Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Program za citanje .iso (i srodnih) fajlova
STRANA 2 OD 2
imarkovic Re: re 12.01.2014. 23:29 #536652

status: user
broj poruka: 19086
Kad bi tacno napisao sta si radio, pokusao bih da ti pomognem, ali verovatno ni sam ne znas jer si u cudu. Iskreno, znam da to ne moze da se desi samo od sebe, svi predlozeni programi sluze svrsi, ali u zadnjim postovima imas predlozena najjednostavnija resenja (daemon, WCDEmu, iso toolkit itd.), i sam izbegavam UltraISO i PowerISO jer nisu prakticni za mount, vec za edit/konvertovanje, stvarno mi nije jasno sto si se uhvatio bas za njega.

::
:: Vise nemam igara, bar ne za PC, to je bila jedina koju sam hteo da odigram. Imam jos par iso fajlova ali to su igre za PS1 tako da ne bih jos njih rizikovao. Ako znas kako da vratim ovaj bio bih ti neizmerno zahvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Ovaj je za win 8.1 jel si taj koristio? 12.01.2014. 23:43 #536654

broj poruka: 1083
Alcohol 120% 2.0.2.5830

imarkovic Re: Ovaj je za win 8.1 jel si taj koristio? 12.01.2014. 23:48 #536656

Nemoj leba ti Alcohol, zasto bre kad nema potrebe? Treba mu samo za mount-ovanje

:: Alcohol 120% 2.0.2.583
peterpan re 12.01.2014. 23:59 #536658

broj poruka: 788

Ne znam tacno koji sam alkohol koristio, ali je sljakao najbolje od svih mogucih mount programa. Jedini problem je bio u bagu koji mi je spaljivao drugi sloj DL diskova. Pa sam ga zato i zaobisao, jer cesto rezem.
Uhvatio sam se za predlozeni softver, opet cemu sluzi forum. Pre tvoje poruke sam ubudzio PowerISO i podizao igre za PS1 i bez problema sljaka. Doduse morao je da napravi virtualni drajv.

Kako se ovaj izbrisao ne znam, a znam da sam radio sledece: posle instalacije sam otvorio dati .iso fajl, otvorio mi je listu svih fajlova inkorporiranih u .iso kontejner, dupli klik na exe kojim se jelte pokrece instalacija, i kao krene i posle izbaci da mi fale neki dll fajlovi i ostale gluposti. Lepo ugasim program na veliko crveno X, otvorim ga ponovo kao da pokusam opet kad ono ne moze da nadje dati .iso fajl na kompu. E sad, ko je ovde lud?
A lepo sam radio optimizaciju SSD-a i pobriso sve zive opcije jer kuburim sa prostorom. Medjutim imam na dual boot-u Win 7 kompletan, sa svim opcijama ako nesto znaci za vracanje izbrisanog fajla. Najradije bih voleo da nekako vratim izbrisani fajl, jer znam da jos cuci negde na HDD-u i ceka da bude zamenjen novim upisom. Ima li neka opcija da ga vratim? Najbolje nekim windows alatima, ne isprobavaju mi se nepoznate aplikacije...
sargonv Re: re 13.01.2014. 00:02 #536659

broj poruka: 82
Ajd samo nam kazi koja je to igra pa cemo ti poslati link da je skines sa torenta (osim ako je nema tamo :) ) Kazes, ne treba ti virtualni drive, a hoces da instaliras igru iz iso????
PowerISO ikonica u taskbaru desni klik > Drive [F:] (na primer) > Mount Image > nadjes iso fajl i to je to... (kud ces jednostavnije)

UltraISO pravi bekap fajl kad menjas onaj koji je otvorio (tvoju igru). Ako si ga prekinuo pre nego sto je zavrsio, onda taj nije snimio kao iso, vec je ostavio samo bekap koji se verovatno nalazi u folderu gde je instaliran ultraiso.
Bekap fajl ces prepoznati po velicini, i samo promenis ekstenziju u .iso

:: Vise nemam igara, bar ne za PC, to je bila jedina koju sam hteo da odigram. Imam jos par iso fajlova ali to su igre za PS1 tako da ne bih jos njih rizikovao. Ako znas kako da vratim ovaj bio bih ti neizmerno zahvala
peterpan re 13.01.2014. 00:10 #536660

Imam vec taj torrent fajl, skinucu je opet ako moram, ali mi se ne skida 6.5GB netom brzim 1.5mbit/s ako nemam potrebu. Nego reko ako ima neka fora sa vracanjem `slucajno` izbrisanih fajlova?

Interesantna stvar je to sto mi se nije oslobodio prostor na tom HDD-u, vec free space stoji nepromenjen. A sve foldere sam prevrnuo i opet ne mogu da ga nadjem

imarkovic Re: re 13.01.2014. 00:15 #536661

Pomocu programa Runtime GetDataBack 4.0 za NTFS mozes lako da ga vratis.

:: Imam vec taj torrent fajl, skinucu je opet ako moram, ali mi se ne skida 6.5GB netom brzim 1.5mbit/s ako nemam potrebu. Nego reko ako ima neka fora sa vracanjem `slucajno` izbrisanih fajlova
:: Interesantna stvar je to sto mi se nije oslobodio prostor na tom HDD-u, vec free space stoji nepromenjen. A sve foldere sam prevrnuo i opet ne mogu da ga nadje
peterpan re 13.01.2014. 00:18 #536662

Je`l mora bas taj 4.0 ili moze tipa 4.33, jer taj 4.0 ne mogu da nadjem nikako
imarkovic Re: re 13.01.2014. 00:20 #536663

ma moze bilo koji, samo da ima lekic

:: Je`l mora bas taj 4.0 ili moze tipa 4.33, jer taj 4.0 ne mogu da nadjem nikak
sargonv Re: re 13.01.2014. 00:22 #536665

broj poruka: 82
Kao prvo pokreni total commander i neka ti `vidi` sve fajlove (i one koji su hiden-sakriveni) i pokrenes komandu search > advanced > file size > stavis (vece od) 6Gb i nadje ti sve fajlove koji su veci od 6GB a takvih sigurno imas malo... Vidis kako se zove, ako extenzija nije iso, preimenujes u iso pa probas mountovati sa PowerISO ili neki drugi...

:: Imam vec taj torrent fajl, skinucu je opet ako moram, ali mi se ne skida 6.5GB netom brzim 1.5mbit/s ako nemam potrebu. Nego reko ako ima neka fora sa vracanjem `slucajno` izbrisanih fajlova
:: Interesantna stvar je to sto mi se nije oslobodio prostor na tom HDD-u, vec free space stoji nepromenjen. A sve foldere sam prevrnuo i opet ne mogu da ga nadje
alrad 13.01.2014. 00:24 #536666

broj poruka: 4871

Drugi put uradi sta kaze gilopile a ne sSHarK, i sve ce biti u redu.

imarkovic Re: 13.01.2014. 00:39 #536667

Najbolje je da poslusa vise predloga, a ne jednog, sad svako ima neku svoju naviku/ukus i kune se u nju, PowerISO je podjednako dobar kao UltraISO, ali ti programi se koriste za druge stvari, a onako usput i za mount..

:: Drugi put uradi sta kaze gilopile a ne sSHarK, i sve ce biti u redu
:: _____________________________
:: The finest AV http://goo.gl/aradKv
gilopile ... 13.01.2014. 01:12 #536669

broj poruka: 9459
Ne moze da izbrise tek tako source fajl. Ako si samo otvorio taj .iso fajl i kliknuo na setup.exe, on ce krenuti da ga otpakirava, pa tek onda da krene sa instalacijom. Ako si do kraja otpakovao, mozda se jos fajlovi nalaze u temp folderu. >iso nije sigurno izbrisan. Prorckaj ti to malo bolje. Instaliraj program LOCATE32 pa update data base i trazi sve fajlove vece od par giga na hdd-u i videces da ce ga iskopati negde.

Trebao si taj iso da montujes i izbegao bi extractovanje i islo bi brze. Power iso je majka, mont i unmont drajva traje sekundu...

A i koji ce ti moj onda neki od tih programa kad neces v. drajv. Mozes onda sa winrar-om odraditi isto kao sto si i ti sada. Dakle, mount image, pa onda iz virtual drajva pokreni install.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

sSHarK Re: 13.01.2014. 10:01 #536688

broj poruka: 990

E, ta negativa će te samo još više napuniti govnima, ne_tre_ba_ti_tooo... http://goo.gl/V4DKTm

i3-4340 | H60 | Z87 Pro3 | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | U2311H | G15+G9 | C920 | ATP3
:: Drugi put uradi sta kaze gilopile a ne sSHarK, i sve ce biti u redu
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Re: 13.01.2014. 14:40 #536716

Kriv si !! I sad coveku lepo da kupis igricu, original. :)

:: E, ta negativa će te samo još više napuniti govnima, ne_tre_ba_ti_tooo... http://goo.gl/V4DKTm
:: i3-4340 | H60 | Z87 Pro3 | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | U2311H | G15+G9 | C920 | ATP
:: ::
:: :: Drugi put uradi sta kaze gilopile a ne sSHarK, i sve ce biti u redu
:: ::
Dexter013 Samo lagano 13.01.2014. 14:55 #536717

broj poruka: 17098
Bez tuce deco.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 13.01.2014. 14:59 #536719

Sad tek bacih oko na Sharkov link, u jbt, al upakovase :D

peterpan Ko mi je preporucio ultraiso 13.01.2014. 15:36 #536727

zajeb`o me je. Al` nema veze, skidacu je par dana opet ili cu iscimati nekog iz komsiluka sa brzim netom, jer ovaj od 1.5mbit-a je poprilicno kilav. Ovaj power iso radi zadovoljavajuce, sve dok ne obrise neki fajl, a tad cu blago receno da bljujem vatru. Sve iso fajlove koje otvaram cu da trpam na 6-7 mesta pa da vidimo koji ce da me zezne .)

gilopile ... 13.01.2014. 16:12 #536732

Ma nema potrebe da bzvz trosis dragoceno mesto na HDD. Mene nikad nije zajebo, a koristim ga bas dugo. Ostavi mu aktivan jedan virtual drajv i uzivaj. Samo desnim klikom montujes i nema problema. Ako kliknes dvoklikom on otvara arhivu i trpa u temp folder. Znaci samo mont i uzivas. Pri instaliranju odaberi asocijaciju za sve poznate image fajlove....i to ti je to.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs