja više puta i onda u nekom trenutku tresne i na restartu izgubi sve tabove, odnosno ostane svega 6, ovaj put. Ovakav scenario mi se ponavljao više puta za neki period od 2 godine. Sistem je XP sp3, 4 gb rama, 1 tb hdd, am3, nemam puno ekstenzija ali je ista Mozilla par puta prebacivana pri podizanju novog sistema. Stekao sam utisak da se jednostavno Mozilla prepuni uprkos brisanju private date, bilo iz nje bilo preko nekog programa. Jednostavno pukne i isprazni se sama. Gde je bag, ima li rešenja ili da pređem na Hrom što ne bi jer mi teško ide privikavanje na nov pretraživač, a i Lija mi se sviđa?
@raic-jeste instalirana sveže al izgleda da je drugar ubacio stari profil zbog bookmarksa i po prvom startanju nakon reinstalacije sistema se pojavi stranica sa svim tabovima kako sam je poslednji put zatvorio. Pošto nisam baš vičan, doći će ovih dana drugar pa ću da je puknemo i peške vratim bookmarkse i pasvorde te nadodam adone od početka i sva ona tvikovanja. To je izgleda neminovno.
@Klinton-Malvare koristim, CC cleaner ne al nešto slično, Flešblok nisam koristio, Adblok jesam imao, sad ga ne vidim uopšte al nemam upade prozorčića uopšte. Izgleda da je tu i radi al zbog prekopiranja profila se ne prijavljuje.
@mjevtic- Bežim od drugog pretraživača iako mi drugar zbog nekog tamo koda preporučuje Chrome, a i on zakucava.
@Ruff-Najzad neko da saučestvuje sa gomilom tabova i opet sa negativnim iskustvom sa Guglom. Vidim da si preporučio lepe adone. Ajd ih malo pojasni i daj neki link gde se može naći objašnjenje i preporuka adona, naravno na Srpskom.
Podignem večeras mozillu, svi tabovi, 20, neće da se učitaju skroz, ja reload all tabs, opet neće, otvorim jedan, pa drugi, kad ono prijavljuje se greška sa Adobe fleš plejerom. Apdejtujem ga i otvoriše se svi normalno. Ne volim Adobe inače, PDF katastrofa, (Foxit koristim). Drugar kaže da od 7. svi plejeri ne valjaju. Jel ima neki drugi player, ko za PDF. Ljudi hvala. Mislim da ovo bagovanje postoji i da ja nisam jedini, pogotovu što mi se ovaj problem provlači više godina i dešavao se više puta i opet Jovonanovo.
isto vracam rucno profile po reinstalaciji sistema, dakle sve iskopiram natrag u appdata, ali jos nisam imao taj problem. moj problem je mladja sestra, mislim da to sve govori.XD ova nova verzija 3.6.10 mi pravi prvi put nakon koliko godina onaj problem `firefox is already running`, moracu to da sredim nekako.
preporuke za doticne addonove mozes dobiti od mene licno, uspesno ih koristim godinama, i veoma sam zadovoljan. objasnjenje na srpskom citaj dole. takodje, obavezno pogledaj slike, one ce ti reci dosta.
Session Manager https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2324/ u slucaju ffox crasha, ili automatski vraca sve tabove koji su bili otvoreni(uvek su svi tu, dakle ne moras da se brines), ili ponudi par poslednjih sesija koje si imao (pamti nekoliko dana unazad) (slika4 na linku). mozes sacuvavati svoje sesije po volji, evo imam cak i neku iz 2008e mislim.:D pamti zatvorene tabove, broj po izboru. kod mene pamti do 100 zatvorenih tabova, korisna stvar. pri ucitavanju druge sesije mozes da biras da li ces samo da dodas nove tabove, ili ces da zamenis sve trenutne. rekao bih da je to bas ono sto tebi treba?:)
Read It Later https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/7661/ imas previse tabova otvoreno i ne citaju ti se svi sada, neke bi kasnije, a da ih sada zatvoris. read it later ti je neka vrsta bookmarka, dakle kliknes na ikonu od addona i izbaci ti veoma preglednu listu bookmarksa koje si zabelezio da ces ih citati kasnije.
TabCounter https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6391/ cisto ako te zanima statistika. prikazuje koliko imas tabova otvoreno, pamti rekorde i slicno. npr, od 15. februara 2009. otvorio sam ukupno 31500 tabova, prosek otvorenih tabova po sesiji 17.8. prosek mi je opao skroz, pre godinu-dve je bio 45, al sam onda restartovao brojac slucajno.:)
evo da dodam jos neke odlicne addon-ove: FaviconizeTab https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3780/ smanjuje velicinu taba, znaci ako na tabu imas logo pcberze i pored pise pcberza.rs, dvoklikom (ili cime ti vec odgovara) mozes da smanjis tab tako da bude dovoljno veliki da prikazuje samo logo pcberze. pogledaj slike, shvatices.
Multirow Bookmarks Toolbar https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6937/ ako imas previse bookmarksa u bookmarks toolbar-u, instaliraj ovo i mozes da namestis da ti prikazuje bookmarkse u vise redova, jedan ispod drugog.
i kratka napomena: ako vec nisi ovo uradio, uradi, znaci ce ti. u opcijama za tabmix plus, tab Display, tab Tab Bar, promeni opciju When tabs dont fit width: stavi na Multi-row, max number of rows to display: cifra koja ti odgovara izmedju 3 i 6, sve preko toga ne zelis -provereno (osim ako nemas monitor sa npr 1920x1200 rezolucijom, posto meni ni na 1680x1050 nije pregledno vise od 6 redova). ides apply i uzivas!:)
iskreno se nadam da ce ti ovo nekako omoguciti zaobilazenje problema iz prostog razloga sto me sada boli mozak od kucanja, pa da ne bude da je za dzabe....
edit: ne znam da li postoji neka zamena za adobe flash player, znam samo da je recimo mozilla pokrenula open video projekat, tako nesto, gde ti u principu ne treba (flash) plejer da bi pustao video preko browsera, ako sam dobro shvatio. u svakom slucaju, projekat je u zacetku, nacekacemo se da postane siroko dostupan, ako uopste i uspe.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui
Znam coveka koji koristi preko 100 tabova na FF preko godinu dana i nema problema koje si ti naveo u prvom postu. Dakle moguce je imati ih toliko. Uvek najnovija final verzija FF-a. A sad sta kod tebe ne valja tu ne mogu da ti pomognem.
Evo da se javim i izjavim zahvalnost. Radi makina. Obriso sam sa CC klinerom sve i otvorim Mozilu, kad ono nema tabova. No, tu je sešn menadžer i njegov bekap i lepo otvorim poslednji od 10 koliko sam podesio. Savršeno. Koristio sam do sada neki menadžer al nije bio ovaj koji čuva na posebnom mestu, gde mu se odredi, i koliko sesija. Odlično i hvala još jednom.
Koristim takođe Tab Mix sa više redova već od ranije.
Nego, kad sam već tu. Jel ima opcija da ne učitava iz početka stranice, ko recimo explorer gde podiže iz keša a tek sa reloadom osvežava.
I još jedno pitanjce. Ono što sam sačuvao kao Sve As u računau, ko komplet, samo jedna ikona, kako da podesim da mi otvara samo to, iz računara a da ne podiže celu Mozilu sa opet 100 i kusur tabova. Ako je ranije bilo objašnjeno, izvinjavam se i molim za link.I ako je potrebno, da postavim kroz novu temu?
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.