U pravu si morty, evo kako je Djilas bio gologuzi studentski vodja a onda iskoristio ceo sistem i postao tajkun .)
jbmliga da li je to odgovarajuca analogija, ali zasto i ne pomenuti...
:: Odrašće, nemoj se brinuti...prirodne nauke znaju da uzmu čoveka pod svoje, ali u današnjem materijalnom svetu, neće ni oni sedeti u parku i hraniti golubove...ili vrapce. :: Iz iskustva bih rekao da takve likove ili iskoriste ili oni iskoriste ceo sistem čim uoče trunku automomije u njihovim tezama, samo što to po pravilu nikad ne bude jedan čovek, već2-3
Gile, Harvard je americki univerzitet u gradu Cambridge u drzavi Massachusetts, a u UK su ti najbolji univerziteti Cambridge (isto u gradu Cambridge ali u Britaniji) i Oxford (od njega su se pre jedno 800 godina neki ucenjaci odvojili da bi osnovali Cambridge). Trenutno najbolje rangirani na svetu je americki MIT (isto Cambridge, Massachusetts, USA). Beogradski unverzitet je trenutno rangiran kao 389., sto i nije lose uzimajuci u obzir da ima preko 10000 univerziteta na svetu. Cisto da znas ako budes upisivao da ne odes na pogresan salter za studentska pitanja...
:: Idemo redom :) :: :: @raic persijanci, pa ja smatram da su potomci persijanaca indijci (valjda), a Anand je prvi na svetu (Indija :)) :: :: @Mortificat sudija ima pravo da sebi doda 2 minuta i nista vise, nisi znao pravila :(. Inace igrali smo prvenstvo Srbije (ekipno mi iz Cacka - SK Borac) i bili smo peti, mogli smo cetvrti ali posle ne prospavane noci mi smo u odlucujucoj partiji smo pukli :). Inace na tom prvenstvu je drugar izgubio kontumacijom (kako se vec kaze xd :)), zazvonio mu je telefon, a ovaj niti se javio nista, samo prisao sudija i kaze takva su pravila izvini, ovo ti je skola :( :: :: @antilohije Ja sam dobar deo tih momaka licno upoznao. Njihov zivot je samo matematika i nista vise i samo matematiku znaju i bukvalno NISTA pored toga i moram reci da nisam nesto impresioniran njima, ali svakako da su top u matematici, jesu, ali sam zato upoznao pre par godina decka koji kida PHP i fura neki Linux fazon i mogu reci da je on na mene ostavio mnogo jaci utisak nego matematicari iako je taj decko upisao neki normalan fakultet, a ovi otisli u UK (valjda Harvard) na koji moze svaki neki bolji engleski djak da se upise. A od te matematike ima tezih nauka (elektrotehnika, masinstvo) :: :: A i ta matematika je korisna pre svega za neka istrazivanja kod kojih ni kod nas, a i ni u svetu nema nekih para, a ima da se razbijes od posla, stalno molis za neke pare :: :: Neki bolji inzenjer ce mnogo lakse i brze zaraditi vise novca od nekog matematicara koji svaki dan razbija glavu u nekoj laboratoriji ili smisljajuci nesto novo :: :: Inace gore napisah Karop umesto Karpov xd :) :: :: Pozdrav!
:: :: Ako moze neko da mi preporuci neki Sah koji ce raditi na win 7 x64, da bude dobar a ne mnogo veliki i graficki zahtevan. Treba da instaliram nekome, pa da znam sta da ponesem... Po mogucstvu i linkovi da padnu. :: :: Ja koristim neki ChessGenius koji je mali, jak igrac i brzo se instalira, ali on ne ide na x64 sisteme...
XD, :(, samo sam lupio prvi koji mi je pao na pamet :), mrzelo me je da googlam :). Oni su mogli da biraju u koji ce fakultet da idu, ali su izabrali Cambridge (sad sam video). Dalje jedna poznanica je zavrsila Oxford i bila je super student, tamo nije mogla da nadje posao i sada je dosla ovde i radi za neku srednju platu,... A sto se tice upisivanja, idem u Masinski u Kragujevcu iako mogu da idem u inostranstvo, ali jednostavno necu :).
Pozdrav!
:: Gile, Harvard je americki univerzitet u gradu Cambridge u drzavi Massachusetts, a u UK su ti najbolji univerziteti Cambridge (isto u gradu Cambridge ali u Britaniji) i Oxford (od njega su se pre jedno 800 godina neki ucenjaci odvojili da bi osnovali Cambridge). Trenutno najbolje rangirani na svetu je americki MIT (isto Cambridge, Massachusetts, USA). Beogradski unverzitet je trenutno rangiran kao 389., sto i nije lose uzimajuci u obzir da ima preko 10000 univerziteta na svetu. Cisto da znas ako budes upisivao da ne odes na pogresan salter za studentska pitanja... :: :: :: :: Idemo redom :) :: :: :: :: @raic persijanci, pa ja smatram da su potomci persijanaca indijci (valjda), a Anand je prvi na svetu (Indija :)) :: :: :: :: @Mortificat sudija ima pravo da sebi doda 2 minuta i nista vise, nisi znao pravila :(. Inace igrali smo prvenstvo Srbije (ekipno mi iz Cacka - SK Borac) i bili smo peti, mogli smo cetvrti ali posle ne prospavane noci mi smo u odlucujucoj partiji smo pukli :). Inace na tom prvenstvu je drugar izgubio kontumacijom (kako se vec kaze xd :)), zazvonio mu je telefon, a ovaj niti se javio nista, samo prisao sudija i kaze takva su pravila izvini, ovo ti je skola :( :: :: :: :: @antilohije Ja sam dobar deo tih momaka licno upoznao. Njihov zivot je samo matematika i nista vise i samo matematiku znaju i bukvalno NISTA pored toga i moram reci da nisam nesto impresioniran njima, ali svakako da su top u matematici, jesu, ali sam zato upoznao pre par godina decka koji kida PHP i fura neki Linux fazon i mogu reci da je on na mene ostavio mnogo jaci utisak nego matematicari iako je taj decko upisao neki normalan fakultet, a ovi otisli u UK (valjda Harvard) na koji moze svaki neki bolji engleski djak da se upise. A od te matematike ima tezih nauka (elektrotehnika, masinstvo) :: :: :: :: A i ta matematika je korisna pre svega za neka istrazivanja kod kojih ni kod nas, a i ni u svetu nema nekih para, a ima da se razbijes od posla, stalno molis za neke pare :: :: :: :: Neki bolji inzenjer ce mnogo lakse i brze zaraditi vise novca od nekog matematicara koji svaki dan razbija glavu u nekoj laboratoriji ili smisljajuci nesto novo :: :: :: :: Inace gore napisah Karop umesto Karpov xd :) :: :: :: :: Pozdrav!
Persija je antička država koja je nestala sa lica zemlje... a nasledili su je Iranci, koji sa originalnim Persijancima imaju veze koliko i mi sa Ilirima sa Balkana - vrlo malo...
:: :: Persija je engleski naziv za ono sto mi nazivamo - Ira :: :: Tolik :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647789. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.