Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Program za bekap podataka
STRANA 1 OD 1
npaun Program za bekap podataka 29.01.2014. 10:27 T56508

status: user
broj poruka: 104
Mozete li mi preporuciti neki dobar program za bekap podataka, po mogucstvu neki koji i sami koristite i sa kojim ste zadovoljni
Napominjem da mi treba program iskljucivo za bekap podataka (folderi i fajlovi), a ne pravljenje image-e diska/sistema, pa recimo Akronis nije ono sto zelim...
Probao sam recimo Cobian, ali previse opcija, konfuzan i nepotrebno komplikovan, hocu nesto bolje/elegantnije...

Ono sto zelim je:
-Da moze da bekapuje podatke komprimovane u jedan zip fajl, a ne kao neki svoj format
-Da moze da bekapuje podatke prosto u obliku u kom jesu (tj. prosto kopira u bekap folder), bez da ih komprimuje u jedan fajl
-Mogucnost da iz tree-ja foldera na disku, prosto mogu da odjednom selektujem prakticno sve foldere koje zelim da bekapujem, a ne da recimo u listu za bekap moram da dodajem jedan po jedan svaki folder individualno, kao recimo kod Cobiana, sto je smor tezak
-Postojanje opcije za automatski bekap u odredjenim intervalima, naravno
-Postojanje opcije za inkrementalni i diferencijalni bekap
-Samo bekap podataka, ne i pravljenje imagea, kao sto rekoh... Nemojte trositi tastere tastature predlazuci Akronis, ne odgovara mi! (zato ste ne bekapuje u .zip vec u svoj .tlb format. pride puca pri vecem bekapu)
-Nekomplikovan za upotrebu, ali pozeljno sa dosta dodatnih opcija, ako bas zatreba
-Pristojno brz rad, reda da nekih 30-40 GB na disku moze da bekapuje za reda sat-dva, a ne pola dana kao sto sam vidjao...

Nemojte se smarati predlazuci Cobian, prosto mi se ne svidja...hocu nesto bolje osmisljeno...nema potrebe za raspravu po ovom pitanju, kome se svidja moze da ga koristi, ja ne...

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Program za bekap podataka 29.01.2014. 11:09 #539233

broj poruka: 5714
Tesko ces naci ista bolje od Cobian-a. Pride je free. Ako hoces nesto sto ti se dopada probaj Toucan, ali on ne radi pola stvari

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: Mozete li mi preporuciti neki dobar program za bekap podataka, po mogucstvu neki koji i sami koristite i sa kojim ste zadovoljn
:: Napominjem da mi treba program iskljucivo za bekap podataka (folderi i fajlovi), a ne pravljenje image-e diska/sistema, pa recimo Akronis nije ono sto zelim..
:: Probao sam recimo Cobian, ali previse opcija, konfuzan i nepotrebno komplikovan, hocu nesto bolje/elegantnije..
::
:: Ono sto zelim je
:: -Da moze da bekapuje podatke komprimovane u jedan zip fajl, a ne kao neki svoj forma
:: -Da moze da bekapuje podatke prosto u obliku u kom jesu (tj. prosto kopira u bekap folder), bez da ih komprimuje u jedan faj
:: -Mogucnost da iz tree-ja foldera na disku, prosto mogu da odjednom selektujem prakticno sve foldere koje zelim da bekapujem, a ne da recimo u listu za bekap moram da dodajem jedan po jedan svaki folder individualno, kao recimo kod Cobiana, sto je smor teza
:: -Postojanje opcije za automatski bekap u odredjenim intervalima, naravn
:: -Postojanje opcije za inkrementalni i diferencijalni beka
:: -Samo bekap podataka, ne i pravljenje imagea, kao sto rekoh... Nemojte trositi tastere tastature predlazuci Akronis, ne odgovara mi! (zato ste ne bekapuje u .zip vec u svoj .tlb format. pride puca pri vecem bekapu
:: -Nekomplikovan za upotrebu, ali pozeljno sa dosta dodatnih opcija, ako bas zatreb
:: -Pristojno brz rad, reda da nekih 30-40 GB na disku moze da bekapuje za reda sat-dva, a ne pola dana kao sto sam vidjao..
:: Nemojte se smarati predlazuci Cobian, prosto mi se ne svidja...hocu nesto bolje osmisljeno...nema potrebe za raspravu po ovom pitanju, kome se svidja moze da ga koristi, ja ne..
:: Hvala
Pisko SyncToy 29.01.2014. 17:42 #539314

broj poruka: 6670
Microsoft-ov program čija je prvenstvena namena ono što govori ime, a to je da se sinhronizuju neke dve, tri, četiri stvari..., npr. računar br. 1 i fleš - ext.hdd, ili i računar br.3 (pos`o-kuća-pos`o).
Stvar je jako dobra i za inkrementalni bekap, jednom kad se `upare` folderi, skida samo promene, ili, kod inkrementalnog, samo dodaje novo ili pamti kao novo ono što je izmenjeno, a ništa ne briše.... taj drugi folder može biti isti hdd, ext-hdd, fleš. Dok god ima mesta. Prikazuje šta jeste, a šta nije i zašto nije iskopirao (obično kritpična ćirilica u zip fajlovima koji je ne podržavaju, ništa posebno). Ne komprimuje ništa, čisti copy-paste, eventualno rename.

Nije super brz, pogotovo prvi put, ali me je zauzvrat spasao u više navrata a nakon podešavanja svodi se na `pokreni` sinhronizaciju, a ti radiš šta ti volja, tako da se da podnositi.

Budale računaju na sreću.

strela75 SyncBack... (ima free verzija) 29.01.2014. 20:19 #539343

broj poruka: 1590
Koristio za bekap kompa preko interneta (nocu izmedju dve firme) i koristim kod kuce za povremeni bekap. Lak za koriscenje i pouzdan.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

imarkovic >> 29.01.2014. 20:55 #539353

broj poruka: 19078
Copy, paste/ update pomocu totalcmd - najbolji backup :).

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs