K-lite kodeci su instalirani. On je pri instalaciji trazio da skine kodeke, ja sam mu dozvolio. E sad da li je losa slika zato sto koristi te kodeke koje je skinuo sam neta ne znam, ali je slika evidentno losija. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Немој тако олако пред руду :) Слика се разликује не од пејера до плејера, већ од рендерера до рендерера. Тј да будем до краја прецизан, распона боја и начина исцртавања који одређени видео рендерер користи. Навешћу ти баналан пример разлике у дефинисаности дубине црне боје VMR9 и haali рендерера. Дупе и глава, испране боје vmr-a не могу да приђу ни изблиза. И навешћу ти још само једно - пример madVR рендерера, kоји постоји независно од било ког плејера, некада се плаћао и сматра се за најквалитетнији рендерер на тржишту. Зашто би он уопште постојао кад би све било тако исто :) То што је неко лаички приметио да су му боје живље, а црна има дубину и помислио да је до плејера има поенту. Али стоји ово о чему говорим. Лепо је неко рекао пар редова изнад да је све у подешању плејера...од декодера, преко приказивача сабтајтла, до рендерера.
:: samo si se nadovezao i takodje lupio glupost, ja ne mogu da verujem sta ovde ljudi pisu, bolja slika u GOM player-u nego u BS player-u hahahha jaoooo zivoteee lutalic :: :: :: :: Za foobar player ne znam sto se tice muzike, koristim AIMP 2 i prezadovoljan sam, ali za BS player je istina. Skinuo sam ga, pustio film u Full HD rezoluciji i zaista je slika bila ocaj. Isti taj film na GOM playeru, KM playeru, VLC playeru izgleda daleko bolje. Nervira me samo sto kod GOM playera premotavanje Full HD sadrzaja zna da potraje koju sekundu, dok kod ostalih to ide trenutno :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: :: :: :: :: :: B(ig)S(hit) Player - 1 isti film pusti na BS-u i Pot-u, progledaćeš, i100 važi za Fooba :: :: :: kada je muzika u pitanju, on pa 3 mesta prazna, probaj... :: :: :: :: :: :: :: :: :: 2zz&l@tz -> p0t€RRn&tz@ ->k@PH€z :: :: :: :: :: :: :: najbolji plejeri su bs i go :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
pa `fala bogu, ali ne vredi pricati, neko kaze cak i za prevod, GOM ima lepsi prevod od VLC-a recimo.. a ne znaju da se i prevod renderuje pomocu par filtera koji su isto podesivi u plejeru.. i eto
:: Немој тако олако пред руду : :: Слика се разликује не од пејера до плејера, већ од рендерера до рендерера. Тј да будем до краја прецизан, распона боја и начина исцртавања који одређени видео рендерер користи. Навешћу ти баналан пример разлике у дефинисаности дубине црне боје VMR9 и haali рендерера. Дупе и глава, испране боје vmr-a не могу да приђу ни изблиза. И навешћу ти још само једно - пример madVR рендерера, kоји постоји независно од било ког плејера, некада се плаћао и сматра се за најквалитетнији рендерер на тржишту. Зашто би он уопште постојао кад би све било тако исто : :: То што је неко лаички приметио да су му боје живље, а црна има дубину и помислио да је до плејера има поенту. Али стоји ово о чему говорим :: Лепо је неко рекао пар редова изнад да је све у подешању плејера...од декодера, преко приказивача сабтајтла, до рендерера :: :: :: :: samo si se nadovezao i takodje lupio glupost, ja ne mogu da verujem sta ovde ljudi pisu, bolja slika u GOM player-u nego u BS player-u hahahha jaoooo zivoteee lutalic :: :: :: :: :: :: :: Za foobar player ne znam sto se tice muzike, koristim AIMP 2 i prezadovoljan sam, ali za BS player je istina. Skinuo sam ga, pustio film u Full HD rezoluciji i zaista je slika bila ocaj. Isti taj film na GOM playeru, KM playeru, VLC playeru izgleda daleko bolje. Nervira me samo sto kod GOM playera premotavanje Full HD sadrzaja zna da potraje koju sekundu, dok kod ostalih to ide trenutno :: :: :: *************************************************************************************** :: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: B(ig)S(hit) Player - 1 isti film pusti na BS-u i Pot-u, progledaćeš, i100 važi za Fooba :: :: :: :: kada je muzika u pitanju, on pa 3 mesta prazna, probaj... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 2zz&l@tz -> p0t€RRn&tz@ ->k@PH€z :: :: :: :: :: :: :: :: :: najbolji plejeri su bs i go :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Sve sto sam podesavao na playerima je Code u Subtittles na Central European i to je sve. Na takvim podesavanjima kakvi su dosli instalirani slika na BS playeru je uzas. To je istina. E sad ako je do podesavanja codeca to je druga prica, ne zanima me mnogo, necu ga koristiti i kraj. Sto bih se drndao kad GOM sve to mnogo lepse pusta po defaultu... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Vidi ovako, GOM jeste da je laksi, samo ga instaliras i kodeci su u njemu, a uz BS mora k-lite i NE INSTALIRAS te kodeke koje ponudi preko neta, ostalo ostavis na default-u, kada pustis film uverices se da je slika ISTA. I dosta bre vise o tome kako neki player daje lepsu sliku, to su gluposti, ali stvarno
:: Sve sto sam podesavao na playerima je Code u Subtittles na Central European i to je sve. Na takvim podesavanjima kakvi su dosli instalirani slika na BS playeru je uzas. To je istina. E sad ako je do podesavanja codeca to je druga prica, ne zanima me mnogo, necu ga koristiti i kraj. Sto bih se drndao kad GOM sve to mnogo lepse pusta po defaultu.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
OK... Nisam znao da ne treba da se odobri skidanje kodeka sa neta prilikom instalacije i da koristi k-lite kodeke, ali sam samo bio realan i rekao objektivno stanje kakvo je bilo sa takvim postavkama. Zaista je slika na BS playeru bila uzas, bleda... Moguce je da bi se stanje popravilo da opet instaliram i ne dozvolim da skine kodeke sa neta, ali nema potrebe. Inace je K-lite kodec pack instaliran, a koji ga pleyer koristi a koji ne - nemam pojma. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Истина је да се слажем у овоме са оним што Игор покушава да ти каже. Мораш подесити плејер по свим битним, а подесивим параметрима једнако, па причати о разликама. Јер тај плејер који ти зовеш плејером и односиш се према њему као целини, у суштини је само GUI (начин да ти програм изложи свој рад, а да не буде командна линија стајл). А декодер к`о декодер, дигитално мора да прочита увек исто. У супротном звало би се аналогно ,) Ко оно беше од наших велезналаца причао да неВидија графичке картице дају различит (бољи) квалитет слике на монитору путем диџитал видио интерфејса од атијевих пандана. Па то нема ни у ВрањЕ
Malo ljudi dublje ulazi u tu tematiku oko podesavanja kodeka, u tome i jeste stvar. Instaliraju player, vide kako izgleda, izaberu najbolje i gotovo. Druga je stvar sto podesavanjem moze onaj `najgori` da se dovede u extra stanje... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Лако је тврдити тако нешто док дубље не омастиш брке у тематици. Иначе то што BS плејер са нета свлачи и јесте оно што већ постоји у к-лајт паковању. FFdshow (audio i video) декодери, џаба и разумно квалитетни у обављању своје функције (читај:мешетарењу свих могућих и немогућих аудио/видео стримова). Тако да...закључак остаје на онима који читају. Али док не подесиш видео и сабтајтл рендерер на исто у оба плејера, то је као да прикључујеш катодни и LCD монитор наизменично, и притом наглас говориш како се слика стравично разликује. Богу хвала, то значи да очи још увек служе сврси.
Kad vec pomenuste da kvalitet slike zavisi od rendera,koju vi koristite i koa po vama daje najlepsu sliku kada mpc -hc u pitanju?meni je ukljucen evr custum press.i jos jedno pitanje kako da ukljucim dxva kod km plejera ako on ima mogucmost hardveske akceleracije?hvala unapred na odgovorima.
:: :: :: :: Kad vec pomenuste da kvalitet slike zavisi od rendera,koju vi koristite i koa po vama daje najlepsu sliku kada mpc -hc u pitanju?meni je ukljucen evr custum press.i jos jedno pitanje kako da ukljucim dxva kod km plejera ako on ima mogucmost hardveske akceleracije?hvala unapred na odgovorima.
procitaj, eno ti gore grosnica je objasnio lepo, potrudio se covek, procitaj i bice ti jasnije, a to cu ja sve da ti podesim kad budem svratio
:: E moj kolega :: u plejerima mi losa slika, zavisi kako u kojem :: :: bs 1/ :: media player 2/ :: media clasic 3/ :: Gom 4/ :: pot 5/ :: :: Isto mi je i za prevode :: negde su losiji negde bolji :: negde manji negde veci :: i negde je bolji font.. :: :: Pojma ti nemas :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: stavi samo na VMR to ti je najbolj :: :: ::
Znam bre covek sprdam se na racun ovih sto kazu da plejer poboljsa kvalitet slike, naravno da plejer samo pusta sliku ne odredjuje njen kvalitet, ne radi posao kodeka, zato se i sprdam da mi je bolji i lepsi font tamo a ruzniji ovamo :)
Inace kad ces da navrnes?
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: procitaj, eno ti gore grosnica je objasnio lepo, potrudio se covek, procitaj i bice ti jasnije, a to cu ja sve da ti podesim kad budem svratio ::
drago mi je, taman sam poceo da sumnjam u tvoje sposobnosti.. cu svrnem bre cek da kapne neka kinta da prebacim u rezervoar
:: Znam bre covek sprdam se na racun ovih sto kazu da plejer poboljsa kvalitet slike, naravno da plejer samo pusta sliku ne odredjuje njen kvalitet, ne radi posao kodeka, zato se i sprdam da mi je bolji i lepsi font tamo a ruzniji ovamo : :: :: Inace kad ces da navrnes :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: procitaj, eno ti gore grosnica je objasnio lepo, potrudio se covek, procitaj i bice ti jasnije, a to cu ja sve da ti podesim kad budem svratio :: :: ::
Прво питање које ћу ти поставити, а уско је везао са одговором на твоје, јесте: Који оперативни систем кориситиш? Ако је седмица у питању (што би дало одговор зашто користиш EVR кастом пресет, јер Overlay mixer при подизању има страшан конфликт са аеро темом и руши је) онда ћеш морати спас да потражиш у haali рендереру. Квалитет слике VMR/EVR је пар копаља гори од haali или overlay рендерера, који у принципу дају једнак, задовољавајући квалитет. То можеш лако и сам да провериш Постави сваки од поменутих рендерера, рестартуј плејер и посматрај црну боју у уводним сценама филма упоређену са црном бојом трака изнад и испод слике, на којима нема ничега. Код overlay/haali она је идентична, да не залазим у разлике у оштрини/финоћи/засићености свих боја итд. Што би амери рекли, quality-vise, ако желиш бескомпромисни квалитет...ту је madVR. Подешавање и инсталација захтевају нека додатна упутства, а добитак и није толико видан као код преласка са VMR/EVR на overlay/haali.
Што се плејера тиче, ситуација није ни из далека једноставна. КМ плејер је због затворености својих интерних декодера и изгубио подршку шире заједнице. Свако даље подешавање КМ-а у циљу пуштања ХД материјала је мучно и временски захтено, па је остављен онима који првенствено гледају DIVX и не траже боље. Мораш имати инсталиране DXVA декодере неког другог плејера, да би му омогућио ту функционалност. Зато ти на прву лопту, безобразно, препоручујем да се манеш ћоравог посла и пређеш на Daum Pot плејер. Изненађујуће брз, способан и ефикасан плејер. Out of the box, ради све што ти треба, и DXVA и multithreaded cpu декодинг. Избор је, ипак, на теби. Ако и даље желиш да се бакћеш са КМ-ом, дајем ти линк на коме је сасвим јасно објашњена логика убацивања туђих декодера у КМ...уз приличну дозу муке, у односу на пот плејерових пар кликова. http://tinyurl.com/2ba7mhj Питај ако нешто нисам био јасан... У здравље!
:: :: :: :: Kad vec pomenuste da kvalitet slike zavisi od rendera,koju vi koristite i koa po vama daje najlepsu sliku kada mpc -hc u pitanju?meni je ukljucen evr custum press.i jos jedno pitanje kako da ukljucim dxva kod km plejera ako on ima mogucmost hardveske akceleracije?hvala unapred na odgovorima.
:: Свако даље подешавање КМ-а у циљу пуштања ХД материјала је мучно и временски захтено, па је остављен онима који првенствено гледају DIVX и не траже боље.
KMPlayer koristim i za muziku i za filmove. Radi savrseno, vec dve godine samo njega koristim. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
mozda je vreme da predjes na Dauma(a ne kolegu s foruma:)
:: KMPlayer koristim i za muziku i za filmove. Radi savrseno, vec dve godine samo njega koristim :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: ::
Питање је било да ли је могуће натерати КМ да пребаци load на терет графичке картице. DXVA. То да ли може да покрене неки филтер (у овом случају coreavc) није за разматрање. Била би брука да не може. А зна се које су предности хардверског декодирања, над софтверским. Да је потрајало дуже од 10 секунди, можда би и одговор био зрелији.
:: http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=3571 oko 10 sekundi :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x2GB DDR3-1333/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld45 :: :: :: Свако даље подешавање КМ-а у циљу пуштања ХД материјала је мучно и временски захтено, па је остављен онима који првенствено гледају DIVX и не траже боље.
Vidim da se dosta hvali Daum Pot player... Sta je potrebno podesiti u njemu sto se tice kodeka? Koje kodeke koristi? I da... Vidim da postoji x86 i x64 verzija. Koja treba da se skine? Jel to zavisi od operativnog sistema ili mozda moraju i kodeci da se skidaju za x64? Koristim Win 7 x64. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
U pravu si sedmica je u pitanju,medjutim javio se problem prilikom prelaska na halli renderer,vise ne pusta hd film preko dxva,dok je bio ukljucen evr custum press u donjem levom delu prozora mpc kada pustim fillm stoji ukljucena opcija dxva a nakon prelaska na halli dxva natpis se izgubio na predhodno opisanom mestu sto me je navelo na zakljucak da ovaj renderer nema podrsku za dxva ili mozda gresim ?
:: Прво питање које ћу ти поставити, а уско је везао са одговором на твоје, јесте: Који оперативни систем кориситиш? Ако је седмица у питању (што би дало одговор зашто користиш EVR кастом пресет, јер Overlay mixer при подизању има страшан конфликт са аеро темом и руши је) онда ћеш морати спас да потражиш у haali рендереру. Квалитет слике VMR/EVR је пар копаља гори од haali или overlay рендерера, који у принципу дају једнак, задовољавајући квалитет. То можеш лако и сам да провериш :: Постави сваки од поменутих рендерера, рестартуј плејер и посматрај црну боју у уводним сценама филма упоређену са црном бојом трака изнад и испод слике, на којима нема ничега. Код overlay/haali она је идентична, да не залазим у разлике у оштрини/финоћи/засићености свих боја итд :: Што би амери рекли, quality-vise, ако желиш бескомпромисни квалитет...ту је madVR. Подешавање и инсталација захтевају нека додатна упутства, а добитак и није толико видан као код преласка са VMR/EVR на overlay/haali :: :: Што се плејера тиче, ситуација није ни из далека једноставна. КМ плејер је због затворености својих интерних декодера и изгубио подршку шире заједнице. Свако даље подешавање КМ-а у циљу пуштања ХД материјала је мучно и временски захтено, па је остављен онима који првенствено гледају DIVX и не траже боље. Мораш имати инсталиране DXVA декодере неког другог плејера, да би му омогућио ту функционалност. Зато ти на прву лопту, безобразно, препоручујем да се манеш ћоравог посла и пређеш на Daum Pot плејер. Изненађујуће брз, способан и ефикасан плејер. Out of the box, ради све што ти треба, и DXVA и multithreaded cpu декодинг. Избор је, ипак, на теби :: Ако и даље желиш да се бакћеш са КМ-ом, дајем ти линк на коме је сасвим јасно објашњена логика убацивања туђих декодера у КМ...уз приличну дозу муке, у односу на пот плејерових пар кликова :: http://tinyurl.com/2ba7mh :: Питај ако нешто нисам био јасан.. :: У здравље :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kad vec pomenuste da kvalitet slike zavisi od rendera,koju vi koristite i koa po vama daje najlepsu sliku kada mpc -hc u pitanju?meni je ukljucen evr custum press.i jos jedno pitanje kako da ukljucim dxva kod km plejera ako on ima mogucmost hardveske akceleracije?hvala unapred na odgovorima.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.