Moram da priznam da odavno nisam provalio korisniji programcic od search everything. Besplatan je, skida se sa linka http://www.voidtools.com/ Svrha mu je pretraga harda u realnom vremenu. Za one poput mene koji rade gomilu stvari odjednom i ne znaju gde im je glava, a po prirodi su neorganizovani, dusu dalo.
Reci, da li si ikada koristio neki nezavisni od microsofta, program za indexiranje harda? Npr. google špijun - desktop search...? Ili bilo koji drugi osim windows-ovog, ili je ovo prvi puta. I ja sam prvi puta (nakon indexiranja) bivao zapanjen... ali, sve sam ih izbacio i naterao sam sebe da budem uredan i konzistentan u spremanju fajlova. LIčne gluposti koje napravim u brzini ili pri redukovanoj funkciji mozga, uvek mi se nalaze u 2-3 foldera inventivno nazvana ostalo, sve drugo, i.. prazna fascikla (garbage za jednu upotrebu..) Ako je ovo ipak nešto unikatno, pa da probam, ali, da čekam `vako na indexiranje i posle se pokaže da je to isti qitoyko kao i ostali ili još gori (a indexirane podatke redovno šalje tvorcu, tek da se vidi šta je to...)... nemam snage.
@pisko pazi, on jeste aktivan non stop i oduzima resurse, za razliku od windowsovog search koji se aktivira samo kad nesto trazis. Ali ti resursi su beznacajni u odnosu na korist koju dobijes. @the beast pa i ja imam vec pola godine ako ne i jace(vidjeno odavno), ali mi toliko pomaze da sam resio da podelim to sa svima, posto ne naidjoh ovde na slicnu temu
Windowsov radi sve, osim što miruje. My computer - particija... desni klik, properties - allow bla-bla tu index... itd. Dakle, indexira non-stop. Pri gašenju, po paljenju, pri ubacivanju izmenjivih medija... kad mu se digne... i radi to stalno, a fajl raste. Ako isključiš indeksiranje, dobiješ zdraviji i brži hdd (ne ne znam koliko, ali, ipak...), ali zato pretraživanje traje duže. Isto je sa svim programima trećih proizvođača, s tim da su svi - brži od windows-ovog, ali ne i neminovno kompletniji.
No, za neki računar gde je više korisnika, i/ili bar jedan je nemaran i bezbrižan po pitanju imenovanja, pamćenja ili mesta smeštanja dokumenata, to je neizbežno parče softvera.. fora je u tome, što, takvi likovi (izuzev Joshilenka personalno), - nikad ne saznaju za takav softver...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: @pisk :: pazi, on jeste aktivan non stop i oduzima resurse, za razliku od windowsovog search koji se aktivira samo kad nesto trazis. Ali ti resursi su beznacajni u odnosu na korist koju dobijes. :: @the beas :: pa i ja imam vec pola godine ako ne i jace(vidjeno odavno), ali mi toliko pomaze da sam resio da podelim to sa svima, posto ne naidjoh ovde na slicnu tem :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.