Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
PDF Viewer – kao na iphone-u – za PC ???
STRANA 1 OD 1
hecate PDF Viewer – kao na iphone-u – za PC ??? 16.08.2013. 16:34 T54260

status: user
broj poruka: 472
Uslovi:

1. Brzina rada:

a. Kao „Sumatra PDF“:
http://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/download-free-pdf-viewer.html

2. “Pinch to zoom” opcija – pojašnjenje:

a. U “fullscreen”-u si, “view” – “facing” (dve strane na jednom ekranu), “zoom” – “fit page”

b. Razgledaš podnaslove, našao nešto zanimljivo, hoćeš da pročitaš, moraš da zumiraš:

i. Klasika za većinu viewer-a je držiš CTRL+ skroll mišem

ii. Šta meni treba?

3. U „fullscreen“-u:

a. Naredna, prethodna strana skrolovanje mišem, ok, svi to imaju manje više

b. Želiš da čitaš, pomeriš miš do željenog dela, klikneš levi klik i držiš ga, on ti odradi „zoom“-iranje do željenog uveličanja (200, 300, …, 1000%), kako pomeraš mišem tako ti prati stranicu za aktivnim zoom-om

c. Pustiš levi klik, „zoom“ se vrati na „default“ i nastavljaš da skroluješ prethodnu, narednu stranu

4. Cilj svog ovog igranja:

a. Ibaciti upotrebu tatature i sve prebaciti na miš

b. Maksimalno iskoristiti radnu površinu, bez nepotrebnih tool-barova i otvorenih alatki

Moja improvizacija:

Programi: „Just Gestures“ + „Autoit Script Language“ + Sumatra PDF

Mana:

Nema fluentnost pri zumiranju koju apple ima, pa rekoh možda je neko naišao na sl. slituaciju ili možda zna za neki program koji:

1. Brzo učitava „high definition“ pdf fajlove

2. Ima dobru „zoom“ alatku kao gore pomenutu varijantu

3. Programe koje izostaviti za predlog:

Foxit Reader, NiroPDF, Adobe Reader, PDF-XChange Viewer,

sem ako mi je promaklo neko setovanje sa njima u igri.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Jesi li siguran, kolega, da si PODROBNO ispitao mogucnosti... 16.08.2013. 21:57 #509221

broj poruka: 11012
programa Foxit Phantom?

http://goo.gl/NB7iY

A posto si tako izbirljiv, a verovatno i snabdeven nekolicinom iPhone-a, bilo bi fer da platis ljudima tih 100 eurica...
hecate Ne baš 16.08.2013. 23:14 #509232

Foxit Phantom nema opcije koje tražim. Ima magnifier u formi lupe i to je to...

To je beprekorna alatka za anotacije i komentare i njihova `free alatka` foxit reader, radi čak što više na linuxu pod wine-om fenomenalno.

U poređenju sa SumtraPDF-om, foxit je adolescent po pitanju listanja `high definition` pdf scanova, naročitno na slabijim mašinama kao što su netbook-ovi...

imarkovic Re: Ne baš 17.08.2013. 00:01 #509247

broj poruka: 19078
pretpostavljam da ti ni adobe reader ne zavrsava posao..? Doduse sporiji je 20x od ultra brze sumatre

:: Foxit Phantom nema opcije koje tražim. Ima magnifier u formi lupe i to je to..
::
:: To je beprekorna alatka za anotacije i komentare i njihova `free alatka` foxit reader, radi čak što više na linuxu pod wine-om fenomenalno
:: U poređenju sa SumtraPDF-om, foxit je adolescent po pitanju listanja `high definition` pdf scanova, naročitno na slabijim mašinama kao što su netbook-ovi..
hecate Malo ublažilo prelaz 17.08.2013. 01:15 #509253

Prelaz pri zoom-iranju sam malo ublažio sa programom:

http://www.softperfect.com/products/ramdisk/

i time što sam instalirao SumatruPDF na ram memoriju, ali i dalje `kockasto` zoom-iranje.

Izgleda da moram da smaram autora Sumatre da ubaci `pinch to zoom` opciju...
Gare87 izvini 17.08.2013. 02:22 #509260

broj poruka: 4725
ali trazis neke bezvezne funkcije koje ja msm da ne postoje za PC, tj ne postoji takav program da mozes sve to sto bi inace mogao na telefonu da uradis misem!!

Ako ti je toliko stalo do takvih funkcija, uzmi onda tablet ili kupi monitor sa touch ekranom......

Ako slucajno postoji takav program, nesto cu I ja da saznam novo..... :)

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

hecate E pa sad 17.08.2013. 02:43 #509265

Brate ja sa hedonista po prirodi i sve želim da podesim na 2 klika.

Tipa, ubaciš dvd disk u optiku, podesiš u biosu boot-ovanje sa dvd-roma, a ono:

1. Automatski ti porkene instalaciju Windows 7

2. Isparticioniše disk u odnosu 30:70, instalira system

3. Po II-boot-ovanju pokrene instalaciju drajvera i odradi

4. III boot-ovanje instalacija pratećih programa sa svim `štelovanjima`

Takav vid hedonizma, tako da pinch-to-zoom, je samo pitanje vremena kad ću da napakujem...
JovanZ re 17.08.2013. 04:45 #509267

broj poruka: 3012
glhf
imarkovic Re: Malo ublažilo prelaz 17.08.2013. 19:45 #509375

kockasto zumiranje? To zavisi od rezolucije fajla, ne od programa, sumatra zumira fino

:: Prelaz pri zoom-iranju sam malo ublažio sa programom
:: http://www.softperfect.com/products/ramdisk
:: i time što sam instalirao SumatruPDF na ram memoriju, ali i dalje `kockasto` zoom-iranje
:: Izgleda da moram da smaram autora Sumatre da ubaci `pinch to zoom` opciju...
hecate Re: Re: Malo ublažilo prelaz 17.08.2013. 22:33 #509400

Pogrešno sam se odrazio, `slajdshow` kad zumira, misio sam, ali ne bitno, bacio sam buvu na sumatrinom forumu pa ćemo da vidimo šta će `gazda` da kaže...

:: kockasto zumiranje? To zavisi od rezolucije fajla, ne od programa, sumatra zumira fin
:: :: Prelaz pri zoom-iranju sam malo ublažio sa programom
:: ::
:: :: http://www.softperfect.com/products/ramdisk
:: :: i time što sam instalirao SumatruPDF na ram memoriju, ali i dalje `kockasto` zoom-iranje
:: :: Izgleda da moram da smaram autora Sumatre da ubaci `pinch to zoom` opciju...
imarkovic Re: Re: Re: Malo ublažilo prelaz 17.08.2013. 22:54 #509402

ne znam da li je to ovo na sta mislis, upravo zumiram jednu knjigu iz sumatre od 8mb, zumiranje je za mene brzo, ali usled zumiranja se desava da izrenderuje malkice sporije, u pitanju su stvarno milisekunde, odnosno milisekunda dok iscisti slova iz veceg pixela u manji, bez animacije bez icega.. to se desava .. e sad, znas i sam da je na apple-u sve fancy, optimizovano itd., ja otkad znam za PDF, znam da je to nacin zumiranja na svim programima na kojima sam radio.. mislim da neces naci to sto trazis za windows, jer cak i onda kada se zumiraju neke velike slike u ne znam kom programu, tipa xnview, ACD, MS pic preview, itd., svuda se desava upravo ovo isto, dok izrenderuje sliku treba mu par milisekundu, pa makar otvorio sliku sa 6-core procesorom i grafickom GTX780.. to ti je windows, slazem se da to radi 10x bolje na macu da se ne lazemo.

:: Pogrešno sam se odrazio, `slajdshow` kad zumira, misio sam, ali ne bitno, bacio sam buvu na sumatrinom forumu pa ćemo da vidimo šta će `gazda` da kaže..
:: :: kockasto zumiranje? To zavisi od rezolucije fajla, ne od programa, sumatra zumira fin
:: :: :: Prelaz pri zoom-iranju sam malo ublažio sa programom
:: :: ::
:: :: :: http://www.softperfect.com/products/ramdisk
:: :: :: i time što sam instalirao SumatruPDF na ram memoriju, ali i dalje `kockasto` zoom-iranje
:: :: :: Izgleda da moram da smaram autora Sumatre da ubaci `pinch to zoom` opciju...http://www.racunari.net/
hecate Prepakovane verzije 17.08.2013. 23:17 #509403

Pazi svakog dana izleti neki novi software, nekad bio eksluziva isključico za linux, sada imaš prepakovan za windows.

Pravo da ti kažem, ja na jednom računaru imam i Windows i Linux i Mac OSX plus brdo virtuelnih okruženja, tako da ako mi u jednom nešto nije moguće drugi će izaći u susret.

Mana ili vrlina je što volim da od svega što je dobro u sva tri sveta težim da objedinim u jedan. Da li je izvodljivo, možda, ali tek posle dosta igranja...
imarkovic Re: Prepakovane verzije 17.08.2013. 23:29 #509405

tacno, ali npr. ACDsee je oduvek bio ekskluzivan program za slike za windows, pravljen je za win, iako ima i za mac, zumiranje slike, odnosno to vreme dok se veliki format slike prikaze maksimalno cisto je mala mana ako je zahtevna slika i na profesionalnom fotoaparatu, i na PC-u i na telefonu, iako je koriscen maksimalno optimizovan program koji to otvara, stvarno ne znam kako su to uradili na MAC-u, znam da je bolje. Ali kad pogledas, to je jedna velika sitnica na koju su se ljudi navikli. Nema sanse da objedinis sve u jedan i da budes zadovoljan. Na osnovu tvojih zahteva zakljucujem da je to nemoguce jer tako nesto zelim i ja, ali znam da je nemoguce, vec sam se pomirio s tim da koristim vise sistema umesto jedan za sve zarad licne satisfakcije i protiv ogranicenja iste.

btw, koji OSx koristis za VM? Zadnji put kada sam ga instalirao (Lion i Leopard) na VMware Workstation 7, intel platforma, ni jedan nije radio kako treba.

:: Pazi svakog dana izleti neki novi software, nekad bio eksluziva isključico za linux, sada imaš prepakovan za windows
:: Pravo da ti kažem, ja na jednom računaru imam i Windows i Linux i Mac OSX plus brdo virtuelnih okruženja, tako da ako mi u jednom nešto nije moguće drugi će izaći u susret
:: Mana ili vrlina je što volim da od svega što je dobro u sva tri sveta težim da objedinim u jedan. Da li je izvodljivo, možda, ali tek posle dosta igranja...
hecate Re: Re: Prepakovane verzije 17.08.2013. 23:39 #509407

Pazi na polju Mac OSX već duže vreme ništa nisam menjao, jer za razliku od tebe ja sam AMD platforma tako da je malo teže naterati mac da ti radi.

Verziju koju možeš da poteraš na intelu i amd-u u `fiksnoj varijanti`, znači ne virtuelna okruženja ti je:

Ideneb 1.4 ili prevedeno 10.5.8 verzija. Igrao sam se i sa novijim, ali nije mi pošlo za rukom a i nisam imao volju da isteram do kraja, kao što sam pomenuo AMD je `tvrdoglav` da primi Mac OSX.

:: tacno, ali npr. ACDsee je oduvek bio ekskluzivan program za slike za windows, pravljen je za win, iako ima i za mac, zumiranje slike, odnosno to vreme dok se veliki format slike prikaze maksimalno cisto je mala mana ako je zahtevna slika i na profesionalnom fotoaparatu, i na PC-u i na telefonu, iako je koriscen maksimalno optimizovan program koji to otvara, stvarno ne znam kako su to uradili na MAC-u, znam da je bolje. Ali kad pogledas, to je jedna velika sitnica na koju su se ljudi navikli. Nema sanse da objedinis sve u jedan i da budes zadovoljan. Na osnovu tvojih zahteva zakljucujem da je to nemoguce jer tako nesto zelim i ja, ali znam da je nemoguce, vec sam se pomirio s tim da koristim vise sistema umesto jedan za sve zarad licne satisfakcije i protiv ogranicenja iste
:: btw, koji OSx koristis za VM? Zadnji put kada sam ga instalirao (Lion i Leopard) na VMware Workstation 7, intel platforma, ni jedan nije radio kako treba
:: :: Pazi svakog dana izleti neki novi software, nekad bio eksluziva isključico za linux, sada imaš prepakovan za windows
:: :: Pravo da ti kažem, ja na jednom računaru imam i Windows i Linux i Mac OSX plus brdo virtuelnih okruženja, tako da ako mi u jednom nešto nije moguće drugi će izaći u susret
:: :: Mana ili vrlina je što volim da od svega što je dobro u sva tri sveta težim da objedinim u jedan. Da li je izvodljivo, možda, ali tek posle dosta igranja...
MaliAbner Re: Re: Prepakovane verzije 18.08.2013. 10:04 #509440

broj poruka: 7779
ACDSee...

Kakav program do verzije 3 a onda ga napravise da bude `Al Usrah` motku...

Pored `Fast Stone Image View` vecina tih za pregled slika izgleda smehotresno...
Kad sam se prvi put susreo sa ovim nakon godina onog koji je jos davno Bax2003 predlozio kao zamenu za ACDSee pomislih kakvo sranje ali videh da je keva...

Od tad je doticni FSIV na svim kucnim masinama a ima ih 5 (PET) komada u komadima...

Elem sto se tice teme za PDF Viewer... FoxIT je dobar iskljucivo u DESKTOP varijanti ali mi na telefonu vec drugi put odbija poslusnost u sledecem kad ga pokrenes ok, kad otvoris fajl krah, kad ga pokreces klikom na fajl takodje krah... dva puta je mnogo i taj vise nece na telefon ali za racunar je sasvim OK...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: tacno, ali npr. ACDsee je oduvek bio ekskluzivan program za slike za windows, pravljen je za win, iako ima i za mac, zumiranje slike, odnosno to vreme dok se veliki format slike prikaze maksimalno cisto je mala mana ako je zahtevna slika i na profesionalnom fotoaparatu, i na PC-u i na telefonu, iako je koriscen maksimalno optimizovan program koji to otvara, stvarno ne znam kako su to uradili na MAC-u, znam da je bolje. Ali kad pogledas, to je jedna velika sitnica na koju su se ljudi navikli. Nema sanse da objedinis sve u jedan i da budes zadovoljan. Na osnovu tvojih zahteva zakljucujem da je to nemoguce jer tako nesto zelim i ja, ali znam da je nemoguce, vec sam se pomirio s tim da koristim vise sistema umesto jedan za sve zarad licne satisfakcije i protiv ogranicenja iste
:: btw, koji OSx koristis za VM? Zadnji put kada sam ga instalirao (Lion i Leopard) na VMware Workstation 7, intel platforma, ni jedan nije radio kako treba
:: :: Pazi svakog dana izleti neki novi software, nekad bio eksluziva isključico za linux, sada imaš prepakovan za windows
:: :: Pravo da ti kažem, ja na jednom računaru imam i Windows i Linux i Mac OSX plus brdo virtuelnih okruženja, tako da ako mi u jednom nešto nije moguće drugi će izaći u susret
:: :: Mana ili vrlina je što volim da od svega što je dobro u sva tri sveta težim da objedinim u jedan. Da li je izvodljivo, možda, ali tek posle dosta igranja...
imarkovic Re: Re: Re: Prepakovane verzije 18.08.2013. 11:08 #509448

tacnije do verzije 4.. sada je vec .. koje pusta filmove, muziku, i ostalo, program za sve samo ne za slike..
Bane je hvalio xnView, meni se svidja taj program, a u isto vreme ga mrzim jer covek ne moze da se navikne na njega, nepotrebno su ga iskomplikovali sa previse opcija i totalno nelogicno rasporedjenih, program je profi ali zbog toga je 100% nepraktican. Za pregled slika nekako default MS program je ok.. ne znam zasto me nikad nije privlacio taj FS

PS, foxit phantom sam koristio neko vreme dok nisam shvatio da je bezvezan program.. takodje i sve ostalo od foxita. Ne znam za bolji sw od sumatre za .PDF

:: ACDSee..
:: Kakav program do verzije 3 a onda ga napravise da bude `Al Usrah` motku..
:: Pored `Fast Stone Image View` vecina tih za pregled slika izgleda smehotresno..
:: Kad sam se prvi put susreo sa ovim nakon godina onog koji je jos davno Bax2003 predlozio kao zamenu za ACDSee pomislih kakvo sranje ali videh da je keva..
:: Od tad je doticni FSIV na svim kucnim masinama a ima ih 5 (PET) komada u komadima..
:: Elem sto se tice teme za PDF Viewer... FoxIT je dobar iskljucivo u DESKTOP varijanti ali mi na telefonu vec drugi put odbija poslusnost u sledecem kad ga pokrenes ok, kad otvoris fajl krah, kad ga pokreces klikom na fajl takodje krah... dva puta je mnogo i taj vise nece na telefon ali za racunar je sasvim OK..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
MaliAbner Poznata situacija... 18.08.2013. 12:02 #509459

broj poruka: 7779
Prvo sam ga i ja mrzeo a onda sam shvatio da prosto okretanje fotografije (bez gubitka kvaliteta) radis jednim klikom i pregled je OK...

Sve je na misonji...

Mnogo dobar za pregled i prosto editovanje slika...

A onaj MS-ov mi je nekako previse siromasan... i nervira me sto ide jedna za drugom nema neki brzi pregled slika u direktorijumu...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

hecate Skoro kao iphone 26.09.2013. 01:59 #516477

U opcijama ima da se podesi touch screen mode:

drži se levi taster miša, a on odradi pinch zoom.

Mane:

java po običaju mrvi sa startup-om:

http://www.martview.com/
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs