Hteo sam da napravim rezervu sistemske particije. Kopirao sam je (Akronisom) sa jednog diska na jednu od dve particije na drugom disku. Sad na tom drugom disku imam tri particije: Jednu malu od 15 Mb, kopiranu, i onu trecu (koja je dotada bila druga). Zanima me zasto imam tu malu particiju od 15 Mb i zasto ne mogu da podignem sistem sa iskopirane particije (missing hal.dll) ? Gde gresim?
slusaj ovo uradis backup na windowsu narezes na dvd reinstaliras windows od 0 pa hoces da vratis back up sa dvd-a ne radi...... u windows-u ne mozes da pravis backup sistema(los OS i tacka). jedino da napravis raid miror sa dva diska iste velicine ali ti to zrtvuje jos jedan disk. ali kad ti ode windows bb instaliras ponovo windows na raid diskovima i sve instalacije programa ispocetka...... Jedino dobro resenje je da podeslis disk na 2 particije 1. system 2. data 1. samo da ima windows i instalirane programe - koju ces da presnimavas svaki put kad ti rikne OS. 2. gde cuvas podatke - slike, dokumente filmove, game save..... jedini nacin da windows funkcionise. bdw OS u proseku traje 4 meseca. nkv1
cisto sumnjam da si nesto pogresio http://gparted.sourceforge.net/ narezi na disk pa ga sa njega digni komp proveri butabilni flag kod svih OS je manje vise ista stvar particija gde je system mora da bude butabilna(ima butabilni flag) i da bude primary partititon ostale su logical patitition da bi komp znao sa koje particija da se digne ta mala particija lici na MBR virni ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record moras da je imas na disku gde je primary partiticija proveri da li si u biosu promenio sa kog se diska dize windows nkv1
Nesto mi se cudno desava sa sistemom. Ne radi mi ni jedan link iz ovog posta.
Ne verujem da je MBR, on je samo 512 KB.
Valjda nisam opet naleteo na neki disk na koji ne moze da se instalira sistem :/ Imao sam pre par godina neki Maxtor od 120 Gb, nije hteo sistem pa da ga ubijes.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.